Діти та домашні улюбленці

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем JuniorSkeptic, 13 Травень 2010.

1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Кому маленького улюбленця? (віддам/візьму)

2. Туфелька

Туфелька Well-Known Member

Котику, як бачите вже 2 роки, можливо 2 роки тому, вона ще не була навіть знайома з своїм чоловіком,тому й не планувала дітей, та й зрештою котика могли їм подарувати "добрі родичі", як мені сестра спихнула свого пса, бо в малого виявилась алергія на шерсть. Щодо передумування- то я наприклад передумала не через "поради", які до речі в моєму випадку і в випадку Pycalka дуже схожі на осуд.Хочуть допомогти? Нехай допоможуть пристроїти котика!
    Щодо того, що кітка член вашої сім"ї, це все чудово, але з кіткою членами вашої сім"ї також є алергени, токсокари, лямблії круглі і ленточні гельмінти, блохи в кінці кінців...Абсолютно здорових тварин не буває, як би ви не доглядали і не робили щеплення. Я розумію що все це можна підхопити деінде і принести на черевиках додому, але ж навіщо тримати додаткове джерело цього всього вдома, якщо можливо частково цього уникнути, принаймні до того часу, як дитинка підросте і окріпне імунітет. А може в них є медичні покази позбутися котика, може це порада педіатра ( нам педіатр порадив позбутися папужок, ми не послухалися, і якось чоловік заразився від них орнітозом- був на межі життя і смерті, що я за цей час пережила-одному Богові відомо, з тих пір пернаті для мене- абсолютне табу!), а може просто по всій квартирі шерсть літає ( як в моєї мами- скільки не прибирай-шерсть є ВСЮДИ),та й взагалі це її особиста справа, чому віддає кота, а наша справа або допомогти пристроїти, або проігнорувати, замість того, щоб осуджувати.

3. Vittoriya

4. Pycalka

Pycalka New Member

чому Ви вірішили, що ми не дбайливі, любячі господарі??????моя мама цього кота дуже любить і доглядає за ним і коли його їй падарували я жила окремо. Так склалися обставини, що довелось повернутися до батьківського дому. Ми не збиралися котика віддавати довгий час, це рішення ДУЖЕ ДУЖЕ обдумане і, повірте, на це є причини! Віддати хорошим людям, які будуть дбати про тваринку не гірше за нас, а може і краще, дай Боже, чому це не гідний вчинок?

5. Annabela

Annabela Happy Member

6. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

Відповідь: Діти та домашні улюбленці

ви не уявляєте, скільки пар позбуваються котів і собак у зв'язку з народженням дитини. Але, по-перше, у 99% випадків у цьому немає потреби - західні дослідження виявили, що діти, які ростуть у сім'ях, де є коти, набагато менше схильні до різного роду алергій. І жоден лікар на Заході не порадить позбутися тварини через народження дитини "про всяк випадок", що так люблять робити в нас.

Я не кажу про автора оголошення, бо вона нічого не зазначила про справжні причини віддавання кота, але я точно знаю, що в більшості випадків бажання позбутися тварини - або від браку інформації та надуманих страхів, або це просто привід спихнути набридлу тварину. Я кілька років фактично прожила на форумі, який займається порятунком тварин, і повірте, знаю, про що пишу.

І закінчують такі коти й собаки зазвичай погано: у кращому разі їх віддають на далекі села, де вони нікому не треба; у гіршому - викидають надвір.

7. Туфелька

Якою б не була справжня причина, але це робиться задля дитинки, а здоров"я і безпека дитинки, безсумнівно набагато важливіша від кота. Кота, звичайно теж шкода, але ж
    Pycalka поступила по -людськи- шукає йому нових господарів, а не просто виставила за двері, або вивезла в ліс( чула про такі випадки).

8. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

перепрошую, а як ви знаєте?

і як ви знаєте, що люди, яким віддасте кота, справді хороші і дбатимуть про нього, якщо ви бачитимете їх вперше і востаннє?

Це ваш кіт, ваше сумління і вам з ним жити. Просто пам'ятайте - ми завжди відповідаємо за тих, кого приручили...

9. Туфелька

та не варто перепрошувати, мені не важко відповісти-
    очевидно це стосується здоров"я і безпеки дитинки, а якщо вам цікаво, то уточніть це в Pycalkи, але я вас наперед розчарую- відповідь буде така ж сама, бо навряд чи вони віддають котика з релігійних переконань.

10. Pycalka

Pycalka New Member

Хочу розповісти одну історію. Коли я ходила вагітна я жила у приватному будинку. До нас прибилося кошення, таке миле, ви не повірите, рожевого окрасу, ну дуже гарнюнє. Але на перший погляд було видно, що не зовсім здорове. Мені так стало його шкода і я дуже захотіла його, принаймі, вилікувати і привезла до веткабінету. Побачивши мій стан і те кошеня лікар мені настійливо порадила подумати про своє здоров"я і майбутнє дитя. Той котик таки здох прямо на моїх очах, справді нічого вдіяти не можна було. Але до чого я веду, ми шкодуємо та думаємо іноді про тварин більше ніж про власних діток, а коли трапляється "проблема" хапаємось за голову і шукаємо крайніх. Кожна тваринка, так як і людина - індивідуальність у соєму роді. не можна порівнювати двох котів чи собак навіть однієї породи, у кожного свій характер.

11. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

А я колись віддала свого Мошу мамі: кіт мало того. що був натуральним бомжем, обожнював качатися у грязюці, то ще й мав напади агресїї. Ну і мітив все що, бачив навіть після того, як його кастрували, дер все - починаючи від меблів і закінчуючи нашими руками і крав, що не так лежало. У нас тоді якраз мала почала ходити, стало за неї страшно, не так за те, що кіт міг якусь заразу принести, як через те, що міг кинутися на неї. Хоча насправді він дітей любив, дозволяв обходитися з ним, як зі шматою, дорослого би вже роздер, але ми вирішили перестрахуватись.
    Коли його везли, видирався як ненормальний, хоча до того любив кататися у машині. Таке враження, що все розумів.
    У мами моєї особняк, то він знайшов собі закуток у комірчині і вибирався на волю тільки тоді, коли чув наші голоси. Бачили б ви, як він радів, як чекав! А коли їхали додому, виходив проводжати, а потім знову забивався у свою нірку... Через якийсь час ми не витримали і вирішили забрати Мошку додому, але було вже пізно: сусідський алкоголік його отруїв. :sad: Ми з чоловіком досі собі пробачити не можемо.

Останнє редагування: 1 Грудень 2010
  12. Pycalka

Pycalka New Member

Tutuka у нас та ж ситуація! Сину на днях виповнився рочок і не так давно він почав ходити. Так проходячи повз кота, чи то з ревнощів, чи то від браку надмірної уваги (бо котик весь час був всенародним улюбленцем) просто так може царапнути малого. Дитина уже розуміє небезпеку!!!, просто сторониться котика. Та і я дуже боюся не впильнувати. Думаю мами, та й не тільки мами, мене можуть зрозуміти, що безпека дитини передусім. Це найголовніша наша проблема. А не
    А те, що котик регулярно спить у дитячому ліжечку на чистій послелі та у колясці просто дрібниці життя .

13. Vittoriya

не знаю,моя подруга мала кицю,вже старшеньку,а в час як була вагітна до них прибилася ще одна киця.Народився синок і взагалі ніяких проблем не було.та й нема.Старша киця правда вже вмерла :sad:,старенька була, а ота друга так і живе.Малий часом і за хвоста її тягає,нічого якось їхнє співжиття проходить плавно.Я розумію,що є різні випадки,я розумію вас,Русалко,але впевніться ,що віддаєте котика добрим людям?бо якщо пишете,що він був всенародним улюбленцем,значить його любили,а вони то дуже відчувають,знаєте,як йому буде боляче покидати рідну домівку?:sad: бо ось ці слова,то істина:

14. носик

носик New Member

Моя мала надзвичайно любить папужку нашого Сьомича. Ще з самої вагітності він відчував її і скакав на моєму пузю.
    А тепер вони один без одного не можуть:girl_in_love:. Папужка все виглядає із клітки за Вікуською, а та коли чує як щебече Сьомич мчить в своїх ходуль і посміхається. В них навіть якась своя мова є))). Сьомич розповідає Вікусі щось, а та відповідає і показує йому свої іграшки)))). Часом разом бавляться))). Але все це проходить під моїм контролем, щоб часом "не увлєвлісь" (сорі за російську. ггг)

15. levandivka

levandivka З яйцями...

Судьба... (с)

16. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Бачите, мій кіт не кидався на малу навмисне, навіть не ревнував, у нього був якийсь зсув по фазі, коли він ставав агресивним і не контролював себе.
    Коли був кошеням - взагалі був неможливий, полював на всіх. До нас люди боялися заходити, бо кидався на руки, на голову, а потім пропав і приповз через 2 місяці хворий і побитий, ледве виходили, з того часу став майже золотим, якщо не рахувати його припадків (думаю, у нього була якась болячка). От чоловіка мого сприймати не хотів довший час (він його не просто дряпав, а таке враження, що взагалі ладен був придушити, якби тільки міг), а потім звик, приблизно до року часу.
    Колись читала про один може смішний спосіб, як поставити кота на місце, щоб не думав, що він пуп землі: взяти за шкірку, шипіти на нього і легесенько(!) давати пляцків пальцем по морді. При цьому дивитись в очі і не відводити погляд. Як тільки кіт не витримає і опустить очі, він ваш! :) Колись я випробувала, і як не дивно, допомогло. Ще один незамінний помічник у котовихованні - пульверизатор. ;)

---------- Додано в 23:53 ---------- Попередній допис був написаний в 23:48 ----------

Та нє, обрізаним він став вже у підстаркуватому віці...
    Бегемотом небіжчика звали... Натуральний чортяка виріс. (как вы лодку назовете, так она и поплывет (с) )

17. Aster

Aster Well-Known Member

Тисячі дітей виросли поряд з котами (мій старший ріс з двома котами) і тільки найрідкісніші дикі випадки невмотивованої агресії у котів відомі. Дуже шкода, що у вас виявився такий кіт (як я зрозуміла). Але ви хочете віддати іншим людям такого кота не попередивши про його особливість?? А якщо у них теж діти?

Хоча, якщо чесно, таких випадків, щоб хтось взяв собі 2-річного непородистого котика - один на десятки тисяч. Навіть якщо кіт зовсім не агресивний. Просто в нас тисячі котенят віддають всім і всюди, ніхто не візьме дорослого... Це те саме, що просто викинути - попитати-попитати, совість заспокоїти і тихцем у підвал... Скільки вже таких випадків було...

18. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

А він тільки дряпається, чи і кусається також?
    Мені тут спала на думку ще одна ідея - а якщо випробувати спеціальні м"які накладки на кігті? Вони спеціально для захисту дітей і м"яких меблів від котячих пазурів.
    Прогугліть soft claws або nail caps, а може і десь у наших зоомагазинах водяться, ще на різних котячих форумах можете відгуки почитати - ніби люди задоволені (особисто я не пробувала: коли у мене був Моша, такого добра ще не продавали, а зараз якось і потреби нема, Бакс пазурі особливо не розпускає). З тих, що в інтернет-магазинах, дешевші обходяться 60 грн за 20 ковпачків (кажуть, що на 3-4 місяці), дорожчі - 240 грн за 40. А ще є така штука, як "Кот-Баюн", також мала би знімати агресію.

Тут дівчата правильно пишуть, що такого дорослого кота навряд чи вдасться комусь віддати, хіба що маєте когось з близьких родичів, та й то будете себе потім гризти. Може, спробуйте дати котику ще один шанс?

19. mamba

mamba Member

ех, а ми віддали нашу красуню шарпейку за місто до батьків ((( я почала боятися за всякі інфекції та гадость, яку собака може принести з вулиці....малий повзає всюди,все до рота тяне, тому я боюсь...

20. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

А не хочете, коли ваш малий стане трошки більшим, забрати красуню назад?
    Нам було легше, Настя ніколи нічого на підлозі не підбирала.