Дитина боїться води

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем TASJA, 6 Лютий 2009.

1. Myroslava82

Myroslava82 Well-Known Member

Відповідь: Дитина боїться води

Ото точно: дуже влучна характеристика.

2. inchik

inchik New Member

:girl_cray: і нас цілий під"їзд чує, коли Настя голову миє....вже навчили, щоб голову назад добре закидала і лиєм з душа і ні на очі, ні в вуха не попадає, але не дай Бог на лоба потече :crazy: то капЄц повний....
    але ж не може дитина ходити з немитою головою...останні рази в нас вже завівся такий рушник, що затуляє повністю все обличчя і ми так миєм голову.
    а так ми купатися любим, і може сидіти мало не дзиготіння зубами...а от тільки приходиш і кажеш: а голова брудна, то чуєш у відповідь: все, я вже помилася, треба сушитися....:girl_mad:

3. MADLENKA

MADLENKA Well-Known Member

А наша меншенька до двох років кричала, коли мили голову. Я вже теж перепробувала і мочалкою просто змивати, і стаканчиком,- всяко, нічого не допомагало. А вже після двох з половиною рочків вона якось сама перестала плакати і тепер навіть полюбляє хлюпатися у ванні, а коли діло доходить до голови, то сама відкидає глову назад. Але все ще не любить, коли вода попадає на обличчя. Тоді я такого від неї наслухаюсь :girl_tender:

4. Lidusha

Lidusha New Member

Синочок обожнює купатися. Голову навчилися мити наступним чином. Поки він бавиться з іграшками (йому один рік) я намилюю йому голову. Потім включаю душ і починаю з ним бавитися тим душом, набираю воду душем в ковшики, поливаю душем качечку, бегемотика, а потім починаю поливати йому голову і розказую що він також миється, як качечка і йому подобається така гра:)

5. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А от наш Ромчик води не боїться, таке враження, що чекає того вечірнього купання. Перші 2 місяці я страшенно боялась при купанні, щоб йому водичка в вушка не потрапила, і можливо це йому передавалось...купання було, як просто необхідна процедура...вийшли ми з цього положення ось так: http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?p=634746#post634746

Начиталась відгуків, передивилась купу знимок,але навіть коли придбала, все одно побоювалась, що момєу синові то не сподобається, якось не так відреагує...Як виявилось дарма, задоволення отримуєм всією сім"єю.

6. inchik

inchik New Member

ми теж без проблем поливалися і обливалися з головою до 1,5 року...а потім, як то часом бува, чи то замудрі стали, чи ще які причини....але до 2 років і 10 місяців то просто було як купання із сереною :girl_cray:....ттт, але зараз трохи легше вже, рятує рушник закривач очей :girl_claping:

7. Myroslava82

А ми зараз миємося з пластиковими горнятами: мала шось там наливає, переливає, а я швиденько мию її. А от з головою на разі змін нема, поки що виробляємо оперний чи то командирський голос:lol::lol::lol:

8. TASJA

TASJA Well-Known Member

А ми так і не навчилися мити голову без істерики. Що не пробували - кричить і все!
    Зате певний прогрес є. Ми, принаймні, купаємося тихенько. Але як! :girl_haha: Сміх та й годі! Набираємо велику ванну води, ставимо всередину горшок, на який гордо сідає наш синуля і ми купаємо машинки і Святослава :xaxa:. А просто сісти у ванну (навіть на пеленку підстелену) ніколи не погодиться.
    В кінці миємо з плачем голову, витягуємо з ванни і тато пхає в ротик заздалегідь приготовлений шматочок шоколадки. Вдягаємо халат і дитина забуває про те, що щойно верещав. Тішиться, що він "яяць" (халатик з заячими вушками) і йде бавитися.

9. inchik

inchik New Member

ой, ми теж чим тільки не намагалися підкупити...вроді погоджується, а тільки до голови з ковшиком чи чує, що вода вже по плечам тече, то все, нічого не хоче! і вже чиста! і вже вилазить....

10. nsvetlaya

nsvetlaya миється в бані

в нас так само була проблема з купанням. ми почали разом приймати ванну- всією родиною залазили та хлюпалися, потім море допомогло і басейн, так шо зараз мала сама миється,миє голівку і себе всю...

11. inchik

inchik New Member

пробувала таке теж...все кльво поки не почує струю води на спині...
    зараз теж навіть із рушником на очах хникає і "підвиває" типу: ой-йой-йой-йой...у-у-у...

12. Fast

Fast Well-Known Member

Моя цьопа(4 місяці) теж верещить у ванночці уже цілий місяць. Ми збирались у басейн ходити, почали поступово температуру води понижати. Все було нормально. І тут, дурна моя голова, коли дитину сильно обсипало - нє щоб почекати декілька днів, побути без купання - засунула її в ванночку. З того все і почалось. Ну але зараз ніби по трошки привикаємо знову. Поки мама або тато "на голові скаче" опускаємо в воду на хвилиночку і витягуємо поки не розплакалась. Зараз купаємо через день. І вчора вже купались цілих 5 хвилин!!!!:girl_crazy: і без плачу

13. Myroslava82

Я не знаю, якого віку дитина у вас, але в нас такі концерти кожного разу: миємо голову разом в ванні, я вже їй очка так закриваю, шо там ні краплі води не попадає. Але вона все рівно плаче, а як не хоче вже плакати то просто ниє і капає на мозги. Я коли таку її позицію підмітила, то пару днів перед миття голові їй розказую, шо так треба і все. То останній раз вона помила голову, всім хвалилася, яка в неї чиста голова і казала, шо вже плакати не буде (точніше Катруся буде не плакати казала). А як то буде, дасться чути

14. inchik

inchik New Member

Myroslava82, ми на рік старші за вас....
    наразі, ттт, останні пару тижнів легше....таки рушник складений в четверо і прикладений до очей допомагає....нема ниття :clapping: - вже легше для вух. зато зрозуміла, що якщо зробити мамі зауваження типу: мамцю, на очка тече, то мама то чує і виправляє неполадки

15. mysika82

mysika82 миється в бані

мій Артем дуже любив купатися. А буквально місяць-два назад просто почав страшно боятись води. Мию його настоячи, бо сісти він ніяк не хоче! і голову мию теж настоячи!!! незнаю як з тим впоратися, а саме головне не можу зрозуміти в чому ж причина....

16. Ann

Ann New Member

Моя менша доця теж купалася із задоволенням. Особливо любила митися із старшою сестричкою. І от недавно, тижнів 2-3 тому, я була чимось зайнята, і ванну набирала старша. Непомацала воду, і запхнула туди меншу, а там загоряча вода. Менша в крик, і всьо!!!! Після того ми некупаємося. Ні вмовляння, що на цей раз водичка тепла, помацай, вона кричить НЄ ГАЛЯЦА і шо робити? навіть під душом недається митися((((

17. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

О, сьогодні в нас був знову концерт, правда не так сильно як колись, але..
    Нам помагають пісні, я співаю ті які вона любить і зі стогнання вона потрохи переключається на підспівування, хоча проблеми не вирішує.

---------- Додано в 23:17 ---------- Попередній допис був написаний в 23:15 ----------

Анн, перечекайте, а потім без сестрички помаленьку запхайте в ванну без води, і легко обтираючи руками, поступово поливаючи з душу помиєтесь. В нас теж таке було, то за 2-3 рази перестала боятись.

18. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Ну от мій малий знову боїться купатися.
    ні з того, ні з сього. Останній раз купався чудово, а потім я його у ванну, а він в реви, ще навіть коли до води не доторкнувся.
    Це вже таке втретє.
    Пробувала з ним купатися (останній раз йому це допомогло), але цьогоразу номер не пройшов.
    Бавиться у ванні, іграшки туди кидає, як душ включаю, то захоплення море. А сам у ванну - ніяк.
    Миємося у раковині.
    нічогоне лишається робити, як чекати.

19. Myroslava82

В нас таке теж було: то ми спочатку лялю купали в ванночці на коридорі, потім в ванній кімнати, потім ванну малу ставили в велику, потім купали Катрусю в ванночці на підлозі, а потім з мамою в ванні. З миттям голови проблема до тепер. Сподіваюся, шо літом море трохи справить ситуацію, але особливо ілюзій не строю.

20. Аня

Аня Well-Known Member

Юкола, в нас теж таке було. Перший раз купалась з малою їй допомогло, а на другий раз - це їй було десь 1,10 ну ніяк, бачила воду і репетувала не своїм голосом, особливо як там були її іграшки. Вона їх "спасала" і тікала з ванни.
    То я тиждень ставила її у воду, брала пластмасові чашечки, чайнички .каструльки і т.п. і переливала в них водичку, перший день сама, мала просто дивилась. Потім вона сама почала тим бавитись. Сльози були коли я її з води виймала / "купались" по 30-50 хв/. Через тиждень ми вже мились мочалкою-жабкою, яку до того "рятували" і лили з чашки мамі на голову воду. Я при цьому так раділа, що мала хотіла,щоб їй теж. Потім 2-3 дні ми просто лили водичку на голову по черзі, то мені,то їй. а вже далі пішов в дєло і шампунь. Але змивати шампунь - все одно плачі.