Діти в дорозі

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Borodinka, 4 Травень 2009.

1. StarKa

StarKa Member

Відповідь: Відпочинок з немовлям

то в автобусі включали, чи брали якісь пристрої з собою?

а що робити в такій ситуації? в мене матвійко вже звик какати не в штани чи тим більше в памперс, навіть не знаю чи б зміг.. а попросити зупинитися не можливо?
    А туалет в автобусі є, щоб хоч той горщик там залишити щоб людям не "пах"?

А в прохід лягти не варіант? колись їхали автобусом в Європу, то самі швидкі і сообразительні зразу позаймали "місце під сонцем" (всі проходи).

2. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

думаю не варто так робити
    Коли ми їздили в Європу - нам настрого таке забороняли, мало ль шо, ще спросоння хто не зорієнтується і на голову стане, злазячи з крісла. А тут дитинка, трошки ризиковано то...

3. lawyer

lawyer Member

і в автобусі включали, і нетбук мали з собою

---------- Додано в 12:10 ---------- Попередній допис був написаний в 12:09 ----------

ми просили, один раз водій зупинявся. але, як правило, водії, керівники груп та самі туристи сприймать це не дуже добре.

---------- Додано в 12:11 ---------- Попередній допис був написаний в 12:10 ----------

туалет є. але ним радять користуватися в крайніх випадках, щоб якраз звідти не "пахло"

4. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Як варіант можна банку взяти, або контейнер пластиковий з герметичною кришкою, потім на зупинці вилити, вимити, та й все. Ну, а запах під час процесу... Ненадовго, проте неприємно... Хіба в той же туалет в автобусі з тою баночкою ходити.

5. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Як їздили минулого року автобусом - діток в туалет пускали без проблем і обмежень, правда дорослих просили надавати перевагу туалетам на заправках де і зупинялись часто, це ще залежить від фірми-перевізника.
    Одна мама мала горщик - який пару раз виносила в той же автобусний туалет, і чесно кажучи не було якогось дискомфорту, можливо тому, що в автобусі було багато мамів з дітками, які ставляться з розумінням до такого.

6. Nana11

Nana11 аспіранточка

От чесно, мала би я в носі, як там хтось собі шось сприймає.
    Моя дитина, їй треба, вона йде в туалет чи на горщик. ВСЕ.
    як мають притензії то хай не продають путівки сімям з такими маленькими дітками.Бо як продати то золоті гори обіцяють, а як в туалет зупинитися то крутять носом.

7. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

угу, ЯЖЕМАТЬ, ЭТОЖЕРЕБЕНОК!!!
    Не пробували поводитись так, щоб Ваші діти не спричиняли оточуючим незручностей?

8. olerusya

olerusya sweet candy ;)

то тіпа ліпше хай накакає в штани і їде так цілу дорогу?? смердіти тоді не буде?

9. Made in USSR

то тіпа коли автобус зупиняється то ведеш дитину на горщик. кожного разу. оскільки зупинок багато, то проблем не буде. а якщо не впевнені що дитина не витримає то на то є підгузники. на одну поїздку можна собі позволити таке *кощунство*. Заміна підгузника менш смердюча. аніж дефіляда по салону з горщиком.

10. Nana11

Nana11 аспіранточка

Пробувала, зазвичай знайдеться всерівно хтось з оточуючих незадоволений, бо знаде якусь незручність. І Ви так написали ніби я свою дитину комусь в сумку сажу какати а не в горшок.
    Я збираюся летіти літаком з малою через місяць, думаєте в літаку всі будуть раді дитині яка ходить по салону туди-назад, чи її голосним емоціям? я впевнена шо ні. Але ш мені в такому випадку- сидіти з нею вдома?не збираюся:girl_smile: і знаєте, всяке буває, і в дорослого в абтобусі може статися понос і прийдеться зупинятися, Ви тожу будете обурюватися? може варто бути терпимішими до звичайних життєвих ситуацій!

11. olerusya

olerusya sweet candy ;)

що пів години-годину?:girl_nea:
    я теж їздила в Болгарію автобусом, і ніяких частих зупинок не помітила...

не в тому справа, а в тому що моя дитина, хоч би й надягнула підгузник, не попісяє в нього ні за яких обставин, бо вона знає що треба пісяти в горщик/туалет, а не в штани, і буде цього вимагати!

12. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

Ну, чесне слово, так ніби все від мами залежить. Якщо дитина вперше їде в автобусі так довго, то хочеш чи не хочеш, але все гладко не завжди пройде - не кожна дитина може потерпіти, щоб сходити в туалет на запланованій зупинці. Не думаю, що нормальним є процес тримати, наприклад, 3-річну дитину в підгузку. На то є туалет в автобусі, яким повинні користуватись діти і люди, які дотерпіти не можуть. На то він і туалетам чи нє? Чи як прикраса має бути для автобуса?
    А незручність для вас - то тільки трохи смороду від дитини чи пищання/ ниття теж рахується? В таких випадках, мабуть, порадите заклеїти дитині рот скотчем чи снодійне вколоти - ну тож

13. olerusya

olerusya sweet candy ;)

14. StarKa

StarKa Member

таке враження ніби у вас своїх дітей немає, чесне слово. Ну або хіба що ви не переймалися питанням гігієни зовсім і дитина до 3 чи 4 років ходить і спить у підгузнику. Може б якби я своєї дитини не мала то говорила б про-іншому. А так маючи вже добре розумію, що мама не завжди має вплив на ситуацію..

може не повірите, але коли ми летіли в Шрі ланку то всі були раді! Але якщо не хочете щоб ходила то не треба показувати що це можна. Посадити у найдальший куток коло вікна і розважати там. Бо Матвійко сидів поки одного разу я не втратила бдітєльность і він випадково не вирвався в прохід. ТОді вже було його не спинити. Але народ який летів з Дубаї до Шріланки - а там було ланкійців багато всі на ура сприймали Матвійка і навпаки ще кожен хотів його на руки посадити і побавитися з ним!

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

зупинки по нормам мають бути щодві год вдень та кожні 4 вночі. Але насправді не завжди так є. Бо водіям інколи треба нагнати час і вони зупиняються рідше.
    ми їздили київськими перевізниками, львівськими та волинськими. Туалет був у всіх автобусах. Але ні дітям ні дорослим ним користати не давали. Зупинялися краще за вимогою пасажира ( якщо треба було позапланово), хоч і не дуже охоче.
    з однієї сторони то так. Але з другої- ваша дитина -це центр вашого Всесвіту і аж ніяк не іншої мами. І так само щодо вас- дитина чужої мами є Всесвітом лише для неї, але не повинна бути Всесвітом для вас. ( банальний приклад, що я наводила: за жіночкою, чия дитинка какала у салоні сиділа сім я з трішечки старшою дитинкою. Мама тієї другої дитини тоді теж мала право висловити претензії, чому її дитина вимушена їхати у "нечистому повітрі".)Тому, користуючись громадським транспортом і т.п. потрібно знаходити "золоту середину".

16. Made in USSR

Відповідь: Діти в дорозі

не в тому річ. просто Ви так сказали що от в мене є дитина і не гребе що там комусь буде незручно через неї, бо ж в мене є ДИТИНА!!!

я так бачу Вашій дитині 3 роки. в такому віці дитина вже контролює себе і питання з горщиками не мали б виникати. на зупинці обов*язкове відвідування туалету відміняє всі проблеми.
    я от не розумію чому така проблема з 3-4 річними дітьми і туалетом? суджу по Сашкові: перед виходом з дому обов*язкові посиденьки на горщику. як в дорозі треба буде в туалет, то при потребі можу попросити потерпіти трішки коли буде зупинка. от і все. про які підгузники на 4 річних дітях ви говорите???
    туалети в автобувах є саме для туалетних потреб, але уявіть собі: довга дорога, спека, всі дружно сходила за призначенням (бо ж туалет для того треба), а томіп всю дорогу нюхаєте свої ж аромати. то не літак, нічого на дорогу не викидається. все возиться в автобусі до повернення в гараж, де туалет і миється. то чи не легше потерпіти?

---------- Додано в 22:15 ---------- Попередній допис був написаний в 22:13 ----------

при можливості так і роблю. тоді маю зупинки коли хочу і нікому не створюю незручностей.

17. kati

kati Well-Known Member

18. Made in USSR

19. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Кльово, а квитки напевно як продавали, то співали що автобус з туалетом і проблем не буде
    І я не розуміла, моя завжди ходила в туалет зранку, і проблем немає, поки не поїхали на відпочинок з хлопчиком 5-ти років. Мама його зранку пару раз веде в туалет, просить посидіти, він нічого. А коли йдемо на море - починаєються перебіжки гачком в пошуках туалету. Дітки і їх потреби різні бувають.
    Ну я б не сказала що було так плачевно, в самому туалеті запах був, а за його межами абсолютно нормально було. Як у звичайному біотуалеті.
    В автобусі кондиціонер, жара на туалет не дуже впливає.
    І хоча сама поїздка в автобусі з дітьми для мене була не зовсім легкою, стосовно туалету - походів туди і запахів - ніяких незручностей не було, хоча дітей у автобусі вистачало. А найбільше мені запамяталась групка з15 гімнасток - такі безпроблемні 7-8 річні дівчатка - їх не було не видно і не чути, як маленькі солдатики - всі по команді їли-спали, не шуміли. І з ними було всього 3 дорослих - це для мене був приклад хорошої поведінки діток в дорозі.

20. Katrine

Katrine Member

можливо хтось знає, до якого віку дитинки можна перетинати кордон без черги?