Дитина кусається. чому? що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем тетяна7777, 2 Грудень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Відповідь: Дитина кусається. чому? що робити?

У мене иакож таке було. Я завжди знала,що в Христинки має появитися ще один зуб, бо в мене тоді були покусані груди. Вона зависала на грудях значно довше, коли лізли зуби, тому ранки заживали довго. Правда, в перші рази я користувалася бепантеном. А після енного зуба нічого вже не робила, а рани самі сходили поступово.

2. mamaNata

mamaNata New Member

З одного боку можна нічого не робити, з іншого - це відкриті двері для інфекції, треба спостерігати за динамікою, як давно рана?

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Це мені більше пасує. Учора намазюкала якоюсь маззю від Ла Лече, але мені то тільки гірше зробило. Буду терпіти тоді.
    Найцікавіше, що малий власне на грудях не зависає, коли зуби мордують. Просто робиться вечорами дратівливий на кілька годин і гризе різні речі. Облюбував собі поруччя шкіряного крісла. І якщо тоді дати йому груди, то він просто немилосердно гризе. Я вже ніби навчилася розрізняти, коли зуби, коли голодний, але от у суботу помилилася й дістала два серйозні укуси.

Від недільного вечора. Спочатку було не так зле, але нині якесь загострення. Болить більше, ніж попередні дні, хоча ранки візуально стали вужчими.

4. Marysunka

Marysunka New Member

Я, коли мене мала кусала, брала її за ручку і стискала (в той самий момент) і допомогло. А при трішинах та інших ранаках я використовувала PURELAN

5. Natalochka

Natalochka Well-Known Member

Я теж вся обкусана. Як вилізли перші зубки, то кусав за сосок або просто стискав його, то я забирала груди, пальчиком сварила, казала що не можна. Перестав таке робити на деякий час. Але після Паски в нас на раз вилізли 4 верхні зуби. То катастрофа, за сосок тільки спочатку пару раз вкусив, якось обійшлося, зато кусає за плечі, живіт, груди через майку, одним словом куди дотягнеться. Кажу що не можна, сварю пальчиком, але він не звертає уваги.

6. Malyatko

Malyatko New Member

SOS! Моя дитина останній місяць кусається так ,що сил більше немає.Ні під яку з вищеперечислених причин її поведінку не можу підставити. Кусає лише вночі і лише коли спить, тобто несвідомо.Він смокче груди просто постійно тримаючи зубами, забрати практично неможливо, бо тільки пробую доторкнутись,щоб запхати пальця, він одразу зціплює зуби і тоді "свічки в очах" стають ще яскравіші.А як пощастить витягнути сосок, прокидається ,сідає і реве так, що ледве можна заспокоїти і то тією ж болючою цицьою.Груди вже не встигають гоїтись, рана на рані і раною покриває.Раніше я думала,що є тріщина і то біль неймовірна, тепер для мене тріщина це квіточки і так собі болить, навіть заснути можу.А от ту біль яка є зараз вже не сила терпіти.Через це вдень змушена (проти волі) не давати груди ,бо потім вночі зовсім не зможу дати,а він по-іншому не спить.Я сама вже забула коли нормально спала,він постійно "товчеться на грудях".Я незнаю що далі робити,кожна ніч нова каторга, а грудне годування залишає негативні думки......хоча я до того була рада його годувати.Допоможіть розібратись, що робити в моїй ситуації?

7. Galya

Galya Well-Known Member

А якщо спробувати вдень давати, але постійно сварити за кусання, говорити, пояснювати і т.д. Якщо вдень не пояснюєте, а просто не даєте, а вночі дитина не в стані почути мамине пояснення, чому так і чому не так, то думаю мало шансів щось змінити. Хоча я б навіть вночі пояснювала, сварила і т.д. Терпіти таке не можна.

8. Malyatko

Malyatko New Member

Дякую Galya за відповіть, але як я писала...
    Вже цілий місяць пробую йому це вночі пояснити, але то такі "рьови", що страшно стає, він в мене заходиться коли дуже плаче і не дихає, синіє, мушу його тільки водою відливати,руки трясуться,вся на нервах, так що я вже все перепробуваа.Вдень просто давати не можу ,бо він ті рани ,що з ночі розсмоктує і біль адська,а так за день відпочивають і вночі вже набагато легше, хоча під ранок знов вию як собака, що чоловік від того прокидається і сварить малого "пусти маму"

9. mamaNata

mamaNata New Member

якщо то тільки вночі, то мені здається, що він з"їзжає на кінчик соска, тобто ще не міцно спить і вже напівсвідомий, тоді і прикусує, сам цього не усвідомлюючи, а коли тримає груди правильно, широко відкритим ротом, то тоді і вкусити нереально. Можливо якісь час пробувати контролювати прикладання саме вночі, притримувати зі спини, тому що часто діти вже в такому віці пробують змінити положення, але разом з груддю у роті, тоді і виходить таке. Ну і те що вдень не ссе, може вночі просто зависати, компенсуючи таким чином денні прикладання

---------- Додано в 22:17 ---------- Попередній допис був написаний в 22:16 ----------

я теж так думаю,шось тре з тим робити

10. Malyatko

Malyatko New Member

От я так теж думаю, пробую забрати,щоб він захватив ще раз і нормально, але нічого не виходить скільки б не пробувала, він далі кричить і хапає ідентично минулому разу.Я намагаюся підтримувати його зі спини чи за голову, а він нервується відпихається назад,тримаючи зубами в роті сосок,а як я насилу притискаю його, то відривається оре несамовито, я можу навіть встати з дивана,походити ,він за той час повириває чоловіку волосся чи ще якусь шкоду зробить з плачем,я заспокоююсь,лягаю і даю груди через біль.....(бачили б ви мої груди....)

11. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

в мене так було коли малому ледве перейшов 1 рік то в ночі я не спала, брала дитину на руку лежачи і заколисувала коли я відчувала що дитина забирає язик мізинцем забирала сосок разом із тим заколисувала дитину. Деколи виходило, деколи знову мусіла давати, але він мені сосок вже не кусав а тільки мізинець, це пройшло. Це таке буває.
    але ще раз перегляньте поведінку дитини в день чи вона можливо щось дуже гризе? бо в нас це був поїльничок я забрала і через два тижня все пройшло. Є ще можливість психологічного перенавантаження/виснаження.

12. Malyatko

Malyatko New Member

Малий постійно шось гризе ,все що під руками, а якщо чогось нема ,то гризе пальці.В нас вже є 16 зубів, я не знаю чи в його віці лізуть ще якісь.Якщо так , то можливо в тому причина. Але всі хто не бачать мої груди кажуть іди до якогось лікаря, в тебе там може якесь запалення, бо не просто тріщини біля сосків, а червоні плями на всю нижню частину ареоли від того, що там постійно злазить шкіра і не встигає заростати.Вона там дуже тоненька. Якщо чесно я такого не чула і не читала ніде ,тому не знаю як бути далі, болі невиносимі , зранку після сну ще 2 год. пече і доторкатись одежею не можу , беру більший бюстгалтер і так можу легше переносити це все. Одним словом ніколи не думала, що таке може бути.....

13. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

вашим грудям дуже вартує відпочити, і я би з тим не жартувала бо чи довше це продовжується тим гірше для вас. є можливість, що ви вже маєте якусь інфекцію.
    це однозначно, що в дитини з'їжджає прикладання і це із за
    нехай краще свої пальці гризе бо це боляче, ніж щось тверде. можливо перед нічним сном вартує помазати дитині ясна кремом може тоді не буде так кусати
    це означає, що ви запізно забираєте груди бо язика на зубах вже немає. це треба робити швидше. і заколисувати дитину

14. Malyatko

Malyatko New Member

Прочитала цей допис і задумалась...
    Сьогодні була на УЗД ,я на 8 тижні вагітності. Проблема з грудьми лишається,тріщини не заживають, що тепер порадите, може краще мені зателефонувати?

15. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

Маю запитання може не зовсім по темі, але надіюсь, що скеруєте якщо тре))) В нашої донечки виріс зубчик (в 3 м. 10 д.) і тепер вона ну дуже боляче кусається, в мене тепер від однієї думки що зараз треба годувати починають боліти груди. Я дуже хочу годувати як найдовше, але чесно кажучи руки опускаються(((( Може в когось була така ситуація будь ласка порадьте щось!!!

16. Женічка

Женічка Well-Known Member

мій хлопака ще не встиг зуби виростити,а вже кусає. Правда причини мені зрозумілі. Ох, не думала я, що буде зубками бавитись.

17. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

Доцька теж тепер страшенно кусається, але то бачу для неї як забавка.Цьмакає,цьмакає а під кінець вічно мусить кусьнути, аж до мого зойку, бачу для неї тояк забавка, бо те що я сварю і пояснюю,вона сприймає з лукавю посмішкою, і на настпуний раз повторюється...

18. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

у нас таке тиждень тому було...
    їй подобалось оте моє ойкання : тепер вона вкусить - я трошки потерплю і забираю груди , але не ойкаю. Знову не даю, доця за мною ходить-просить, не даю. Аж десь за годину, доки вже не плакала. Вкусила знову - забираю.
    Так тривало десь до тижня, тепер малеча не кусає, бо знає що циці не буде.
    просто варто трошки перетерпіти і стояти на своєму

19. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

і я так роблю, і знаю що те ойкання їй як забавка...Тре дійсно мовчки потерпіти, але в мене не виходить, бо вона вічно так спонтанно вкусить.

20. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

так само було, один раз так вкусила боляче - що від тої болі аж вдарила її по попі , і то з такою силою ((( що сама потім з нею плакала((
    але бійки недопоможуть, сестра постійно била по попі - то малий ще більше кусав...
    тільки терпіння і слова