Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Panna Land, 7 Січень 2012.

1. KAPUCHINKA

KAPUCHINKA Well-Known Member

Відповідь: Сім'я чи робота?

а де б ви, особисто, брали 500 доларів щомісяця будучи в декреті?

2. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

У мене чоловік би заробляв, але якщо ви хочете, щоб я поставила себе у ситуацію Maradonna, то:
    Насамперед у мене були б кошти які держава виплачує за народження дитини. Ці гроші я би віддавала щомісячно на кредит.
    Далі я би отримувала кошти для одинокої матері (чи аліменти), чи декретні, які витрачала б на проживання. Про це все я уже писала, ви не уважно читаєте.
    Якби не вистачало, то знайшла б собі підробіток вдома, аби мати можливість бути біля дитини.
    Далі, відмовилась би від машини...
    І таким чином жила б доки могла, поки б вистачало на їжу.
    Перших 6 місяців думаю викрутилась би. А далі пішла б працювати (шалено шкодуючи, що немає можливості далі бути біля дитини постійно).
    Будуть ще питання? Чи я достатньо обгрунтувала свою позицію?

3. mrochkizm

mrochkizm Well-Known Member

Я щось зле рахую, мабуть...
    Держава щомісячно виділяє 500 баксів на дитину??? Наша держава?
    Який розмір допомоги для одинокої матері та декретні? Реально, який? Бо цікаво.

4. Lietti

Lietti New Member

Все чи не все - це не нам звами судити, якщо вона і має все - то це не завдяки тому що сидить вдома, ситуації бувають різні - тось може собі позволити йти в декрет а хтось і ні і не потрібно нікого засуджувати.

Ну вибачте за мою безграмотність - це дійсно зауваження по ТЕМІ яку ми зараз обговорюємо!

Ви напевно неуважно прочитали, я писала про суд,якщо тебе вагітну "виганяють" з роботи.

Ситуації бувають різні - і не дай Боже нікому ніяких ускладнень!

?????
    Я ніяк не писала що в перші 10 днів!!! І ніяк не писала що несчасна від того що МАМА!!!
    Це Ви щось наплутали.
    І ще хочу додати, коли родився малий, він був на штучному вигодовуванні - і сумуа яку на той час давала держава в мене вистачало тільки на молочні суміші і воду "Малятко" - от і всі гроші, а на що купляти все інше...?
    Ви напевно ідеальна мама, бо Ви і з дитиною і в ці гроші можете вписатися - молодець.
    На, жаль, я не є такою ідеальною:girl_flirt: і в мене є тисячі "відмазок" - і лікарі дорого коштують, і ліки, і гуртки дорогущі, і ... ... от і я за мамів котрі працюють !

Останнє редагування модератором: 9 Січень 2012
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Maradonna,

6. Fistawka

Якшо не помиляюсь, то за першу дитину держава дає 24 тисячі.

Ще додам, що готувалась би до народження дитини заздалегідь. Якщо в людини є можливість виплачувати щомісячний кредит сумою 500 у.о плюс сплачувати няні 2-3 тис грн. (вибачте, що воно ніби виглядає, що я рахую чужі гроші) то за 9 місяців вагітності можна трошки грошей відкласти, знаючи, що тобі потрібно буде сидіти трохи з дитиною без фінансової допомоги. Але то за умови, що ти націлена сидіти з дитиною, а не з такою умовою, що ти "закінчений трудоголік"(с) і збираєшся вийти на роботу коли твоїй дитині мине 10 днів...

7. Neverland

Neverland Well-Known Member

Мені щомісяця виплачувала 1000 грн, перший "внесок" був вроді 4. І тепер думаєм де вдяти оті 4000 з 1000. Я теж спочатку якось подумала, що Марадонна трохи зарано пішла на роботу, але як уявила, що я б мала платити щомісяця 4000 за кредит, то чесно нічого не стала писати. Це дуже складна ситуація, ще і без чоловіка.
    А стосовно:
    Мені просто смішно стало. Я б подивилась, хто б так вчинив РЕАЛЬНО.
    Я знаю, що ситуція в кожного своя, тому не суджу. Кожен чинить як вважає за потрібне

8. KAPUCHINKA

вам має вистачати не тільки на їжу, а і на кредит, бо в іншому випадку банк просто викине на вулицю, і ще йому винні будете.

але не забувайте, що робота має бути добре оплачуваною, бо все то й же кредит. на даний час таку роботу не так просто знайти, тобто невідомо скільки часу треба потратити на пошуки роботи. а їсти щось треба, ну і кредит платити. А допомогою на дитину ви вже перші чотири місяці кредит погасили, ну і купили щось малечі. (ну і крім того, вона розтягнута, якщо не помиляюся на три роки, так що 500 дол там , здається, за один раз і не вийде.)

9. mrochkizm

Фісташко, так, але з них якісь там тисячі йдуть одноразовим платежем, а потім десь по 700-1000 грн, здається, в місяць - цим не покриєш кредиту, покриєш максимум 3 000 доларів. А середню вартість квартир ми знайємо. плюс враховуючи % по кредиту...

Ой, не хочу думати зараз про квартири і гроші :)
    А по темі що можу сказати?

Хто як хоче, най так собі життя й організовує :girl_curtsey:

10. KAPUCHINKA

---------- Додано в 21:47 ---------- Попередній допис був написаний в 21:32 ----------

думаю, що ви ніколи не мали справи з кредитом, бо якби хоч приблизно уявляли що таке кредит, то знали б, що для кредиту дуже важлива стабільність, не відкладені гроші, а саме стабільність доходу. Бо за час сидіння в декреті на відкладені гроші, нехай навіть не малі, тобі просто знайдуть заміну. Роботодавця не дуже цікавлять твої обставини, для нього важливо результат.
    А кредит на квартиру довгостроковий років так на десять, а то і більше.

11. sani

sani New Member

... як з якоїсь там реклами: "ви ше про секс в бабусі на посиденьках спитайте..." то зразу прийдуть "досвідчені" і порадами замучають ;)

12. Fistawka

Вам смішно, а я би не сміялась, а шукала спроби бути з дитиною.
    Роки 2 тому скручувала кулькові ручки вдома, отримуючи за це приблизно 30 грн. в день, не витрачаючи дуже багато часу. Це я так, до прикладу...
    Читайте ще раз мій допис, там написано які кошти я витрачала б на кредит.

І давайте почнемо з того, що перед тим, як народжувати дитину, я добре б обдумувала все. І в першу чергу те, яка з мене буде мама і чи зможу я дитині віддаватись повністю.

Кожному своє! Хтось вважає, що хороша мама - це та яка народила і має гроші, я не так вважаю.

Я прекрасно розумію що таке немає грошей і скрута страшна! Я розумію, що ситуації бувають різні, але думаю, це не про випадок автора дописів у відповідь на які я писала свій перший допис.
    Мене мама народила і виховала до 9 років сама! При цьому віддавши мене в садок лише в 3 роки. В моїх 5 років помер батько(який нажаль не допомагав матеріально абсолютно). Згодом мама і квартиру купила, до того жили з моєю бабцьою і дідусем. Але не заробивши гроші на роботі, бо працювала звичайним продавцем, а шиючи у вільний час (а потім по пів ночі) шуби хутряні в підвалі. Так, я не мала супермодних іграшок і дорогого одяку, але я вдячна мамі, що вона була поруч.
    От і я про це пишу майже у кожному своєму дописі!
    І взагалі, це дурна дискусія, де кожен може знайти купу але.
    Я свою позицію знаю!!! Свою думку висловила.

13. KAPUCHINKA

ну і, зрештою, крім цих грошей додатково може бути всього 1-2 тис. не дуже і відкладеш. маю знайомих у яких практично всі зароблені гроші йдуть на кредит. залишається, практично, на необхідне. так що якщо людина віддає велику суму на кредит, ще зовсім не означає що у неї залишаються якісь захмарні суми.

14. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

так, тільки не треба це видавати за норму чи героїзм. Бо інакше скоро "нездорового" суспільства залишиться більше.

15. Fistawka

16. KAPUCHINKA

вам вже дівчата написали скільки тих коштів і на що їх вистачить.

17. Bogdanka

а для жінки мами?

18. KAPUCHINKA

а далі що? якщо буде втрачене постійне джерело доходу.

19. Bogdanka

назвіть реально хоч один такий випадок . Реальний. З назвою роботодавця. Я працювала в двох величезних компаніях і ні разу не чула подібної афери і бредовості. Навпаки, у нас і по двоє народжували і вертались до роботи.

Я маю справу з кредитом на житло - ніколи би його не покривали коштом дитини. Бо тоді це називається чистої води ЕГОЇЗМ.

Останнє редагування: 9 Січень 2012
  20. mrochkizm

Фісташко, знаєте, я завжди так теж кажу, чесно. Але я свідома, що людина мислить - а Бог думки креслить. :girl_yes: Ніколи на 100% нічого не сплануєш, тому і не все передбачиш.

Богданко, не переймайтеся :girl_wink:
    Мені, наприклад, в даній ситуації байдуже, я не бачу ні норми, ні героїзму, бачу лише чергову дискусію, де в кінці кожен залишиться при своїй думці :)