Декупаж

Тема у розділі 'Інші види ручних робіт', створена користувачем вишиванка, 4 Листопад 2008.

1. Kalina

Kalina Active Member

Відповідь: Декупаж, декор, ікебана тощо...

От такий в мене тепер вазоночок
    [​IMG][​IMG]

2. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Вчора мені тааак захотілось нарешті спробувати щось задекупажити :) . Але погода не сприяла вилазці в місто за покупками, тому користувалась підручними засобами: старий глиняний горщик для квітів, золота акрилова фарба (для тканин :) ), клей ПВА, серветка, пензлик (в Артемка стирила).
    Думала, що декупаж - це просто, але виявилось, що не зовсім. Серветка трохи зморщилась і в одному місці розірвалась трошки. І фарба виявилась затемною, треба було взяти білу чи жовту. Ще роботу ускладнило те, що в горщичку вже росла квітка :) .
    Як то кажуть перший "блин комом", але я ще буду вчитись. Прикуплю справжнього декупажного приладдя і вперед :) . А поки виставляю те, що є.

3. Olena-m

Olena-m Well-Known Member

Той горщик має певно більше років, ніж я :) , тому для навчання не шкода було зіпсувати. А помалювала, щоб не так страшно виглядав.

4. вишиванка

вишиванка Well-Known Member

Оленко, просто супер!! якби не знала, що вперше ти робила, тоб не повірилаа. молодець!!!

5. вишиванка

Людочко, я хоч не вважаю себе дуже обізнаною в декупажі, але пару відповідей дам:
    ПВА клеєм можна користуватись (я правда не пробувала, але читала багато відгуків, що теж добре)
    ерветку можна розрізати так як тобі добре, я переважно вирізаю той мотив, що мені треба..
    щодо лаку-треба спробувати..
    про помилки-ну тут можна сказати, що може почати серветка морщитись. я переважно спочатку поверхню покривала фарбою (можна і на необробленц фарбою поверхню клеїти), потім пензликом з лаком приклеюю серветку (відразу мажу лаком по серветці і вона відразу приклеюється).. коли все висихає, тоді лакую все.

6. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Краще частинами, більші куски можуть дати зморшки. Залежить також від візерунку.

7. deepeyes

deepeyes New Member

[​IMG] - баночка для кави
    Новорічні медальйончики
    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG] - бутилка з під оцету, з другої сторони[​IMG]

8. deepeyes

deepeyes New Member

[​IMG] - зимова картинка, а тепер з гліттерами[​IMG]

шкатулка зверху

• Подобається Подобається x 1
  9. Insolence

Insolence Living The Dream

для тих, хто декупажить тут писала про новий магазин з прибамбасами в центрі

• Інформативно Інформативно x 1
  10. olesiagal

olesiagal New Member

Привіт усім.
    Я вирішила спробувати себе у техніці декупаж і пошукати когось у рідному місті, хто б цим займався:)
    Переглянула я Ваші роботи - Ви просто молодці
    :)))

11. Dimokl

Dimokl Well-Known Member

Цей підсвічник - це моя перша робота в техніці декупаж! Сподіваюся експеремент вдався! :)

12. La esposa

La esposa Moderator

Дівчата... хочу задекупажити пляшку, маю серветки з малюнком і декупажний лак. Чи обов"язково ліпити серветку на пофарбовану поверхню, чи можна просто на скло?

13. LudmilaP

LudmilaP Well-Known Member

Якщо основа пофарбована в білий колір, тоді малюнок буде виразніший і насиченіший. Я коли декупажила рамку, фарбу не наносила, а клеєла одразу на фоторамку. Іринко, ти візьми для прикладу приклади цю серветку (але тільки один верхній шар) до основи, і побачиш як буде виглядати потім наклеєний малюнок

14. вишиванка

давенько я сюди не заходила, але якось прилутала муза декупажна до мене, то трошки витворяла ;)

15. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

наша пасхальна декупажна пляшчинка
    автори - мамоцька і Тітіка

16. Бурулька

Бурулька Well-Known Member

Виникла потреба в ще одному складі для іграшок Христинки. Вирішили її так:
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    Трохи помітно букви, які написані на коробці, але доні подобається. А найбільше задоволення для Христинки - допомагати вибирати малюнки, намащувати клей і складати іграшки :)

17. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

задекупажена пляшка
    [​IMG] [​IMG]

18. JuniorSkeptic

JuniorSkeptic Active Member

Я вчора згадала своє давнє захоплення :girl_in_dreams: і на одному подиху задекупажила свекрусі неактуальні тацю і таріль, знайдені в неї на дачі. Вийшло не зовсім те, що задумала - верхній шар фарби мав бути світлобузковий, майже білий, і тоді бузкові тріщинки були б виразніші. Але фарба трапилася хитра (розводила у водемульсійній фарбі бузковий пігмент) - у банці дуже світла, а коли висихала, то темнішала. Але мені все одно подобається, а головне - відвела душу в процесі :)

Було:
    [​IMG] [​IMG]

Стало:
    [​IMG][​IMG]

Останнє редагування: 23 Травень 2011
  19. Львів_янка

Львів_янка Well-Known Member

Ось така перша спроба декупажу

[​IMG][​IMG]

20. mamulja

mamulja Member

Мої перші кроки по декупажу, так що не судіть строго
    щодо об'єтку - треба ж з чогось починати:girl_wink: