Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Panna Land, 7 Січень 2012.

1. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Відповідь: Сім'я чи робота?

а для мами це трагедія.
    дуже добре коли є можливість вибору, нормальна мама, як на мене однозначно вибере сім*ю. а як його немає? добре коли є чоловік з яким можна порадитися і який завжди підтримає, з яким у будь-якій ситуації як за кам*яною стіною. а якщо немає? якщо всі важливі рішення треба приймати самому, і відповідальність за ті рішення ляже тільки на тебе.

---------- Додано в 22:12 ---------- Попередній допис був написаний в 22:10 ----------

ви б відмовилися від житла?

2. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Останнє редагування: 9 Січень 2012
  3. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

золоті слова..я нікого в даній ситуації ні пітримую,ні засуджую...можу знайти сотню "відмазок" і в тому,що "виходу нема", і в тому "я ж не квочка"..але мені шкода тих жінок, в діток яких няня побачить першу посмішку,намацає перший зуб, замаже зеленкою вперше розбите коліно..шкода, бо того більше не буде...на жаль...

• Подобається Подобається x 1
  4. KAPUCHINKA

Богданко, ситий голодного не розуміє. У кожного своя ситуація.

Я теж спочатку хотіла написати що то за мама, але сіла і то все обдумала і написала зовсім інше. Якщо Господь пошле нам діток, то я маю намір сидіти в декреті не менше трьох років. Я теж знаю що таке кредит, і якби виникла потреба вийти на роботу значно швидше, то я б вийшла. Бо дитині треба десь жити, а не зриватися з місця на місце, міняючи школи і друзів. Добре, якщо просто хочеться жити окремо від батьків, але батьки все ж в одному місті, і до них завжди можна повернутися, а якщо десь в селі. То як тоді? Куди подітися?

5. siriuska

siriuska Member

6. AilataN

AilataN жива

Ну чесно, улибнуло))
    Ех, скільки дівчаток на (не державних) компаніях йшли в декрет зі святою впевненістю і щирими завіряннями, що їх візьмуть назад))
    і законодавство тут не всилі)) Бо якщо роботодавець в вашій робочій силі не зацікавлений то він знайде тисячу причин, щоб вивільнити особу з робочого процесу)
    Якщо розглянути ситуацію з іншої точки зору- жінка, яка витратила певний час( з врахуванням освіти) на здобуття певної посади, має відповідальність на роботі не тільки за себе, а й за якийсь- не якийсь персонал ( а вони теж люди) вирішує народити дитину самостійно, маючи ще й до того фінансові зобов"язання, і ще й має можливість поєднати це все в купку, ну то вона правильно робить. Чи їй треба було робити якісь радикальні вибори? Чи так- чи так? А може краще було звільнитись від вагітності?Звільнитись від здобутого за довгий час?ні, я стронниця вибору в якому би були і вівці ситі, і вовки цілі))
    Бо це можливо.

7. Уляночка

8. Lietti

Lietti New Member

Не знаю можливо запізнилась з відповіддю, але реально ще коли дитини в планах не було і я прийшла влаштовуватись на роботу - перше що спитали то це коли плануєте мати дітей, пізніше працювала на 2 великих фірмах і у одному ПП - коли взнавали про вагітність своїх працівниць, заставляли писати заяву за власним бажанням. Назву фірм писати не буду з декількох причин (особистих). Хочете вірте - хочете ні , і ще: перше питання коли я влаштовувалась на роботу коли була дитина - це чи дитина ходить в садік, і якщо захворіє чи є бабця, дідусь чи родичі які будуть за нею доглядати.

9. KAPUCHINKA

от вам і реальні випадки

10. Leila

Leila Well-Known Member

О, мене теж через 5 років назад на роботу не дуже то й чекають, була в директора, говорила що маю необхідність вертатися на роботу. каже я зателефоную, от уже 2-й місяць я чекаю того дзвінка. Я вже і сама звонила, бо я ж ніби тільки у відпустці, можу виходити на роботу, але.... Подивлюся після вихідних і буду ще пробувати вертитися на старе місце праці, бо нову роботу з двома маленькими дітьми знайти важкувато.

11. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

12. Barnaulka

Barnaulka Well-Known Member

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Багато всього написала, але стерла. В житті бувають різні ситуації, однак завжди варто робити такий вибір, за який потім не будете шкодувати все життя. У перші роки дитина росте дуже швидко. Той пропущений час ніколи не надолужити. Мені зараз залишилося ще 6 місяців до декрету, то я вже ледве доходжую, бо на роботі найняли купу молодих і під них поробили різні правила, яких ніколи раніше не було. Атмосфера зробилася за той рік часу, що мене не було, доволі непривітною. Сподіваюся, що ті 6 місяців швидко минуть і я знову зможу бути з дітьми, як протягом попереднього декрету, бо цей рік нам усім дається дуже нелегко.

14. AilataN

AilataN жива

Та не печально зовсім, бікоз є інші роботи , куди можна піти після декрету))
    Все нормально, я захтіла йти на роботу= і пішла, ну й що, що не на ту саму?Ой, жінка все собі знайде хомут на шию, якщо захоче))!

15. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Добре, переформулюю на те, що деколи спрацьовує принцип "не так сталося, як гадалося" :) :) :)

16. KAPUCHINKA

17. Liliyah Romanova

18. AilataN

AilataN жива

Зовсім не згідна з думкою, що мамам з малятами тяжко знайти роботу. От зовсім. Альбо не там шукають, альбо не так сильно треба.
    А от з тим , що можеш вилетіти за борт ( в проф. плані) за деякий неробочий час- це факт. До речі, не прив"язую це до вікового цензу, і навіть статевого, а просто професійного.

19. Уляночка

для мене це не проблема..я вже 6 років в декреті...в університет не планую повертатись,бо умови не підходять..мала з/п, робота з 9 до 18, щодень...мені тепер таке не підходить..тому я кажу: "Не буде ця (робота), то буде інша"...але я так про це спокійно говорю,бо,на щастя, маю власне житло,не маю кредитів, а головне - маю повноцінного чоловіка....а буває й по-іншому...

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. Liliyah Romanova

Так не люблю цієї фрази в дискусіях, оскільки вона цілковито ні про що не говорить.

Хто голодний у даному випадку? Я не бачу ситих і голодних. Дискусія йде про вибір на користь дитини та підстосування потреб дитини під можливості мами.
    Я вже раніше писала й повторю. Люблять зараз промувати образ мамусь голівудських, для котрих нічого не міняється після народження дитини. Я вважаю таких мамів поганими (кидайте в мене тапками), тому що в них ті діти не діти, а аксесуари. Якщо для мами після народження дитини майже нічого не міняється, то це щонайменше дивно.