Діти та домашні улюбленці

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем JuniorSkeptic, 13 Травень 2010.

1. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

Відповідь: Діти та домашні улюбленці

поправочка - чумкою в народі називають панлейкопенію, а не каліцивіроз

2. terezka

terezka котяка-вишивака

ще б радила додатково коту зробити окреме щеплення від грибкових захворювань (мікроспорії і т.д.)

3. JuniorSkeptic

а я не радила б. Моя улюблена ветеринар з величезним досвідом каже, що у щеплених тварин грибкові захворювання мають тенденцію повертатися. Тому навіть коли в мого кота був лишай, ми його не щепили, вилікували так за пару тижнів. Я не захоплювалася б вакцинами - це не вітамінки, тим більше, що грибок - не смертельна хвороба, і в людей з нормальним імунітетом легко лікується - йодом і сірчаною маззю всього за 10 днів.

4. Orman

Orman Модератор-бомба

мамадарагая! маю собаку, кота і кицьку - нікого не щепимо і не будемо (ветеринар теж не радив). Дітей теж.
    В дитинстві теж мала собак і котів - нещеплених - ніц нам ніколи не було. Я вважаю, що спілкування з тваринками і їх хворобами створює в дітей дуже файний імунітет. Робила аналізи виявилось, що маю антитіла до токсоплазмозу - тепер не мушу переживати під час вагітнсті. А я навіть не пам"ятаю, як хворіла - як ОРЗ протікав, напевно.

Он Хаус :) казав, що в стерильних умовах в цивілізованих країнах у людей в кілька раз частіше виникають аутоімунні захворювання.

5. terezka

terezka котяка-вишивака

в дорослих так, а у малих дітей все трохи складніше, подивіться на лінієчку дописувачки, що запитувала про щеплення, там очікують малятко

6. mamaTimy

mamaTimy ... трохи вредна))

І в мене котяра не щеплений, тільки кастрований. Просто до взуття його не пускаю, щоб не лизяв і не бавився. А малий знає що кіт теж відчуває все. Дьорнув за вухо і я малого потягнула за вухо. Запхав палець в око і я малому. Це все в розумних межах, але зрозумів, тепер найкращі друзі. І вибачення в кота просить як щось. І кіт його не царапає взагалі!А на глисти обох проганяю,бо цьомаються дуже:)

7. Likalika

Likalika New Member

Моя донечка дуже любить нашу кішку. Вони можуть разом гратися, але інколи трапляється, що донечка потягне кішку і та її царапає.

8. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Моя сусідка щепить кицьку від лишаю, бо якимось чудом її діти примудрилися підчепити цю хворобу від домашньої кицьки, і якісь ще там у них пішли ускладнення. А чумкою хворіли одночасно мої два коти, молодший був ще кошеням - два тижні лежали пластом, і знайомий ветеринар кожного дня бігав обколював їх, насилу виходив. У дорослих котів вірусні хвороби лікуються без ускладнень, а кошенята найчастіше гинуть. :sad:
    Теперішнього кота щепили у 4-місячному віці за ініціативою того самого ветеринара. У мене попередній котик дуже важко хворів і помирав, тепер я просто перестраховуюсь - ще не відійшла.

9. JuniorSkeptic

Я підбирала і лікувала котів і кошенят з різними вірусняками і добре знаю, що це таке. Моя думка така: якщо кіт не ходить надвір (а в місті він не повинен туди ходити) і не контактує з іншими котами, то *теоретично* щеплення від вірусних хвороб можна не робити. Хоча вірусняк можна принести й на підошвах, тому рішення не щепити - на власну відповідальність.

Але панлейкопенія і лишай - це дуже різні речі, і якщо щеплення від панлейкопенії таки рятує життя тварини, то лишай не здається мені чимось страшним.

І діти все одно підхоплюють лишаї переважно від вуличних тварин, а не від домашніх.

у мене теж маленька дитина, але мені й на думку не спало щепити кота. Залежить, як ви ставитеся до щеплень в принципі, у т.ч. для людей - мені ця ідея стала менше подобатися, принаймні щодо більшості вакцин. А оскільки я розумію шкоду від вакцин для дітей, то й "тварину мучити не дам" (с) :) Від усього не застрахуєшся, і цеглина може на голову впасти, але ж не ходити ціле життя в касці :)

Я нікого не агітую, лише висловлюю свою думку (хоча й дуже неоднозначну). А рішення, звичайно, приймати тільки майбутній мамі.

це ви круто! :xaxa:

Останнє редагування: 23 Листопад 2010
  10. terezka

terezka котяка-вишивака

ну, то все питання досвіду, я до щеплень не дуже добре ставилась, до моменту трьох випадків лишаїв від домашніх котів в різних знайомих в різних областях, там були діти, і то все було складно і неприємно.
    та й у мене було таке, що "жених" кицьки приніс (виставковий екземпляр, доречі) лишай нам в хату. Рятувати після того котенят малих - ворогу не побажаю.
    я так вважаю, краще хоч цього уникнути в хаті (я про лишай)

глисти ви йому також не ганяєте? справа, звичайно ваша, але мені б на думку таке точно спало

11. Orman

Orman Модератор-бомба

різницю між лікуванням хвороби (в даному випадку глистів), і щепленням розумієте?
    Ніхто з дівчат не пускає на самоплин хвороби - всі лікують, а от щодо щеплення тут спокійно можуть бути різні думки.

12. Holly

Holly Moderator

А в нас чомусь коти не приживаються, хоча люблю котиків.
    Минулого року купили малій папугу, але особливого інтересу я не спостерігаю. Зараз папужка у папужки-подружки. Хтось мені казав, що папуги мають шкідливий вплив на новонароджених, але щось не можу знайти чому. Може хто знає? Бо нам вже час забирати свого кавалера додому

13. terezka

terezka котяка-вишивака

розумію, і у цитованому дописі вжила слово "також", щоб уточнити повністю позицію дописувачки

я всюди пишу свою думку, яка теж має право на існування, і нікого не змушую нічого робити

14. JuniorSkeptic

профілактично - ні, перестала ганяти з якогось часу. Просто не лякають мене глисти (ні у тварин, ні в дітей) настільки, щоб профілактично труїти кота щокварталу.

15. terezka

terezka котяка-вишивака

о, я теж, максимум раз в пів року на той подвиг здатна, бо раз в три місяці для домашнього кота то вже занадто

16. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Я взагалі тільки раз на рік. Та й то бачу, що найкраще переплатити більше і купити крапельки на загривок - вони одним махом і бліх, і глистів виводять, і сприймаються легше. :)

17. Aster

Aster Well-Known Member

Відповідь: Кому маленького улюбленця? (віддам/візьму)

Чим бідний котик завинив? Перший раз чую, щоб причиною викидання кота було народження дитини... Вже давно минули часи стародавніх забобон. Ви мене пробачте, але це добрим словом не називається.

18. Ykr@inochk@

Ykr@inochk@ Well-Known Member

Цитата:
    Допис від Pycalka [​IMG]
    Віддаємо котика у хороші руки,у зв,язку з народженням дитини.

Цитата:
    Допис від Aster [​IMG]
    Чим бідний котик завинив? Перший раз чую, щоб причиною викидання кота було народження дитини...

Коли народилася наша Даринка Рудому Бусіку було 4 рочки. Він її винянчив. Він був :girl_sad:членом нашої родини. Я б на вашому місті ще раз все зважила.

19. nora

nora New Member

Коли народилася моя старша дочка нашій Сімі було десь років 10,мені (і не тільки мені) навіть в голову не прийшло її віддавати. І повірте ніяких проблем не було.

20. Туфелька

Туфелька Well-Known Member