Діти та соціальні мережі

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Зануда, 27 Січень 2012.

1. Princess

Princess Well-Known Member

Відповідь: Діти та соціальні мережі

те, що при роботі з Інтернетом має бути фільтрація відповідна я не піддаю сумніву. я для й себе її ставлю, бо не хочу банери "нехороші" бачити :)
    мене дивує така категоричність стосовно саме соц.мереж, аж до повної заборони (при тому, що дитина в принципі користується і комп'ютером, і Інтернетом).

2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Обов’язково. Саме батьки повинні пояснювати дитині і фільтрувати те до чого вона має доступ. Саме тому я проти компютера чи телевізора (як в їх однокласників) в їхній кімнаті, де вони закриваються, чи ховаються під ковдру. Все має бути відкрито і вони не повинні боятись при мамі включати те, що вони хочуть.
    Якщо те, що вони включають суперечить нашому баченню їхнього добра, то я їм про це говорю і вони виключають будь-то телевізор, компютер чи айпод. В нас один компютер, чому я дуже рада, бо діти навчились себе лімітувати до 40 хвилин кожен. Ставлять самі собі будильник, і як тільки запищить - міняються, або виключають. Не люблять того будильника, але самі собі встановили такі правила, і самі їх дотримуються.

3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я сама ними не користуюся, тому не бачу потреби, нащо то дитині. І я проти власне тому, що це є наркотик. Про це лише починають говорити й прямо не називають, але це правда, це є наркотик і то дуже сильний.

4. agalinka

agalinka Active Member

Дорослому важко контролювати час проведений в неті, що вже говорити про дитину, я теж буду намагатись заохочувати дитину проводити час по іншому. Знайомий зареєструвався в ВК і додався до дочки в друзі під імям та фоткою гарного хлопця і що ви думаєте, дитина повелася і погодилась на зустріч, після чого була навчальна лекція і дуже суворі обмеження в соц.мережах. Спробуйте, перевірте спочатку свою дитину, чи вона готова на віртуальне знайомство і спілкування?

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Я вважаю, що тут, як із куштуванням алкоголю. Краще, щоби вперше в рідних стінах, але у відповідному віці.

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

скажу чому я за заборону.
    Бо діти не розуміють того що не кожен хто є в друзіх в мережі, є другом насправді. А той хто є реальним другом, з ним впринципі є купа способів спілкуватись окрім інтернету.
    Бо дуже часто під імьям дитини реєструються зовсім не діти, і я би не хотіла аби доросла людина з різних, в осноовному нездорових міркувань, спілкувався на різні теми з моєї дитиною.
    Бо у дітей не хватає ще розуму до того що часом не все треба говорити і публікувати в мережі.
    Всяке ж можуть написати, поичнаючи від " у нас помер дідусь в америці і ми отримали величезний спадок" до " батьків тиждень не буде вдома, приходьте в гості, влаштуєм гульбан".
    Крім того що в гості можуть заявитись зовсім не діти, так ще й злочинці таку інформацію часто вишукують у своїх цілях.
    Ще, впринципі я не прихильник ведення щоденників в інтернеті, бо неема чого на весь світ розказувати про своє життя. Той кому щось треба знати взнає і без інтернету, а той кому не треба знати має зайвий раз нагоду почитати.
    Ті всі паролі і обмеження доступу при бажанні знімаються на раз, якби хтось думав що це якось захищає приватність.

Може це я така перестрахана, і упереджено до всього цього ставлюсь, але в дитячому віці я вважаю, зайве давати можливість користатися такими ресурсами, бо не розуміють ще діти усіх можливостей та можливих наслідків такого спілкування.

7. zetta

zetta Well-Known Member

якраз по темі.....вагiтним не бажано. ( це передача, про інтернет, дітей ,непорозуміння, самогубства...реальні люди, факти , події.)
    http://www.youtube.com/watch?v=Bl3lQA4fY8U&feature=youtube_gdata

Останнє редагування: 22 Лютий 2012
  8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

і там в коментарях правильно люди пишуть, що діти переносять той віртуальний світ у свій реальний світ, і живіть тою віртуальністю, і вона потрошки витисняє реальність, особливо якщо батьки вчасно того не помічають, якщо дитина росте сама по собі і легко піддається впливу ізвнє то наслідки можуть бути сумні і трагічні...

9. zetta

zetta Well-Known Member

там далі хлопчик 11років так істерить за компом.. жах.

10. Princess

Princess Well-Known Member

все це так, але чи не ту ж інформацію викладають тут, на посиденьках, дорослі: фото своїх дітей, свої досягнення/втрати, хто коли на море їде і все таке?

заборонити легше, ніж пояснити. але зовнішня заборона завжди буде діяти слабше за внутрішнє переконання у тому, що це не потрібне у житті. я не палю чи не п'ю, чи зрештою не живу в вконтакте не тому, що мені це хтось забороняє, а тому, що мені було пояснено (чи сама здогадалась), що це не потрібне, шкідливе і т.д. все це може бути присутнім у житті (самі ж користуємось тими чи іншими можливостями тих мереж), але не відігравати якоїсь надмірної ролі.

11. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

от власне що дорослі.
    І я як доросла сама вже вирішую що написати що ні, яке фото викласти яке ні, про що сказати про що не сказати. Ну і в дорослих кращє виходить фільтрувати це все.
    Крім того дорослі здоровіше і адекватніше сприймають інформацію, встані відрізнити чуш собачу від правди, в стані контролювати свої емоції під час спілкування, якщо це спілкування цього вимагає...

У дітей та підлітків з цим часто складноші.

---------- Додано в 23:32 ---------- Попередній допис був написаний в 23:29 ----------

ну але ж ми дорослі викладаємо не всі фото а деякі, втрати і досягнення також розповідаємо дозованоі і впринципі у фінансову сторону цих питань мало хто заглиблюється, а поїздка на море ще не завжди означають що квартира залишається без нагляду а запасний ключ під килимком )))

Я загалом не проти аби інтернет був присутній у житті моєї дитини, але щоб це було не в дитячому віці а в дорослому і свідомому, коли вже є і розум і досвід. І щоб цей інтернет не був сенсом життя, чи як шкідлива звичка.

12. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

мої діти зареєстровані в одній соціальній мережі, і не думаю, що це аж так погано Переписуються з однокласниками, створили групу їхнього класу, викладають фото і відео з їхніх свят, що є зручніше, ніж кожжному однокласнику давати фото.
    Все це правда строго під моїм контролем і перед цим звісно була розмова про
    і час від часу ця розмова повторюється
    і притримуюсь думки
    _______
    і не забуваймо. щозаборонений плід ще солодший. Тому най буде не заборонений, дозований і під контролем. Бо знаю таких, що в старшому віці як дорвались до того нету, то зараз дійсно як наркомани.
    і дивлячись на деяких однолітків, які дійсно сидять тупо вконтактах-однокласниках на фермах і т.д., дуже добре розумію, що це проблема.

13. Зануда

Зануда Well-Known Member

Ну от свіженьке: сьогодні дорогою додому однокласник моєї Терези активно агітував Аню зареєструватися на "ВКонтакте" і моя дитина розвісила вуха і вже собі уявляла, як то круто! У той же час моя Тереза абсолютно ту розмову ігнорувала, навіть намагалася прикликати сестричку до порядку і остудити її запал. З того всього я собі зробила кілька висновків: 1) Вони ще такі "нєсмишльониши", такі ще зовсім дитячі, і такі наївні, що "ноги" їхньої не буде в інтернеті найближчим часом. 2) Пора поговорити з дітьми на тему різниці між поняттями друзі і просто знайомі, бо той хлопчик так захопливо розповідав скільки у нього "друзів", що я своїм вирішила прояснити ситуацію - сподіваюся, що якесь зерно вже засіялося, будемо працювати далі.3) Я вражена тим, що мама не вважає, що то не дуже нормально у такому віці мати свою сторінку у соцмережі.
    Аня щось там пробувала "підстрибувати", але у мене все конкретно і просто: хочеш спілкуватися з друзями - йдеш з ними гуляти, разом бавитися, розмовляти, є якісь питання по навчанню - є телефон, хочеш знати щось чого ще не знаєш - читай книжки.
    Ми суворі батьки. Ми деспоти:girl_devil:

---------- Додано в 00:36 ---------- Попередній допис був написаний в 00:07 ----------

Хочу додати: рано чи пізно всі там будуть:). Але по-перше краще пізніше, а по-друге: спершу треба навчитися жити у реальному світі, а вже потім у віртуальному коріння пускати.

14. zetta

zetta Well-Known Member

не бачу нічого деспотичного. Після спроби часткового доступу до нету (яка у нас провалилася) моїй теж туди заборонено вхід , зате вона сама переключилась на книжки і ходження до бібліотеки.

15. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Моя має скайп, спілкується з двоюрідною сестрою і подружкою, як на неї - цілком достатньо. Любить онлайн-ігри, але бавиться в нашій присутності, а переважно шукає собі який-небудь серіал типу "Лунтіка" чи "Барбоскіних" для звукового фону і йде собі малювати або мучити кота.
    Зараз постійно проводимо пояснювальну роботу, яка може бути небезпека від інтернету, вконтактами чи однокласниками якось поки що не цікавиться, та я і сама заходжу туди перед великими святами - привітати знайомих.

16. oksumoron

oksumoron Active Member

вже декілька разів заглядала в цю тему
    остаточно добило мене нарешті тут написати, це так фото і дописи моєї сестри двоюрідної, якій лише 13 років, але чия стіна Вконт списана дивними написами
    і ще постійними змінами свого сімейного статусу! вже не говорячи про поснійні повідомлення мені, з проханням поставити сердечко, бо тут мабуть і закладена вся суть постійного висиджування в соцмережі!
    відписую дитині, на це перестати займатись дурницями, і постирати зі стіни недоречні написи, але моє зауваження не змінить того як дитина витрачає свій час поза школою!
    дуже жаль,що батьки не в змозі приділити більше часу дитині, чи навіть глянути на вміст виставленого!
    , чого бажаю в міру розумного й іншим батькам, які усвідомлюють згубний вплив інтернету, і недоречність перегляду дитячими очима, контенту більшості соцмереж, який аж ніяк не розрахований на підлітків!

17. Solomi

Solomi New Member

дивно в 13 років таке писати

а мені дивно з мого брата, якому 22 роки буде, і він Теж таке пише
    для мене то смішні дурниці, а для нього певно стан душі

18. TataMyronivna

TataMyronivna New Member

Знаєте, в цих соціалках і плюси є. Я от подружилась з своєю малою під іншим ім'ям. Тепер знаю і те, що вона мені не розказує. Пристосовуюсь до сьогоднішніх реалій). А як серйозно, то я вже не знаю, що робити, щоб вона менше сиділа в ВК. Як не зайду в її кімнату, вона там. І кожен раз швидко виходить. Думай що хочеш

19. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Мої старші (10 і 12) зареєстровані Вконтактах (і в ФБ, але там практично не бувають). Я маю доступ до їх сторінок - вони це знають, і це їх не кремпує. Вони знають, що додавати в друзі можна тільки знайомих, вчаться безпеки, яку інфу можна викладати, а яку ні. Обговорюють зі мною, в тому числі, "яку фігню малюють на стіні коліжанки".
    І зовсім нема залипання. Дарця залипає в книжках, а Орися просто не має часу поза школою і луком - хіба з годинку у вихідні побавитися

20. TataMyronivna

TataMyronivna New Member

Молодці дівчата, може й мою загітувати на якийсь гурток.
    А про те, що додавати тільки знайомих, то вірно! Ніколи не знаєш, хто ховається за тою анкетою. Тільки моїй дівчинці 13. І коли якийсь симпатичний хлопець хоче додати в друзі, то чого б їй не додати здавалося б. Тільки той хлопець може виявитись не її вікової категорії.. Я вже мовчу про тих збоченців, що створюють собі ніки і пишуть дітям
    Мати на пряму доступ до її вк варіант, але то буде крику й плачу). Ми дитину виховуємо так, що кожен має право на якусь приватність. Хоча я мати, і мені важко ту приватність берегти)