Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Panna Land, 7 Січень 2012.

1. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Відповідь: практичні аспекти "НЯНЬКА у Вашій родині"

2. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

Відповідь: практичні аспекти "НЯНЬКА у Вашій родині"

lorelaj, я вам рекомендую починати відкладати кошти на декрет - так будете себе стабільніше почувати. я працювала з дому з 2-го місяця життя доньки, але в мене дуже спокійна мала і реально їла та спала. знаю багато матусь, які супер на роботі затребувані, але перші 6місяців були з малюком. няня реально була з 8-ми місяців на 6годин - годувала малу, гуляла, бавилась... в офісі я працювала 4-5годин, решту -вдома, грудне годування підтримувала і в такому графіку...зараз реально можна працювати віддалено в дуже багатьох сферах, але присутність матері у перший рік життя і формування відчуття захищеності ніщо не замінить.

3. invisible

invisible Well-Known Member

Відповідь: Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

lorelaj, не знаю вашої ситуації, але можливо не варто недооцінювати чоловіка? Може народження дитинки його, скажімо, підштовхне стати тим мамонтом? У мене була частково схожа ситуація. До народження малої чоловік довгий час не працював. Сталось так, що навіть будучи вагітною, я єдина утримувала нашу сім'ю досить довгий час. Дякувати Богу, на 7-му місяці чоловік знайшов роботу таку-сяку, потім кращу трохи. Не бідуємо, не розкошуємо, дохід у нас всього в районі 3 тис. на всіх плюс дитячі гроші. Я давно могла б почати працювати і наш бюджет міг бути хоча б вдвічі вищим, але не можу... Так, я зараз багато в чому собі відмовляю, але я б ніколи собі не пробачила, якби упустила дорогоцінні перші місяці в обмін на гроші. До слова, я працюю з дому, мама моя живе з нами, тож теоретично могла б працювати хоч півдня, тим паче що дитина вже не така мала. Та де там. Не можу - як хтось колись писав, емоційну пуповину перерізати важко. Іноді сама дивуюся, чи це нормально. Бо читаю, що чимало жінок в рочок на роботу виходять, а я навіть у сусідній кімнаті на маму дитину більше години лишити не можу, бо мене переслідує думка, що чогось не додаю, щось втрачаю, не хочу нею такою солодкою ні з ким ділитися... Коротше, накрило мене вповні, не уявляю що через рочок я вже не зможу її так тіскати-носити-цілувати як тепер...

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Та власне, що є всякі ситуації, але можна знайти щось з дому, щоб копійка капала, не обов"язково іти на роботу і полишати на когось дитину.
    Я є тому прикладом, може не ідеальним і все ж...:)
    Моя коліжанка прекрасно вишиває і продає свої роботи. Вона і моя одногрупниця і мала не погану роботу до декрету...
    Ще одна набирає тексти.
    А інша стала маклером. Слінг їй у поміч, я сама дивуюсь як то вона ганяє по цілому місту з тими показами квартир, ще й з малою, бо годує грудьми, залишає хіба коли чоловік приходть з роботи і то якщо показ десь не далеко від дому. А якщо на довго виїздить, мала з нею..
    Всі вони в декретних відпустках, без нянь. Дітки до року.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

золоті слова.
    А ще коли життя заставляє.
    Моя дорога родина в великому шоці що я працюю, якби знали вони що мене заставило в цей момент працювати ...., якби знали скільки було недоспаних ночей перших 6 місяців....Так треба було. Що нас не вбиває робить нас сильнішими.
    Гірше коли говорять про другу родичку яка вже 10 років в декреті, ниють що грошей нема, але працювати не йде, виживають на з/п чоловіка. Ну бо як ж можна працювати коли маєш дітей 10 та 6 років, в них школа і т.д
    А в мене так забавки, садок, англійська+немовля(в той час)

6. Almariel

Almariel Well-Known Member

я так собі прикинула, що няня в перші півроку життя на повний день, то дуже дорого:
    1. важко зберегти ГВ - скажені витрати на суміші (чула, що деякі мамочки хвалились, що витрачають 1000грн на тиждень на суміші - не знаю на скільки то правда)
    2. власне зарплата няні
    3. не думаю, що няня гратиметься з висаджуванням - навіть важко оцінити витрати витрати на підгузники, 500 грн точно, чи не так?
    4. няня мотатиме в слінг? не думаю. тоді візочок обовязково. (ну, але ладно, це одноразова витрата.)
    геть не дешево виходить.

7. Fiancee

Fiancee Well-Known Member

lorelaj, дівчата Вам добре радять вирішувати проблеми по мірі їх появи! Завагітнійте і можливо Ваш погляд поміняється, а можливо поміняється тоді, коли Ви народите. А як не поміняється, то таки знайдете няню. Бо то якось трохи ділимо шкуру не вбитого ведмедя. Моя начальниця коли була вагітна, то збиралась виходити на роботу за кілька місяців по народженні дитинки. І ось минуло вже близько 2 років з тих пір, а вона ще не збирається повертатись. Видно щось таки міняється після пологів. Ну і ще додам, знаєте, я раніше думала, що в декрет піду на рік максимум, бо варто кар"єру збудувати і нема чого засиджуватись вдома. Але життя так відкорегувало не те що мої плани, а всю мене... Що як піду в декрет, то надовго і ніяка кар"єра не цінніша за дитинку! Я веду то до того, що не забігайте на перед. Планувати це добре, але деколи добре витримати паузу. Ви завагітнійте, а там побачите!

8. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

У мене вже теж почалася..
    Не в образу- то все в вашій голові.Як скажете, так воно і буде.

---------- Додано в 10:38 ---------- Попередній допис був написаний в 10:35 ----------

Я гризлась іншими речима- як родити природньо\як надагодити ГВ\як виховувати і т.д. Про фінанси підзбирали трохи перед родами, плюс допомога від держави, плюс допомога перший рік з роботи(о, як же я любила її тратити на себе кохану)))). Ну і чоловіка же ніхто не відміняв.
    При чому я дуже фінансова. Тільки в певні часи пріорітети ініші ставлю.

9. Уляна Поберейко

Уляна Поберейко Well-Known Member

коли я родила першу дитину я годувала лише 3 місяці потім ми перейшли на суміш (3 роки тому сумін Нан коштувала в магазині біля 70 грн,я брала в знайомого по 55)так от мені на місяць їшло 10-12 банок суміші,тобто це виходила по 3 банки в тиждень до пів року ,а от з другою дитиною я незнаю що таке суміші нам вже рік і 3 місяці і ми ще на грудному.

10. lorelaj

lorelaj Active Member

От дивина, я ж не написала, що думаю, що мені не можна в декрет. я написала, що немаю такого права. йду в декрет = звільняюсь. (все законно, ніхто нікого не притісняє, такі реалії моєї ситуації), а після декрету - все з 0, з абсолютного (знову ж об'єктивні реалії моєї ситуації)
    Я думаю про все, зокрема і про матеріальне. Ця гілка про нянь/роботу/гроші, то пишу про нянь/роботу/гроші.

11. Bree van deKamp

Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

Ви мене вибачте, але, яка ціна питання? Яка у Вас зарплата?
    Я мене, до вагітності, зарплата була вдвічі більша ніж в мужа(5тис, а в нього ледь 2тис.) але я не задумувалась про те, щоб лишитись працювати. І в мене теж питання стояло, або виходиш через пів року, або дапабачєння.

12. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

так може вартувало чоловіка в декрет відправити:girl_wink:

13. Bree van deKamp

14. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

В Каліфорнії за законом всюди в установах є кімнати, де мама може погодувати дитину. Але тоді треба, щоб її постійно хтось приносив на годування. Няня коштує плюсмінус $20 за годину. І багато жінок так працює, або користуються зціджувачами для грудного молока.
    Відпустка - 4 тижні до і стільки ж після пологів. + 6 тижнів по догляду за дитиною для кожного з батьків. Є компанії, які можуть розширити відпустку за рахунок працедавця, але не в моєму випадку. Тому ми з чоловіком вирішили, що поки я не виходитиму на роботу і виховуватиму дитину вдома. І чесно кажучи, коли хтось тут мене питає чи я працюю і чуюють відповідь, що я з дитиною, то дивляться на мене як на багачку і біло заздрять, що в мене є така можливість. А як взнають, що в Україні до трьох років мами вдома сидять і йдуть в декрет в 30 тижнів, то взагалі круглі очі роблять :)

15. Bree van deKamp

Оце реальна безвихідь. А в нас для мам всі умови створені. Якщо планувати вагітнісь, то підзбирати можна+ державна допомога.
    А ви кар"єра... треба добре подумати, що хочете дитину чи кар"єру...

16. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Ну то вже треба добре зважити свої можливості в сукупності - як матеріальні, так і фізично-психологічні. Бо ж, як варіант, можна поєднувати одне з іншим. Я б так не змогла. А, наприклад, сестра є власником фірми, далеко не дріб"язкової. Повернулася до праці в перший тиждень життя дитинки. Але. Дитя більшість часу було з нею (за няню в них бабуся). Тобто вона їх з собою брала і в офіс (в окремій кімнатці бавилися), і на зустрічі, і всюди, де була можливість і навіть де її не було:)
    Так, малятко годувалося по графіку, але більше року точно, так, вона не могла ні висаджувати, ні застосувати педагогічне догодовування, ну і для немовлятка, мабуть, не дуже добре отакі рухи постійно. Але якщо глянути на ситуацію в цілому, то був, мабуть, не найгірший варіант.
    Правда, можу тільки здогадуватися, як їй було важко.

17. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Особисто я дуже захоплююсь жінками, які можуть поєднувати материнство з кар'єрою (і для мене не важливо на гв вони чи ні, від того вони не стають поганими мамами).

18. Bree van deKamp

А я захоплююсь тими, які кидають кар"єру заради дітей!!

19. jozya

jozya Member

От і в мене така ситуація. З першою була в декреті до її 2,5 років (з 2х вона в садочок пішла і стало легше). Але на роботу виходити не спішила (фірми вже не було, але й звільнити мене не могли). Тому все одно роботу треба було шукати нову. Планувалася друга лялька, щоб не виходити взагалі, але щось їй там не дуже спішилося :girl_wink:. І от мені пропонують фактично роботу на неповний робочий день головним бухгалтером. Погоджуюся, хоча багато що треба було згадати, щось вивчити. Через 4 місяці взнаю, що вже я не сама. І як про то сказати начальству? Коротше кажучи мене не було менше місяця (пологи), а далі - річна звітність :). Мама переконала мене не кидати роботу, обіцяла помогти. Ходила я майже рік по 3 години 2 рази в тиждень, плюс постійно на зв'язку, плюс по віддаленому доступу і клієнт-банку робота. В 11 місяців дитині мене попросили мати совість і ходити щодня і "надовше". Няні я не маю, два рази в тиждень тоді приходила мама, приходить і зараз, але тільки 2 рази в тиждень. Решта часу я відвожу дитину до сестри, де її і там бавить моя мама, або сестра. Старшу дитину теж ніхто не відміняв. Садочок і гуртки на мені (завести, забрати). Передбачаючи запитання, ми на ГВ. От гуляти мені не вистарчає сил. Чекаю теплішої погоди і довшого світлового дня. Чи варта так мучитися? Поки що так. Вже легше, ніж було.

20. natusik

natusik Well-Known Member

то назвіть ціну питання
    скоріш за все якщо з перших днів біля дитини буде няня(але не вночі, правда?)а Ви в іншій кімнаті з усім оцим гормональним післяпологовим фонтаном під плач чи сміх дитини будете пробувати сконцентруватись на досить оплачуваній роботі з 9 до 18,а після 18 і до ранку якщо дитя буде неспокійне то ще й пробувати якось виспатись, то будете така задьоргана морально і фізично, що витрати можуть зрости "няня" на "няня+суміш." років так до півтора, а при сучасних цінах це вийде Вам аж ніяк не альо. Ліпше посидіть до року, з першою дитиною є завжди і можливість виспатись, і грудьми годування нормально налагодити і відпочити і в хаті зробити все що треба. Чоловік же не задарма працює+гроші на дитину+ обмежте витрати на всяку єрунду. заведіть щоденник витрат на місяць і подивіться що реально зайве і скільки на це йде. Не знаю як Вам, але якби мені в хаті хтось зайвий товкся щоденно зі своїми порадами/порядками(навіть мами) то я б довго не витримала.