Де ми плануємо відпочивати влітку?

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Pand@, 14 Березень 2008.

1. kati

kati Well-Known Member

Відповідь: Де ми плануємо відпочивати літом?

Нє...я зрозуміла, що найгірші все таки румунеши.....ото справді циганва натуральна.
    Всі жінки і чоловіки обвішані по пів кіля золота, хлопчики трирічні з проколити вухом і з кульчиком.
    На пляжі галасні, палять і бичкують сигарети в пісок, а потім лягають і мордою біля тих окурків лежать.

• Подобається Подобається x 15
  2. карапуз

карапуз Well-Known Member

Ми відпочивали у Волосянці.Їздили ми звідти і на Синевір (платили 1000грн за машину,нас було 19 чоловік),більше б так не їхала.Три години товклися в тій машині, руки,ноги потерпли ,порохи страшенні.
    Ці фото зробила по дорозі на Синевір.

На Хащованське озеро ,котре має назву Рибник,ми теж їздили,платили 300грн за машину.Краса там неймовірна :girl_in_love:Ось фото звідти.

• Подобається Подобається x 23
  3. Niferttiti

Niferttiti Well-Known Member

А ми поїздили трішки по Закарпаттю.
    Найшли дуже миле місце. Село Жденієво, там є ряд відпочинкових баз, є гірськолижний підйомник і дача Медведчука. Поруч водопад Шипіт і Мукачево.
    Але саме головне, нарешті я попала в Солотвино, це моя давня мрія. Одним словом баюра, чекала кращого. Але думаю якщо з ціллю оздоровлення, то можна і потерпіти. А ось так там можна поплавати (точніше там не можливо плавати, вода виштовхує тіло нагору, дуже придуже солена вода). А коли тіло висихає, стає повіністю біленьким, покритим сіллю. З себе грам 50 солі точно можна зішкребти. :girl_in_dreams:

• Подобається Подобається x 21
  4. enigma

enigma Well-Known Member

троха брудно, судячи з фото. Але теж судячи з фото, то не псувало настрою )))))

• Подобається Подобається x 5
  5. Котя

Котя Оптимістка :-)

Ми з чоловіком тільки приїхали з Турції:girl_cool::girl_cool:. Дуже задоволені, я вже їздила п"ятий раз,а ось чоловік перший,і дуже теж задоволений. Незважаючи на серпень ,ніхто не згорів. Я відпочила від кухні,і задоволена ,що чоловіку підійшла їхня кухня:girl_claping:.
    Для нас це не допорівняння з Кримом:girl_devil:.

• Подобається Подобається x 9
  6. Kasia

Kasia Well-Known Member

маю стаж 5 років відпочинку на травневі свята.

7. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Ага. І на мене саме озеро порівняно з дорогою не справило враження.Бо ота "трасса" тривалістю 2 год відбиває усю охоту. А ще пильно застерігаю проти їх ресторану "Верховина" (там весь інтер єр в мисливському стилі). так як ми там траванулися з товаришами їхньою "грибовою" юшкою, пам ятаю вже 2 рік. тішилися лишень, що не смертельно.

• Подобається Подобається x 11
  8. Nata

Nata Well-Known Member

Ми повернулися з Криму. Відпочивали в Ялті і особисто я вперше і востаннє.
    Чому Ялта? Моя мама знайшла нарешті свою шкільну товаришку (не бачилися 20 років), котра переїхала в Ялту, вона нас і запросила. За тиждень до від"їзду купили квитки на потяг (переплатили купу, але нічого) і в дорогу.
    Діти дорогу перенесли дуже легко. Умови у нас були суперові, жили собі четверо в двокімнатній квартирі (з пралкою, кондиціонером, новою сантехнікою і нормальними ліжками), 15 хв до моря (це з хвостиками малими).
    Але Ялта мене дуже неприємно вразила. Сервіс - совдепія повна, кожен хамить і намагається обдурити, дуже багато відпочиваючих (на пляжі в 9 ранку вже можна було тільки сидіти), чисто тільки на набережній, в морі купа скла (малий порізав ногу досить сильно, мама тричі різала ногу), лежаки котрі продають на весь день потім тричі перепродують (ми пішли обідати, залишили на нашому лежаку людей, то їх тупо зігнали і лежак відібрали). Вода в морі чиста тільки до 8-9 ранку, далі - каша.
    Місто досить дороге, хоча їхні персики і виноград - це щось, у Львові таких не купувала смачних. Готувала я сама (поки Дмитро спав, мала купу часу), хоча є дуже багато їдалень досить недорогих і їжа там смачна.
    Рибу, креветки і інші делікатеси на пляжі не купували, бо кажуть місцеві, що можна дуже сильно отруїтися. Кукурудзу варили і носили дітям в сумці, так само різне печиво (ну боялася я купувати ото пересмажене невідомощо назване пахлавою).
    Розваг для дітей - не дуже. Були якісь там батути надувні з гірками і машинки, Петро на то все дивився дуже сумно і вимагав свого ровера :)
    Хоча в Ялті є на що подивитися. Ми майже щодня брали екскурсію (після обіду), діти дуже тішилися парками і палацами :). На Ай-Петрі всі ахали, що ми з такими малими дітьми (а їм там страшенно сподобалося).

Давно я не була в Криму. І вже мабуть не скоро буду. Враження - ну дуже негативні. Сервісу - нуль, гроші деруть за все що можна (казав нам таксист дихайте поки тут ще повітря безкоштовне), непривітність, дуже багато відпочиваючих, порівняно холодне море. Хоча є люди, котрі вже 19 раз відпочивають в Ялті і все їх влаштовує. Видно на колір і смак...
    Як на мене, з дітьми явно краще в Туреччині (хоча приїхала кума з Болгарії теж дуже задоволена).

• Подобається Подобається x 23
  9. bora

bora Well-Known Member

Це не колір і смак.
    Я не знаю скільки Ви витратили на відпочинок. але якщо витрачати в Криму стільки скільки в Туреччині (ми від 700 доларів платили), жити на приватній віллі з басейном та достатньою кількістю обслуговувючого персоналу - відгуки дійсно будуть інші. А коли - вдома в нудній квартирі готуєш-миєш, потім біжиш (добираєшся) на загальний пляж і взагалі у море біля міста та ще й не дуже для того призначеного - ну то і враження відповідні. А хамство - чи бігали Ви по турецьким базарам за продуктами як в Криму? Я - ні. Але певно там дурять зовсім не менше. Бо туристи.
    Раніше я говорила як і Ви. До цього року.
    Цього року на своїй шкурі перевіряла відпочинок в Криму. Готель у місті в Туреччині - буде майже стовідсотково паршивий. бо нормальні будують подалі від міських пляжів і нечистот. Чого думати, що в нас має бути інакше? Все в тому готелі залежатиме від адміністрації - і якщо в нас не зважаючи на 4 зірки (Лонісера клуб) крали рушники і вимагали за то гроші - то я не буду казати що в Туреччині обалдіти який сервіс. Годували в Криму у приватному готелі нас куди краще ніж в Туреччині. Адже в турків, там якась взагалі штучна їжа. ХЗ скіко там того ГМО. Ходили до друзів у 5 зірок - Ботанік. Вони хитрощами дістали нам браслети (буцімто свої погубили). Їжа не відрізнялась, таки як штучна, просто там безкоштовно мартіні та більше екзотичних фруктів. Вся різниця. Нє, порівнювати треба таки ОДНАКОВІ умови. А таксі в Туреччині - перепрошую коштують відчутно більше.

Екскурсії в Криму та Туреччині - то взагалі одна і та ж сама пісня, так ніби вони один в одного вчаться. І проблеми з сертифікацією цього бізнесу, і такі ж - з обладнанням, транспортом.

Тільки сьогодні знайома казала - от на Кубі все так дешево..Ніж деінде. Там кралечка на ніч коштує 10 баксів. Сумно було зауважити - що в нас - так само, і їхати далеко не треба. Але так, ми інші країни сприймаємо як диковинку, з захопленням, пов"язаним з відпускним періодом.

Останнє редагування: 26 Лютий 2010
    • Подобається Подобається x 12
  10. Женічка

Женічка Well-Known Member

мені найбільше сподобалось про загублені браслети, супер:girl_haha::girl_haha::girl_haha:

• Подобається Подобається x 2
  11. bora

bora Well-Known Member

Мені здавалось всі про це знають. Турки тому дуже тісно намагаються їх прищіпнювати. Але з іншого боку - видно не так часто знайомим випадає бути одночасно в різних готелях, але одного району. А ми випадково летіли одним рейсом і домовились.

• Подобається Подобається x 6
  12. Nata

Nata Well-Known Member

Ні Боро, я з жалем думаю про Крим і не будую собі ілюзій з привожу інших держав. Я б з радістю відпочивала в Криму якби знайшла достойне для себе місце. На жаль, із відгуків місцевих принаймні в Ялті все дуже сумно. Я патріот своєї держави і для мене - це не вибір екзотики чи понтів, це просто біль за своє, рідне. Я не вибаглива до умов: з радістю відпочиваю в Карпатах майже в "диких" умовах.
    Я цілком згідна, що порівнювати готель із приватним сектором трудно. Але я й не намагаюся. Я не жаліюся на квартиру чи на те, що готувала сама - мені так навіть спокійніше (знаю точно що їли діти).
    Я про враження від Криму загалом. Оце неприкрите хамство і зверхність просто вбиває. Я була в Турецьких магазинах, так, дурять, зате не хамлять.
    А тут. Не встигла приїхати (нас зустрічали на автовокзалі), обізвали ручкоязичі мєстні полькими бідними туристами, бо я відмовилася від їх житла, лякали дітей, що ті спатимуть на вокзалі.
    На базарі підсували підгнилі продукти, а то й взагалі казали "нє панімаю", бо ми для них - кацапи. Відпочиваючі "із Расєї" щодня купали в морі песиків і наплювати їм було на правила. Платні пляжі - за словами міцевих не дуже ліпші. Та, не буду я всього писати, бо як розійдуся ще про політику то вже не спинюся :)

І ставлення до мене як до другого сорту, бо я не переходила на общєпанятний - це вже вершина.

А ще в Турків значно тепліше море, мені таке підходить більше :)

• Подобається Подобається x 14
  13. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Стовідсотків підтримую Наиу, я також найближчим часом в Крим ні ногою, які б умови не були, але отой безлад, хамство не можливо відкинути, ну і ціни в нас в Криму таки дорожчі ніж в Туреччині, як не крути, в рівню з Хорватією, але до них нам ще зі 100 років.
    ЗІ:Звонив чоловік власне вечором, він у відряджені в Севастополі, казав що пішли на платний пляж, хотіли покупатись на морі поки мали вільний час-не купались, навіть капці не знімали, брудно, смердить, всюди окурки, кришки з пива, сотні людей, купа матів. Казав, що ще раз переконався.
    Нажаль.

• Подобається Подобається x 8
  14. Nata

Nata Well-Known Member

Нам місцевий дядько розповідав як йому на платному пляжі кишені в штанях дівчина вичистила поки він купався :), теж казав, що там брудно.

• Подобається Подобається x 4
  15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Щось цитування глючить... буду так:
    Ми повернулися з Криму. Відпочивали в Ялті і особисто я вперше і востаннє.

Сонечко, відпочивати у самій Ялті- це "вбивствоМ" було завжди, навіть для мене, великої любительки Криму. Достатньо лишень подивитися на стічні води місцевої какнлізації, які витікають в море на набережній ліворуч від пляжів.
    Розваги, харчування- там теж так завжди було. Ціни- аналогічно. Моя сестра, такий собі "фанатик" виключно Ялти і то на пляжі їздить лише Масандрівські, а зупиняється в "Ореанді" ( благо їй фінанси дозволяють і те і друге). Тому судити про Крим з Ялти чи Севастополя ( теж великого міста з бруднючими місцевими пляжами) не можна.
    І ще, маю друзів які проживають у севастополі- вони ніколи не купаються на міських пляжах, а лишень на авто- і на дикі пляжі за 30 км. До речі, те саме говорить і мій друг з Одеси. Ні він з сім єю, ні його друзі не купаються ні на одеських пляжах, ні тим більше Коблево-Затоках_Кароліно-Бугазаг( по тій же причині бруднючості). На моє запитання про відпочинок, каже, що щороку їздять...до Туреччини

• Подобається Подобається x 8
  16. Котя

Котя Оптимістка :-)

Не можу з Вами погодитись, бо з жахом згадую їдальні в Криму ,де два рази отруїлась. Їжа в Турції подобається дуже, бо особисто люблю великий вибір овочів на грилі і риби. У мене чоловік є досить перебірливий в їді, але був приємно здивований від різноманітності кухні , а особливо від солодкого,і 5-ти разового харчування. Тому, кожному своє.

• Подобається Подобається x 1
  17. kati

kati Well-Known Member

солодке так... а решта...що там різноманітного? курка-риба-баранина.... і так 5 разів в день:)

• Подобається Подобається x 3
  18. Nata

Nata Well-Known Member

не знаю, у нас були і овочів досить і навіть якісь фрукти

Цілком згідна, можу порівнювати з Новим світом - небо і земля. І люди там якісь добріші, тому й написала, що в Ялті була вперше і востаннє

• Подобається Подобається x 3
  19. kati

kati Well-Known Member

та ясно про овочі і фрукти, але я кажу про те що називати меню на турецьких курортах "різноманітним" то досить голосно.насправді там половина їдла абсолютно не придатна для європейця, купа соєвої ковбаси і ще всілякої дряні. А ота курка вже під кінець відпочинку в горлі стояла, вона ж то в одному вигляді- гриль....а вже так хотілось чогось тушкованого в сметанці, картопляного пюре людського.

20. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

+ 100% турецька кухня не для мене. В останні дні я взагалі тільки огірки з помідорами їла бо не могла на їхню їжу дивитися. Думала як будем летіти додому хоч в літаку дадуть щось європейське та де там соєва ковбаска з холодними специфічними баклажанами фореве

• Подобається Подобається x 6