Де би посповідатися?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем rododendronia, 26 Березень 2010.

1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Де би посповідатися?

Але можна порадити доброго сповідника й це нормально, як на мене. Всі священики мають право сповідати, але не всі мають до того дар, як би дивно то не звучало. Деякі отці взагалі без серця до того підходять, а іноді ще й грішать, починаючи розпитувати про непотрібні деталі, які до сповіді не мають відношення. Я кілька разів потрапила до таких, то реально пережила шок. Це при тому, що тоді я сповідалася кожен третій тиждень і коли мене потрактували, як якусь машину, що талони компостує "так", "ні", "3 рази", мені було дуже неприємно.

2. Oriana

Oriana Well-Known Member

Незнаю такої церкви, де б не було черг до сповіді... В кожній церкві є свої віряни. А львівян багато. Тому на черги краще не дивитися, тим паче перед святами. А якого священника йти....? То я думаю, це треба відчувати хто твій духівник. Ходити на службу, слухати його проповіді, і будете знати хто є хто.

3. Liliyah Romanova

Мені видається, що це за рахунок того, що сповідь триває по 30-40 хвилин, бо люди трактують то як похід до психолога. Такою має бути не сповідь, а розмова з духівником.
    Але ж не постійно, правда? То все залежить від часу, години, дня... Хіба ні? ;)

4. Kasia

Kasia Well-Known Member

які мінівіри? на питання "куди" можна відіслати людину прикладом до православної церкви. чи греко -католики ходять сповідатися до церкви, яка не їх конфесії?
    це й малося на увазі.

а відносно змісту дискусію - то малося на увазі донести саме це
    і нічого більше.
    а про це не йшлося, а йшлося про те що в церкві черга - тому туди не піду, хоч завжди хожу. ось це мене здивувало.

5. Hanny

Hanny Active Member

Та ні, я сповідалась до 10 хвилин, як і всі. Просто великі черги перед Великоднем. Я з чоловіком була минулого тижня в суботу, майже людей не було. А от в неділю 4-и священники сповідали, так багато людей прийшло до сповіді.

6. Oriana

Oriana Well-Known Member

Саме так. Як я казала, що перед святами ажіотаж, то тут важко знайти церкву без черг.

7. Редвумен

Редвумен Active Member

а ще деяколи священники це роблять! тобто Сповідь перетворюють на розмову.

8. Peri

Peri New Member

Ситуація,людина йде 1(!)в рік до сповіді і при цьому шукає для себе зручностей - щоб не було черг,щоб священник терпеливо вислухав,гарно поговорив(а мо* щей похвалив?).
    Хтось пробував хоч приблизно,уявити,що зараз наслуховуються священники від людей,які цілий рік **нагромаджували**...?Хочете гарної сповіді,корисної для Вас?-Не чекайте рік,не соромтеся,не бійтеся - сповідь і Причастя - то найкращий лік від усього!Користайте тим ліком частіше.
    Це мої думки.Наперед прошу вибачення,якщо ненароком когось образила.
    А якщо,не дай Бог,у когось є серйозні причини,що він не може вистояти таку чергу,зайдіть у захристію і спробуйте пояснити свою ситуацію.Або відкладіть сповідь на після Великодня,бо до Вознесіння всяка сповідь вважається великопосною.
    Бажаю Вам відчути справжню радість визволення від гріха!

9. Liliyah Romanova

А це "віросповідання", Касю? Мені ж про це йшлося. Є православна, католицька та греко-католицька віра?
    Щодо сповідання. Не знаю, як у православній, а в греко-католицькій і католицькій людину посповідають, не питаючись, звідки вона чи якої конфесії. Моя подруга все життя ходила до римо-католиків сповідатися, хоча сама греко-католичка. :)
    Я теж не ходила до сповіді, коли були черги. :shy: Просто тоді є час "річників", то чого буду в ті черги пхатися? Я собі могла піти на 8 ранку на суботню Літургію й попросити отця про сповідь після. Зрештою, в шевченківському гаю протягом посту сповідали дуже часто, то це взагалі не було проблемою.
    Зараз там з*явилася проблема і то серйозна. Люди, котрі ходять туди щонеділі й частіше навіть, не мають у кого сповідатися, бо сповідає лише один отець, якому м*яко кажучи робити цього не варто. І тут не допоможе ходіння до церкви. Мої батьки там відколи пам*ятаю, а що з того? Нема до кого піти посповідатися та й усе. Сподіваюся, що ситуація вже змінилася хоч зараз, не говорила з батьками два тижні, то не знаю точно.

10. Редвумен

Редвумен Active Member

А Ви не припускаєте, що є люди, які за рік (чи навіть за декілька років) "нагромадять" менше гріхів, ніж та людина, що ходить до сповіді чуть не щодня!

11. Hanny

Hanny Active Member

І я такої ж думки, були часи коли теж ходила до сповіді 2-3 рази в рік. А тепер стараюсь кожного місяця, бо цей дар очищення і прощення тає є необхідним для нашої душі.

12. Kasia

Kasia Well-Known Member

ок. це може мати інше назву. але малося на увазі те що пояснила.
    цього не розумію, бо то виходить , на мою думку, що людині все рівно куди йти.
    вважаю, що повинні йти до сповіді тільки православні в православні храми і т.д.
    а отже, не робили собі з того клопоту, а знали вихід - шукали день коли вам зручно.а не причини.

13. Hanny

Hanny Active Member

Моя думка така:чим частіше сповідаєшся, тим більше стараєшся жити чесно , згідно заповідей божих. Знаю таких людей які не сповідались роками, і тепер не спішать, бо страх і байдужість їх стримує. Ну і звичайно чим частіше ти сповідаєшся тим глибше розумієш суть сповіді .

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

людина через сповідь йде до Бога,а церква-лише посередник.

15. Peri

Peri New Member

теоретично - можливо,а в реальному житті - ні.Світ *не дасть*,на жаль.

16. Редвумен

Редвумен Active Member

А моя протилежна. Я йду до сповіді тоді, коли вирішую і настановляю собі більше НІКОЛИ в житті не робити якогось гріха. І якщо від минулої сповіді, я до періоду "коли треба йти до сповіді", я не зробила собі такої настанови, то навіщо? щоб вийти з церкви і знов робити те саме?

17. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

Цілком з Вами погоджуюсь. Адже Бог є один і потрібно вірити в нього, а через якого священника Ти спілкуватимешся з Богом жодного значення немає. Але це моя особиста думка, а кожен вправі думати по-своєму.

18. Hanny

Hanny Active Member

Звичайно що ні. Я йду до сповіді , щоб вибачитись перед Господом за ті мої вчинки , які Йому завдають болю і постановити собі більше їх не допускати, а не тому що

19. Gala

Gala Well-Known Member

Саме так пояснював отець-монах Корнелій про святу сповідь,що людина йде сповідатися не просто щоб очиститись від гріхів і ходити чистою,а щоб перепросити,вибачитись перед Богом,помиритись з ним.І що коли ми ,наприклад посварились з мамою,то не чекаємо її Дня народження аж через рік,а хочемо як найскоріше вибачитись....Доречі до нас о.Корнелій приїхав зі Львова і було у нас 3 дні реколекцій.Може хтоєь його знає у Львові?

20. Liliyah Romanova

Та я не про вас особисто говорила. То з досвіду, так би мовити. :) Час "річників" - то конвеєр. Мені завжди було отців шкода. Деякі сповідають по 8-10 годин.