Дитина кусається. чому? що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем тетяна7777, 2 Грудень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

Відповідь: Дитина кусається. чому? що робити?

Мене вперше реально вкусив мій крихітний Їжачок. І я якось одразу зрозуміла, чому: він заснув швидко і дуже-дуже міцно, і не збирався далі смоктати взагалі. От і закрив ротика. Ми їхали в тролейбусі, і мені аж сонечко в очах засвітило від того укуса. Правда, я швидко і непомітно для оточуючих дала собі раду (хоча, від несподіванки ледь не закричала) - забрала сосок вказівним пальцем. Він легенько прикусив палець, а потім тролейбус заколисав і все ОК.
    відтепер буду вважати на лялюха, і коли годую на сон - постійно пильнувати, чи не збирається він відключитись так різко. І палець рятівний поблизу мати... хіба що так...

2. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

Мене сьогодні малий так вкусив сильно, шо я аж скрикнула. Малий налякався і я теж. Він собі цицявся і задивився кудись, а циця в роті була, от він і кусьнув, несвідомо напевно, бо раніше не пробував на зуб...
    А вкусив аж до крові, боляче коли їсть. То діти так часто можуть кусатись? Бо в мене вже страх до тих зубів...

3. Milady

Milady Well-Known Member

Як в малого відразу 4 зубчика вилізло, то він пробував цицю на зуб і то головне з такоооою усмішок малого садиста:girl_crazy:...але йому мої йойки надоїли і скоренько перестав таке робити.

4. Loyal

Loyal Well-Known Member

Я вам так скажу - як дитина хоче їсти, то вона не кусається, а їсть! Потім вже починає бавитись. Я забирала, як кусався. То вже піврічні діти переважно, то причинно-наслідкові зв'язки розуміють, раз вкусив знач цицю заберуть ;)

5. Soleil

Soleil New Member

В Максика перший зубчик виліз в три місяці і тоді вже справді боліло, коли годувала. Зараз має вже 16, то може пожувати задніми зубими. І він знає, що коли вкусить, то я цицю заберу, кусає так обережно і дивиться на мою реакцію хитрими очима.

6. jalla

jalla Прогрес року 2013

Маю таку проблему. У малого виліз перший зубчик і не встигли ми тою подією натішитись, як він мене вже вгриз. Маю на соску ранку, коли їсть цицю, воно сильно болить і кровить. Не уявляю що буде, коли полізуть решта зубів. Старший такого і близько не робив.:girl_impossible:
    З того всього так мене та ранка вчора боліла, що реально не те що погодувати тою груддю не могла, а навіть одяг, який дотикався мене доводив до сказу, тому відповіно малому давала ту грудь мало, трошки підціджувала. Ну, але то не діло, нині як результат вже маю болючий застій.:girl_cray: А то якраз та бідна циця, яка регулярно страждає застоями молока. Капець...

7. Fistawka

В мене те саме було. Згадала собі свої тріщини(хоч тріщини то було "круче"...) і свічки в очах...
    Бепантен, пурелан тобі в поміч. Я мастила бепантеном, бо мала в хаті. ПУрелан кращий варіант, бо змивати не треба. А після годування було враження, що та ранка ніколи не заживе, так він насмоктував. Але зажило, і наразі більше малий не пробує на зуб.

8. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Слідкуйте за прикладанням, щоб сосок був глибоко в роті і добре висунутий язик над нижньою щелепою.
    Дивіться за поведінкою дитини, перед тим як має вкусити зазвичай напрягаються щелепи, дитина забирає язик. Коли дитина вже насмокталась, починає "бавитись" біля грудей, і ви вже бачите що наситилась, забарайте груди, дивіться постійно за язиком.
    Коли дитина засинає і зїджає на сосок, вставте мізинець і вийміть.

Тримайте ту грудь відкритою, пурелан, солкосерилом гельом можна змастити. Слідкуйте за тим щоб ранка затягувалась.

9. Людок

Людок New Member

Читала, що така поведінка мами може привести до відмови.

10. Людок

Людок New Member

В яких позиціях краще годувати дитину, яка кусається?
    яка має бути правильна реакція мами, щоб дати вірно зрозуміти, що їй боляче?

11. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Ойкнути (тільки не переграйте, щоб не налякати :) Але і терпіти не можна). Відразу забрати цицю (вставляєте палець між щелепами в кутику і обережно забираєте або притискаєте дитину до циці сильно, так, щоб носик закрити-тоді дитина сама відпускає). Тоді пояснюєте спокійно і твердо, що цицю кусати не можна.

12. Olka Sherolka

Olka Sherolka розпатлана посиденька

як пише Suzi - забирала і казала що кусатись не можна, але не ойкала, бо боялась що сподобається новий звук і кусатиме навмисно щоб його почути

13. invisible

invisible Well-Known Member

Забираю і трошки суворим голосом пояснюю, що не можна. :)

14. invisible

Мда, в малої вилізли два верхні зуби і аж тепер я зрозуміла, що таке коли дитина кусається. До того то було рідко і несильно. А тепер постійно як засинає і не може заснути, то починає кусати. Сварю, забираю - вона плаче. Або починає бавитися, перевертається на живіт, відтягує сосок і кусає. Найгірше буває, коли спить з цицею в роті і десь крізь сон стискає зуби. Забрати не забереш, бо міцно тримає, будити шкода. І загалом тепер відчуття при годуванні не таке комфортне як раніше, коли була без верхніх зубів. І що тепер, так постійно буде?:sad: Чи може дитина завдати серйозну травму соску, надкусити? (може смішно, але боюся того страшно, в неї така хватка як в акули....)

15. Fistawka

Мда... Якщо мій двома нижніми мені до рани надкусує, то що буде далі... Плак;(

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Нічо не буде...))
    Може покусається і заспокоїться. Мій Святик більше пробував цицю на зуб, коли мав 2-3 зуба, а чим більше вилазило, тим більше в нього інтерес до того діла перегоряв.))

Андрійко так різко тепер не кусає, а так трошки кусьне і тоді в очі так хитро дивиться. Кажи шо мале, а воно вже все розуміє.)))

17. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

Правду Жанна каже, то все проходить.
    Коли зубчики тільки прорізались, дитині то незвично, вона пробує ті гострі "штучки". Потім звикне і перестане звертати на то увагу. Але мама мусить кожен раз робити зауваження, спокійно, але впевнено.
    Я півтора року годувала дитину з 20 зубами і нічого, все на місці - маю чим годувати наступну ;)

18. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

В таких випадках забирайте цицю, скажіть що мамі боляче, заспокойте дитину , поносіть на руках, а тоді знову пробуйте давати груди.
    А непроливайками користуєтесь? бо це теж може бути причиною кусання.
    Дивіться за прикладанням, щоб дитина не з"їджала на сосок.
    Коли хочете вийняти сосок то легенько вставляєте палець в кутик рота, просуваєте глибше і виймайте цицю коли спить, якщо дитина спить міцно то не розбудиться, якщо вона у поверхневому сні, зачекайте коли добре засне, можете тримати палець для перестраховки щоб не стиснула зубами.
    Не буде, коли в дітей прорізуються перші зуби вони часто кусаються, випробовують нове, потім проходить. Ви мусите слідкувати за тим щоб сосок був глибоко в роті і не дозволяти дитині вертітися із цицею в роті.
    Дивіться щоб сосок був глибоко в роті, щоб добре висував язичок над нижньою щелепою. Перед тим як дитина має вкусити вона забирає язичок. В такому віці важко з цим але ви мусите стояти на своєму і не дозволяти крутитись з цицею. Якщо нервується, заспокойте, тоді годуйтесь.

19. invisible

PanteraLviv, непроливайку маємо, але вона з неї майже не п'є. Ну хіба раз на тиждень десь. Більше любить з кружки просто. Зрештою вона і не п'є майже, грам 20 може за день.

20. jalla

jalla Прогрес року 2013

Капець, щось мій малий дуже нєрвний зробився останнім часом. Їсть, кусається, тягає шкіру на грудях, щипається. Після годування як після тортур. Сьогоднішня нічка взагалі була веселенька. Циця нон-стоп, але то добре, бо коли під час болячки він потребував, щоб по ночах його носили вертикально, ще й співали і танцювали)), то лежечи безпереривне цицяння мені за щастя, але поспати то не виходить. Результат сьогоднішньої ночі- три укуси за сосок такі аж до крові і червонюща шкіра на грудях від щипань і тягань.
    Що я роблю, забираю груди відразу ж і пояснюю суворим тоном як дорослому, що так не можна і мене болить), але в ночі напевно не чітко це робила, бо мозок працював в сплящому режимі. Коли пропихаю палець і витягую груди з ротика, то такий крик нєчєловєчєский, що чоловік з старшим відразу на ноги підриваються. Вимагає цицю, даю трошки посмокче і далі, щипання, тягання, кусання...
    Я сьогодні годую крізь сльози. Пече так все...:sad:
    Порадьте що робити з маленьким терористом в мому випадку.)