Діти в дорозі

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Borodinka, 4 Травень 2009.

1. Зануда

Зануда Well-Known Member

Відповідь: Діти в дорозі

Тут ще питання авто. На старому граті, який мже поламатися їхати ризиковано і то немає значення скільки машин буде в колонні. Дитині(та й дорослим) буде некомфортно без кондиціонера, Ну і не останнім буде питання водійського досвіду. Якщо людина мало їздить, не має досвіду нічних переїздів, то схема пересування взагалі інша.
    Але одна річ безперечна, як на мою думку - автомобілем подорожувати краще, швидше і в багатьох випадках зручніше ніж автобусом чи навіть потягом.

2. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

машина 3-річна....кондюк є.....досвід нічних поїздок-відсутній, тому дорогу вночі і не хочу розглядати, краще довше будемо їхати,якщо таки в Болгарію і машиною+муж не любітель сам їхати на "невідомі землі", хоче жиби хтось їхав попереду:girl_haha:

3. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

я вот читаю тебе і зріє у мене думка може нам разом скоопєріровацца )))
    Я зараз теж обдумую відпочинок, і то буде або коктебель і окрєсності, або болгарія. І розглядаю поїздку туди виключно на авто, ніяких автобусів....
    За дорогу вночі і вдень, я думаю що GPS навігатор буде дуже допомічний по незнайомим дорогами, особливо вночі. Але врахуй що вдень на дорогах багато всяких різних машин, не знаю як за кородоном, але у нас постійно якісь тянучки з легкових, вантажний, фур і т.д. і це все обганяти треба, і досить часто і досить багато. Ми два рази їздили на море машиною, і вдень було напряжно їхати власне через великий потік машин, ну а 80 км/ч диркати за якоюсь газелью мій муж не може ))).
    І ще, в дууже велику спеку, як от серпень 2010 наш кондюк ледь охолоджував садон до стану "терпимо тепло", навіть не прохолодно, а фреон був заправлений, вини кондюка тут не було. Була шалена спека ( борт. комп. показував 45 градусів на сонці) і дорога була без лісопосадок, тіньку ніде не було, авто чорне..... короче було жарко. Ваша машина така сама як в нас, і якщо літом по місту кондюк гонить конкретну прохолоду, ще не факт що він нагонить таку саму прохолоду по трассі розпеченій сонцем без натяку на хоч якусь тінь...
    Вночі - їхати кайф :) машин мало, всякі газелі і т.д. не їздять, фур також мало, до того ж нічна прохолода присутня і немає потреби включати кондюк. Міліція вночі переважно також спить а не сидить за кожним кустом з фарою, і не пиняє тебе просто так "побажати щасливої дороги", бо в тебе номери іншої області. Діти в авто сплять вночі кращє, це полюбому.

так що ти добре зваж всі за і проти, бо нам наприклад дійсно легше їхалось вночі ніж вдень, і тут навіть не в тому справа що дитина кращє спала.

п.с. коли і на який термін хочеш їхати?

4. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

таки так..ти права....треба розяснювальну роботу з мужом вести..я то хочу приблизно кінець червня-1 половина липня,але як там з роботою у мужа вийде.........
    та й мені теоретично 17 травня на роботу виходити:girl_blush2:

5. LuBimaya

LuBimaya New Member

Це правда. Мій тато - водій з багаторічним стажем. В дальню дорогу від їде виключно вночі, навіть, якщо їде цим шляхом вперше. Ось для прикладу. Коли їхав вперше машиною до Львова ( 4 дорослих і дитина), поїхав також вночі. Каже, що по-перше, навантаження на трасі менше, по-друге, не спекотно (хоча кандюк є), по-третє, ніхто з пасажирів не вимагає пісяти-какати-пити-курити і т.д.; один раз упинилися десь повечеряти, потуалетились, і в путь. Мала заснула, і спала до самого ранку. в 6-й ранку зупинилися випити кави, перекурити, і вже в 7-й були у Львові. Весь шлях зайняв 11,5 годин. А цим літом до них їхали гості зі Львова. Також досвідчений водій, 3 дорослих, 2 дітей, але вибрали їхати вдень. То вони такі вимучені приїхали. Діти всю дорогу вимагали то пити, то їсти, то їм просто нудно було, хоча мали і мультики, і книжечки із собою. Ту саму відстань проїхали за 19 годин. Назад вже верталися вночі, і за 12 годин легко здолали шлях.

6. kati

kati Well-Known Member

Але якщо водій зовсім немає практики нічного водіння то важко так їхати,навіть ризиковано..тим більше закордон, бо навігатор то канєшна вєщь,але всерівно варто слідкувати за вказівниками,бо може повести кудись не туди..

7. SoLana

SoLana Well-Known Member

В нас знайомі отак перший раз з дітьми і виїхали в Болгарію вночі, "прокукурікали" купівлю вінєтки, потім вертались купувати, саме вночі їх зупинили за перевищення швидкості і заодно додатково оштрафували за ненаклеєну вінєтку на склі, :) тому їзда вночі для тих, хто так часто їздить, не дуже полюбляє спати і стопятдесят раз вже проїзджав цю дорогу, крім того можуть вестися ремонтні роботи, навігатор ще може не бачити об'їзду (от біля румуно-болгарського кордону, якщо їхати через Бухарест, будується автобан, і навігатор його не бачить, і вночі кого будете питатися, якщо дороги не знаєте).

8. карапуз

карапуз Well-Known Member

Оце точно. Ми ще й у Болгарію приїхали о 10 годині вечора, то мусіли знайти житло на одну ніч, бо діти були замучені. А, вже вранці, наші хлопці пішли на пошуки і то не вдалося знайти для усіх в одному готелі. Дві сім"ї жили в одному готелі, а інша- у сусідньому . Файно, що у нас було житло з верандою, то ми вечорами, усі разом, влаштовували посиденьки .

9. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Угу, нас про це попередили,навіть якщо купили віньєтку але вона не в полі зору поліції - штрафують.
    Та йой, якщо є навігатор то точно нікого питати не тре - якщо незавантажена нова карта, то він все-одно шукає і показує як виїхати найкоротшим шляхом на ту дорогу,яку треба. Як їхали у Стамбул мали завантажену карту 2008 року, а побудували надцять розвязок,мостів - і нічого, навігатор "блудив" трохи але все-одно виводив куди треба. До того ж за кордоном набагато простіше з вказівниками,ніж у нас - у нашу першу поїздку їхали,коли навіть незнала що таке навігатор,з роздукованою в гуглмеп картою, я була за штурмана,шукала по вказівниках наступне місто, і лише раз зблудили.
    То зовсім не так страшно.
    Особисто мені самим легше,нетреба нікого чекати-доганяти, ми раз по дорозі в Хорватію ночували з дитиною в машині на заправці, бо другу машину не пропускали через кордон. Хоча бандою і веселіше,але їдемо самі і домовляємося де зустрічаємось, бо якщо у всіх машинах діти, то зупинок може бути дуууже багато.

10. napoleona

napoleona Well-Known Member

Відповідь: Відпочинок з дитиною - так чи ні?

дівчата, збираємось у теплі краї: цікавить чим зайняти увагу в літаку 4год:wacko1:
    як бути з висаджуванням, бо як не захоче, хоча ще такого не було, щоб в інших місцях не ходила, але всяке може бути? ну і на які ньюанси слід звернути увагу? що варто мати обовязково?
    п.с. летимо в Єгипет

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

нічого кращого за сон не можу порадити)))
    коли ми летіли туди, то малювали, книжечки гортали, по сидінню скакали ( і це при тому що турбулентність була часто, і стюардесса нервово до нас бігала і казала всадити дитину) трішки часу зайняв сніданок.
    Коли летіли назад майже весь час мала проспала - то це суттєва різниця коли дитина в літаку спить і коли не спить.
    Купіть якісь наборчик з іграшками, у нас була туба з домашніми тваринками ( такі невелички з сірникову коробку, в пластиковій колбі), що 10-15 хвилин виймали чергову звєрюшку, щоразу нова іграшка також непогано відволікала.

п.с. саме по причині довгого перельоту, а то було не 4 а майже 4,5 години, ми наразі Єгипет не розгладяєм взагалі. Мала ледь витримала переліт.

п.с. 2 візьміть щось щоб мама могла смоктати при взльоті/посадці. Я дурепа знаючи що може вуха закладати давала малій водичку пити, а при посадці вона її всю вирвала успішно. Вдруге була розумніша, давала смоктати чупа чупс - може не так корисно для зубів, але значно простіше і без рвоти.

12. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

циця форева! :)

13. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

дєло в том, що коли всі прищеплені ременями не дуже то й цицю даш. Хоча у випадку Наполеони, малій ще 2-х немає і скорше всьго окремого місця в літаку також не буде. А нас летіло троє, всі на своїх місцях і всі прищеплені, а буквою "зю" летіти не дуже зручно)))

і про цицю при посадці, то по суті та сама рідина ( ну моя воду з бутилки пила) але при зміні тиску її вирвало, бо тої рідини було забагато. Хоча сідали дуже плавно. Назад як летіли посадка була в разі гірша в плані плавності, але ні краплі рідини мала не пила, лише лизак смоктала, і все було гуд.

14. napoleona

napoleona Well-Known Member

ой поначитуввалася я і вже переживаю, може не треба було ніде летіти:girl_in_dreams:

15. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Не так все страшно, як здається з літаком. Ми мали політ в 10 годин, половину з яких мала проспала, а це справді рай, коли мале спить, навіть на тобі:) коли нема як поворохнутися. При взльоті і посадці іли цицю, ніхто не блював :) Коли не спали - то загравали з пасажирами, милі тьоті біля нас сиділи; нові іграшки впоміч однозначно, тай якщо скучно буде - то можна ж походити трішки. В нас єдина проблема була, що дитина не хотіла пристібатися, коли взлітали і сідали. Загалом не так погано все, як думаєш. Не бійтеся.

16. StarKa

StarKa Member

ми летьіли коли малому було 1 рік і 4 місяц із пересадкою, а то ще гірге тільки засне тут дьоргають, прищібатися і т.д., але нічого переліт пройшов добре, старалися підлаштуватися так і домовитися з пасажирами щоб пересіли, щоб нам на двох три місця підряд було, то лягали тоді впоперек чоловіку на коліна :) і так спали вдвох і я і малий :)

17. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Наполеона, страшного дуже нічого нема, пару нових книжечок і дрібних іграшок допомагає, нас останньої поїздки рятував айпад з записами бейбі енштейну.
    Ну і ні старша, ні молодша воду та молоко з ГВ ніколи не вертали, а при взльоті і посадці саме те що треба.

18. zetta

zetta Well-Known Member

старайся швидше пройти реєстрацію і отримати білети з місцями.. коли ще є з чого вибрати щоб сидіти перед крилами.. ну можна за.. тільки не між ними.
    ходити насправді не дуже зручно бо весь час хтось ходе.. і як покажиш малій що можна ходити то вона може потім і не сісти на місце а вередувати. ми не вставали (не було потреби) середнє місце між нами нам добрі тьоті при реєстрації залишали для дитинки. іграшки нам так собі... а от наклейки ми ними обліпили весь салон біля нас.. потім назад повідчіпали) також в літаку дарували дітками іграшки, олівці, розмальовки. ми мали ще й дитяче меню.
    візьми чупачупс ну і цицю не забудь)
    якийсь електронний гаджет теж стане в пригоді з мультиками.
    ну і в ту сторону багато дітей як правило летить, сумно не буде) буде шумно ).
    найважче то взліт.. але то ще залежить від моделі літака.
    все буде добре) не хвилюйся і не панікуй. гарного відпочинку.

19. Nana11

Nana11 аспіранточка

Реєстрцію то так, а от в літак остання старайся заходити....в нас коли летіли туди був жах, бо ми зайшли перші, поки всі повсаджувалися, то мала вже випригувала мені на голову, мала купу іграшок і книжок, але її приваблювала лише та роллета від іллюмінатора, походити по салону - то не дуже і походиш, місця мало, всі туда-сюда лазять, давала пити, шось гризти, загалом був жах -1,5 години мала пригала або по мені або по чоловікові, і плакала бо заснути в літаку так і не змогла, аж вже в автобусі...ну але, як мамі дуже хочеться відпочити то ми готові і не таке перетерпіти:girl_wink:(ну хоча нам тоді був лише 1 рік, може в 1,5 то якось краще.
    ) Назад було легше, я вже як навчена, заходила всюди остання, вибігала перша, з собою мала купу всюкого печенька і одну класну книжку зі звірятами, дрібних іграшок не брала, бо коли летіли туди то вона ітак ними бавитися не хотіла, але порозкидала попід сидіння і я там лазила в ногах, шось знайшли, шось ні. Впринципі я була ДУЖЕ щаслива що переліт тривав лише 1,5 години, переліт був самий важкий момент нашого відпочинку.:girl_yes2:

20. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

ми старались в літак зайти ледь не останніми, в рік було літати легше ніж в 2 роки, а щодо годування і сидіння то в 2 роки дитина мала своє крісло але я посадила його собі на руки попросила той ремінчик для дітей, з цицею заснув, потім на його крісло переклала. Якщо не спав то перекушував з нами, нічого ттт не вертав
    napoleona, не хвилюйся, будь впевнена в собі і своїй дитині і все буде добре, гарного відпочинку
    і таки дуже гарна ідея з наклейками, книжечками і мультиками