Де купити все для школи?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Aster, 22 Травень 2009.

1. Milka

Milka Moderator

Відповідь: Де купити все для школи?

Якщо чесно, я незнаю як ортопедична спинка відіграє роль при сидінні дитини за уроками. У мене звичайне ікеєвське кріселко(десь вище показували фото), то малий коли пише, спиною до спинки не доторкається взагалі, я прошу сидіти рівно та все-одно ефекту від спинки 0... У вас якось по-іншому?? тому я не можу зрозуміти ефект від ортопедичної спинки крісла для школяра. Може це тому що сам стіл немає нахилу типу як парта?
    Ще на рахунок коліщат на кріслах.... влітку коли ми забирали коврик то крісла їздили страшенно, денервує то дуже, а коли є коврик то супер. Навпаки якби не було коліщат то було б напевно незручно.

2. Анута

Анута Well-Known Member

Не було можливості брати ще якесь супер-пупер крісло, тому виділила малому свою вертушку.
    На спинку, коли займається, не спирається взагалі. Стежу щоб не крутився і не сидів з ногами під дупцею.
    Навіть коли малює чи щось майструє не спирається на спинку.
    Це вийшов такий бюджетний варіант. Певно якщо стежити як дитина сидить, то можна і на дерев'яній лавці вчитись ;)

3. Іруня

Іруня Well-Known Member

Ми купляли. Крісло вживу таке ж суперове, як і на фото, але і пару мінусів "вилізло". По-перше, через підлокітники ( хоч там і є 6 положень висоти ) крісло не заїжджає під стіл. Тому виходить, що дитина чуть задалеко від стола сидить. Якщо ж опустити саме сидіння, то крісло заїде під стіл, але дитина буде сидіти нижче... Ще я поки що цю проблему не вирішила. Другий мінус, про який я знала з самого початку - відсутність опори для ніг. Крісло підняте - ноги висять. Так не має бути, та й незручно, напевно... Ну і третій мінус - Крісло стоїть просто на паркеті і при будь-якому русі дуже легко від"їжджає. Мала зразу ж відволікається. Тут були би добрі "стопорки" для коліс. Але я ще планую килим підсунути під парту і крісло. Не мало би тоді воно так легко їздити. Ну і на підтвердження - наше фото :) :
    [​IMG] [​IMG]

4. Aster

Aster Well-Known Member

Не знаю, що то за школа в Німеччині, але в абсолютній більшості країн світу діти в школі не пишуть чорнильними ручками. В США, наприклад, діти в перших классах взагалі пишуть постійно тільки олівцями (щоб можна було стерти, якщо помилка).

Чим би не писала дитина в молодшій школі, при письмі звичаними ручками в старшій школі почерк її від того не залежить. То навіщо дітям мучатися з тими кляксами? (Так говорять вчителі багатьох львівських шкіл, де ніхто не пише чорнильними ручками :)))

5. Маруся Іванова

Маруся Іванова сонечко сяє...

в гімназії Симоненка стовідсотково пишуть чорнильними. А в Німеччині перший рік олівцями - потім чорнилам.
    Може всі школи, крім Вашої, і є кам"яним віком, але є відповідні вимоги, і їх невиконання є порушенням.
    беру на себе сміливість стверджувати, що залежить, хоч і не повністю, але.

6. Анута

Анута Well-Known Member

наша вчителька сказала просто перекреслювати і писати поруч, ніякого виправлення чи стирання. Просила не показувати дітям, що можна стерти, замастити коректором, чи, ще гірше, вирвати сторінку.
    А оте стирання, в мене вже слів цензурних не залишилось. Малий взяв гумку і взявся стирати що не так. У результаті маємо дірки, деякі крізь 3 сторінки...
    Забрала гумку взагалі, не доріс

7. нталька

нталька Well-Known Member

та ну, нема нічого стовідсоткового. ;)
    Наші діти пишуть гелевими фіолетовими.
    І багато років спостерігаючи за людьми з важкорозбірливим почерком, я не можу стверджувати, що чорнильна ручка у початковій школі - це прекрасний почерк у дорослому віці.

8. Маруся Іванова

Маруся Іванова сонечко сяє...

добре. нехай буде на 95% Всі наші двоюрідні та їхнє коло знайомств там вчиться і всі як писали 6 років тому чорнилом так і зара пишуть чорнилом. Пам"ятаю перший рік трохи промучались.
    гелевими фіолетовими і ми хотіли обійтися (навіть пачку ампул докупили :girl_crazy:)але дирехторка стукали тапком по столі ))) і казали тіко чорнилом. До речі, я коли вчилась в інституті, то писати чорнилом було престижно ;) особливо курсаки (тоді комп"ютерів було мало в студентів. отакий я кам"яний вік:girl_crazy:)

9. Анута

Анута Well-Known Member

Знайомий з Німеччини в подарунок нашому малому на 1 вересня привіз саме чорнильну з цілим набором капсул.
    ІМХО якби в Нім це було в дивину навряд чи він вчинив саме так.

Дівчата, ця дискусія не буде мати кінця. Кожен залишиться при своїй думці і зробить той вибір, котрий йому до вподоби.
    Не зважаючи на дозвіл писати гелевими моя дитина вдома пише чорнильною. На початках ця ручка в нього взагалі не писала (в яких тільки положеннях він намагався нею писати). Після мого тривалого контролю і корекції ручка, о диво!, почала писати. Єдине, що ще потребує корекції/досвіду - задовго тримає в одному місці, виходять плямки

10. AdFeja

AdFeja Навіжена фея

Саме так, нам до речі вчителька казала, що чорнильну ручку не варто давати для письма в класі (хоча і не забороняє).

11. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

я в університеті теж перейшла на чорнильну - через відсутність натиску конспектувати швидше можна.

Але в школі мої пишуть гелевими. Бо з тими вічно вивернутими перами і залитими руками - ну його в пень.

12. Aster

Aster Well-Known Member

Маю купу знайомих з самих різних шкіл різних районів Львова - чорнильні ручки зовсім не поширені. В тій же Німеччині багато в яких школах діти взагалі не бачили чорнильної ручки.

Вам подобається - ніхто ж вам не забороняє. :haha:)

13. Zolotusia

Zolotusia New Member

Цілком підтверджую. Моя дитина ходить в 1 клас гімназії ім. Симоненка і пишуть вони гелевими ручками фіолетового кольору.

14. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

в нас пишуть олівцем і це супер для мого малого і для мене, тому що він дуже старається (деколи і не так дуже, щоправда), щоб написати добре, але частенько виходить не те, що має бути і ми спокійно підтираємо і пишемо наново. Якби не можна було стерти, то було би проблємно...
    Якщо не зітре каракулю вдома і не перепише гарно, така халтурка не пройде, малий сам каже, що тоді вчителька в класі буде перевіряти і сама скаже стерти і написати наново. Бо я вже сама деколи кажу Саші, щоб вже не переписував, залишав, як є (ну, подумаєш, трішки виліз за клітинки), а він - не ведеться, тре і переписує...
    Тільки після нового року вчителька казала, що дозволить переходити на ручки і то тільки тим, хто буде вже гарно писати олівцем.

15. Ная

Ная Well-Known Member

irushka, поділіться враженнями вже при користуванні. Планую Софійці такий купити, 330-370 грн. то нормальна ціна за той рюкзак, чи варто пошукати дешевше ?...

16. irushka

irushka Well-Known Member

Якісний і зручний, за 2 місяці використання виглядає як щойно куплений. Єдине, що коли в школі трудове навчання чи малювання, то сумку ледь закриваємо, доводиться всі речі складати як пазл, щоб все помістилось разом з тими склянками для фарб, фарбами і т.д. Укомплектований рюкзак важезний, але Катя не скаржиться, м`які лямки не тиснуть в плечі.
    За точну ціну, вибачте, не пам`ятаю, бо маю слабу пам`ять на цифри, але точно десь в районі 300 грн. він коштував.

17. manka

manka Member

18. Анута

Анута Well-Known Member

здається тут хтось запитував (правда не знаю чи ще актуально) про чорнильні ручки для шульги.
    Бачила такі в прайсі Час-Пік. Кому треба, зателефонуйте і уточніть

19. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Дівчата, де у Львові можна купити якісну форму? Нам потрібен тільки піджак для хлопця. Польська чи українська немає значення. Те, що я бачила наганяє на мене жах. 100% поліестер, навіть у руки неприємно брати. Така собі ганчірка за 350 грн.
    Де шукати? Читала кілька позитивних відгуків про київську форму "Юність". На сайті виглядає більш менш, але може хтось бачив їх наочно чи купував.

• Корисно Корисно x 1
  20. inka

inka і.Неrb-то до мене)

Минулого року брали на Петрушевича 5 (там в кінці зупинок транспорта) повернути на ліво, маленьки магазинчики, побачите там великий плакат. Хороша форма, вовни до 40 % в піджаку, минулго року платили 230 грн