Дитина кусається. чому? що робити?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем тетяна7777, 2 Грудень 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Galya

Galya Well-Known Member

Відповідь: Дитина кусається. чому? що робити?

Тільки болить? Тріщин-ран немає? Як дуже болить, можна якийсь час тою груддю не годувати, але не забувати зціджувати в такому ж режимі, як дитина мала б їсти. Можна мастити бепантеном чи обліпіховою олією, чи видавити молочка, розмастити і дати висохнути, побільше повітряних ван.

2. agalinka

agalinka Active Member

Ні немає, але дуже чутлива, коли малий їсть, то хочеться щоб він пошвидше закінчив. А у мене ще таке питання, я ніколи не зціджувала, як мені сціджувати, скільки грам?

3. Златка

Златка Well-Known Member

Згадалось, тому і пишу - може, комусь стане в нагоді :girl_smile: Тепер я знаю справжню причину отієї надмірної чутливості - це вагітність :girl_in_love: Златка виходить мене не стільки кусала, скільки мені було боляче від одного прикладання до грудей... Але дякуючи передусім Тані :girl_curtsey: ми цей період перечекали, ГВ не припинили і зараз насолоджуємось

4. Galya

Galya Well-Known Member

Не в грамах справа, а в стимуляції грудей, треба імітувати прикладання дитини. Зціджуйте приблизно стільки часу, скільки смокче дитина. Якщо відчуття в грудях не такі, як після годування, то ше трохи зцідіть.

5. Юстина

Юстина Well-Known Member

Читаєш багато гілок з цікавості, бо маєш малу дитину, не сподіваючись колись тут дописати. Так і в нас вийшло з кусанням... Юстина в рік і п"ять місяців почала і мене кусати. Під час годування, після, до. Боліло страшенно. Вкусить і чекає на реакцію. Нема і не було дурника, не лізуть зуби і т.д. Кусала, кусала і після моїх зауважень взяла і від грудей відмовилася. Відмовилася від того, від чого балдіє з перших днів свого життя. Людоньки, як то важко... Ти їй пропонуєш, а вона "Нє-а" і тікає. Добре, хоч вдавалося сонну годувати вночі і під час денного сну. Так тривало кілька днів. Вчора ввечері дитина сама прийшла, сказала "ням-ням" і саменька приклалася. Ви би бачили її маму... Майже зімліла від щастя... Сьогодні вже все в порядку. Кайф. У всіх.

6. dudkas

dudkas New Member

Всім привіт.Ми теж недавно зареєструвались і хочем допомогти порадою.
    Мене мала як дньом кусола.то я пальчиком посварю і кажу мамі болить,вона засміється і перестає кусати.
    А коли болять груди,то помажте своїм молоком і 15-20хв щоб були відкриті
    і так декілька раз на день.Хай допомагає.:girl_bye2:

7. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Привіт dudkas дякуємо за пораду :) але тема маленька і тому ви би мали прочитати допис #4 різні причини кусання і по різному виходиться із ситуації. І тому вартує вам вказати причину чому саме ваша дитина кусалася :)
    а для цією репліки є відповідна тема Тріщини сосків. Що робити?
    якщо я вас правильно зрозуміла :)

8. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Ми ще не пережили поки період кусання, кусає мене мала вже десь близько місяця. Наприклад вночі, коли я годую, навіть не прокинувшись, часом буває, підозрює може їй сосок з рота випадає, чи що... не знаю. А вдень коли лізуть зуби. Вона не кусає навіть, а гризе як гризунець, тягне на себе, і так буває десь раз-два на тиждень. Чітко, мені принаймні так здається, то повязане з зубками, бо в інші дні такого нема, оскільки в ті дні дитина все підряд гризе (забавки, стіл, коло якого стоїть...), пальці весь час в роті (навіть певне руки), ну і слина тече градом-дощем, як попросити гарно, то по погляді ясно, що розуміє і старається не робити більше, часом, таке враження в мене, виходить нехотячи, всеодно даю зрозуміти, що боліло, чекаю, що перейде. Не знаю, що ще робити. Завжди сосок витягну і кажу, що болить і що так не можна, то в принципі майже завжди діє... от тільки скільки ще буде тривати:confused:

9. dudkas

dudkas New Member

Привіт. В лікарні мені боліли соски,тріщин не було,мені лікар радив так зробити.

10. ptasja

ptasja Загублений

Зубки та ГВ

Моїй Тасі 11 місяців. Ми їмо різну їжу, але і смокчемо активно груди. Зверху вже маємо 4 зубчики. І коли ними натискаємо на груди, то мене досить сильно болить. Ран чи синяків немає, звичайно, але болить, як синяк. Що буде, коли виростуть зубки ще й знизу, навіть боюся уявити. Хоча спеіально мала не кусає і не тягне, але біль справжня. можливо хтось нарадить. що можна з цим зробити?

11. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

tasja при правильному прикладанні до грудей навіть якщо дитина має зуби нічого боліти не може (виняток становить коли два передні зуби просто можуть лишати сліди при правильному прикладання які просто можуть лоскотати).
    розкажіть більше про свою дитину, вона годується із соски чи ви давали їй дурак (пустушку) чи даєте пити їй із чашки непроливайки... це все може зіпсувати прикладання і дитина вас буде кусати і не розуміти що вона щось не так робить.
    Прочитайте цю тему можливо ви ще щось більше розкажете що би могло вплинути на таку проблему.

12. Alonka

Alonka New Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи

Я в шоці:shok:моя Карінуся мене сьогодні перший раз за рік вкусила, і ще й як аж до крові! Вірніше вкусила і шарпнула в нервах, я аж за вижджала:shout:. Мала в плач і в мене сльози від жахливої болі, і крові море. Здавалось,що вона відкусити сосок намагалась. Я в розгубленості, вона раніше ніколи не кусалась, і зуби в нас вже давно, і причин явних не має, і молока ніби достатньо. Тепер годую зі сльозами на очах.

13. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи

Мене годинку назад Роман теж до крові вкусив....таааак боляче...ще не пробувала годувати тою груддю, з жахом думаю про годування, адже навіть доторкнутись боляче. Такого ще в нас не було:girl_mad:

14. Romanivna

Romanivna New Member

15. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

16. Galya

Galya Well-Known Member

а я за варіант - подобається реакція мами:)

17. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

може не повірите, але я особливо ніяк на укус не реагую. відповідно цей варіант не розглядаю:)і на щипання і царапання теж, просто забираю ручку і кажу, що так не можна, але він далі так робить...
    а от коли кілька разів вкусив за сосок (коли перші зубки лізли) то я так крикнула і ридала хв 15, хібань ту реакцію запам"ятав, хоч то було більше 2 місяців тому...

18. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

Думала писати в тему про тріщини, але в мене не тріщини. Малому зуби лізуть і він мене кілька днів тому вгриз так, що прокусив шкіру, не до крові, але болить шалено. Маю два маленькі такі укуси якраз під соском, так що коли він їсть, то я від болю звиваюся. Як то лікувати? Вже маю то кілька днів і покращення щось не видно. :sad::sad::sad:

19. mamaNata

mamaNata New Member

Відповідь: SOS! не знаю де написати (проблеми із ГВ)

а пробували годувати в іншому положенні якось, змінюючи положення дитини, а може вартує на пару днів відлучити, підтримуючи лактацію сціджуванням, щоб хоч трохи дати загоїтись

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Болить, як би не годувала, просто від стику зі слиною. Відлучати й зціджуватися щось не хочеться. А воно зовсім не загоїться, якщо нічого не робити?