Відповідь: Діти, обвішані золотом Люди завжди були, є і будуть з різними фінансовими можливостями, але при цьому це не означає що ті в кого є така можливість вдягаючи на своїх діточок кульчки чи золоті прикраси мають на меті в вас якесь дивне сприйняття цього, чесне слово То значить всі мають ходити без прикрас бо ті хто без них, болюче сприймають прикраси на інших? Ну такий світ, треба це адекватно сприймати і вчити дітей жити по можливостях і не заздрити іншим. В мене самої першій золотий виріб - колечко на палець появилось в 20 років і це була ТАКА ПОДІЯ що мені важко вам передати, до того часу нічого не мала взагалі, бо батьки не могли собі це дозволити, тоді не могли..... я не почувала себе гірше за інших при цьому, бо є речі цінніші за золото, і не золотом єдиним людина щаслива. Правильно, то може давайте обговорювати золото і прикраси в аспекті: пасує, не пасує, гарно/не гарно, подобається/не подобається, а не фінансові можливості бітьків і те як діти "без" заздрять тим хто "з".
Відповідь: Діти, обвішані золотом А мені подобаються дівчатка з маленькими золотими кульчиками-дуже мило виглядає.А от бачила якось дівчинку (десь піврочку мала)В бідаці такі величезні золоті кульчики були і товстезна цепочка.Ось це вже було занадто.В моєї доцьки теж є золоте придане (надароване на хрестини),але чемно чекає свого часу.Кульчики любить розглядати,навіть вибирає,які вдягне,але в останній момент відмовляється (поки носить цвяшки з металу)Якось побачила свій золотий браслетик і захотіла вдягнути-два чи три дні походила "красунею",а потім ,знову ж таки, сама попросила зняти.
Відповідь: Діти, обвішані золотом ...і не створюйте собі золотих бовванів...(довільна цитата) але то так... Ніхто насправді не виступає проти золотих прикрас у діток,тим більше в міру і зі смаком. Просто зі сторони добре видно,де ці прикраси одягнені зі смаком і суто для дитини,а де - щоб **втерти носа**і показати свою мат.спроможність.Дійсно,дуже добре видно. Щеб молоді батьки спробували уявити,наскільки і як це відгукнеться у майбутньому,коли з ростом дитини,почнуть рости її запити,а батьки почнуть перетворюватися на джерело задоволення цих *запитів*.І не більше...на жаль. Ніхто не проти прикрас,фактично. Але діти потребують і багато для зростаючої Душі.
Відповідь: Діти, обвішані золотом Я не маю ще дитини, але так думаю, що мені було б елементарно страшно за дитину.Колись жила на вул.Колесси, то під моїми вікнами жінці з шиї здерли ланцюжок.Добре ,що він порвався,бо так і задушити можна.А як в дитини так зробити?? у них же ж таке всьо ніжне,страшно!!
Відповідь: Діти, обвішані золотом А я переконана,шо коли моя доця скаже шо хоче кульчики тоді і проколемо,не така то вже зараз це неприємна процедура.Маємо вже і кульчики ,і цепочку з хрестиком,медальончик,але я то не одягаю і ше не скоро одягну,це моя думка, зарано ше для таких прикрас,а хто одягає прикраси ,то нехай,це їхня справа.
Відповідь: Діти, обвішані золотом я думаю, що причина перегукується з тією, чому в Церкву деякі люди вбирають лише найдорожчий свій одяг, роблять бальні зачіски і навішують всі абсолютно прикраси, які мають є ще інший аспект - якщо говорити "за кордон", то впринципі там навіть т, що мають що показати, в повсякденному житті не показують, а в нас навіть ті, що не мають взагалі що показати, показують більше, ніж мають я ще досі золота не ношу, перший раз золоті кульчики вдягнули мені в 5му класі, коли прокололи вуха - коли зажили, я вдягла срібло. До теми згадала два випадки: 1. була раз я в гостях, коло людей звичайне, доволі прості, словом, я вдяглася святково, але доволі скромно - так мене навчили - дивитися, куди і до кого йдеш... сиділи ми там за столом, все було ок, але була там одна мама, яка просто "вдало" вийшла заміж (я вже колись згадувала про неї, словом, живуть багато, але поки в нас існує корупція,, тим не менше стосунки в сімї з чоловіком і дитиною жахливі і шалено випенрюється, хоча сама впринципі ніц не добилася)... і її дитина до мене підійшла (їй тоді було роки 4-5) і почала бавитися пластмасовими вісюльками, які виглядали як кристали ніби в мене на сукні... ну бавиться - ок, все супер.... так та мама почала на неї кричати (досі не знаю за що) а потім ні з того ні з сього каже малій - похвалися, які в тебе діамантики в вухах ... я чуть не вдавилася.... це приклад "з грязі в князі"... говорить про інтелігентність (про що я говорила напочатку історії - вона тим могла принизити інших), а по друге - про мудрість 2. а мудрість полягає в тому, що ту дитинку можуть пограбувати, порвати вуха, і в результаті прийдеться її і в психолога лікувати (чула такі випадки - це стосується всього - і золота, і дорогиг мобільних телефонів) ---------- Додано в 13:27 ---------- Попередній допис був написаний в 13:21 ---------- о, я власне про це говорила. Я маю коштовності, тим не менше, я їх вдягаю на відповідні оказії до відповідних людей. І та жінка, про яку я розповіла - впринципі не має нічого, вона походить з тих самих простих людей, і живуть лише багато, бо така в нас країна. Я говорю про внутрішнє багатство. Колись читала притчу, суть якої зводить до наступного: летів орел, пролітав над курятником, де кури ходили, спустився на землю... ті квочки щось дуже себе почали нести і насміхатися над тим орлом, що он який, а до них спустився... А оерл каже "орел може спуститися на землю і знову піднятися в небо, а курка ніколи літати не зможе" з цієї серії і наступний випадок життєвий, справжній... приїхав дуже багатий дядько з америки здається в наше село, до родичів... ну зробили в тому селі забаву в ресторані, і була там старенька бабця.... вона їла щось там руками, всі її співмешканці почали притикати, сміятися... і тут той дядько теж почав їсти руками... він став біднішим? дурнішим?
Відповідь: Діти, обвішані золотом ще й як!!! Як на мене, це зовсім не естетично, коли мама йде на щоденну прогулянку з дитиною і одіває їй золоті прикраси. Не гарно і не пасує дитині дошкільного віку (та й молодшого шкільного віку) носити золото. Так, якщо йдуть на якусь дефіляду, в дитини відповідне святкове плаття, можна щось одягнути, і то, на мою думку краще б пасувала гарна ніжна квітка з тканини (з таких, як робить Галочка в нас на форумі), ніж золотий браслет/ланцюжок. На все має бути свій вік.
Відповідь: Діти, обвішані золотом Моя доня поки що носить тільки кульчики, вона сама попросила пробити їй вушка. І то, коли в її неповні два я побачила кульчики - перша думка: щойно було дитятко, а з кульчиками - вже дівчинка. Решта золотих прикрас, які подарували на хрестини, лежать, чекають свого часу. Я навіть не показую їх малій. Взагалі вона в мене любить всякі прикраси типу заколок, гумок для волосся і дуже "січе", що носять жінки. Бачить мама має сумочку - собі захотіла. Але до прикрас в мене нема особливого пієтету, ношу тільки кульчики і обручку, тому Ганнуся того не бачить, не просить і добре - на все свій час. Бо справді я не бачу резону в золотих цепочках, браслетах і т. д. на маленьких дітях, бо як вже писали - в піску можуть загубити, порвати тощо. Є дитячі недорогі перстеники, браслетики, які гарні і їх не шкода загубити. А дорогі прикраси нехай дитина носить в свідомому віці, причому сама вибирає. Я наприклад, золота взагалі не люблю, віддаю перевагу сріблу, майже все подароване або лежить, чекає поки підросте Ганнуся і можна буде переплавити їй у прикраси, або комусь передарувала.
Відповідь: Діти, обвішані золотом От парадокс...сьогодні зранку малий в шкатулці знайшов свій хрестик на цепочці хрестильний, і ніякі вмовляння не помогли- прийшлось вдягнути) бо в тата є бозя, в баби є а в нього нема. завтра піду пошукаю підходящий шнурочок, а то страшно мені в садок його так пускати, бо цепочка тоненька, порвати легко....а шкода мені б було за хрестиком, бо то зроблений під замовлення дідом, який вже нажаль помер
Відповідь: Діти, обвішані золотом Я вважаю,що золото не для дітей.Навіть маленькі сережки(хоч зі мною багато хто не погодиться). Особливо коли проколюють вушка мало не з народження ,дитина ж не скаже чи зручно їй, чи не болять вушка. Дитина красива і без золота.
Відповідь: Діти, обвішані золотом Я б перефразувала: не золото красить людину, а людина золото. поділяю думку тих, хто переймається за безпеку, але тут важливо не перейти межу і не розвити у дитини страхів
Відповідь: Діти, обвішані золотом Розкажу свою історію носіння прикрас донею. Проколола вушка в 1,1 рочку, так рано, бо заживає краще - ручками не лізла. Одягнули їй подаровані на хрестини золоті кульчики, і міняла інколи на інші, тобто дві пари гарних дитячих кульчиків міняла інколи. Звичайно то було виключно для мене. Коли доці стало вже десь два рочки, побачила що кульчики розщіпаються, пішла в майстерню підтягнула, але все одно дуже часто знаходила в ліжечку, добре, що пильнувала за тим. Краса ж бо вимагає жертв . Одного разу доця в садочку собі сама зняла кульчик, правда ж зметикувала і заховала в спідничку , на другий день я його звідти забрала і після того одягнула їй срібні такі кульчики-колечка малюсінькі простенькі, які ще я дитиною носила, замочок супер-надійний, вушка добре переносять срібло, і я не переживаю, що щось з ними станеться і проколене вушко не заросте. Подумую з часом купити такі ж самі золоті, але можливо потім, бо дві пари вже є, а третіх їй абсолютно не потрібно, краще іграшку, задоволення дитині від того в сто крат більше. А на рахунок дівчачих цяцьок - носить біжутерію пластмасову, симпатичну. Пильнує сама, щоб не загубити, тобто шанує. Того достатньо для розвивання смаку і поняття, що прикраси прикрашають дівчинку, але підказую вдягати під відповідний одяг: плаття, шортики. Під спортивні штани не даю їй браслетик і намисто, пояснюю, що так не пасує. На дітках ланцюжок подобається, але чисто як картинка, але не з практичної точки зору. Подумувала про шкіряний шнурочок і медальончик, але боюся, бо ходить доця в садок і в цілях безпеки їй того не треба.
Відповідь: Діти, обвішані золотом Діток у мене ще немає, але все ж свою думку щодо такого я маю: мені самій вушка прокололи у 7 років і носила я простенькі золоті мамині кульчики(такі овалом) років так аж до 19. Золотий перстеник у мене був аж у 16 років( така традиція у нас в родині - на 16 дарувати дівчині перстень). Таких традицій я планую і сама із своєю дитиною дотримуватись. На 18 можна і браслет подарувати чи ланцюжок. Проте чим менше дитина у малому віці носить золота - тим краще. Я так вважаю.
Відповідь: Діти, обвішані золотом Для меня исключительно показатель вкуса, финансовых возможностей и здравового смысла родителей. Не вижу принципиальной разницы между браслетиком из пластика и золотым, если и тот, и тот детский. Главное чтобы украшения сочетались с внешним видом, одеждой и ритмом жизни ребенка. Вопрос безопасности я отношу в категорию здравового смысла родителей.
Відповідь: Діти, обвішані золотом Христинка носить золоті сережки, маленькі дитячі, але вже має цікавість до колечок, бо в мами і тата є, вона теж хоче, ну то купим, за 2 грн, потішиться трошки, тай забуде. щодо золота на дітях, то не звично бачити чи то браслети чи ланцюжки на наших ровесниках, донечкиних, бо моя певно знищенник все рве хрестик і ланцюжок є, але це спадок від бабусі якої давно нема, то думаю раніше 16 вона його не побачить
Відповідь: Діти, обвішані золотом На рахунок колечок-доцька любить розглядати мою обручку і весь час питається,коли і в неї вже буде колечко.І от, в черговий раз вона мене це питає,а я їй кажу,коли виростеш,тато тобі купить колечко,яке захочеш.Дитина кричить ура,плескає в долоні і каже-хочу зелене!!(її улюблений колір)А ми тут-золото-золото
Відповідь: Діти, обвішані золотом я не думаю що мама спеціально одіває золоті прикпаси на щоденну прогулянкувона просто їх не знімає))) в мене така особиста думка-що надітий меленький,делікатний браслетик не є аж ніякою циганщиною,циганщина для мене інше ...коли маленька дитина повдівана як старе -мале,в довжелезних сункях,з 2 величезними батнами на голові,що не поймеш де той бант а де голова і думаю то аж ніяк не хизування,як було написано вище,деколи людина абсолютно нічого з себе не предсавляє,а "пантів-више криши". я в цьому переконалась чим заможніша людина,тим вона скромніша-і в тому є СИЛА! а якись там кусочок металу ну аж ніяк не хизування-нема чим!просто смішно!є-то добре,нема-нічого страшного))) моя дитина носить браслетик змалечку,дуже делікатний з бірюзою в сердечка і такі самі кульчики.бреслет подарований на хрестини,носимо тому,що він розрахований приблизно до 3-4 ох років. Тереза абсолютно його не зачіпає,і він зовсім їй не заваджає( вона дала б знати мені про це)))) то ж небуде він лежати в серванті,пилом прибадати...я взагалі не люблю коли шось тримають на виріст чи до свята..людина завжди має бути гарна,доглянута,не залежно чи вона сміття виносить,чи на весілля йде.. на рахунок ланцюжка ,я б не одівала маленькій дитині,тому що було богато випадків що дітки дусились ланцюжками
Відповідь: Діти, обвішані золотом маю синочка, для нього тема не дуже актуальна, бо ніяких прикрас не носить, ланцюжків в тому числі. з хрестин має хрестик, медальон, дві пари ланцюжків, але це швидше як пам"ятка, ніж як прикраси. підросте, сам вирішить чи носити, зараз звичайно ні. мені прокололи вуха у 3 роки, з цього часу ношу кульчики, оскільки батько працював ювеліром, мала кілька пар гарненьких дитячих сережок. перстень почала носити у 8-му класі, бо дууже мені сподобався (у вигляді очерету), був тоненький і ніжний. після 16-ти вже носила серйозніші прикраси. мені особисто подобаються гарненькі ніжні сережки у вушках дівчинки, золоті ланцюжки і браслети вважаю недоцільними.