Діти в Церкві

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем Irus'ka, 27 Жовтень 2008.

1. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Відповідь: Діти в Церкві

наш отець на таке зауважує, що то напевне дзвінок з Раю.

• Подобається Подобається x 9
  2. Morada

Morada Well-Known Member

гарно придумано! :):)

3. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Я згадала як одного разу була в церкві і сповідався мужчина-в нього задзвонив мобільний, він спокійно бере слухавку щось говорить хвилин п"ять отець і люди в шоці, а потім спокійнісінько собі далі продовжив сповідь...
    А щодо теми. В мене поки що немає діток але як мені приємно до щему в серці коли в церкві багато діток. Тоді відчуття ніби ти у Раю.Якщо вони бігають хай їм бігається вони ж пізнають цей світ, як капризують на те вони і діти. Але для мене нема нічого прекраснішого ніж коли за ручку чи на ручках ведуть дітисько в церкву. Я навіть спеціально на Службу Божу ходжу в неділю на 13.00 -бо в нашій церкві то служба для дітей, діти співають в хорі, відповідають після Євангелія на запитання священника-то для мене таке свято душі

• Подобається Подобається x 6
  4. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

Ми ходимо до церкви у Кайзервальді. Рідко, правда, але ходимо :) Гарна церковця...
    В тому, що діти можуть щось голосно сказати чи навіть крикнути (ті, найменші) нічого страшного чи ганебного не вбачаю. Вони ж не поему вголос декламують чи рок-пісню співають.. А от тітки, які нервово зглядаються чи кривляться, мене дратують. Бо ж забули, як малими були і теж іноді в церкві кричали чи вголос розмовляли :)))

• Подобається Подобається x 6
  5. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Ми ходимо з малою майже від народження, носили в кошику-автокріслі і воно спало на лавці. Як виросла почала активно співати, а на нас активно почали "цикати" і "шикати" бабульки, але то в наших церквах є "в межах норми". Наш панотець каже, що дитину треба брати з собою і не рухати її, бо так дитя сприймає Службу Божу. Але цілу службу рідко вистоїть.
    Влітку ми стоїмо на вулиці і порпаємо бруківку:girl_smile:
    А ще в нас був класний випадок воно пронесло з собою в кишенці крейду, а в Домініканах плитка чорно-біла, і коли я собі молилась, воно розмалювало чорні плити білими полосами:girl_smile::girl_smile::girl_smile: тепер як йдемо до церкви я їй кишені перевіряю:girl_smile:

Останнє редагування: 2 Жовтень 2009
    • Подобається Подобається x 10
  6. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Хочу поговорити про дітей і молитву. Я Ярку беру з собою до церкви, намагаюсь розказувати для чого і коли ходимо,як себе треба вести . Зараз вона починає активно нудитися і через пів-години проситься йти. Намагалась ставати спереду, пояснювати що відбувається під-час богослуження, наразі марно, починає голосно нити.
    І ще лінується молитись - спершу кожного вечора молилась сама, зараз каже хочу спати і швидко вкладається. Почали молитись разом, зараз вже і це не допомагає.
    Незнаю як правильно себе вести, що не відбити дитині бажання...

7. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

З тих самих причин ми частіше водили малу на Вечірню, щоб було менше людей і вона могла собі присісти, а щоб не нила, брали з собою її улюблену іграшку, якось витримувала, зараз - під настрій, але цілу службу вистояти не може, якщо буде вільне крісло - без проблем. А нормально молитися перед сном почала не так давно, причому переважно сама, без нагадування.

8. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Ми також таку ситуацію переживаємо. До того ж втрьох вони завжди мають "кумпанію" до забави, ще й інших чемних діток залучають. Розділити - нереально. :girl_crazy:
    Рятуємось як можемо. По-перше кожен з дорослих має свого "підопічного" (благо бабця з дідусем до тієї ж церкви ходять).
    Ясочці дозволено записувати імена за здоров'я ( навіть ім'я священника до списку долучає:girl_smile:). Устя любить на сходах до хорів співати (правда як заголосно мус контролювати - хористів "переспівує":girl_crazy:). Левко з татом свічку ставлять, ангелів і святих гладять. Ну і печиво жують (коли зранку не поснідають).
    Але то всі дії "на крайній випадок". Помалу тихо і чемно навчились стояти на Херувими, Святеє Святих, Отче наш і самостійно йти до Причастя. Йшли до такого "прогресу" помало покроково через заохочення, похвалу, часом і покарання. Для Ясі було великим стимулом як їй "многая літа" на іменини заспівали.
    Маю зустрічне запитання: які добрі ілюстровані молитовники для дітей (зокрема зі Святою Літургією) використовуєте? Вігукніться, прошу!

9. Редвумен

Редвумен Active Member

Дівчата, а на дитячі Служби Божі ви пробували з дітьми ходити? 45 хвилин - моя дитина з 2-х річного віку витримує. Ходимо в церкву Покрови: щонеділі 11,45 , деколи в церкву Климентія Папи на перехресті Крилова і Коновальця

10. Ольга

Ольга Well-Known Member

крім Свічадівських інших не бачила. Там не надто детально, але Юстині подобалося переповідати що там робить священик на цій картинці, а що на іншій...

11. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Ото, власне що так. Мені більше чомусь подобалось попереднє видання свічадівського молитовника для дітей (такий моя молодша сестричка користувала). Лиш, де його тепер знайти?

12. meros

meros New Member

Ми брали своїх діток до церкви від самого народження, та тепер ходимо з дітками рідше або стараємось брати тільки одного!
    Молодший ще нічого не розуміє, а старшому дуже цікаво, інколи каже, що буде отцем!
    Він в нас дуже цікавий і все хоче бачити і знати, тому важко вистояти цілу Службу!
    Постійно питає чому це так, що отець несе, що співає!
    Люди можливо нервуються, бо майже весь час щось питає, так виходить, що ми говоримо пів-Служби!
    Не знаю чи це правильно?!
    Діток в нас дуже багато ходить на Літургію, навіть дуже маленькі і так чемно стоять! Є такі, що мають 2-3 рочки і вже самостійно ходять до причастя, знають, що за чим і коли робити! Так гарно все виглядає, а з балконів, де ми зчаста стоїмо так приємно дивитись, як вони згідно своєї черги все роблять!

Останнє редагування: 14 Лютий 2010
  13. berezhano4ka

berezhano4ka New Member

моя доня ще маленька щоб розуміти значення Літургії тому ми в церкву з нею ще не ходим.Але років з трьох ми потрошки будемо ходити-не на цілу сужбу звісно але на 15-20 хвилин для початку буде дрсить

14. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Це хіба спосіб показати дитині, що церква не є важлива. Яка мета походу до церкви на 20 хвилин?

15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Духовне виховання починається в лоні матері. Ви її повинні були ще в лоні приносити до церкви а не чекати коли їй виповниться скількись там років.

Люди є злі і не люблять дітей. Я в цьому переконуюсь щоразу більше і більше. Навіть як ходила зі всіма по супермаркеті і вони всі ходять і вишукують що їм подобається то декому і то перешкаджає. Але тільки тому що комусь перешкаджає щось я маю перестати жити чи не ходити до церкви? Ба навіть моїй мамі багато не подобається але я не перестаю ходити з дітьми до церкви - всіма чотирьма. А ви попробуйте одна без чоловіка з чотирьма дітьми кудись піти.

Люди в церкві вже настільки привикли до того що в мене купа дітисок, що неодноразово помагають мені з ними під час Служби, вже не кажу про те що вони їм подарунки роблять, хоча я ніколи нікого про ніщо не просила.

16. Diana

Diana мрійниця

і ми вчора були в церкві всю службу вистояли до кінця, правда трохи в мене на руках, трохи з хнюканням, а почали ходити з року і витримули стільки скільки дитина могла маленька, а тепер і цілу можемо, тому вважаю бодай і 20 хв. і то добре.

17. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Я звернула увагу, що найкраще дитина переносить служби, коли мало людей, а ще краще - коли є де притулитися (та що там дитина, я сама така: маю трошки проблеми з колінами, то спочатку ще нормально, а потім тільки стоїш і думаєш, як ту ногу краще поставити і куди спертися, ну і ще плюс задуха і тіснота - мала колись нагоду побувати на католицькій службі в Англії, що приємно вразило - усі сидять, настрій такий піднесений, а потім ще момент, коли подають один одному руки - так приємно, дійсно відчувається єднання людей :girl_in_love:). У нас запровадили дитячу службу Божу, з адаптованими проповідями, то вже через деякий час отець почав просити старших жінок пропустити дітей ближче, а ще краще - приходити раніше або пізніше, але, на жаль, допомогло мало. :sad:

18. Leila

Leila Well-Known Member

Я згадала один випадок в цекрві, як я ще коли вагітна була. зайшли ми в церкву помолитися з малим, то десь за тиждень до родів було, сили вже геть не було, малий побачив як люди бють поклони і давай собі, але хотів не один раз, а багато і довго, і не на краєчку килима, а десь по середині, і тихо собі складав руці і щось собі шепотів під ніс. якась жіночка до мене з такими претензіями накинулася щоб я забрала дитину звідти, хоча він не кричав, не бігав, то було не під час служби ,просто ми зайшли помолитися. Було дуже неприємно.адже він їй не заважав
    А на службі маий любить стояти майже біля священника і гарно вистоює цілу службу

19. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Золотко!
    А бувають і інші ситуації: недавно батьки пустили у "вільне плавання" півторарічного малого, потім ледве ялинку врятували: дитина стала обтрушувати кульки з хвоєю разом, а двоє старших хлопчиків влаштували гру в лови. Все-таки мають бути якісь розумні межі.

20. Редвумен

Редвумен Active Member

хіба може 2-3 річна дитина ходити до Св.Причастя?