Діти - вундеркінди Розум - це інструмент. Уявіть, що дитині замість забавки дали покористуватися справжньою машиною або комп"ютером. Як себе почуває вундеркінд? Чи адекватно він зреагує на свій інструмент, і чи правильно зможе ним скористатися? Мені здається, що все залежить від батьків: адже мимоволі лякаєшся, коли бачиш, як твоє чадо множить чотиризначні числа... За статистикою , лише 1 із 100 вундеркіндів реалізовує себе в житті.
Відповідь: Діти Індиго Меняется мир вокруг нас, меняются и наши дети. У них другая среда обитания... Меня другое всегда поражало, это нетерпимость нашего общества к "иным", не похожим на всех остальных. Я ловлю себя на мысли, даже просто просматривая художественные фильмы США, например, что там общество более терпимое. У нас же постоянное стремление не развить таланты, а как-то все "причесать" и "усреднить"... Где-то в 80-х годах я была в Сухуми и друг родителей занимался с мальчиком по математике, чтобы он смог переползти в 6-й класс, иначе его выгонят из школы. А школа та была для одаренных детей с музыкальным уклоном. Русский мальчик - скрипач, мог вылететь из-за математики... Да при таком подходе и из Пушкина, поэта бы не вышло, т.к. с математикой он был не в ладах. Сейчас в мир приходят дети с очень "узкими", но яркими способностями. Как бы не заорганизовать их..
Відповідь: Діти - вундеркінди та... погоджуюсь. У нашому сучасному і розвинутому світі ми не можемо по справжньому оцінити потенціал і бажання дітей. На котромусь з етапів не лише такі діти, але і більшість з нас розуміють, що для досягнення елементарного компромісу з оточуючим світом треба лише присісти, прикрити рота, забути про 80% своїх ідей, чи бажаннь, змиритися з дечим, на щось закрити очі.... і так жити у своїй комірці....
Відповідь: Діти Індиго Бг мой, что я слышу? Вы осуждаете нетерпимость к "иным", т.е. предвзятость к иному подходу, иному взгляду на мир? Вот уж с чем не могу согласиться, так это с тем, что в США относятся терпимо к инакомыслящим, к поступающим иначе, или непохожим на остальных. Фильмы - приукрашенная действительность, милые сказки, в которых политкорректность доведена просто уже до абсурда. В реальности же дела обстоят несколько иначе: непохожих называют "freaks" (чудаками, ненормальными), их делают изгоями, аутсайдерами. Ярким примером может служить фильм "Powder" (см. ниже сцена из фильма "Пудра"). Массовые убийства в школах и ВУЗах США происходят с завидной регулярностью (каждые 100 дней, если не чаще). Причиной больших и малых американских трагедий зачастую служит крайняя нетерпимость американцев к "иному", "чуждому", "новому", "непонятному", "неизвестному", ко всему, что не вписывается в привычные стереотипы ("причесанного" и "усредненного").
Відповідь: Діти Індиго Золоті слова. Шкода, що далеко не всі батьки дотримуються цієї ради. Навпаки, чимало батькiв намагаються відгородити своїх дітей від зовнішнього світу, обмежити розвиток дитині рамками сім"ї, звертаючись до сумнівних методик Монтессорі чи Домана (переважно орієнтованих на розумово - відсталих дітей та дітей із ушкодженнями мозку), якi формують індивідуалізм, егоїзм, соціальну глухоту і німоту, низьку соціальну адаптацію.
Відповідь: Діти Індиго Звідки прийшло це ідолопоклонство? Зi Сходу, звісно. Колись пану Масару Ибука 井深大, якi мав віддалений стосунок до педагогіки, після філіжанки саке вдарило: 「人生は三歳までにつくられる!」 = Jinsei-wa sansai -made ni tsukurareru! "Життя людини формується до трьох років!" Фізіотерапевт з Пенсільванії (Гленн Доман) цю ідею підхопив й вирішив зробити на цьому гроші.
Відповідь: Діти Індиго :D а якими є основні аргументи того що "Життя людини формується до трьох років"?
Відповідь: Діти Індиго Недавно, місяців зо 2 назад, дізнався про один цікавий факт: Ейнштейн не вмів розмовляти до 8 років! Кора головного мозку погано розвивалася. Після 8 років як заговорив, то... ну, це всім відомо.
Відповідь: Діти Індиго Фильм не видела, а вот книгу читала и не одну.. Не знаю что именно экранизировали... Там где читала, то суть была в том, что даже искусственный интеллект нельзя лишать детства..
Відповідь: Діти Індиго В фільмі описується життя молодого подружжя, в якого дитина (син) лежить у комі. Батьки вирішили всиновити робота. Вчені створили хлопчика-робота зі штучним інтелектом, причому не просто штучним, а здатним на любов і чуттєвість! Фільм варто подивитись!
Відповідь: Діти Індиго До цього віку розвиток клітин мозку вже завершено на 70 — 80%. Такі зрілі здібності, як мислення, потреби, творчість, почуття, розвиваються після трьох років, але вони використовують базу, сформовану до 3 років. На цієї аксіомі і будується цей Колос. Я вважаю, що ранній розвиток це просто шлях вибивання грошей із амбіційних батьків. Ідея проста: підняти галас, аби батьки вирішили, що вони потрапили в страшенний цейтнот і вичавити якнайбільше грошей (література, іграшки, картки, консультації центру). Нагадує проект з крионикой й обіцянками безсмертя й інші лохотроны.
Відповідь: Діти Індиго Цікаво читати Ваші пости, але на мою думку,тут Ви схильні помилятися стосовно реальної Америки висловлюючи таку категоричну думку. Отой останній випадок з хлопцем, який постріляв студентів в університецькому містечку - найкраща ілюстрація. Той хлопець просто був ненормальний і про це навчальна рада знала. Проте, ніхто його не ізольовував. А людей, що не вписуються в загальні стереотипи тут повно - терплячість суспільства аж дивує та дратує людину, що тільки но приїхала, скажімо, з України, де виросла в умовах "не роби цього, бо що люди скажуть". А стосовно людей-індіго, чи людей з певними вадами чи відхиленнями, то американське суспільство опікується ними - наприклад, є спеціальні служби адаптації, що займаються працевлаштуванням і наглядом за збереженням прав. От недавно якраз була в такій установі як добровільний перекладач, - українці потребували допомоги.
Відповідь: Діти Індиго Зварити рибку у ванні? Дуже гуманно! Коли погано з медичним обслуговуванням, вкотре починають роздмухувати міфи про чудові лікування. Коли церква неспроможна дати необхідного, вкотре з"являються нові культи для інтелігенції. Коли погано із освітою нас вкотре захльостують "блакитні хвилі" (за кольором аури), або ідея надлюдини, яка прийшла управляти світом? Новий тип свідомості! Діти Світу, Діти Люцифера? Не простежуєте закономірність? Десь я вже про це читав? Так, "Трилогия", Владимир Сорокин!
Відповідь: Діти Індиго Я б повірив, якби сам не бував у Америці. Вражає не толерантність, яка нульова, а індивідуалізм, байдужість, відсутність будь-якої участі до долі ближнього. Єдине, що сподобалося в Америці -закон, який не дозволяє громадянам Америки з"їсти одне одного, та цей закон не завжди працює. Викладачі підтримують хуліганів, або бояться! Ненормальний, кажете? Це дуже знайоме. Якщо ти виглядаєш інакше чи ведеш інакше, вони відразу клеять тавро - "ненормальний", "freak", "weirdo", "loser", "troubled". У того корейського студента було вроджене каліцтво, що провокувало знущання із боку "нормальних" студентів, змушуючи його залишити навчальний заклад. Адміністрації було наплювати на долю студента-азиата. Їх школи воліють вчити еліту, без будь-яких відхилень. Якби каліцтво приносило гроші, можна було б посуетиться, наплодити всякі центри. This South Korean student had a mouth deformity which is obvious on the videos. Why didn’t someone from the school assist this young man in getting speech therapy and referrals to a neurologist, a oral surgeon, etc. There are federal laws prohibiting harassment of minorities. I haven’t seen or heard anything that indicates that the university has disciplined students and/or staff for harassing this young man. Does this college condone other students humiliating and harassing the undesirables until they drop out. The only problem here is that this student didn’t drop out. Evidently Virginia Tech prefers the elite, America’s fittest young men and women with no provisions in place for the poor, and the handicapped. Every article that I have read about this immigrant’s history (prior to the month of the shootings) in America reflects some type of harassment or civil right violations.
Відповідь: Діти Індиго Говорити про суспільство (в даному випадку про Америку) вважаю як мінімум можна тільки тоді коли ти себе в ньому знайшов та реалізував, а діти однакові всюди, на те вони і діти. І до теми, якщо вірити тому що пишуть, то після 1994 року народжується 95% дітей індиго.
Відповідь: Діти Індиго Мир меняется вокруг нас, поэтому и мы тоже должны поменяться. Похоже, что сначала идет накопление изменений, а затем - сразу и скачком...
Відповідь: Діти Індиго Мы должны, но в какую сторону? Я не заметил, чтобы мир вокруг менялся в лучшую сторону. Если верить цифрам, то этим детям сейчас 12-13 лет, но я не вижу ничего положительного в душах современных детей. Вот как сказала девочка с большими светло-голубыми глазами: "Я говорю им (учителям) то, что они хотят услышать (о добре, сосрадании), но я люблю деньги (так меня научили родители) и буду танцевать на их могиле!" Другая пай-девочка сказала: "Мне наплевать на вашу мораль! Если с моим другом случится беда, я ему куска хлеба не подам!" Милый мальчик 8 лет: "Вы все умрете". "Я взорву всех, Я хочу быть террористом!!!" и т.д. Мураши ползут по спине от таких мыслей. Они копируют поведение своих родителей, которые предали ценности своих предков. Индиго? По-моему, кто-то перепутал цвет ауры. Она у них не темно-синего, а зеленого (цвет доллара). Как и прежде, родители налегают на развитие мозгов, но не души.