Де ми плануємо відпочивати влітку?

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Pand@, 14 Березень 2008.

1. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

я теж обожнюю подорожувати поїздами, але так давно вже цього не робила:girl_in_dreams:

---------- Додано в 18:24 ---------- Попередній допис був написаний в 18:22 ----------

скільки минулого року обійшлося ціле купе?

а до скількох років діти подорожують безкоштовно(ясно що без місця)?

2. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

І я шкодую що ми не поїхали в Юлькіних 8 місяців на море, бо те що було в 1,8 - назвати відпочинком загалом складно :) в 2,4 це було взагалі щось.... а зараз я з нею навіть в карпати без чоловіка не ризикну поїхати :connie_pull-pigtail
    Чоловіка вже попередила що на наступний рік плануєм відпочинок поки малий ще не ходитиме. Бо як вони двоє будуть в різні сторони розбігатись, то я вже точно з таким успіхом кращє вдома залишусь.

3. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

пАвЄрь)
    Ми тоді жили в Судаку за наводкою карапузика і на дворі був басейн - шо тобі сказати:):):)
    Софію він просто манивввввввввв-вабивввввввв - вона так собі йшла попри бардюрчик і раз одною ногою в воді, от так ми за нею і чалапали весь час. Спасало, шо її вимучувало повітря і вона спала вдень або разок 3 години, або два рази по 1,5 - 2 години і то був наш золотий час, дякую тому хто винайшов радіоняню))

---------- Додано в 18:28 ---------- Попередній допис був написаний в 18:25 ----------

ні
    в вагоні звичайному
    питаєте в провідника, в котрому вагоні є мікрохвильовка і вам скажуть. Їх є шось одна на три чи чотири вагони
    в районі 700 - 750 грн
    до шести
    ми один квиток купували
    на нього треба мати свідоцтво про народження, інакше провідник в праві його не признавати, це є в правилах, не памятаю де

4. Ная

Ная Well-Known Member

Прикольно, я сьогодні дзвонила, то теж один номер залишився, правда на початок серпня))) То, напевно всім так говорять шоб довго не думали)

5. Bogdanka

6. Gentle

Gentle Well-Known Member

Я так розумію, Ви поїдете ненадовго, на 2-3 дні (для Праги менше нема сенсу - місто фантастичне). Ось як мені радила Un. Known на ЛФ, коли я їхала:
    А взагалі, на Львівському форумі є ціла тема - можете там підчитати.
    А... І ще така справа. Якщо їдете своїм авто, то є сенс заночовувати під Прагою. Ми ночували в Кутна Хура, то, ціни дешевші, ніж в самій Празі. Правда, зранку до Праги ще трохи пиляли...Ну, але можна і ближче знайти, я думаю...

7. svetka

svetka New Member

Привіт всім! Цього року плануємо поїхати в Крим до родичів. Але я дуже переживаю бо зі Львова до Севастополя близько 1350км. Хочемо їхати з малим йому влітку буде рочок. Я більше схиляюсь до поїздки поїздом, мені здається так легше та й нервів менше, але чоловік категорично настроєний їхати машиною, інакше каже що нікуди не поїде. Переживаю як буде себе поводити малий, чи зможе він всидіти в автокріслі, так як в нього зараз такий період що він дуже ходити хоче і зовсім не сидить на місці. Та й коли тоді краще виїхати, адже по моїх розрахунках без зупинок їхати десь 16-17 годин. Дівчатка якщо хтось вже так їздив дайте будь-ласка пораду, я дуже переживаю з цього приводу. Чекаю відгуків

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

щось довго, ми вкладались за 14....
    Я би радила їхати під вечір, звісно якщо водій впевнено вночі може їхати.
    Бо вночі дитина як правило спить, вночі не спекотно і немає потреби додатково охолоджувати салон, вночі мало машин на трассі і відповідно немає тих тянучєк, великої кількості обгонів і т.д.
    Якщо ж їхати вдень, то десь до Вінниці дорога йде періодично в тіні або через ліси, ще там до Умані так сіяк, після автобану тінь закінчується, після Южноукраїнська взагалі її важко знайти по трассі, тому в Крим бажано вїзжати рано-рано вранці, інакше сонце палить несамовито, і кондицінер навіть не дуже то рятує ситуацію.

9. poputochka

poputochka Well-Known Member

Все залежить...яка машина, чи привчена дитина сидіти в автокріслі і т.д.
    Їздила з дітьми в Крим і машиною, і поїздом. Висновок чисто для мене - машиною трохи легше. Так, дитина нудиться, хоче вилізти з крісла, потрібно часто зупинятись - в туалет, поїсти, розім"ятись, але не бігає по всьому вагону, не лізе в чужі купе, спить в дорозі хоч трохи (а насправді, і досить багато- 2-3 рази, бо її заколисує), не намагається притиснути собі пальці дверима купе, впасти з полиці, облизати всі ручки, поручні, сітки, тримачі і т.д., облитись гарячим чаєм, і не заважає іншим пасажирам, які не дивляться на неї як на маленького монстра:girl_wink: В дорозі поїздом я не мала ні хвилини спокою, постійні біганина і переодягання, і конфлікти з чоловіком, який з моменту посадки зразу розслабився, почав відпочивати і попивати пивце...Ну, і вночі я не спала сиділа або лежала біля малої, слідкувала, щоб вона не впала, заспокоювала, бо вона весь час прокидалась, і плакала на весь вагон...А горщик в поїзді, а збирання - розкладання необхідних речей ( і щоб нічого не забути), застилання постелі... Дуже люблю подорожувати поїздом, але з дитиною, то був жах.
    А потім пересадка на автобус, теліпання з речами і дитиною до місця стоянки, купа людей, відсутність кондиціонера, малу закачало, ех...
    Машиною - інша справа. Так, я сиділа біля неї на задньому сидінні, і весь час розважала, і була купа іграшок, книжечок, диски з пісеньками і казками, печеньок, сочків, термосів ( салон перетворили в стайню)...так, треба було часто зупинятись, чого наш тато дуже не любить, але мені було набагато простіше. Цього разу трохи розслаблена була я (правда, доки не мусила підміняти водія).
    Так що вирішуйте самі...
    Знаю, що багато дівчат мені заперечать, бо мають інший досвід. Але в мене - саме такий.
    Крім того, подорожуючи машиною, можна зупинитись десь в мотелі і переночувати (моя нездійсненна мрія)...
    Назад з Криму ми виїхали надвечір, і майже всю дорогу проїхали вночі - це було класно - мало машин на трасі, дитина спала, але чоловік вимучився дуже. Тому треба враховувати, чи є досвід нічних подорожей у водія....
    Ну, і машина в Криму - це свобода пересування,ми, зупинившись поблизу Євпаторії об"їздили весь ПБК, піднімались на Ай-Петрі,зробили собі масу різних екскурсій, в т.ч. і до Севастополя...

10. SoLana

SoLana Well-Known Member

Особисто я, дуже люблю подорожувати авто, з річною дитинкою, врахуйте часті зупинки ( якщо це буде вдень), навіть просто для того щоб трішки змінити обстановку. Вночі все ж таки легше, бо дитятко мало б спати, але водій теж має бути виспаний і не змучений:)

11. olerusya

olerusya sweet candy ;)

до речі, ще одне що мене турбує: ми постійно їздимо в автокріслі, навіть якщо протестує. минулого року їздили вперше в далеку подорож на Світязь - 4 години, то трохи бавились, трохи спали, все пройшло добре.
    Якщо ж їхати кудись далеко і вночі, хіба зручно дитині буде цілу ніч спати в автокріслі? Там навіть положення не можна змінити, крім того моя дитина прихильник спання на животі. тобто набагато зручніше було б покласти нормально її на заднє сидіння, і в такому разі можливо вона б і спала всю ніч більш-менш спокійно. Але куди подіти автокрісло??:girl_in_dreams:

12. Bogdanka

та власне, то залежить від дитини. Ми мали автокрісло але продали, бо Софія в ньому їздила дуже-дуже -дуже погано, при чому ми їздимо багато і багато власне машиною. Зараз купили автокрісло повторно, бо їхали в Закарпаття і мала вже більша, сидить добре, але то не порівняти з їздою в поїзді. на довгі дистанції. В поїзді моя Софія не залазить в чужі купе, хіба до діток, шо нормально, і спала дуже добре, заснула в 11- й, прокинулась в 07.30-08.00 ранку, я раніше встала. Їзда машиною в нас виглядає гірше. Але то дійсно наш досвід і наша дитина така. З двома дітьми однозначно спершу поїздом або літаком.
    У знайомих взагалі така ситуація: троє дітей в сім'ї, середульшій дитині в машині зле. його закачує і аерони і т.п. не помагають. То вони взагалі навіть робили так: тато їхав машиною з двома дітьми, мама поїздом з малим, в поїзді малий теж спав нормально.
    Тому цілком згідна
    від маси факторів

---------- Додано в 10:16 ---------- Попередній допис був написаний в 10:11 ----------

я б так не робила.
    В Європі це взагалі заборонено, та й це небезпечно. Памятаю в дитинстві, при повороті на Вербу вліво, коли в Шацьк їхали, на зустріч гнав пяний водій, тато ледве справився, шоб уникнути зіткнення, я дуже впала, сильно вдарались головою, а при тепершніх кількостях випадків різних-всяких-кольорових... не знаю. Ясно шо всі 15 годин їзди дитина в автокріслі не висиджує, але для того і є зупинки як на мене.

---------- Додано в 10:20 ---------- Попередній допис був написаний в 10:16 ----------

А і на рахунок машиною в Криму зручно - то теж таке 50/50. Минулого року в Криму було стільки машин, шо ми от приїхали пароплавом в Воронцовський і тільки й слухали в черзі за квитком як молода сім'я кляла свою машину, бо чоловік не хотів машиною в Воронцовський, а жінка наполягла, бо дитині зручно, то чекали на вільне місце для паркінгу 1 годину і 20 хв. Ясно шо то випадок, але то з серії нерідких випадків. Якщо говорити про ЮБК наприклад, бо дуже вузькі траси і дуже багато приїжджих машин. В стороні Судака було краще з такою справою.

---------- Додано в 10:24 ---------- Попередній допис був написаний в 10:20 ----------

Серед наших знйомих більшість подорожує все-таки літак або поїзд, і тоді на місці машина на прокат. Ми от в Криму в Симфі на пару з колєгами брали машину на прокат на 2 тижні. Все ок. Вартості не памятаю.

13. olerusya

olerusya sweet candy ;)

ну ми не Європа ;) а небезпечно справді дуже! тому то для мене ще один аргумент не на користь машини - моя дитина б поспала вночі 1-2 години і на тому був би кінець.

14. Bogdanka

ви вже їздили на довгі нічні дистанції? я так зрозуміла, що ні:)
    та, і культура водіння у нас взагалі відсуттттння

15. olerusya

olerusya sweet candy ;)

та власне що ні, тому й перепитую все до найменших дрібниць :) я просто знаю свою дитину, вона все життя дуже чутко спить, ій потрібні тиша, темрява і, найголовніше, зручне положення.

16. Bogdanka

а вона їздить в автокріслі якої групи?
    ну і тишу і темряву ви їй забезпечите, як і підкосування їздою.

17. olerusya

olerusya sweet candy ;)

в нас Еспіро, 9-25 кг(здається), воно досить непогано кладеться, інколи в ньому спить, ну але щоб довше години-двох то я собі не уявляю.

18. poputochka

poputochka Well-Known Member

Є варіанти...:connie_pull-pigtail
    1. Позичити, взяти напрокат автокрісло, в якому змінюється положення.
    2. Лишити все як є, і не переживати - Ви ж не часто їздите так далеко. Так, дитині буде не зручно, але одну ніч переживе, зрештою, і Вам, і водієві теж буде не зручно. Ніхто не звик спати сидячи.
    В мене уже двоє дітей, тому на задньому сидінні 2 автокрісла, одне з яких - в 7-ми річної дитини не "лягає".
    3. Зняти автокрісло, запхати в багажник, чи причепити на машину згори:girl_wink:(можна ще переставити на переднє сидіння, сісти ззаду до дитини, і трошки її притримувати), вкласти дитину на задньому сидінні зі зручностями, але розуміти, чим ризикуєте при зіткненні чи різкому гальмуванні - впаде і вдариться однозначно, добре як не вилетить через лобове шкло,ттт...(хоча, як мала була одна, часом так ризикували, нічого серйозного не сталось, ттт, але між сидіннями кілька разів падала.)

19. olerusya

olerusya sweet candy ;)

1. в нас кладеться :girl_wink:
    3. а багажник - сумніваюсь що щось ще крім крім піщинки туди влізе :girl_haha:
    2. ну та :girl_yes:, тут без варіантів.

20. Holly

Holly Moderator

Я за поїзд. Колись їхала сама з Яринкою(їй тоді був 1рік) в інший кінець України, чудово перенесла дорогу. Хоч вона була не посидюча. Цього року плануємо їхати на море. Є можливість їхати машиною, але я не хочу. Мені з дітьми простіше поїздом. І за відпочинок ніскілечки не переживаю, що там складного? Те саме що вдома, навіть краще, бо чоловік постійно буде з нами. Лиш би погода гарною була