Діти в дорозі

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Borodinka, 4 Травень 2009.

1. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

Відповідь: Діти в дорозі

Ми з малечею кожного року їздимо на Україну (1380 км в одну сторону) машиною, дорогу переносить добре, бавиться, малює, читаю книжки, а коли починає темніти, то можемо щось обоє поспівати, віршики порозказувати.Сидить в кріслі постійно. Коли зупиняємось, то завжди трошки побігаєм, поскачемо... В дорозі ми переважно (із всіма зупинками і 5 год ще на кордоні стояти) взагальному до 20-22 години.

• Подобається Подобається x 6
  2. Zarazka

Zarazka Well-Known Member

Я закачувала аудіо-казки у плеєр (щоб не слухати їх самій усю дорогу :)), вдягала малій великі навушники і вона спокійно слухала. Ще можна музику з мільтиків. Деякі знайомі беруть портативний ДВД-прогавач з мультифільмами і фільмами. Взагалі, проблема знайома, бо свого часу об"їздили пів-Європи з малою машиною. Їй тоді було 4-5 рочків. Так що звертайтеся по будь-яких питаннях досвід є.

• Подобається Подобається x 1
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А я щось боюся малому слухавки давати. Він як зробить звук, то аж мені чути. Волію вимкнути нашу музику й слухати його вірші, казки чи пісеньки. Ми з ним домовляємося в дорозі, що трохи його слухаємо, трохи наше. І так воно працює.
    Крім того, завжди має книжки на задньому сидженні. Ну, і книжку, що розмовляє в довгу дорогу беремо також. Ще тепер з*явився айпод, то дозую йому також. Хвилин на 20-30 один раз, якщо їдемо до 3ох годин і двічі, якщо більше 3ох.

• Подобається Подобається x 1
  4. tsyganka

tsyganka Member

Стикнулася перший раз з тим, що малого закачало в дорозі. Поки ми доїхали ло Славська він 3 рази вирвав. Їсти зранку не давала, тільки похрумав печенько і випив чаю. Назад купила йому таблетки від закачування (Авіа марин) і було все нормально. Я в дитинстві дуже багато рвала в дорозі чи це він від мене перейняв? Не знаю як тепер з ним вибратись у дальшу дорогу? чи наперед давати ті таблетки? Дівчатка порадьте хто з таким стикався і що ви для цього робили?

5. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

А скільки вашому малюку? В мене Сашку до року не закачувало, а далі..Це якийсь жах - я навіть по Львову не могла з ним десь поїхати, зразу блід, зеленів. навіть якщо я його взагалі не годувала. Про якісь подорожі і мови не було - ще більш-менш нормально хіба в поїзді/літаку. Машина - також закачує. І це дотепер :sad:...Всі можливі таблетки від закачування допомагають 50/50, надіюсь, переросте..Мене ніколи не закачувало малою, а от чоловіка. виявляється, так, мабуть, в нього вдався..

6. Nyny

Nyny New Member

Ми цього року мандрували на море , а це 22 год. поїздом туди і 24 год. поїздом назад , так вийшло ) Малюку 1,7 р.
    переніс ттт дуже класно , я аж сама в шоці була , лягав спати по графіку , а так графся машинками , пасочками , малював , вимучував сусідів по купе , а ще було в нас багато няньок (дівчатка зі сусідніх купе) і тому скучно нам не було ))

7. Януся

Януся Well-Known Member

дівчата, як рятуєтесь від закачування? Доню почало закачувати аж до рвоти. Вона вже машини боїться...

8. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

ой, тут тяжко...Не наїдатись перед і під час дороги, часті зупинки з виходом на свіже повітря...
    Старшим діткам дають щось м"ятне, знаю. А от мальота мусить перерости, поки вестибулярний апарат внормується.
    Плануйте дорогу на сон. То теж який-неякий вихід.
    В мене Романа закачало всього раз, по дорозі в Шацьк. Там такі ямеги що мене саму нудило. Йому було менше року. Після того як вирвав, решту дороги їхали з цицьою в зубах, більше не нудило ніколи, хоча вже після того і двічі на море машиною зганяли і енну кількість разів в Карпати-Шацьки-села-озера... Переріс, чи може то був якийсь одиничний випадок, не знаю.

9. zetta

zetta Well-Known Member

в нас один порятунок, -сидіти рівно , дивитись прямо . не можна розглядувати салон... я то їй пояснювала з дитинства як почало закачувати.

10. Despina

Despina Well-Known Member

Досить добрий порятунок від закачування - несолодка жуйка. Ну але то для тих, хто вже розуміє, що її не можна ковтати.

11. Яруська

Яруська Well-Known Member

Мене все життя закачує))) Таблетка від захитування і все нормально. Малому на довгу дорогу даю половинку.

12. StarKa

StarKa Member

Відповідь: Відпочинок з немовлям

Збираємось у Болгарію автобусом з малим, скажіть люди я вже зовсім з глузду зїхала?? ЧИ може хтось вже так їздив? Дорога 24 години, 12 з них припадає на ніч, ну а інших 12 що робити собі взагалі не представляю, які варіанти?

Останнє редагування модератором: 15 Серпень 2012
  13. tulia

tulia New Member

їздила я автобусом в Болгарію 5 років назад, автобус часто зупинявся - приблизно кожні 2-3 години на пів години часу, під час руху дивилися кіно, дорога переносилася абсолютно нормально...але таких малесеньких діток як у вас не було... в мене малий на 3 місяці молодший, планую їхати машиною в Хорватію, то я переживаю як то так ту дорогу правильно спланувати, щоб він її витримав, а автобусом я б чесно кажучи не ризикнула...хіба набрати купу цікавих забавок і бігати по автобусу ;) навіть не знаю...

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

22 год триває дорога автобусом і до Криму.Я так їздила 4 рази. Лише одного разу була сім я з 2-річною дитиною- важкувато їм приходилося . Взагалі, в автобусі їздили дітки віком від 5 років ( так в середньому).

---------- Додано в 18:10 ---------- Попередній допис був написаний в 18:07 ----------

не факт, що 12 годин вночі дитина у автобусі проспить- автобус і вночі зупиняється і люди виходять розім ятися.Тому трохи шуму буде. Та й не зовісм зручні умови для повноцінного сну для дитини. Так що треба зважати і на це. Одним словом, автобусом я люблю їздити більше, ніж поїздом. Але з дитиною на відпочинок їздили поїздом

15. Oksamyt

Oksamyt New Member

моя тета має трьох діток, цього року їде втретє з ними ВСІМА автобусом до Болгарії, молодшій на момент першої поїздки був рівно рочок, то вони гарно перенесли дрогу, але я б на таке точно не підписалася, зважаючи, що мій Ярема ледве витримує висидіти в кріслі дорогу в 100 км, бо безперервно треба кудись бігти , щось досліджувати)))

16. StarKa

StarKa Member

А я навпаки за поїзд всіма руками і сама якщо їхати і тим паче з дитиною, тільки от у Болгарію таких варіантів турагенти не пропонують нажаль..
    прийдеться також новими запастися, треба буде подумати про це наперід..
    та вірю що і нам буде нелегко.. але бажання погрітися коло моря перемагає..
    Якщо все складеться і ми поїдемо, то ясна річ, що потім відзвітуюся! :)

17. kati

kati Well-Known Member

Зі львова поїзда їдуть до Варни(мінський) та бургаса(московський)
    Ціна квитка доросл. Львів-варна-майже 900грн. Коліжанка цього року їхала. ТАм напряг взяти квитки- типу прордають не раніше ніж за добу...але реально все.

18. lawyer

lawyer Member

цього року їхали ми в Болгарію великою компанією - родиною у складі 14 осіб, з них 3-є дітей до 3-х років (3 роки, 2 роки і 1 рочок). всі дітки дорогу перенесли дуже добре, при тому, що ми їхали не власним транспортом, а автобусом.
    дітки трохи спали (не лише вночі), дивились мультики, їли, бавились іграшками, слухали казки, бавились між собою або ж просто сиділи/лежали (для всіх брали окремі місця).
    +значно полегшує ситуацію те, що автобус регулярно зупиняється, тобто можна вийти-походити-в туалет сходити.
    до речі, щодо туалету, то хлопчик (1 рочок) мав підгузник, дівчинка (3 рочки) ходила в дорослий туалет на зупиках, а дівчинка (2 рочки) ходила на горшочок, який мали з собою

19. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у великій компанії собі подібних дитина завжди легше переносить дорогу ( заню по собі, що таке, коли дитина одна їде, і коли їде ще товариш)

20. Натуля

Натуля Well-Known Member

Коли Антону був рік ми поїхали на море в Рибаківку автобусом. То була моя найбільша помилка. Я навіть вночі тихенько ревіла, настільки мені важко було. Малий хотів спати зірочкою, а оскільки то йому ніяк не вдавалось то він всю ніч висів на циці, постійно її міняючи, і до чоловіка на руки не йшов. Та й у самої ноги набрякали від сидячого положення. Більше автобусом ніколи не поїду.