Дитина не їсть або перебирає їжею. Що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Надька, 27 Грудень 2011.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Відповідь: Дитина не їсть або перебирає їжею. Що робити?

Я саме через оті по пару секунд і перевела Артема на цицю тільки до сну-після сну + вночі. Звичайно з вийнятками, але мене те годування по 2 секунди дуже нервувало. Не скажу, що він після цього став їсти краще, він і до того їв непогано, просто ввечері апетит став більший.

2. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

3. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

У нас хліб - то, мабуть, єдине, що синок їсть без проблем.
    А в загальному ситуація +- така, як в Корени з Катрусею, і з їжею, і з ГВ. На самих початках я була певна, що ніяких танців з бубнами влаштовувати не буду, захоче - поїсть. Потім чоловік час від часу бавився "літачок-поїзд", я до того не маю терпіння. Щодо "особливих" замовлень - теж не роблю, бо переконалася, що далееко не факт, що поки нібито бажане приготується, він буде то їсти.

Якщо не хоче їсти, н-д, зупку, і є щось інше, вже готове, то пропоную, нема - спеціально не готую.
    Всі мені кричать, що то циця винна, та й сама іноді так подумую, але, по-перше, завершувати ГВ ще не хочу ні я, ні він, а по-друге, якщо не буде ГВ, а ситуація з їдженням не зміниться, що тоді?

4. AilataN

AilataN жива

якщо дитина нормально себе почуває, весела і здорова, не робить голодних істерик то і переживати нема чого.

5. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Та я не дуже переживаю, просто задумуюся, як то далі буде.
    Ще хочу спробувати прибрати трохи всякі перекуски протягом дня, і тоді ще подивитися, чи щось зміниться.

6. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

Моєму Саші 6, прикорм почали як книжка пише, їв майже все, окрім риби й м"яса - м"со зараз їстьхіба у виді курки/котлетки/в пельменях. Десь з 5 років зранку їв виключно вівсянку, чому я дуже раділа. Тепер новий заскок - щодня хоче виключно картопляне пюре..і все. Більше нічого. Ну ще пару ложок супу з фрикадельками. Не знаю, коли ця чергова гастономічна криза закінчиться.. П"є тільки просту воду.
    Не відстає від нього й менший - дотепр тільки ГВ. Всі мої спроби й мікродози прикорму закінчуються повним провалом. Закриває очі й починає кричати. Вже лигилась того ровера. Певно буду годувати самим молоком ще дуууже довго.
    п.с. старшого годувала до 1.8 року, але він паралельно купу всього їв.

7. Margarett

Margarett Well-Known Member

Та зміниться однозначно, бо весь час лише одну цицю, то не реально. "Є начало, є й кінець". Напевне багато, хто зі мною не буде солідарний та то є факт, що дитина, яка на ШВ швидше вчиться їсти всі продукти і має більше до того інтересу ніж інші. Бо там то все якось легше проходить, немає процесу відтягування і вагання, бо впринципі все йде інтенсивніше. Є мінус - немає відчуття спокою на маминих грудях. А тут є розуміння того, що груди то і їжа, і спокій, і мама ... Але і тому колись буде завершення. Тому я цілком згодна з AilataN там не має чого хвилюватись на все свій час.
    Можливо то не для всіх істина, але О.Комаровський гарно говорить: "Не заставляйте ребёнка есть, когда он этого не хочет. После 5 часов голодовки он скушает не то что хочет, а то что вы ему дадите". Може то не той варіант, але аналогію провести можна.
    Особисто я даю хліб, особливо шкірку і особливо любий є нам _ Французький багет, але як немає останнього, то погоджуємося на то, що є.

8. Маріка

Маріка Well-Known Member

Я думаю нема звязку між годування грудьми чи ШВ і апетитом дитини і її кулінарними уподобаннями. В мене старша племінниця була на ШВ і коли перевели на дорослу їжу, то дуже перебирала харчами. А двоє менших племінників, які були на ГВ, їдять дорослу їжу без проблем і з апетитом. І мої обидва на ГВ і проблем з переходом не було.

9. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Ну, якщо знаєш, що не їстиме, то й не вари. А є таке, що буде їсти 100%? Моя мала тепер теж стала перебірливіша: зупа нє, борщ нє, кашу під настрій. Але є те, що вона буде їсти за будь-яких умов - сииир! Я вже не знаю, наскільки то нормально, але моя дитина в день з"їдає по пів кілограма домашнього сиру зі сметаною і може більше нічого не їсти аж до вечора. А ввечері стандартно - "котлетку". І ото таке харчування - сир і котлетки. Між тим ще любить банан, яблуко погризти. Ага, ще хліб з маслом і медом. Ніби за корисністю непоганий раціон, але мене вже деколи тіпає від того сиру.

Ну може їй і не смакує те, що є. Я б спитала ОДИН раз, що вона хоче. Відмовляється від того, що сама просила - до побачення. Попросить їсти через певний час, то пропонувати те, що й до того. Може з часом вона засвоїть правило, що мама йде назустріч, але отаким чином.

10. silvia

silvia Well-Known Member

у нас останным часом просто нестерпна ситуація. Після сну ми зазвичай файно їли і йшли гуляти. Зараз ( останні пару тижнів) просто відвертається і хитає головою на все, що пропоную. Може зїсти пару ложок, коли я покладу перед ним книжку чи якусь гру і бавимось. Але то пару ложок - далі йдемо на вулицю на 2 годинки. А там - всякі печенька ( іноді яблучко). Я не хочу, щоб він пакував печеня, але ж він виходить з дому голодним ( бо їсть перед сном лише цицю а в обід 2-3 ложки чогось) + інші дітки їдять печенько.... як нагодувати дитину вдома?

11. AilataN

AilataN жива

Дівчата, про цицю і харчування є багато в темі http://posydenky.com/showthread.php?t=63149
    Все ж таки є різниця коли дитина нічого не їсть, і коли вона не їсть нічого крім циці..

12. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Зранку встаете то не тратьте часу на їдження і вмовляння, їжте цицю і гайда гуляти. На дворі дайте можливість активно побігати, давайте лише пити, ніяких перекусів, повірте, прийдете додому, дитина буде пакувати за дві щоки. Принаймні в нас так. Приходимо з вулиці то криком вимагає їсти і не перебирає, а кидається на все.

13. Halina

Halina Well-Known Member

Коли у нас була подібна ситуація то я брала на вулицю їсти (брала сир, кефір, йогурт і ін.). Потім за деякий час дитина їла вдома, якось то плавно перейшло.

14. silvia

silvia Well-Known Member

то неможливо, бо гуляэмо з іншими дітками і коли ті їдять - просить собі, забирає. Хіба гуляти окремо - але то не вихід.

15. Nana11

Nana11 аспіранточка

І в нас так само, то вік такий чи що?:girl_flag_of_truce:
    Знаю точно що молочного не їсть, з каш тільки кукурудзянку, і рис, дуже-дуже рідко гречку може захотіти.
    То варю відповідно до того, але бувають і отакі ситуації як в Корени. найгірше шо я знаю, шо це все може закінчитися голодною істерикою. Але на голову не даю вже вилазити. Питаю - можу дати тобі супчик з макароном або картопельку з бурячком- шо будеш? То і даю, якшо не їсть, то бувай здорова, чекаємо поки зголоднієш. Потім ще раз питаюся. Але коли бачу шо істерика наближається, а вона так і не їла то грішу- включаю мультик. Знаю шо не можна так, але коли починається голодна істерика, то то всьо- не заспокоїти, ні на годувати, ні відволікти- катастрофа.
    Єдине шо моя дитина їла б цілий день то сир твердий і ізюм.

16. Margarett

17. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

така сама історія у рідної сестри ( доці 2р 6м) їсть тільки гречку, рис, варену рибку ,яйця і блука, інколи трошки бульону, інших продуктів у неї не було ( ні молочного, ні картоплі, овочів, печива, хліба і т.д.). Їдака ще та(((
    Але 3 тижні тому сестра вийшла на роботу на повний день + добирання, тобто з 9 до 9(день/день). Перший тиждень мучилась, ходила голодна,всіх питалась де її циця з молочком?? Коли сестра приходила з роботи - то витягувала з грудей все молоко , аж до страшних болей. На другому тижні почала потрошки просити їсти.
    -бабаська ( бабця лагідно) що ти їш, дай мені, я теж хочу. Звари кашку...
    Зараз їсть практично все, а ввечері чекає на маму з молочком
    До чого веду : нема альтернативи - дитинка спочатку буде голодна, а потім потрошки буде просити їсти. Принаймі , у моє рідні. Хоча, дітки різні бувають...

18. Margarett

Правильно, але то є процес до привикання і перехід у трохи ін. раціон і уклад дня. У когось 3 тижні, бо мама працює, у когось більше бо 100% перебуває з мамою, а у другому варіанті такого не має. От це і та різниця.
    Та зрештою, 100 людей, 100 думок.

19. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

В мене Іван жахливо перебирає їжею(
    До прикладу, гарбузову крем-зупку їсти не хоче. Зараз обідає нею за умови що я туди дала грінки, порізану соломкою молочну ковбасу та квашений огірок
    Олів'є якесь

---------- Додано в 15:11 ---------- Попередній допис був написаний в 15:08 ----------

Мені сестра розказувала що для дити 4 роки достатньо за 1 прийом їжі зісти 4 ст л чогось
    Вона була на якійсь конференції по медицині......

20. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я спокійна за Сергійка, бо знаю: якщо він чогось там не їсть, то все одно йому нічого не бракує, бо ж ГВ. Але часом буваають у нього мінімальні закрепи, бо хліб і кашу і картоплю він любить, а овочі - ні. І коли я варю овочеву зупу, то воліє виловити звідти лише картоплю.
    Після чергового палеозою в горщику я зварила борщ і зробила так: поклала на ложку буряк і моркву, а на кінчик - маленький шматочок картоплі. "Картопля!" - зрадів Їжак - і знямав все (своєю ложкою він продовжував вибирати лишень картоплю, а я його догодовувала "троянськими конями").