Діти Індиго

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Svitlyk, 28 Січень 2007.

1. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

Відповідь: Діти Індиго

Мама права . Вы действуете непрофессионально .
    Как бы вам не нравился ребенок и как бы вам не хотелось развить его таланты, вы должны соблюдать субординацию.
    Хотите развивать- создайте кружок для талантливых детей который будет работать в конкретное время с х по у и в конкретные дни.

Обясните о чем можно болтать по телефону 3 часа ????????? да еще учитель со школьником

Следующим ходом будет "Родители не понимают ребенка , они загубят его талант, но я обязан(на) сделать как ребенку лучше " обычно следующим ходом будет или ваше увольнение или переход ребенка в другую школу

поймите одно - то что ребенок такой талантливый и хороший большая заслуга родителей ето их воспитание начиная с рождения, а часто и до, их чтиль жизни сделал ребенка таким , ваш вклад вторичен - вы преподаватель - преподаете определенный предмет, не больше.

• Подобається Подобається x 1
  2. mamatu

mamatu Well-Known Member

пару років тому побачила передачу про дітей-Індиго і тепер постійно задаюсь питанням, чи моя донечка відноситься до них, чи ні.
    по дуже багатьом ознакам, про які говорилось в передачі, можна сказати, що -так.
    Маргаритка не розповідає про минулі життя, Марс чи прадавні цивілізації.
    але:
    почала читати в 2 роки, в 1,5 вже знала всю абетку та рахувала до "5".
    в 1р10міс вирішувала прості задачки в межах "5". З 2 років малювати почала, розіргувати казочки, даючи мені якусь роль та виконуючи всі решту сама.
    з 3 років читає, як доросла, до тепер перечитала стільки, що не кожен дорослий міг би.
    має прекрасну пам'ять, всіх дивувала енциклопедичними знаннями.
    скільки пам'ятаю - постійно вигадувала казочки сама.
    в спілкуванні з дорослими довго не могли привчити до суббординації, вважає або їх собі рівними, або себе - їм.
    має глибоке відчуття справедливості.
    страшна "болтуха", постійно щось говорить.
    деякі люди вважають її ледь не генієм, захоплюються нею, кажуть мені, яка вона надзвичайна.
    а інші бачать в ній нечемну, нестриману дитину.
    з кожним роком у школі я все більше забуваю про незвичайність Маргаритки.
    мене поступово переконують, що вона дитина з проблемами поведінки.
    а сама дочка старанно намагається бути "як усі".
    стала цікавитись ляльками, цяцьками, щоб бути ближчою до однолітків та щоб з нею дружили.
    каже з нею не дружать, бо вона дивакувата (хоча насправді має декілька хороших подружок).
    єдиний педагог, яка помітила, окрім поганої поведінки, ще й якісь здібності - керівник театральної студїї, куди ми ходимо вже 3 рік. Вона, маючи юридичну освіту, отримала другу вищу - режисера і тепер веде гурток в Палаці естетичного розвитку молоді.
    і хоча дуже важко їй впоратись з моєю "буйною" дитиною - побачила в ній те світле, що бачу і я. і вона єдина, хто говорив зі мною про "Індиго", стосовно моєї дитини.
    якщо чесно - з кожним роком я все менше помічаю надзвичайного у дочці. тепер вона така, як усі діти.
    а шкільна система не підходить не тільки Індиго, а й взагалі всім діточкам.

тепер думаю - моя донька Індиго, чи її здібності - продукт нашого виховання та творчого середовища. в якому вона росла?

3. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

У будь якому випадку не зробіть фатальної помилки з екстернатним навчанням і перестрибуванням через класи - це те що зламало багатьох талановитих дітей.

Якщо ваша дитина має певні здібності розвивайте їх поза школою.
    Нехай в школі буде як усі , а поза школою надзвичайною.

Чому наголошую на цьому ,мабудь що тому що бачила що стається з дітьми яких в школі виділяють, як їх не люблять менш успішні діти, як їх ненавидять вчителі - бо інколи така дитина знає предмет значно краще вчителя . Якщо почнеться така травля то дуже часто починаються розлади психіки- бо з одного боку ти талант- з іншого повна парія.
    Мені в свій час обявляли бойкоти з підказки класного керівника- виграла олімпіаду- бойкот, отримала відзнаку на виставці- бойкот.
    Лише те не дуже вдавалось ;), бо в нас була дуже вимогливі вчительки з хімії і геометрії і бойкот тримався максимум день, до першого домашньго завдання з цих предметів, як ще бісило класну керівничку .

Якщо дитина має явне гуманітарне спрямування почніть вчити іноземні мови- наприклад Японську- знаю хорошого вчителя Ігора Зорія .
    Якщо дитина буде знати до завершення школи скажімо 5-7 мов то це буде лише на користь

Якщо дитина технарь -щож хімія і програмування це те де можна зробити безліч цікавих відкриттів і розвинути звивини

І зверніть увагу на заготренне відчуття справедливості , спрямуйте його у вірне русло

Невтішний приклад історії Дитини Індіго- Ніка Турбіна прекрасний приклад як можна зламати долю талановитої дитини

ПС.http://www.babies.kiev.ua/index.php?option=com_content&task=view&id=171&Itemid=

• Подобається Подобається x 3
  4. Руда

Руда Active Member

перечитувала все що тут написано...
    мені мабуть не дуже зручно про це писати але...
    знайшла багато спілного в собі з індиго...не раз чула таке в свою сторону від дорослих.
    скажу одне живеться жахливо. важко знайти розуміння не тільки з однолітками а й з мамою. загалом просто важко іноді через думки які виникають в тебе в голові, які нормальну дитину стосуватися не повинні. іноді навіть думаю що було б ліпше якби не думала про щось надвсесвітне. була б щасливішою... хоча себе особливою не вважаю.

• Подобається Подобається x 2
  5. mamatu

mamatu Well-Known Member

абсолютно з вами згодна
    я "відпустила" зараз свою донечку. не вимагаю у неї нічого надзвичайного.
    окрім театральної студії, додатково займаємось німецькою мовою.
    постійно прошу ще записувати свої казки, але з цим тяжко. бо постійно: "мам, я візьму новий зошит, бо придумала казочку...", а у самій тих зошитів вже гора з початими, але не дописаними.
    має все, що популярне в однолітків:
    лялькі "Братз", журнали типу "Шрека", дитячу косметику, власний мобільний ітд. це для того, щоб не почувалась "поза життям"

для нас з чоловіком головне, аби вона щасливою була. а чого вона досягне чи не досягне ми не будемо переживати. лише допоможемо з усім, що треба буде.

Додано через 8 хвилин
    хоч я не "Індиго", та вас розумію.
    росла в "гегемонському" суспільстві, де вважалось позорним займатись музикою. на спільні тусні часу не було - по 4-8 годин на день треба було займатись музикою.
    ще й небагаті ми були, (бо з багатодітної сім'ї я).
    тож особливого розуміння не мала в школі.
    рятувало те, що мала сестру на 1 рік старшу - ліпшу подружку. мала з ким потеревеніти.
    а ще все змінилось, коли попала в "своє середовище" - музичне училище.

6. Руда

Руда Active Member

я теж маю своє щастя. чудову подругу, яку люблю і ціню, не дивлячись на те що ми маємо лише спільні життєві проблеми. але це не заважає відчувати споріднення душ. єдиний мінус - це те що вона живе у місті Лева, а я в Київі

7. New Shrek

New Shrek Well-Known Member

будьте пильні ...туть іньших ненавидять http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=32861 .Хто не з ними, той проти них

8. Руда

Руда Active Member

а я новенька....
    принюхуюсь.
    тому поки сама по собі:)

9. smeet

smeet Well-Known Member

Дуже приємно,коли є такі розумні дітки,але я вас прошу,ніколи не говорітьїм про їхню винятковість,про їх гострий розум,бо у вас буде дуже "важке похмілля"

10. New Shrek

New Shrek Well-Known Member

Будущее не остановить
    http://www.indigo-film.ru/ може хто має піратську копію,то поставте в будь-який файлообмінник будь ласка

11. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Тiлки що прочитала статтю про дiтей Iндиго. Так напевно я теж маю Iндиго ауру... ця стаття все як про мене. Але це не означає що людина якась iнша... посто свiтосприйняття iнакше, а проблеми такi ж як у всiх.
    http://www.mama-tato.com.ua/article/a-10.html

12. Deus igrok

Deus igrok Well-Known Member

Кожне наступне покоління відмінне від попереднього

Раніше, відчутної різниці не було. Але зараз іде стрімкий розвиток телекомунікацій , тому кожне наступне покоління буде більш чіткіше, ясніше сприймати оточуючий світ.

Вже зараз малюки ходять з мобілками, бавлять, телефонують. Сидять в неті, дивляться ТВ. Об'єм інформації, що вони сприймають, - переважають ті об'єми, що сприймали наші предки.

В той час як 5 річна дитина вже знає більшість ф-цій того ж мобільника, пенсіонер губиться і частенько не здатний самостійно відповісти на дзвінок.

13. Редвумен

Редвумен Active Member

як розпізнати дитину-індіго?

Зараз багато на цю тему говорять! але як і за якими ознаками перевірити чи твоя дитина індіго? чи в когось є така дитина?

14. katrinka

katrinka Well-Known Member

Відповідь: як розпізнати дитину-індіго?

трохи читала на цю темку. багато інформації в інтернеті. діти геніальні, але погано пристосовуються до життя

15. Яруська

Яруська Well-Known Member

1. Вони приходять у світ із почуттям власної гідності
    2. Вони відчувають, що вони "заслужили бути тут", і дивуються, коли інші цього не розділяють.
    3. Вони не сумніваються у своїй значимості.
    4. Вони не признають абсолютних авторитетів і вважають, що і вони самі, й оточуючі завжди мають свободу вибору.
    5. Вони просто не роблять звичайних речей; наприклад, ненавидять стояти в чергах
    6. Вони розгублюються, стикаючись із консервативними системами, де, замість прояву творчої думки, треба чітко виконувати традиції
    7. Вони часто бачать раціональніший спосіб, щоб щось зробити вдома чи в школі, але оточуючі часто сприймають це вороже, як небажання виконувати правила та пристосовуватися до системи.
    8. Вони здаються некомунікабельними, якщо не знаходяться в своєму колі. Якщо поряд немає нікого з подібним способом мислення, вони часто "згортаються всередину себе", відчувають, що їх ніхто не розуміє. Школа для них дуже часто є украй складною в соціальному плані.
    9. Вони не реагуватимуть на дисциплінарні зауваження ("Почекай, ось прийде додому твій тато і побачить, що ти наробив" − не працює).
    10. Вони не посоромляться сказати Вам, якщо їм щось потрібне.

Капєц!!!! Мій малий попадає під всі пункти!
    Цікаво, а як знати якого кольору аура і "шо дєлать і кто віноват?"

16. Імель

Імель Модератор в декреті Команда форуму

і я підпадаю під всі пункти :girl_haha:

17. katrinka

katrinka Well-Known Member

статистика показує, що зараз кожна друга дитина індіго

18. ola-lyola

ola-lyola Well-Known Member

Угу, особливо для своєї мами кожна дитина геніальна :girl_smile:
    А моя дитина під ті 10 пунктів не підпадає - і в чергах стояти любить (особливо приставати до оточуючих) і комунікабельність аж пре :girl_smile: говорить з усіма і про все :girl_smile:
    Хоча дещо все-таки є - на дисциплінарні зауваження не реагує і вимагає що їй треба.
    Але це все відносно, бо у списку п.8 і п. 10 трохи суперечать один одному:

8. Вони здаються некомунікабельними, якщо не знаходяться в своєму колі. Якщо поряд немає нікого з подібним способом мислення, вони часто "згортаються всередину себе", відчувають, що їх ніхто не розуміє. Школа для них дуже часто є украй складною в соціальному плані.
    10. Вони не посоромляться сказати Вам, якщо їм щось потрібне.

19. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Під ці пункти підпала б кожна нормальна здорова дитина!!! Але, не усі батьки вміють і хочуть бачити. Кожна дитина з народження є особистістю, і ця особистість хоче щоб з нею поводились як з рівною, щоб її сприймали як рівноправну, щоб її любили, хоче бути захищеною. Але ж ми, дорослі, знаємо що так не може бути. Ми приймаємо дитя як беззахисне, незнаюче і несоціалізоване. Починається вирощування і виховання дитини, ми часто забуваємо що діти мають бути самостійними, бо їм так буде легше, ми часто приходимо до них зі своєю гіперопікою, і вони починають вірити що не можуть без нас. Ми робимо їх залежними від соціальних правил та норм, ми обтяжуємо їх "мусиш" та "треба". Такі норми нашого життя. І лише одиниці батьків можуть побачити в цьому маленькому комочку свідому посмішку чи невдоволення. Одиниці можуть дати дитині свободу дій, свободу зрозуміти це життя правильно, відповідно до своєї природи, і лише маленькими натяками допомогти їм зрозуміти устрій нашого суспільства. Ми можемо розказувати про норми і правила, ми зобов"язані вчити і виховувати, але ми мусимо дати право вільного вибору дитині. Дитина має право мати "можу" і "хочу". І коли ми зрозуміємо це, коли дамо дитині право свідомого, зваженого вибору - дитина буде вільною, щасливою. Вона не мусить буди Індиго, вона мусить бути просто дитиною, щасливою і необтяженою, з почуттям міри, обов"язку, виваженості та правом вибору.

20. Girljanda

Girljanda New Member

А чи не здається вам що отих 10 пунктів більше підходять до егоїстичних дітей, які потім виростають і деруть носа догори, мол, "Я - THE BEST", і винна в цьому не природа, а дорогенькі батьки, які розбалували своє "золотко"?