Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Panna Land, 7 Січень 2012.

1. invisible

invisible Well-Known Member

Відповідь: Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

Знову зводиться все до чорного і білого. Самі кажете, що я вас не так зрозуміла, а мої дописи перекручуєте :girl_wink: Тим не менш, я вже писала про те, що кожна жінка має право знайти відповідний для себе адекватний баланс, і кожна жінка вправі вирішувати, що для неї адекватно і правильно. І не можна казати, що правильно лише так, бо так роблять усі, оскільки в кожного ситуація різна, і не можна цього забувати. ОК, більше не буду писати, бо дійде до того, що я пропоную 10-денну дитину в садок віддати. :girl_flag_of_truce:

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Жінка цілковито має право на самореалізацію. І багато інших прав. А дитина має якісь права?

Щодо 10 днів. Я би на роботу не вийшла, бо вона в мене офісна. Але якщо з дому працювати по кілька годин, то, по ідеї, це може бути цілком реально. Ну, я порівнюю з тим, що я вишивала, коли дитині було кілька днів, то яка проблема. :blush: :xaxa: Може, в когось інший досвід, то розкажіть.

Останнє редагування: 9 Січень 2012
  3. Lietti

Lietti New Member

От що правда то правда. В мене малий ходив на два гуртки - на англійський який платний і на малювання яке державне так от через деякий час він категорично не хотів йти на малювання - на питання чому він відповід що вчителька кричить на дітей а до нього кричить Олексій! а на англ. йому дуже подобаюється ходити бо там вчителька добра і весела а на питання (це вже я сама запитала) - як тебе там називає вчителька він відповів - Олексійчик. Це все я веду до того що хочеться дитині дати все найкраще хочеться дитині продовжити дитинство з доброю вчителькою, але не всі мають можливість розраховувати на когось.
    До речі, дивилась раз передачу, і там розповідали про те, як колись (це десь довоєнні часи - напевно не памятаю), матері на заводах і фабриках виходили з декрету після 2 тижнів!!! і при заводах, фабриках були спеціальні ясла, де йдучи на роботу дітей залишали на час роботи, але приходили до них по годинах і годували, пізніше цей термін (декрет) був продовжений до 1 місяця, а потім до 3 місяців, і нічого, наші предки якось жили, якось виховували, і от яких нас розумних виховали - кожен має свою думку :)

4. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Чим годували?

Ключове слово Якось. Не так давно розказувала чоловікова бабця як то було. Ті діти були абсолютно недоглянуті і якось та й росли. І якось виростали. Маю приклад свекрухи яка отак мало не з першого дня по чужих людях. Ніц доброго. Але навіть якщо так, то зараз є для жінок створені таки непогані умови. І ніхто нікого не змушує виходити з першого дня на роботу. Та хоч три законних місяці можна дитині присвятити? Реалізація, потреби, матеріальні цінності це добре. Але коли дитятко таке манюнє і беззахисне, то може таки варто знайти спосіб хоч трощки з ним побути? а не з першого дня пляшку в зуби і прошу дуже бабці/няньки бавте, а в мене кар"єра. Зараз далеко не повоєнні часи і дитині принаймі в перший час можна дати увагу по максимуму. Ну але то в кого які пріоритети.

5. Smorodynka

Smorodynka Member

Відповідь: Сім'я чи робота?

Я ще дітей немаю і незнаю скільки б була у декреті, але точно знаю, що якщо б я мала сплачувати кредит за квартиру, купляти памперси, ліжечко, коляску дитині, давати всі небхідне їй, не маючи матеріальної підтримки від батька цієї дитини чи від родичів, то виходила б на роботу чим пошвидше. Марадонно, ви молодець! Надіюся у вас все буде добре!
    І взагалі, кожному з нас варто пам"ятати такий вислів:Перше ніж судити когось, візьми його взуття і пройди його шлях, попробуй його сльози, відчуй його біль. Наткнись на кожен камінець, об який він спіткнувся. І тільки після цього говори, що знаєш – як правильно жити!

Останнє редагування: 9 Січень 2012
  6. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Відповідь: Сім'я чи робота?

7. Lietti

Lietti New Member

Грудьми!
    Тільки обставини, які не завжди і не у кожного так гладко складаються.
    Ну не про кар`ру йдеться, йдеться про повноцінне життя. І робота це ще не означає що з ранку і до пізнього вечора без вихідних.

І тому зараз є можливість (а в когось це просто необхідність) працювати і по декілька годин в день на повноцінній роботі.

Які умови і КИМ створені.
    Якщо жінка сама собі не створить їх, то мало хто за неї подумає ("грубо" кажучи подумає про вибір хорошого чоловіка і батька для своїх дітей, але буває і форс мажор, а про все і зі всіх сторін не можливо продумати).

8. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Та невже? Знаєте багато прикладів? З погодинним годуванням і тодішніми поглядами на гв годували максимум до трьох місяців.
    Звичайно не у кожного і не завжди гладко. Але чому крайньою є дитина?
    А що таке повноцінне життя?
    Не зранку і до вечора. Є на тому ж ДП купа прикладів успішного поєднання, але не ціною перших днів дитини.
    Можливість є, але не в усіх хто можливістю прикривається є потреба

9. Lietti

Lietti New Member

А я що писала до 3 років? Ну звичайно я в ті часи не жила, я, повторюсь ще раз, просто описала розповідь в передачі по ТВ, але можливо Ви про тодішні часи знаєте краще, що так ревно доводите протилежне?:)
    До чого тут крайньою, якщо вже стався форс мажор - по Вашому - що тодді робити з дитиною?

В тім то й річ, що поняття повноцінне життя для кожного різне. І це не означає що хтось живе не правильно тільки тому що думає не так як Ви.
    ????????????????
    Жити до речі досить цікаво, особливо в "створених для мам умовах", "кожний день як добрий день".:girl_dance:

10. levandivka

levandivka З яйцями...

Є варіант "Зозуля".

11. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

ну так, трьох місяців цілком достатньо. а далі треба заробляти на НАНи і т.п. Ті часи знаю не з телевізора, а з розповідей дуже багатьох людей.

Боже збав. Нікому думку не насаджую. Але все-таки її озвучу, щоб не дурно притикалось. Знаю, що дитині потрібна мама і сім"я. Їй потрібне тепло, обійми і любов. І вона прекрасно може обійтись без благ цивілізації, маючи мамине молоко і тепло. Вважаю це найбільшим вкладенням в її майбутнє. Форс-мажори бувають і часом доводиться багато чим пожертвувати. Але коли дитина тільки прийшла в світ, вважаю нормальним знайти спосіб приділити їй максимум часу.

Ну, не знаю. Як на мене то не все так погано, страшно і безпросвітно. Але в кожного своє життя, баченні і пріоритети.

12. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Є ще варіант "мачуха" - зла або добра:)
    А з сучасними тенденціями, які сунуть з Заходу, скоро будуть "татомами" або "мамотати".

13. levandivka

levandivka З яйцями...

Ви сама це зробили. Заводити дитину, щоб хтось воду подав - гріх. Про серце, облите кров'ю не варто. Як постелили собі, так і маєте.

В результаті є сироти. В цій темі обговорюється варіант "життя без роботи на керівній посаді не уявляється можливим.
    Вже виросли. Женуться за роботою на керівній посаді, видершись колись із села, та й досі не припинили той марафон.

Яких-яких виховали?
    Розумні не страждають так від обраної власноруч влади, бездоріжжя, безгрошів'я, безбашенності, беззаконня...

Останнє редагування: 10 Січень 2012
  14. Smorodynka

Smorodynka Member

Кожен має свою думку і кожен при ній залишиться. Кожен має своє життя і не потрібно його обговорювати.
    "Перше ніж судити когось, візьми його взуття і пройди його шлях, попробуй його сльози, відчуй його біль. Наткнись на кожен камінець, об який він спіткнувся. І тільки після цього говори, що знаєш – як правильно жити!"

15. levandivka

levandivka З яйцями...

Смородинко!
    Обговорюється тут не конкретне життя, а конкретна позиція.
    Не вводьте людей в оману!

Зі: не кожна думка є думкою. Деякі "думки" - рефлекс. ("наших б'ють", наприклад)

16. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Так, дитині, безумовно, потрібна мама. Дитині ще потрібне матеріальне забезпечення теж. Якщо мама думає над тим, де завтра взяти гроші на фрукти дитині - це нормально. Це не кар"єризм. Це елементарне бажання забезпечити свою дитину, якщо з якигось причин не вистачає державної допомоги (наприклад, дитинка хворіє чи ще щось).

Кар"єризм - то коли мама залишає вдома місячне дитя і йде на роботу не з нужди, а тому, що жити не може без своєї роботи і хоче на тій роботі досягнути всіх висот. І готова для того "іти по трупах". А дитина на енному місці.

Коли є час і на дитину, і на заняття улюбленою справою, яка приносить прибуток і задоволення, і ніхто не обділений нічим - то ідеальний варіант.

Якщо мама має час на спілкування з дитинкою і водночас ходить на роботу - не улюблену і не ненависну, а просто роботу - то найпоширеніший варіант. Поєднання. І вже в межах того варіанту кожному по різному вдається розставляти % часу на дитину/роботу.

Це моя теоретична примітивна класифікація :)
    Щоб трохи відійти від конкретних особистостей, можна похвалити/покритикувати/доповнити її :)

• Подобається Подобається x 1
  17. Smorodynka

Smorodynka Member

Ви правильно сказали, але деякі форумляни висловлюють свою думку, опираючись на дописи Марадонни, засуджують її, і тим самим переходять на особистості

18. levandivka

levandivka З яйцями...

А радите цитувати гороскопи?
    Цитата - набір слів, що окреслюють позицію. Інструмент, а не паспорт особи.

То чому досі тут, а не в цюполенді?

19. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

мені пригадались свої спогади з дитинства...

Моя мама завжди працювала, скільки я памьятаю, з а виключенням того часу що була з молодшим братом в декреті.
    І памьятаю як мене часом дусила заздрість як когось зі школи забирали/зустрічали мами а я йшла сама. Як хтось повертався додому а там була мама, а я наприклад поверталась і там мами не було. Звичайно в таких умовах росли тисячі дітей, але тим не меньше в памьяті мої емоції відклались...
    Я ясно памьятаю, як сама мамі казала в дитинстві, що мені подобається коли вона на лікарняному, бо і щось смачненьке приготує, і часу більше приділить і просто вона є вдома.

І мама моя, хоча вже пару років як молода пенсіонерка, досі активно працює, на керівній посаді, і не розуміє як то можна не працювати і як це може подобатись.
    Коли вона дізналась що я вагітна вдруге, то звичайно як і будь-яка мама зраділа, але потім сама ж мені сказала мол я тими декретами на своїй карьєрі поставила хрест. І суть не в тому що можливо ніякого хреста я і не ставила, а в тому що вона навіть не допускає того щоб жінка могла на 6 років припинити професійну діяльність і втратити кваліфікацію.

Я ж хочу зранку не нестись сломя голову на роботу, а спокійно приготувати дітям і чоловіку сніданок, розвести дітей по школах/садочках, потім їх забрати. Мати час на приготування обіду/вечері, мати час побути з рідними. А не почуватись ніякою, намагаючись після роботи встигнути переробити купу справ, і всім увагу приділити і себе в цьому не загубити.
    Був час що я думала інакше, але чим далі - думки мої міняються.

А головне що мій чоловік повністю підтримує мене в цьому. І напевно не останню рольо в цьому відіграло те що його мама на керівних солідних посадах була пожиттєво, і як наслідок на дітей своїх мала дуже мало часу. І літом вони завжди були у баби в селі і мама працювала, коли були зовсім маленькі то їх баба в селі виховувала, а мама карьєру будувала. Вони ж звичайно виросли чудовоми хлопцями а згодом і чоловіками, і судячи по моєму чоловіку - у нього дуже правильна чоловіча позиція в цьому плані, бо своїм дітям він бажає в першу чергу маму а не заклопотану бізнес леді у якої на дітей по дві годинки на день а все решта няня.

Але, якби від моєї ЗП частково залежало благополуччя і ситість моїх дітей, звичайно я би працювала, бо це напевно єдиний фактор який в цій ситуації суттєво вплинув би на моє рішення.

20. levandivka

levandivka З яйцями...

Оце і демонструє позицію, пріоритети. Для багатьох людей важливо "скакати на коні". А діти якось з нянькою переб'ються.