Дитина боїться води

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем TASJA, 6 Лютий 2009.

1. demko

demko Well-Known Member

Відповідь: Дитина боїться води

Так з ним не обов'язково купатися,мій чоловік залазе у велику ванну, а пупсик купається в своїй маленькій:girl_crazy:А ви можете просто стати біля нього, або просто спробуйте купати у чомусь меншому, можливо дитинка боїться простору чи великої кількості води:girl_smile:

2. Un.Known

Un.Known Well-Known Member

Не тільки Ваш. :)

Мартина, поки немовлям був, ще якось можна було викупати, а от як підріс... повірте, з його силою і вагою це був вчинок.

Вилікувалось це все того дня, коли його посадили у ванну з двоюрідним його братиком, котрий води зовсім не боявся. Дав і голову помити, після того як подивився, як йому помили.

3. я_тут

я_тут Well-Known Member

Моя цьопа десь тиждень назад почала боятись води,навіть шматочкою мокрою не дається витерти,а до того з першого разу таке задоволення було від купання,а як дупку мили під душем,то аж сміявся,а тепер максимум волога серветка :sad:
    тут у всіх дописах про старших діток писали,а ми щось зовсім маленькі розлюбили водичку :sad:

4. Nery

Nery Well-Known Member

А ви не думаєте, що дитинка могла душа якраз і налякатися? Через те їй все купання зараз немиле... :sad: Ми до піврочку зливали ковшиком, щоб не так шуміло.І ви спробуйте!
    І ще: багато ж залежить від самої манери купання. Ми все робили діже повільно, якщо синочок лякався, то ми починали його розважати, сміятися до нього, гладити, легесенько хлюпати водичкою- і він заспокоювався( правда він плакав лише 2 рази :) ). Ще саму тривалість купання збільшували, до 40-ка хвилин, це для нас було не просто миття, а цілий ритуал- гра, зарядка, розвага.
    Думаю, і в вас все налагодиться :)

5. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Ми накінець вперше голову без скандалу і стресу помили. А то доходило до того що не мили по місяцю... Дитину в ванну було не запхати, втікав!!! Я голову насилу намилювала і лізла сама з ним в душ, вереску було... Почали ходити на Аква-бейбі, там інструктор йому голівку поливала - дощик, і іншим діткам теж, він ніби плакати збирається, але бачить що інші тішаться і незнає що робити. Так і звикли. Тоді сам почав проситися в ванну щоб води набрали йому, але казав - войосьо не мити, а як я на нього мої окуляри для плавання вбрала то погодився помити :) Навіть сам собі милив і зливав.

6. Макарена

Макарена Well-Known Member

Не смійтеся, але в мене дитина в окулярах для плавання до 8 років голову мила... Поки був малий, то я намагалась по-різному з цим боротись, поки не вичерпались всі методи... Зате менший миє голову залюбки і старшому нічого не залишається, щоб не осоромитись перед малюком. Це нормально, що в деяких дітей є дуже насторожене ставлення до води.

7. malibu

malibu Well-Known Member

Малеча мусіла чогось налякатись, мій і досі душу боїться. Спробуйте зробити перерву на кілька днів. Як наш був такій маленький, я роздягала його на столі загортала в байкову пеленочку і з тою пеленкою опускала в воду і легенько, повільлно поливала малечу водичкою. Вже потім розгортала пеленочку і мила карапуза, а він цілу процедуру уважно спостерігав за мамою і татом.
    Крику у нас було коли ми витирались після купання, та й зараз так само.:girl_in_dreams:

8. skystar

skystar Well-Known Member

Прикольна ідея:y:, треба буде спробувати, бо на нас нічого не діє, ні тато в ванні, ні іграшки, ні мої благання не верещати на весь Львів... Я так розумію, малій шампунь в очі попав колись, хоч і миємо тими що "без сліз":confused:, бо як доходе діло до голови, то кричить "ой, мої бідні очка" і "допоможіть хто небуть" і ще багато чого. Так шо в нас у ванну отак:tanksmile:

9. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

А, може спробуйте заходити у ванну разом з дитиною на руках і просто у ванні дитинку погодувати? Мій малий деколи починає плакати у ванні, то я просто беру до себе і годую, він швидко заспокоюється (купатися любить, але буває, що йому набридає і він починає нервуватись)

10. TASJA

TASJA Well-Known Member

Я бачу, що у багатьох є ті чи інші проблеми з купанням дитинки. Ми чого тільки не пробували. Єдине надіюсь, що це насправді вікове і дитя переросте.

11. Diana

Diana мрійниця

Ми також з народження води боїмося, як тільки в ванній побачить якусь бульку, мило, або хоч щось малесеньке зразу кричить і тікає, а зато в душі навчилися нормально. А на морі вода була холоднюча, брюднюча, а мала всерівно йшла і годі було витягти.

12. popelushka

popelushka Well-Known Member

В нас також деякий час була така проблема, але ми купили дитині різні іграшки для води, цікаву мочалку і розповідали, що ці іграшки також дуже хочуть купатися, а без нього не підуть у водичку... І так помалу ми його знову привчали до водички, і голову він вже не боявся мити. Тепер в нас інша проблема - дитину з води витягнути не можливо :)

13. Веснулька

Веснулька Well-Known Member

Я знаю точно,що наша доця налякалась душу,тому зараз я зливаю ковшиком.Зразу все стало на свої місця.:girl_claping:Вона боялась спочатку і як я допускала теплішої води,бо раніше приносила її в готову ванну.Зараз теж все нормально.

14. Indi

Indi New Member

О, дівчата як я вас розумію!!!Ми як мили голову,то знав цілий під"їзд:girl_cray:,а я після тої процедери мусила приймати "народне" заспокійливе .Так тривало до 4 років.Тримайтеся !

15. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Наша малявка дуже боялася води.В ванні ми купались максимум хвилин 5-занурились,мочалкою обтерлись і в рушник.Причому це все супроводжувалось диким криком.Не допомагали ні іграшки,ні купання разом зі мною.Літом вивезли дитину на озеро,так вона навіть на пісок боялась босою ногою наступити.Але вже на третій чи четвертий виїзд,Настюха дозволила себе облити водичкою з лієчки,а потім навіть опустити в воду.Після того,вона вже перестала боятись купатися в ванні,поливала з лієчки і себе і тата з мамою і не хоче йти з ванни.Але боязнь води в нас тривала практично півтора роки

16. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

І мій синочок боявся мити голову, поки не завезли його літом на озеро і на річку, то тепер вже зовсім не боїться.

17. Fire

Fire New Member

моя дитина теж дуже боїться купатися, ще змалечку. зате дуже любить ігри з водою.
    купання у нас ніяк не йде, ні в душі, ні у ванній.
    останнім часом полюбив мочалкою у воді бавитися. якщо витратити до пів години часу на вмовляння погратися мочалкою і постійне заганяння у ванну, то можливо щось й вийде з затії покупатися.

18. Myroslava82

Myroslava82 Well-Known Member

Моя Катрусь ка теж боїться води. Знаю точно, що налякали ми її душем: коли почалася алергія на голові, думали, що від того, що погано полощемо, тому робили то усердно і довго. Алергія була від шампуню: його змінили і все пройшло. Але саме тоді і всі проблеми почалися. Ми вже і на море їздили, і в басейн ходили, верещить і все. Тепер знайшли такий вихід з положення: купили велику миску, і там її щодня миємо, їй це навіть подобається, та і я спокійніша від того, що вона мита кожного дня. АЛЕ з миттям голови проблеми страшні: миємо її раз в два тижні, в ванні разом зі мною. Коли я тільки доторкаюся до її голови рукою, вона встає і виходить. Тато стоїть на атасі, що її назад в ванну впихнути. Так по чуть чуть намилюємо шампунем, ну а потім 5хв вереску під час полоскання і голова помита. Ше трошки граємося в ванні і тоді виходимо.
    Як бути з тим її страхом не знаю, на разі пристосувалися так.

19. Dobra

Dobra Well-Known Member

З миттям голови проблеми в багатьох дітей. Моїй вже 4 минуло, а миємо так - вона спирається на ванну на рушник, щоб не було холодно в животик, ще одним рушником прикриває собі очка, а зверху стоїть чоловік і двома пальцями затикає вуха, щоб вода не попала. А я мию. І ніяк інакше, при чому приходиться підсовувати в рот трошки шоколаду, то її трохи розлабляє. Цілий цирк, а не миття.

20. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Я сама років до 5 орала, коли мама мені голову мила. Потім якось перешло, але той жах, який мене охоплював, коли воду на голову, лили досі пам"ятаю.
    при цьому води ніколи не боялася, з малечку купатися любила у ванні чи водоймищі.

Тому своєму малому голову мию дуже обережно, щоб вода на лице не текла.