Декупаж

Тема у розділі 'Інші види ручних робіт', створена користувачем вишиванка, 4 Листопад 2008.

1. taniarz

taniarz Active Member

Відповідь: Декупаж

і знову я тут зі своїм декупажем буду хвалитись:girl_blush2:
    отакий зробила а-ля горщик-відро для квітів за проханням мами.
    і ще трохи декупажила вже вдома днями, скоро покажу)))

2. taniarz

taniarz Active Member

і знову я, зі своїми витворялками. Цього разу вже використала кракелюр, перший раз.
    задекупажувала щітку для волосся і шкатулку для заколок-резинок.
    Зі щіткою проблем нема, вона була звичайна дереяна, світлого кольору, я її трошки лише пошкурила і все. А от шкатулка, то така з тих сувенірних, подарункових,вона була темно коричнева, хоч я її погрунтувала лаком, все рівно жовтизна трошки пройшла, на фото не дуже видно. Ще на шкатулці , напевно, зайві оті рожеві края, але то я вже на ранок зрозуміла:girl_haha:, що просто білими вони були б кращі. Маємо те, що маємо, я вже не стала те все змивати-здирати.

3. Т@нюшк@

Т@нюшк@ чекаю...

а мені подобаються. вони відтіняють і виділяють основу
    думаю білі краї губилися б в загальному малюнку.

4. Sitara

Sitara Active Member

5. taniarz

taniarz Active Member

ну, тепер, з Вашими похвалами, я точно полюблю ті рожеві кантики))):girl_claping:

6. oksumoron

oksumoron Active Member

дівчата, маю мапу світу (150*100) , яку хочу чимось покрити, якщо це звичайно вдасться, щоб вийшов ефект старіння!
    правда проблема в тому, що мапа зроблена з цупкого паперу, залакованого!
    думала купити якусь мастику з ефектом старіння, а потім ще покрити кракле, але переживаю, чи візьме воно, по такому от папері!
    може хтось робив подібні експерименти!

7. onebyone

onebyone Well-Known Member

дівчата , так начиталася, стільки класного надивилася, хочу спробувати.

8. taniarz

taniarz Active Member

ну фірми тут озвучувати не буду, але особисто я купила в епіцентрі білу акрилову фарбу, і там же лак панельний акриловий глянцевий. Можливо зараз декупажниці мене закидають тапками, але як для любителя, а не професіонала "і дьошево ,і сердіто".
    Крім того купила кілька тюбиків кольорових (які мені треба були) вже у магазині для декупажу. І якшо треба світліший-темніший, з білою то все мішаю.

9. Alexx

Alexx New Member

Як тільки покриєте, то глянцева плівочка на мапі піде пухирцями.... нажаль нічого гарного не вийде. Будуть такі білесі плями.
    Щоб зробити її "старою" , я б її нещадно пом"яла і підтонувала фарбами ті замини (можна застосувати каву/чай, але той глянець.... може не дати такого ефекту). Ще я б помістила ту мапу в раму і вже на рамі б "відірвалась" )))), тобто старила її, кракелюрила і тому подібне. ;)
    Ну і ще щоб покрити всю мапу вам треба "вагон" тої мастики (в мене є така Facetten-lack фірми "Viva" 90гр -46грн ) покривати треба шпателем досить грубим шаром. Витвір вийде не те що "золотий"- "діамантовий" :)

10. oksumoron

oksumoron Active Member

дуже дякую за пораду!
    я вже так і зрозуміла, що нічого доброго не вийде! от про рамку я і сама вже починаю думати! вже навіть пригляділась до різних ідей!
    ось з мого останнього, задекупажила шкатулочку, і трохи навіть її підмалювала!
    на фото не дуже добре видно квітковий мотив, бо шкатулка була темно сірого кольору, тому при наклеюванні не дуже яскраво видно!

11. taniarz

taniarz Active Member

моя кавова баночка)

Останнє редагування: 22 Травень 2012
  12. Kvakywa

Kvakywa Member

Досвідчені декупажниці просвітіть будь-ласка. У мене є картонна коробочка і я її задекупажила, тепер хотіла покрити кракелюрними лаком,щоб були тріщинки, але в магазині мені сказали,що перше треба було лаком покрити, а потім декупажити! А як декупажити по тріщинкам????
    І як тепер зробити на моїй коробочці тріщинки, це реально????

13. taniarz

taniarz Active Member

о цього не знаю, бо ще не дуже в тому шарю.

дуже просто, ви вже на тріщинки наносити серветку, або ж , наприклад. не покриваєте кракелюром ту область, де буде салфетка, а лише довкола.

14. Freitag

Freitag Active Member

Прийшла і я у цю гілочку зі своїми заморочками :girl_curtsey:
    Ось таким вправлянням у техніці декупаж я замінила цьогоріч писанкарство, яке, на жаль, для мене непідсильне :girl_blush2:
    Запитань виникало багато, тож щойно з'явилася можливість і я потопцяла на декупажно-кракелюрний МК від прекрасної форумлянки Alexx.
    А там, разом із відповіддями на всі питання я почерпнула і натхнення для наступних кроків :connie_pull-pigtail :
    Ось такі дві скриньки та підставки під горнятка красуються тепер у нашій
    кімнаті :girl_in_love:. І ще одненьке фото:
    Після МК, зважаючи на моє нестримне бажання постійно щось декупажити, чоловік про всяк випадок не залишає ноутбук на видному місці :girl_haha:
    Ще раз дякую Alexx за МК, поради і просто гарний вечір у чудовому товаристві :girl_tender:

15. Бісеня

Бісеня Member

Наталю,скриньки і писанки у Вас получились просто супер! МК нам пішов на користь!

Маю декілька питань: яку саме можна використовувати акрилову фарбу з буд магазинів ? Чи хтось користується замість фарб будівельними тонерами ? І які кісточки купувати ?

Останнє редагування модератором: 2 Червень 2012
  16. Freitag

Freitag Active Member

Я оце вперше взяла білу акрилову фарбу для радіаторів і лак акриловий панельний глянсовий - нарікань немає. І навіть кісточку для фарбування-лакування теж прихопила в будівельному магазині (взяла досить широку, аби пришвидшити ту процедуру:girl_blush2:)

до Бісеня

17. Alexx

Alexx New Member

Цікаво як на ній кракелюр лягає? Ще не пробувала? Я якось заглядала на неї, але побоялась брати, бо треба щось перевірене.

18. Freitag

Freitag Active Member

Як тільки куплю кракелюрний лак то відзвітуюся:girl_wink: А так сама по собі фарба гарна, густа, добре змішується та й ціна не зашкалює....

19. Alexx

Alexx New Member

та ото мене чогось і насторожило.... а склільки коштує та фарба і яка фірма і об"єм?

20. taniarz

taniarz Active Member

я робила кракелюр, правда, кракелюрнаносила на художню акрилову, а потім вже акрилову з будмаркету, то вийшло гарно, все окей.