Дитина не їсть або перебирає їжею. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Надька, 27 Грудень 2011.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

Відповідь: Дитина не їсть або перебирає їжею. Що робити?

я трохи в приємному шоці, моя дитина, яка практично живе на макаронах-картоплі-вівсянці, має гемоглобін 135 :). і звідки він такий взявся? м"яса не їсть, зелені ще не було нормальної, гречка раз в тиждень при доброму настрої... але файно :)

2. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

3. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Моя дитина практично живе лише на ГВ, але гемоглобін теж ідеальний. Зрештою, заспокоюю себе і родичів, що кілька ложок дорослоі іжі в день це норма, особливо якщо співставляти по вазі, ну бо допустим я з'ідаю тарілку, а вона в 5 разів менше за мене важить, тож ій достатньо ложки- дві:)

4. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Сергійко останнім часом також "присів" на ГВ. І я замислилась, все ж їдять мене двоє, не новонароджені.... а потім подумала: якщо 10-кілограмовій дитині мого молока вистачає для росту і розвитку, то чому 12-кілогрімовій має не вистачити? :)
    про співставлення ваги - дякую. прикольно, заспокоює і логічно :)

5. Gloria Tempus

Gloria Tempus Well-Known Member

Щодо гемоглобіну, наведу приклад: є моя дитина і доця подруги. Обидвоє однакового віку, обидвоє однаково гуляють, бо гуляємо разом, обидвоє справді активні діти, з шилом у дупі, обидвоє однаково були на ГВ (2,2 місяці). В мого гемоглобін при хворобі був 125 (щось навіть не знаю, коли здоровий, то скільки), у дівчинки гемоглобін стабільно низький - 98, вони часто його здають, але показник ніколи не досягає 100. Різниця між дітьми у наступному - тілобудова (більший на рік десь мій виглядає і маленька кнопочка-дівчинка, менша свого віку теж десь майже на рік), колір шкіри та волосся - смуглий хлопчик і біленька дівчинка з блідою шкірою, мій хлопець їсть все і практично такими порціями, як я (дивуюсь, де то в нього дівається, він аж ніяк не пухленький) і дівчинка, яка страшно перебирає харчами і їсть мало, хоча після закінчення ГВ діло з тим трішки поправилось. Отак ми з подругою проводили порівняльний аналіз між нашими дітьми і дійшли висновку, що окрім харчування, що теж є дуже вагомим чинником, є ще питання спадковості. Виявляється, у моєї подруги також все життя низький гемоглобін і зараз у них з доцею він однаковий. Не знаю, наскільки то ми зробили наукові висновки, але щось у тому є:girl_smile:

6. cjomcjomka

про гемоглобін білошкірих цікаво, дякую. Моя смуглява Віруся иає дійсно вищий гемоглобін, нііж блондини Дмитрик і Сергійчик.
    з карми: В мене 119, в чоловіка 130
    у Вуці 139, у хлопців по 120-125

Останнє редагування: 16 Травень 2014
  7. Redvisitor

Redvisitor Active Member

Я якраз недавно читала, що в дітей до року інші норми гемоглобіну, ніж в старших. Наприклад, наш гемоглобін 95 в 9 міс, то лише на 5 одиниць нижче ніж нижня межа норми для дитини 6-12 міс.

8. Orman

Orman Модератор-бомба

9. Loyal

Loyal Well-Known Member

В нас гемоглобін майже в нормі - на 1 менший. Але ми ну нічого практично не їмо крім циці... Та і за цицею не труситься. Я все налаштовувалась, що захоче, з'явиться інтерес... Ну ніяк!!! Вчора вилила все приготоване: кашка з кроликом перамеленим, зупка неперетерта потім перетерта, каша рисово-кукурудзяна солодка, печенько розмочене з пюрешкою фруктовою... Потім ще баба вговорила манки зварити.
    Порівняно з моїм старшим той такий дрібненький.. Набір ваги вопчє мовчу. Шо робити вже не знаю.

10. Vinnikomachka

Vinnikomachka Читаюча посиденька

і я сюди жалітися, ну немає дитина апетиту взагалі, раніше хоч щось з нашого столу їла, а зараз караул, на все крутить головою "ні=ні", ми на ГВ, зуби не лізуть, хіба жара так впливає, за день дві ложечки каші і кусочок булочки, а все решта - ні*ні

11. invisible

invisible Well-Known Member

Те саме... І то з такими криками "нє!" і нервами. Єдине що їсть - овочево-мясний чи рибний суп в обід. Каші не признає взагалі, кисломолочку їсти перестала, плюється. Ще їсть хліб, картоплю і макарони :) Іноді гризне банан трохи, гречку-рис. Переважно з нашого столу її цікавлять супи, тушковане м'ясо, рис-гречка з овочами чи щось подібне, ну але ж там спеції, приправи, то не даю багато. Гемонлобін має 95... А найгірше, що нам бажано кальцію багато вживати, але як я запхаю в неї той сир чи йогурт...

12. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

моя славно лимонний чізкейк їла (я на Великдень пекла), ну і твердий сир Аня завжди гарно їсть

13. BlackSheep

BlackSheep Active Member

найкраще джерело кальцію це кунжут,так-так))), і засвоюеться він швидше ніж сирно-молочний.Додавати до іжі дуже просто-роздрібніть на кавомолці і потрошку в страви .

п.с.судячи з того набору продуктів що ість Ваша дитина-то досить нормально харчуеться,тут питання скорше в тому що дитина не хоче істи що хочеться Мамі ) але таке часто бувае...

14. Tempernice

Tempernice Well-Known Member

Мирось, сама їж багато продуктів з кальцієм, а Мартусі через молоко передасться.
    Моя ще в своєму житті молочки і кисломолочки не пробувала і не хоче, скільки б не пропонувала і як би не припрошувала, притому, шо я сама дуже люблю йогурти і сири і щодня при ній з апетитом їм:)
    Але печево сирне обожнює, сирнички час від часу даю пробувати (хоч стараюся смажене не пропонувати навіть)
    І власне, як вище порадили - кунжут в нас теж гарно йде, до печева наразі тільки, бо до супів і бульби не додам, а більше вона нічого не їсть. Останнім часом полюбила горіхи грецькі, аж випрошує їх, мені якось страшно їх спочатку було давати, але бачу, що сприймає добре, то дозволяю, може кілька з"їсти . А взагалі, ви би знали, я насправді так тішуся, коли вона хоч щось з'їсть, що не передати:)

15. Kassandra

Kassandra брюнеточка:)

зараз в нас те саме..Навіть не знаю як описати наш прикорм - класичний чи пед..

а в нас з кисломолочкою якась дивина: декілька днів їсть, а потім тиждень на відріз відмовляється, проходить той час і знову декілька днів їсть.

16. cjomcjomka

аналізуючи Сергійкове меню, я розумію, що є їжа, від якої він майже ніколи не відмовиться. Це гречка, хліб з маслом, сирнички, каша ячмінна чи пшенична, макарони, банан, родзинки. Є їжа, яку він буде їсти приблизно в 50% пропозицій - омлет, яблука, суниці тощо.
    А є часом - його на щось "пробиває" - і він може їсти і їсти той продукт, просити ще. Взимку таке з ківі було. Я аж переживала, щоб не висипало його чи щоб живіт не розстроївся, тому ті ківі дозувала і ховала трохи :)
    Часом він "не хоце" нічого, і тоді я думаю стандартне щоЖтоЗаДитинаНічого НеЇсть. Та загалом, враховуючи, що в нас ГВ присутнє, Їжак харчується непогано...

17. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Шо ви робите в темі "Дитина нічого не їсть"?:girl_crazy:

Дуже раджу піти в тему про педприкорм і почитати в статтях, що дані на першій сторінці, чому ваша дитина хоче їсти те, що хоче, і чому це добре і правильно. На хлопський розум: в неї низький гемоглобін, тобто теоретично їй бракує заліза, а ви хочете напхати в неї кальцію, який засвоєння заліза блокує. Я так розумію, то через зуби таке бажання? Інших підтверджень, що кальцію недостача, нема?

Чим шкідливі спеції і трави?

Зі смаженим що не так?:) Теж йдемо питатися в гугла (якщо темі про педприкорм не довіряємо), чому маленьким дітям холестерин корисний і чому вони люблять обдирати оте присмажене зі страв.

Пед він і є пед, тобто з самого початку. А те, що річна дитина вже шарить, що мама їсть щось смачненьке, а їй дає корисне (я не кажу, що корисне не смачненьке), то є етап пізнання світу і кулінарії:)

18. invisible

invisible Well-Known Member

Ну власне нас більше другий пункт назви теми стосується - "перебирає їжею". :)
    Загалом, основне що мене турбує, це те що вона не любить ніяких корисних (з моєї точки зору :)) продуктів. Не їсть каш, фруктів, кисломолочки, сирих овочів, а саме основне вона поступово починає відмовлятися від тих продуктів, які раніше любила (наприклад раніше вона любила гречку, рисову кашу, кефір, яйця, а зараз того всього навіть в рот не візьме). Навіть вже хліб любити перестала :)
    Кальцій - так, радила стоматолог, ну і невропатологи раніше, бо має загалом проблеми трохи, ще досі не ходить. Хоча відносно зубів я прекрасно розумію, що при тому, що вони кришаться на очах, ніякий кальцій уже не допоможе...

19. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

і це пройде)))

мій малий не їсть сир. але сирну масу з зеленою цибулькою, кропом і коріандром, приперчену-присолену вимагав стукаючи ложкою, прийшлося розковирювати налисники. візьми на замітку)

і їсть в тебе вона нормально. я бачила) та і чого б вона мала багато їсти - сама кажеш - ще не бігає, сама "при тілі", нащо лишні жирові відкладення. дама про хвігуру дбає))

20. natorella

natorella Well-Known Member

мами, є періоди на продукти
    діти не їдять стандартне меню НІҐДЕ
    хіба їх хтось буде під мультики запихати
    і то нормально шо є таке, шо вчора без гречки не жив а нині - фуфуфу
    в мене так саша