Де ми плануємо відпочивати влітку?

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем Pand@, 14 Березень 2008.

1. jylanda

jylanda занууууда

Ех, з одного боку залишатися в одному місці не проблема, хотіла поїхати додому, до мами, але з іншого боку таки переживаю, з дитиною. Плюс то на час відпустки, затриматися в разі чого не зможу. Наразі будемо вичікувати, хіба сама поїду на короткий термін

2. Materynka

Materynka Well-Known Member

Ось , що знайшла по Греції. Так виглядає, що українців пускатимуть з 01.07 , а от на яких умовах?
    Греція перейшла на наступний етап ослаблення карантину
    Я ще чекаю до 15.06, може буде інформація по відновленню міжнародних автобусних перевезень, а тоді почну напевно щось конкретно вирішувати зі своїм авансом...

• Подобається Подобається x 1
  3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

на українських морях вже липень-серпень забитий буде під зав'язку. Уже знайомі відпочиваюь в Херсонській області, інші- мають всї будиночки під здачу під Одесою в броні. Море холодне А людей- безліч.Хоча в Залізному порту зараз непогані умови прпонують і з басейнами і зі всім. І ще нема медуз . Море чистеньке. Але холодне Надалі там вже в в броні. Уявляю , як при заповненості народ в басейні одному сидітиме чи кафе. В нас знайомі повернулия цього тижня з Одеси. Усі дорослі, без дітей. Їздили бусиком з кількох людей в один з готелів. Задовлені були - купа ароду, ніхто не дотртимується бепеки, працюють дискотеки і ресторани...Якусь бацилу привезли- температурять.
    на Польщу теж квитки продають. Але пускають не тих,хто з туристичною метою.
    --- дописи об"єднано, 9 Червень 2020 ---
    тут має бути двостороннє. І щоб Україна теж випускала з турметою :) У нас все так змінюється щодня, що не вгадаєш. У мене подруга 7 років підряд в липні в один і той же час їздить в один і той же готель в Туреччині через одного і того ж ТО. Їх там збирається щороку своя тусовка знайомих, які приїжджають з Німеччини, Росії, України. Всі бронюють по ранньому, знать час і куди. Це в них незмінна традиція. Цьогоріч вперше усі відмовилися від поїздки і оплае'чену бронь заморозили до наступного року. ( п.с. серед них є і лікарі)

Останнє редагування: 9 Червень 2020
  4. Online

Online Well-Known Member

Мені здається, тут треба визначитися, чого більше: страху чи море мусить бути. Бо шанси захворіти на українському морі такі самі. Але тут у випадку високої температури чи інших неприємних симптомів вас очікує незабутній досвід знайомства з колоритом районної лікарні чи місцевого мендпункту (якщо їх не розформували в рамках медреформи, не вникала в подробиці) або не менш незабутній досвід фірмового одеського хамства при зверненні в лікарню в Одесі. Може в Херсоні чи Миколаєві з хамством трохи краще, не знаю. Тому, якщо море має бути, я б таки вибрала Хорватію на вашому місці :yes: Зробила б нормальні страхівки на всіх або пробила інфу про ціни місцевого медобслуговування і порівняла, що вигідніше якшо шо.
    Якщо говорити про море з наметами, то наші багатодітні друзі їздили на такий кемпінг і нас запрошували. Тако скажу, що враження в чоловіка і дружини від відпочинку кардинально відрізнялися :))) Ну бо піти з кумом і старшими дітьми на цілий день збирати мідії, а ввечері посмажити шашличок, то не те саме, що готувати повноцінну їжу на всю ораву на газовій горілці, мити за цією оравою посуд в польових умовах, нонстопом витрушувати пісок зі всього, що можна, вислуховувати: "мааама, я не піду туди какати, там осиии" і т.д. Але, якщо цікаво, можу дізнатися місце. Казали, що місцина там гарна.

Останнє редагування: 9 Червень 2020
    • Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

Якщо без страхівки лікуватись, то по всій Європі ціни в лікарні ого-го.
    То вже краще брати нормальну тур страхівку для спокою.
    Напр. Знайомому зашивали палець в держ польській лікарні 150 злотих за 5 хв.
    Інші знайомі їздили в Туреччину на лижи, чоловік зламав ключицю - операція в Туреччині ~ 12 000 €, але були затраховані від всього, то нічого не платили.
    Коліно вивихнуте в Австрії на лижах-> 15 000 €
    @Rodionochka поцікавтесь краще послугапи страхових компаній, що можна в ситуації з коронавіпрсом страхувати.
    Напр випадок якщо хтось хворіє, то страхова оплачує проживання всім членам поїздуи, на час хвороби ну і звичайно лікування.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. Hermi

Hermi Well-Known Member

проблема в тому що багато страхових не оплатять лікування у випадку подорожі. Оскільки є рекомендаії не подорожувати, +все буде залежати в яку країну їхати. Треба чітко в договорі прописувати про випадок інфікування і за що страхова зможе повернути кошти.
    Ну і щоб орієнтуватися, звичайний огляд в лікаря у Австрії обійдеться вам від 100 євро :)

7. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

@raspberry, а розкажіть-но за Бакоту)! Хочемо з наметами. Готові зараз поїхати у розвідку вдвох з чоловіком. Цікавить абсолютно все!

8. raspberry

raspberry Well-Known Member

Ми не з наметами, ми їздили на базу відпочинку «Вілія». Там окремі будиночки розташовані в лісі. Є кафе, де триразове харчування, або по меню. Біля будиночків мангали і альтанки. Є дитячий майданчик. Піщаний пляж, мілкий захід в воду. Є лежаки, катамарани, водні мотоцикли, човники. Природа там просто розкішна, водичка чистенька, тепленька. Мінуси - доїзд. Досить погана дорога. Якби не карантин, цього року знову б туди поїхали. Наскільки знаю, там є і приватний сектор з іншого боку. Якщо вийде відпустка, то, швидше за все, буду шукати будиночок з власною кухнею.

• Подобається Подобається x 4
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Miss Sixty

Miss Sixty Double Boy Mama

То не Бакота, а далі по Дністровському водосховищі?
    Бо дуже хочу в Бакоту, а там вибір готелів/баз не супер. Далі по водосховищу в Чернівецькій області ніби є кращі варіанти, але далекувато, як на мене, щоб на декілька днів їхати. Та й до Бакоти не вийде потрапити, якщо я правильно розумію, вона на протилежному березі?
    З приватним сектором в селах ближче до Хотина, Кам'янця теж погані справи, ніяк не можу толкового в неті знайти.

Надіслано від мого Mi 9 SE, використовуючи Tapatalk

10. raspberry

raspberry Well-Known Member

Так, але для мене то все Бакота, ми були з боку Чернівецької області, село Ломачинці.
    Я теж минулого року нічого знайти не змогла в приватному секторі, тому і поїхали туди по гугл-відгукам і не прогадали. Але цього року, в зв‘язку з карантином, вони не приймають гостей. Та і я сама б не хотіла в кафе харчуватись, хоча в них дуже смачно.
    І ще, щоб двічі не вставати. Саме з боку Чернівецької області є дуже крутий скельний монастир. Він дуже вразив.

• Подобається Подобається x 2
  11. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Для мене басейни, аквапарки, фітнес-центри, і, навіть, кафе-ресторани повне табу, якщо відпочивати на морі, то тільки самому харчуватись, вибирати місця, де на пляжі мало людей, їхати своїм авто тоді, як на мене, шанси заразитись практично нульові, ну принаймні не більші, як вдома.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  12. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Ми їздили автобусом і це врятувало враження, машиною нізащо би не поїхала, тому що дорога-жахлива...вапняк з каменюками, як драбина. Якщо би їхала своїм авто, то певно би розвернулась)))
    А ще ми попали в спеку, то це ще один жирний мінус, пилюка стовбом. Місцеві казали, що найкраще їхати пізньою весною чи ранньою осінню.
    Жили далеко від Бакоти в приватному секторі, то було нормально. Харчувались самі. На території був басейн.
    Таке... поїхали, подивились, галочку поставили, більше бажанням не горю.

• Інформативно Інформативно x 2
  13. Popi

Popi Well-Known Member

Ну і ми в Бакоті були , їздили автомобілем . Дорога жахлива, щоб лишитись на довго, ну не знаю. Нам на 1 день. Гарно, варто глянути, але для відпочинку від 3 -ох днів вже краще в Шацьк.

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

ну от наші знайомы власне здають свої будиночки в такому місці під Одесою. Доїзд лише машиною, навколо- нічого, окрім моря, до найближчого магазину- тільки авто ( можна господарю давати щодня список необхідного, він сам все привезе). У них бронь вже з квітня на все літо. Але є і мінус такого відпочинку: твоїми сусідами можуть опинитися шумні компанії, які приїхали не просто на море, а оскільки навколо ніяких розваг- попойки із сусідами. ТОму весь комплекс: живеш ніби окремо на морі- ні душі в межах 300 м, але якщо десь по сусідству житиме компанія якій скучно, то відпочинок набирає нових барв. п.с. ну і питання харчування. Для мене самому готувати на відпочинку - то капці. Можна коли-не коли приготувати який шашлик чи вранці снідати самому. Але тричі на день готувати їжу- ну його в баню. Це не відпочинок. А десь харчуватися на стороні цьогоріч- теж додатковий ризик.

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 3
  15. Dominika

Dominika Well-Known Member

там якась інфраструктура є? якісь готелі-бази? ціни? скільки їхати? Розкажіть детальніше, будь ласка

16. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Ми приєднались до організованої поїздки автобусом, тому я нічого допомогти не можу. Можу попитатись, якщо є бажання. Але інфраструктури там немає. Приватний сектор, басейн, пічка на мангал; душ, туалет загальний на декілька сімей.

17. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Кому як :girl_wink:
    Для мене " не відпочинок " це сидіти вдома.

Останнє редагування: 10 Червень 2020
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  18. olerusya

olerusya sweet candy ;)

19. Hermi

Hermi Well-Known Member

Хочу поділитися враженнями від походу в басейн (відпочивальний комплекс, Австрія) в теперішніх умовах.
    Якщо коротко - з дітьми не рекомендую.
    Зараз впровадили обмеження кількості людей в басейні і строго того дотримуються. коли людей було не багато, то ще було ок. Звісно класно плавати в напівпустому басейні, але не все так класно. коли бажаючих стало дуже багато, в басейн почали запускати лише на 20 хв і щоб потрапити в басейн треба вистояти в черзі 40 хв :) Сауна\камера взагалі закриті. Перебувати не в басейні, але в приміщенні - лише в масках.
    Рятували спортивні басейни, але там також строго рахували кількість людей, на одній доріжці максимум п'ять і просили вийти з води, якщо просто заліз охолодитися і більше ніж пять хвилин стоїш біля бортика.
    Сам відпочинок нам сподобався, але ми прийшли поплавати і нам було навіть краще що не багато людей у воді, а потім перебралися в спортивний басейн і намотували круги і сачкувати не дозволяв наглядач, який коли не плаваєш просить покинути басейн :) Але досить специфічно.

20. Kroshka Enot

Kroshka Enot Well-Known Member

Навпр
    навпроти бази «Теремки» є спеціальні місця для відпочинку з наметами.
    То якраз на тому місці Дністра, де затоплене село
    можна взяти екскурсію на катері і поплисти на середину затоки, там подивитись на затоплену церкву
    --- дописи об"єднано, 15 Червень 2020 ---
    Ну і підтримую @Lyudvig стосовно того, що дорога там не ахті (ми були років 3 тому)
    Ми їздили з батьками, які живуть в Хмельницькому.
    Якщо ж їхати зі Львова і самим, то однозначно виберемо Шацьк наступного разу