Діти в дорозі

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Borodinka, 4 Травень 2009.

1. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Відповідь: Діти в дорозі

В четвер якраз перетинали кордон, то нас пропустили без проблем; потім підходила інша мама з двома дітьми десь по 2,5 року, то їх не пропустили, сказали, що максимум до 2-х років. Тому, мабуть, вам ще пощастить.

2. Mawa

Mawa Member

Відповідь: Відпочинок з немовлям

Я в Одесу їхала на нижній полці і 1 ніч, то думала здурію. Місця мало поворухнутись боялась, бо будилась. то ніч на груді практично висіла, зато тихо було

3. MaryF

MaryF Well-Known Member

Дівчата в середу має мій брат їхати з Польщі з 2 міс. дитиною (10 год. в дорозі). А тут починаються такі морози. Може хтось має практику, як передівати дитину, чи може є в Польщі на заправках якісь кімнати матері і дитини.
    І бачу тут пишите, що без черги можна перетинати кордон. Це треба наперід до когось підходити чи як?

4. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

Відповідь: Болгарія - усе про курорти, готелі, їжу та екскурсії

надворі ще сніг і зима,а я починаю "пристрілюватися" до омріяного літнього відпочинку на морі...планували Туреччину,але ціни мене дуже здивували,бо давно не слідкувала, а виявляється, що минулорічна Туреччина виходила космічною для сім"ї з 4 чол. і то на 7днів/8 ночей....
    тому розглядати почала Болгарію..багато плюсів, але є 1 великий мінус-дорога...з цього приводу маю питання-хто їздив автобусом з 3-річною непосидючо-вредною дитиною:girl_in_dreams:..чула,що в деяких турфірмах передбачено розваги для дітей під час дороги0-пісеньки, забавки, мультики...чи реально малому шпунту спати в тому кріслі, як часто зупиняються на перекуси/пісі/каки:girl_in_dreams:

5. kati

kati Well-Known Member

Уляна, я знаю людей які автобусом їздили і з рчними дітьма...Але тут така справа, що реально тільки ти можеш оцінити ситуацію і тільки ти знаєш як себе поводять твої діти в дорозі і вже вирішувати яким чином добиратись на відпочинок.
    Маю знайомих,що минулоріч з такими дітьма як Діма(річними) дуже добре Зїздили на відпочинок в болгарію, і дорогу добре перенесли..але я ні минулого року і на цей рік крім літака не розглядаю інших варіантів, бо моя дитина не любить довгих подорожей, в кріслі сидіти довше півгодини не хоче,капризує...
    Якщо говорити про болгарію, то звичайно найоптимальнішим варіантом є машина.Літак-дуже дорого, автобус-дуже марундо і довго

---------- Додано в 15:21 ---------- Попередній допис був написаний в 15:21 ----------

Про якісь окремі забавки не чула-ну мультики завжди включать в автобусах

6. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Якщо розраховувати на мульти, тоді варто заздалегідь подбати про місця в автобусі, розміщені так, щоб дитині було комфортно дивитись телевізор. Таких не дуже багато,зазвичай доводиться сидіти в неприродній позі, щоб щось побачити.
    Правда 25-30 годин мультики не подивишся, сидячи моя дитина спати більше години-двох не може, тому подорож автобусом навіть 5 годин для мене - "екстрім":ninja:
    Але Каті права, багато хто подорожує тільки таким транспортом не залежно від віку дитини. То індивідуально.

Хтось знає, в Болгарію є щось типу раннього бронювання авіа? Може таким чином спростити подорож?

7. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

ми їздили з малявкою минулого року, ЖЕСТЬ, перший і останній раз поїхали автобусом, особисто в нас дорога виявилась дуже важкою.(їздили в Болгарію). Поїздка в автобусі
    :girl_cray:

8. Fleshka

скільки годин їхали в загальному і як часто зупинялись?

9. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

ми їхали в загальному 25год. На митниці Україна-Румунія стояли 5 год:8:sad: це як кому повезе)Зупинялись рідко, в нас попались жахливі водії і гід ( автобус був від 'Мандрівника'), я після подожі залишила свої негативні відгуки про них:girl_mad:

10. Уляночка

Я розглядаю варіант машини у 2 випадках-з зупинками на ночівлю і з іншою машиною-парою/компанією в дорозі, бо раптом щось,то де дітпей подіти..не на трасі ж тримати....тому нарзі або шукати компанію або Болгарію відкидати,чи що???? бо автобус вт кажете ЖЕСТЬ:girl_mad:

11. LuBimaya

LuBimaya New Member

я колись з донькою вимушена була їхати автобусом до батьків. Відстань у 870 км ми тіліпалися 22 години!!!! То був жахливий жах, я думала, що поїде дах в мене. Малій було 1,9.

12. kati

kati Well-Known Member

наші друзі зупинялись в чернівцях, в румуніі боялися...на мою думку це мало чим помогло їм, бо до чернівців фігня дороги,300 км...і всерівно потім 900 км мусиш пропиляти . Ми ніокли не зупинялись, дорога нам займала 16-17 годин, ну але муж і тато швидко їздять...

Теж вважаю це досить ризикваною затією..хіба вже компануватись з дуже файними друзями,з якими ви на одній хвилі водіння...бо якщо один водій повзе а інший швидко їде,добра не буде, одні нерви....ну і я кщо одна з машин поламається, рахуй що всім прийдеться чекати( моя знайома так цього літа повертались з друзями, які поїхали на непідготовленій машині, дорога назад була понад 30 годин)

13. SoLana

SoLana Well-Known Member

Ви знаєте, так нас лякали тою Румунією, повірте, там всьо культурно :), і нам ше до тої культурної Румунії довго йти потрібно, просто варто вибирати готель в містах бажано, ну і щоб зірочок в ньому було більше ніж 2.
    То точно, взагалі то потрібно ще мати навик їзди кількома машинами, щоб вибрати оптимальну швидкість для всіх.

14. kati

kati Well-Known Member

у великих містах не сумніваюсь.А от по маленьких селах-циганва, і теж маю приклад батьків, які вночі зупинялись на заправці, до них підійшли румуни,шось давай базікати на свому,ну батьки показали жестами що не розуміють що хочуть відн,сіли та й поїхали..а їм в машину почали камінням жбурляти.
    Тому наша практика така-проїзждати румунію вночі, і дороги свобідніші , поліцаїв менше, і менша ймовірність потрапити в неприємну ситуацію

15. Уляночка

але можна дітей пересадити в справну машину і в мотель..чекати своєї..відремонтованої,а не стовбичимти на трасі....

і стосовно 2 водіїв-думаю,що з дітьми ніхто 150 км/год гнати не буде...нашо...і тупо ночувати 300 км від Львова..звичайно, що в Румунії ночувати

16. SoLana

SoLana Well-Known Member

В великих, середніх, або містечках курортах, я про це і пишу, звичайно що мова про селища не йде, там і мотелів-готелів пристойних нема.
    Якщо Ви знаєте добре тих людей, їх манеру їзди, то можете спокійно їхати, домовтеся завчасу про швидкість, можете в дорогу взяти рації, так дешевше спілкуватись з друзями в дорозі :)

17. Уляночка

для мене взагалі автобус і машина - ризикована затія,але платити більше тисячі євро лише за літак - то дурня,як на мене..тим більше, що фінансово то обтяжливо дуууже для нас

18. Fleshka

дуже хороша порада! ми так робили, і то суттєво зекономило нам кошти, коли хтось губився по дорозі...

+1, здається всі українці їдуть по такій схемі...:d23:
    Якщо ночувати всеж, подивіться пропозиції, приблизні ціни на готелі. Ми коли повертались назад, то знайомі так в Румунії на пошуки потратили добрих три години, в результаті прилентались на український кордон ще втомленішими...причина банальна - не готові були стільки заплатити за одну неповну ніч...Тому такий варіант треба прорахувати наперед.

навіть якщо друзі дуже файні - то не запорука успіху...
    Наш приклад - три машини з малими дітьми і суцільні нерви. Їсти-пісяти-какати-подихати-заспокоїти-той запомало-той зашвидко-того джипіес повів в одну сторону, другого в іншу-заправити авто...і таких прикладів ще огого.
    Жесть вобшєм.
    Те саме з пошуком житла. Якщо їхати з друзями, то хіба вже тут щось бронювати...Бо знайти житло трьом сім"ям на місці, (при чому ні в кого ніяких особливих вимог на початках не було.....) і щоб всім підійшло в результаті - то не слабких нервів.

19. SoLana

SoLana Well-Known Member

Це при умові, що водії мають практику нічної їзди, і знайомою дорогою.

20. карапуз

карапуз Well-Known Member

У нас цього літа був варіант 2 в 1. Ми їхали з друзями трьома машинами і ночували у Румунії.

У нас були друзі порядні - зупинився один, усі зупинилися, ну або по рації передали, що у нас технічна зупинка :girl_crazy:, нехай собі потихенько їдуть , а ми їх наздоженемо.

Ми ночували в Румунії у шикарному готелі, чоловік навіть собі помітку на навігаторі зробив, щоб наступного разу там зупинитись. Правда, позичав навігатор знайомому і той витер усі маршрути :girl_mad:.

Звичайно , що не буде, якщо не хоче платити немалий штраф.