Відповідь: Дитина боїться води і нас цілий під"їзд чує, коли Настя голову миє....вже навчили, щоб голову назад добре закидала і лиєм з душа і ні на очі, ні в вуха не попадає, але не дай Бог на лоба потече то капЄц повний.... але ж не може дитина ходити з немитою головою...останні рази в нас вже завівся такий рушник, що затуляє повністю все обличчя і ми так миєм голову. а так ми купатися любим, і може сидіти мало не дзиготіння зубами...а от тільки приходиш і кажеш: а голова брудна, то чуєш у відповідь: все, я вже помилася, треба сушитися....
Відповідь: Дитина боїться води А наша меншенька до двох років кричала, коли мили голову. Я вже теж перепробувала і мочалкою просто змивати, і стаканчиком,- всяко, нічого не допомагало. А вже після двох з половиною рочків вона якось сама перестала плакати і тепер навіть полюбляє хлюпатися у ванні, а коли діло доходить до голови, то сама відкидає глову назад. Але все ще не любить, коли вода попадає на обличчя. Тоді я такого від неї наслухаюсь
Відповідь: Дитина боїться води Синочок обожнює купатися. Голову навчилися мити наступним чином. Поки він бавиться з іграшками (йому один рік) я намилюю йому голову. Потім включаю душ і починаю з ним бавитися тим душом, набираю воду душем в ковшики, поливаю душем качечку, бегемотика, а потім починаю поливати йому голову і розказую що він також миється, як качечка і йому подобається така гра
Відповідь: Дитина боїться води А от наш Ромчик води не боїться, таке враження, що чекає того вечірнього купання. Перші 2 місяці я страшенно боялась при купанні, щоб йому водичка в вушка не потрапила, і можливо це йому передавалось...купання було, як просто необхідна процедура...вийшли ми з цього положення ось так: http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?p=634746#post634746 Начиталась відгуків, передивилась купу знимок,але навіть коли придбала, все одно побоювалась, що момєу синові то не сподобається, якось не так відреагує...Як виявилось дарма, задоволення отримуєм всією сім"єю.
Відповідь: Дитина боїться води ми теж без проблем поливалися і обливалися з головою до 1,5 року...а потім, як то часом бува, чи то замудрі стали, чи ще які причини....але до 2 років і 10 місяців то просто було як купання із сереною ....ттт, але зараз трохи легше вже, рятує рушник закривач очей
Відповідь: Дитина боїться води А ми зараз миємося з пластиковими горнятами: мала шось там наливає, переливає, а я швиденько мию її. А от з головою на разі змін нема, поки що виробляємо оперний чи то командирський голос
Відповідь: Дитина боїться води А ми так і не навчилися мити голову без істерики. Що не пробували - кричить і все! Зате певний прогрес є. Ми, принаймні, купаємося тихенько. Але як! Сміх та й годі! Набираємо велику ванну води, ставимо всередину горшок, на який гордо сідає наш синуля і ми купаємо машинки і Святослава :xaxa:. А просто сісти у ванну (навіть на пеленку підстелену) ніколи не погодиться. В кінці миємо з плачем голову, витягуємо з ванни і тато пхає в ротик заздалегідь приготовлений шматочок шоколадки. Вдягаємо халат і дитина забуває про те, що щойно верещав. Тішиться, що він "яяць" (халатик з заячими вушками) і йде бавитися.
Відповідь: Дитина боїться води ой, ми теж чим тільки не намагалися підкупити...вроді погоджується, а тільки до голови з ковшиком чи чує, що вода вже по плечам тече, то все, нічого не хоче! і вже чиста! і вже вилазить....
Відповідь: Дитина боїться води в нас так само була проблема з купанням. ми почали разом приймати ванну- всією родиною залазили та хлюпалися, потім море допомогло і басейн, так шо зараз мала сама миється,миє голівку і себе всю...
Відповідь: Дитина боїться води пробувала таке теж...все кльво поки не почує струю води на спині... зараз теж навіть із рушником на очах хникає і "підвиває" типу: ой-йой-йой-йой...у-у-у...
Відповідь: Дитина боїться води Моя цьопа(4 місяці) теж верещить у ванночці уже цілий місяць. Ми збирались у басейн ходити, почали поступово температуру води понижати. Все було нормально. І тут, дурна моя голова, коли дитину сильно обсипало - нє щоб почекати декілька днів, побути без купання - засунула її в ванночку. З того все і почалось. Ну але зараз ніби по трошки привикаємо знову. Поки мама або тато "на голові скаче" опускаємо в воду на хвилиночку і витягуємо поки не розплакалась. Зараз купаємо через день. І вчора вже купались цілих 5 хвилин!!!! і без плачу
Відповідь: Дитина боїться води Я не знаю, якого віку дитина у вас, але в нас такі концерти кожного разу: миємо голову разом в ванні, я вже їй очка так закриваю, шо там ні краплі води не попадає. Але вона все рівно плаче, а як не хоче вже плакати то просто ниє і капає на мозги. Я коли таку її позицію підмітила, то пару днів перед миття голові їй розказую, шо так треба і все. То останній раз вона помила голову, всім хвалилася, яка в неї чиста голова і казала, шо вже плакати не буде (точніше Катруся буде не плакати казала). А як то буде, дасться чути
Відповідь: Дитина боїться води Myroslava82, ми на рік старші за вас.... наразі, ттт, останні пару тижнів легше....таки рушник складений в четверо і прикладений до очей допомагає....нема ниття - вже легше для вух. зато зрозуміла, що якщо зробити мамі зауваження типу: мамцю, на очка тече, то мама то чує і виправляє неполадки
Відповідь: Дитина боїться води мій Артем дуже любив купатися. А буквально місяць-два назад просто почав страшно боятись води. Мию його настоячи, бо сісти він ніяк не хоче! і голову мию теж настоячи!!! незнаю як з тим впоратися, а саме головне не можу зрозуміти в чому ж причина....
Відповідь: Дитина боїться води Моя менша доця теж купалася із задоволенням. Особливо любила митися із старшою сестричкою. І от недавно, тижнів 2-3 тому, я була чимось зайнята, і ванну набирала старша. Непомацала воду, і запхнула туди меншу, а там загоряча вода. Менша в крик, і всьо!!!! Після того ми некупаємося. Ні вмовляння, що на цей раз водичка тепла, помацай, вона кричить НЄ ГАЛЯЦА і шо робити? навіть під душом недається митися((((
Відповідь: Дитина боїться води О, сьогодні в нас був знову концерт, правда не так сильно як колись, але.. Нам помагають пісні, я співаю ті які вона любить і зі стогнання вона потрохи переключається на підспівування, хоча проблеми не вирішує. ---------- Додано в 23:17 ---------- Попередній допис був написаний в 23:15 ---------- Анн, перечекайте, а потім без сестрички помаленьку запхайте в ванну без води, і легко обтираючи руками, поступово поливаючи з душу помиєтесь. В нас теж таке було, то за 2-3 рази перестала боятись.
Відповідь: Дитина боїться води Ну от мій малий знову боїться купатися. ні з того, ні з сього. Останній раз купався чудово, а потім я його у ванну, а він в реви, ще навіть коли до води не доторкнувся. Це вже таке втретє. Пробувала з ним купатися (останній раз йому це допомогло), але цьогоразу номер не пройшов. Бавиться у ванні, іграшки туди кидає, як душ включаю, то захоплення море. А сам у ванну - ніяк. Миємося у раковині. нічогоне лишається робити, як чекати.
Відповідь: Дитина боїться води В нас таке теж було: то ми спочатку лялю купали в ванночці на коридорі, потім в ванній кімнати, потім ванну малу ставили в велику, потім купали Катрусю в ванночці на підлозі, а потім з мамою в ванні. З миттям голови проблема до тепер. Сподіваюся, шо літом море трохи справить ситуацію, але особливо ілюзій не строю.
Відповідь: Дитина боїться води Юкола, в нас теж таке було. Перший раз купалась з малою їй допомогло, а на другий раз - це їй було десь 1,10 ну ніяк, бачила воду і репетувала не своїм голосом, особливо як там були її іграшки. Вона їх "спасала" і тікала з ванни. То я тиждень ставила її у воду, брала пластмасові чашечки, чайнички .каструльки і т.п. і переливала в них водичку, перший день сама, мала просто дивилась. Потім вона сама почала тим бавитись. Сльози були коли я її з води виймала / "купались" по 30-50 хв/. Через тиждень ми вже мились мочалкою-жабкою, яку до того "рятували" і лили з чашки мамі на голову воду. Я при цьому так раділа, що мала хотіла,щоб їй теж. Потім 2-3 дні ми просто лили водичку на голову по черзі, то мені,то їй. а вже далі пішов в дєло і шампунь. Але змивати шампунь - все одно плачі.