Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Panna Land, 7 Січень 2012.

1. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Відповідь: Дитина для працюючої мами: аксесуар чи "цілий світ"?

Послухаєте думку зі сторони?
    Згодна на всі 100% з Лілею, що декому краще дітей не мати. Тільки от не всі (а особливо це стосується жінок) взагалі мають можливість по це замислитися і самі для себе визначити - треба воно їм насправді чи не треба. Дуже складно це зробити, коли культура суспільства побудована на цінностях "дім-заміжжя-сім"я-діти", і, якщо твої цінності з тим не співпадають, дуже складно не мімікрувати.
    Тому мімікрують. А потім починається життя, яке, м"яко кажучи, не зовсім співпадає з бажаним. І якщо за відсутності дітей все ще хоча б теоретично можна "відіграти" назад, то народження дитини ставить на отому "назад" такий великий жирний хрест. Тому - тільки вперед. І отут людина судорожно намагається вчепитися за хоча б рештки попереднього життя. І чіпляється. Потім більшості щастить, все якось вирівнюється. Та меншість, в якої не вирівнюється - складає ту категорію, про яку говорила Ліля - з трагічними і часто непоправними наслідками.
    І ще... Ну киньте капцем, але в мене є стійке враження, що в материнстві існують свої... як би то поделікатніше висловитися.... "модні тенденції". Раніше то було "Суміші-садок-робота-ключі на шию-сам готуй собі їсти", а тепер "домашні пологи-ГВ якомога довше-ніякихбороньбожещеплень-слінг-мама постійно поруч". Так що нема поганих мам - є мами, які не потрапляють "в струю" :)

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

В те, що через 4 місяці треба вийти на роботу вірю, але не через 10 днів. Такого нема навіть в самих найгірших країнах капіталізму, а це які, ааааааа - Америка. 6 тижнів при, так званних, природніх пологах. Давайте, говорити про реальну цифру.

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Не можу погодитися, бо я не вийшла. Я відтягувала, як могла, до останнього. Вийшла, коли вже був геть крайній випадок і точно відомо, що чоловікові робота не світить найближчим часом. І власне заради дитинки я й відтягувала. І ми в мінуси влізли, бо дитина важливіша. Чоловік мене переконував, що буде легше фінансово, а я сказала, що моя психіка й дитяча мені важливіша. І навіть будучи одинокою мамою, я би таки шукала виходів інших, ніж вихід на роботу, до останнього. І то би був також дуже нелегкий вибір... І зараз нам важко, бо борги далі на нас висять. Але гроші то таке, нема зараз, то будуть пізніше...

Останнє редагування: 10 Січень 2012
  4. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

В Україні все є )) Ставлять ультиматум - або виходиш, або пакуй манатки і ауф відерзеєн. Інше питання, чому люди на таке погоджуються.

5. Liliyah Romanova

Мені мода завжди була десь, а щодо дітей тим більше.
    Я з дітьми слухаю не моду, а свого серця та інтуїції. Що з першим, що з другим.
    Співчуваю тим, хто йде за модою, то така марудна штука...
    А от жити за Божим планом, жити так, як є найбільш природньо, простіше кажучи, не заважати природі "досягненнями прогресу" - дуже легко, бо не треба воювати...

6. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Ну Ви ж усвідомлюєте, що таких, як Ви, одиниці.
    Коли ще не люди не знали, що таке слінг, і не було такої глобальної ГВ-Реконкісти, мене завжди знаєте, що коробило? Мами, які кількамісячним донечкам вушка проколювали. Ото аксесуар - аксесуарніше не буває. І мода. А зараз можливостей її наслідувати наабагато більше.

7. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Не знали що таке слінг, зате носили в подолі. І бабця мені розказує як зі стільчиком бігали за мамою, щоб дала цицьку. То не є супер новим винаходом. Просто люди мають здатність швидко забувати те що було колись. Мода модою, ну але думати всеодно треба.

8. Liliyah Romanova

Сподіваюся, що це не так.
    Моя бабуся у вереті носила. Нас із братом також. Як ми то любили!!!
    Моя бабуся працювала в колгоспі, а дівчат своїх годувала до двох років. І завжди тим хвалилася. Причини прості - дешева їжа й завжди при тобі. Зручнішого харчування годі шукати.
    А тут акушерка казала, що в 70 і до того жінки годували до 4-5 років, поки дитина самовідлучалася. І ніякої моди не було.
    Мода - це якраз пляшечки, пипочки, і то вибору там стільки! Правильно, хто ж не захоче заробити на мамі, якій подобається похизуватися супервозиком, пляшечкою з прибамбасами тощо. Хіба мало того всього "добра"??

Та й багаторазові підгузники теж не вчора придумали.
    Наші підгузники коштували всі разом десь 200 долярів. Знайомий купує велику пачку підгузників по 40 що якийсь час. А я не лише раз купила й не думаю, а ще й на наступну дитину матиму. Так що подвійно зекономила. :xaxa:

9. Loyal

Loyal Well-Known Member

А в мене проблема в тому, що робота то мені подобається... Але тут велика перерва недопустима, бо опинишся поза межами ринку. І тому робити перерви не хочу і тішуся думкою, що моя дитина це оцінить в свій час. А як буду бачити дійсно наглу потребу, то піду в декрет. Наразі планую перед початком школи, бо дійсно тоді є велика потреба в мамі вдома

10. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Перечитала всю тему з початку до кінця-маю свою думку на те все,але то тілько моя думка і не хочу її сюди виносити,бо вона "і не тим і не тим". Але от одна моя коліжанка,мама якої не поїхала до Італії і країн подібних,будучи з сімї де їх 4,періодично бурчить,що от інші поїхали чи знашли високооплачувану роботу і дали всі матеріальні блага своїм дітям,а вона повина сама собі пробивати дорогу в життя і в дорослому віці їсти смачні цукерки і позволяти собі те,чого недоотримала в дитинстві і т.д. Моя сусідка -мати двох дорослих дітей побивається з того що не може дате матеріально більше ніж може і боїться,що б дочка не витикнула її тим(а син вже рветься на заробітки і мамина любов йому надоїла),мій родич каже,що йому вже мамина опіка і любов просто гидкі.
    Тому не знаєш, як потім в житті складеться,чи діти подякують тобі за те,що ти не купила їм ще один Кіндер бо не має можливості,але зато є можливість лишній раз приголубити своє чадо.

11. Orman

Orman Модератор-бомба

нє-а, це не час такий - це ми такі.
    Мозги гарно всім промили "бізнеследями", "успішністю" ... А ти, дитино, не мішай мамі кар"єру будувати

12. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

мені що 4 міс, що 10 днів, що рік видаються термінами жорсткими, в такому віці дитя потребує більше материнської уваги у формі догляду, а от моєму старшому 6 років і не скажу що уваги потрібно менше, тільки вона інша, зовсім інша.

то проблеми неправильно поставлених акцентів у вихованні, і "голубити" не = дозволяти витирати об себе ноги.

Leila , ви питали який оптимальний час для виходу на роботу (якщо є необхідність)... для мене то було б років так з 8-10))) Принаймі зараз я так думаю, що в такому віці дитина вже проходить свої найважчі адаптаційні періоди і є достатньо самостійною, аби мама могла самореалізовуватися. На жаль мої реалії інші, і я пішла по державному - з 3-х.

Останнє редагування: 10 Січень 2012
  13. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

то залежить, шо дитині прищепляти
    моя дитина має багато всього, а коли мама йде і коли вона прийде їй найважливіше
    не справа у віці
    і ми такі з Даркою - мама, ти подзвони, коли прийдеш/приїдеш (хоч ще тільки 10та вечір і ми дорослі і мама вже не з нами мешкає)

14. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

Не завжди.
    Мені все життя прищепляли загальноправильні цінності і те, що гроші і матеріальне не є головне, в тому числі.
    А я чомусь пам"ятаю не те, як мама була біля мене, а те, що так і не мала ляльки Барбі, наприклад, хоч зараз вона мені сто років не потрібна.
    І на все життя лишився глюк - якщо є поряд дві речі, дорожча і дешевша, то я вибирала дешевшу, хай вона й гірша. Тепер то вже відслідкувала це і пробую долати потроху, та не завжди виходить.
    Так що дефіцит - воно теж недобре. Що одного, що іншого.

15. Orman

Orman Модератор-бомба

та що ж всі так бояться вільного часу, що аж треба щоб чужий дядько казав що робити?

Ліля і Зануда вже писали - як так вже хочеть, то можна іншу роботу знайти ще кращу, спецільність змінити, ну і варіант не йти на роботу взагалі нікуди не дівся.

16. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

ой як усвідомлюю
    я і кума серед величезного кола друзів єдині годуєм дітей поза 2 - 2,5 роки і нікому прикладом ми не стали і в районі моєму от тільки сьогодні лікар каже (ми зараз хворі і мене треба було послухати), зустріла сусідку, та питає до кого лікар йде, лікар каже до Богдани, а сусідка, а до тої шо буде годувати до школи:D
    Такщо, багато чи не багато це не показник приєднуватись до масової більшості, у якої нема бажання на то, то і то.
    Ой, хоч я прибрехала, ще одна товаришка годує ще, донечці вже поза 2
    Між іншим всі рвьомся в Европу, так от Європа тойвово - вертається в сім'ю, в сімейні цінності, стимулює народжувати, працювати жінкам півдня і т.д.

---------- Додано в 19:07 ---------- Попередній допис був написаний в 19:02 ----------

мені вас шкода.
    я добре грала, а скрипки майстрової не маю до нині. Хочу її мати, поки це не перша ціль. Але щоб я це пам'ятала мамі, як НЕДОДАНЕ?
    то вже проблема ваших дитячих комплексів, а не вплив дефіциту.
    Ми мали більше в рази ніж моя найкраща товаришка - сусідка, дитина котрої мій похресник. Але їй таке в голову ніколи не приходило, якраз недавно це обговорювали.
    Все в житті відносно. Хоч і Ука має рацію, коли каже, що ніколи невідомо за що дитина тобі подякує, за що ні.

17. Urtica

Urtica Kristelig qvinna

То проблема того, що всі люди різні. А тому однакові ситуації на людей по-різному впливають.
    От, наприклад, дві жінки. Обидві були старшими доньками у багатодітних сім"ях. Обидві мали за обов"язок допомагати нянчити малечу, обидвом прищеплювали правильні принципи, почуття обов"язку перед родиною і так далі. Але одна виросла і має сім"ю-дітей, а інша - ні, і не хоче мати, бо наїлася тим на все життя.
    Так що Ука має рацію.

18. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А ... на кровать! Зібрала би манатки і пішла геть, і ні на яку роботу не виходила бим. Це так само, як мене переконували на Свята, що я нічого не знаю і що жінка повинна все в хаті поробити, а як прийде п’яниця додому і щей відлупить добре треба терпіти, то така вона жіноча доля. Бо жінки не могли перечити своїм чоловікам.

А он моя бабця Матрона, світлої пам’яті, залишилась сама і село на неї пальцем тикало, але сама поставила дітей на ноги а не погодилась на чорт аби свій. А думаєте не хотілось мати поряд чоловіка? Молода ж жінка була - 25 років!

Не хочу я вірити в те, що МУС вийти на роботу через десять днів. Можна домовитись і про довший термін. Поки ти дозволяєш начальнику їздити тобі по-голові, доти він це буде робити. Думаєте тут інакше? Тут так само - або виходиш, або пакуй манелі. Але якщо жінка вміє домовитись то може повернутись на пів дня, або домовитись на роботу з дому.

Для мене ані загниваюча Європа , ані регресуюча Америка не аргумент. Я індивідуум і я маю язика і вмію говорити. Як собі постелю, так і сплю.

---------- Додано в 18:14 ---------- Попередній допис був написаний в 18:12 ----------

Он це вже дуже сумнівно. Хоча все залежить ЯК це прививання обов’язку відбувалось. Якщо з під палки, той результат відповідний.

19. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Дуже шкода що багато жінок впевнені в тому що "бізнес леді" це круто, а мама що сидить в хаті з дітьми це низько, стидно. Насправді дуже часто ці бізнес леді є дуже нещасні, а мама що оточена дітками щаслива і задоволена. І навіть якщо в мому випадку постало питання - діти чи продовження кар'єри (хоча я не вірю що буває так все радикально), я би вибрала дітей. Це маленькі особистості яких я "створюю". Це як чистий папір, це дуже велика робота. Чому в Україні люди виглядають такими нещасливими? Тому що їх ніхто не виховував бути щасливими.
    Зараз я працюю, годую грудьми ( вже майже 5 років без перерви), вчуся на МВА, але пріоритет у мене один і він не обговорюється - це моя сім'я.

20. Галюсік

Галюсік Well-Known Member