Чорногорія - про курорти

Тема у розділі 'Мандри', створена користувачем галичанка, 16 Серпень 2007.

1. Nyashka

Nyashka Well-Known Member

Відповідь: Чорногорія - про курорти

а ми воду брали 5 (чи 6 літрів) за 0.99 евро на чай і з собою(переливали у по 0.5, щоб з собою взяти у поїздку)

оливки коштували 30 евро за кг.

Вино з магазину від 5 до 10 евро.

2. casablanka

casablanka Щаслива особистість

Щодо соків, то я також вважаю що це правильно, бо якщо справді купуєш сік, то фрукти коштують по різному і залежно від сезону. Ще щодо цін то вони в різних супермаркетах інші. То апельсиновий сік за 2.2 € в ін. маркеті ми знайшли за 1. 6 €. Була здивована. Потім почала моніторити ціни. То дещо купуємо в мегамаркеті, а деащо в самому кінці Будви, славія здається називається. Там дещо нижчі ціни, але не на все. Інколи різниця в продукті може бути біля євро. Як на мене це відчутно багато. Дивилась що гречка коштує 4,8€ , рис 800г біля 2€. Італійські макарони Barilla здається справді дешевше, порівнювала по листах для лазан'ї і карнеролі.

3. kvVItKA

kvVItKA Позитив року 2013

якщо мова йшла про макарони то мабуть мало бути канелоні?
    щодо цін то минулого року ціни були +- як в нас, але також залежить від супермаркета чи магазину, от в Хорватії цього року різниця цін між різними супермаркетами на одні і ті ж продукти в р-ні 1 навіть 2-х євро, а в маленьких магазинчиках ціни ще вищі, якщо з базаром порівнювати то як на які продукти

4. fiesta

fiesta Well-Known Member

Недалеко від Святого Стефана є пляж Мілочер. Вхід на пляж 75 євро

5. Ярочка

Ярочка Well-Known Member

Пишу з Чорногорії, вілла Марковіч:girl_cool:
    Про віллу: чимось мені нагадала Крим, якість так собі, номер взагальному ніби нормальний, але є багато дрібних нюансів. Рушників багато, чисті, міняють через день але всі вони маленькі, не банні. Кухня є, плитка є, холодильник є однокамерний з морозилкою, в яку влазить дві упаковки смачнючого морозива ( воно тут є по два і по чотири смаки в одній упаковці) Один баняк, одна пательня, дві чшки, пару ложок-вилок, один гіганський ніж-пилка і багато рюмок. Душ, туалет ніби нормальні, але то вода чсом гаряча пропадає, то в умивальнику не стікає, ще є тазік для прання. Перший день було вжко, але ми швидко до всього приспособилися. Господиня тут дуже класна, на другий день прийшла питати чи нам нічого не треба, дала ще один банячок. Всьо розкзує, показує, дуже приємна жіночка, багато нам в чому помогла (про то буде далі). Ще є телевізор. але ми його навіть не включали, бо ми таким чудом цивілізації і дома не користуємося. Зрозоміло, що є Ві-Фі, працює також з перебоями, часом треба ходити, щоб перезагружали комп\модем
    Ще забула написати, що до моря тут трохи далеко, з малявкою, коляскою, стопами біля кожного куща з квітами, собачок, киць, діток ітд ми йдем десь 20 хв

Живем недалеко біля СМ МAXI, там і скупляємся, бо з тих магазинів, що ми тут бачили він найдешевший. Наприклад Нутелла 400г біля нас в цілодобовому 4,25 в Славії 3,75 а в Максі 2,69. Молоко відповідно, 1,2 ; 1,05 і 0,83 (якось так) М ясо тут дуже класне, таке як наше домашнє, за шинку 4,39 - 5,5 .

Харчування. Їмо в основному дома, бо маєм кухню. Переважно це м ясо, морозиво Frikom, вже його згадувла, і бутербродии з нутелкою ( я її можу з їсти цілу банку без нічого) Ходили в старе місто в той Меркур, про який тут писали, там дійсно пристойно і дуже смачно. за 4,5 євро два кусні м яса і на вибір печену або варену бульбу\ рис\ макарони. Три роки тому харчувалися в Обалі, то ціни там помітно виросли, а порції зменшилися. Вулична їжа дешева і смачна. Мій балуваний шлунок тут травить всьо і вся.
    Погода: дуууже тепло, думала в таку пору не буде такої жари, не знаю як в обід, а ввечері коли сонце вже заходить за гору, десь год 18, 27 градусів. Вчора десь годинка 21 верталися з клініки (про це нижче) то я, страшний змерзлюк, йшла у футболці і шортах і почувала себе дуже комфортно.

Людей на пляжах багато, думали, що буде значно менше. В основному росіяни і українці. Минулий раз, як ми були, то тут кругом були одні Італійці. Думаю, що Росіян багато через те, що в Єгипті заворухи, бо вони більше туди люблять їздити в олл.

6. galagala

galagala Member

Головне видужуйте. А тим, що відпочинок виявився не таким, як очікували, не переймайтесь. Все одно подихаєте свіжим повітрям, подивитесь на красу навколо, відпочинете душею. Але ви і так філософськи все сприймаєте :)
    Видно, організм манюні був ослаблений тим вірусом, то така реакція на сонечко вийшла((
    А як зі страхівкою? Покрила вона витрати в клініці? І як той весь процес відбувається? Думаю, всім корисно знати на майбутнє.

7. Ярочка

Ярочка Well-Known Member

Значить тако: в документах, які дає туроператор є вказаний номер по якому дзвонити тут в Чорногорії до представника страхової але тутешній представник туроператора сказала нам, що по тому номеру фіг дозвонишся. Тому перш за все треба звернутися до представника туроператора, а вони мають нормальний номер. Потім треба подзвонити до тутешнього представника страхової, вони записують всі дані і реєструють випадок. Потім, як виявилося, страховик скидає смс куди треба звертатися. Бо ми поїхали в Мілмедік, а коли вже звітам верталися, то нам прийшло смс, що ми маєм звернутися в туристичну амбулаторію, яка знаходиться в районі автостанції. Там в тій поліклініці треба йти в приймальну, а там далі скеровують. Ті всі писульки-чеки-документи з лікарні + чеки з таксі (то тре шофера просити, щоб дав) + рецепти і чеки з аптеки треба везти в Україну. Вже дома звертатися по адресі, яку також вказує в смс представник страхової і аж тоді буде видно, що вони там покриють. Так як ми звернулися не в туристичну амбулаторію а в приватну, то не знаю як буде, потім напишу. До речі, ми в клініці за обстеження, аналіз крові і рецепти заплатили 50 євро, а в амулаторії, консультація ніби коштує 15-20, але та амбулаторія тут то типова наша поліклініка, чоловік заходив туди, казав, що там купа кабінетів, під якими черги сидять, тому навіть як нам то не відшкодують, я не жалію, що ми звернулися в нормальну клініку і отримали адекватну консультацію і лікувння. Заг аналіз крові зробили десь за 10 хв. За препарати в аптеці заплатили 13 євро.
    Ще хотіла написати про їжу для діток. Тут в них кисломолочка є в таких порційних баночках по 180 г. Є йогурт без добавок, кисле молочко і сир (кисела павлака) різної жирності по 20-30 центів в Мегамаркеті, дуже смачні "моя кравіца"

8. Wanderlust

Wanderlust Well-Known Member

Багато почерпнула корисного з цієї теми, тому відпишуся і я (сьогодні повернулися).
    Їздили самі: купували квитки на авіачартер у турфірми, житло знайшла на одному з сайтів, що тут підказали. На кордоні нічого крім паспорта не потрібно (а переживали щодо туристичного ваучера, про який люблять писати турфірми)

Житло
    Будва, вілла "Ilinka" - списалася з господинею, завдатку не просили, зустріли в аерпорту. Вілла чистесенька, ніби після ремонту, в кухні весь набір посуду, духовка ітд, великий балкон з видом на місто та море. Йти до моря 15-20 хв, буду радити всім знайомим.
    Пляжі
    Найбчастіше ходили на Могрен 1, бо вода чистесенька. Словенський - хіба увечері, бо тіні нема і близько, але окурки на березі псували враження. Були на Язі та Бечічі - широкий берег, чиста вода, непогані, але ж по відстані не дуже. Сподобався пляж на острові Ніколи - пройти від причалу вперед і вправо, прекрасні краєвиди і вода (якщо на цілий день туди, то варто брати їжу з собою).
    Поїздки
    Котор - їздили самі, півгодини їзди від Будви. Красивезне старе місто і неймовірний вигляд на затоку, якщо піднятися на руїни фортеці.
    Каньйони - брали екскурсію в Gordashevic, загалом організація ок, але якби прийшлося ще раз - вибрала б інше агенство (зупинка в нац парку Biogradska Gora ні до чого була - ліс звичайний, за який додатково 3 євро збирали, а ввечері в Цетиньє вже навіть не спинилися). Надзвичайно сподобалося озеро в нацпарку "Дурмітор" - туди б на весь день, а не на півтори години.
    Їжа
    Сніданок і вечеря - дома (салати, сири, оливки, макарони, місцева "нутелла", фрукти, "білі" йогурти). Окемо про молоко: жахливе, все довгого терміну зберігання і на смак як фарбована вода :sad:. На обід ходили в основному в "Меркурій", кілька разів брали піццу (я не фанат, але там така смачнюча "Маргарита" в "фастфуд точці" BIS) і деколи в ресторанчиках на набережній (ввечері "Зелений гай" зі столиками прямо на пляжі прекрасний).

Якщо підсумувати, відпустка вийшда чудова. Чорногорці місцями нав"язливі у послугах, але і дуже відкриті і добрі - на базарі нам часто давали якісь "подарки", як-от: оливки при купівлі олії, інший вид фруктів... Загалом, відносно бюджетний варіант вдпочинку (особливо щодо житла) в країні, повній красивих місць.

9. fiesta

fiesta Well-Known Member

Я відпочивала в Святому Стефані, вілла Marija Sumet 26 серпня-5 вересня. Період супер: вже нема спеки: +26-28 , але море ще тепле-тепле. Путівку брали в Піраміда-тур.
    Обіцяли, що вілла 300 м до моря. Так от- всі вілли там на схилі, до моря треба вниз спускатися. Раз піднімалися з пляжу на таксі - 1,5 км!!!! Правда є багато сходів поперек, але з каляскою, дитиною, парасолькою,... незручно.
    Пляж з одного кінця в камінні, а ближче до острова- дрібна галька, там класно. Лежаки і парасолі по 15 і 30 євро. З іншого боку острова пляж платний -50 євро.
    Номер був гарний, з кухнею, велика тераса. Всюди ростуть оливки, лимони, гранати, інжир... краса!!! Снідали і вечеряли в номері, на обід ходили в ресторани: Драго (нормальні ціни смачні страви, великі порції), Адровіч (на самому верху курорта, трохи дорожче, смачно, гарний краєвид), Кафе-Кафе, гамбургери в фастфуд (смачні по 3,5 євро). Є кілька магазинів (продукти, алкоголь, побут.хімія, памперси). В магазині щодня свіжі фрукти, хліб, молочне. Базар, сувеніри і пошта в Будві. Маршрутка в Будву 1,5 євро; таксі 10 євро.
    Набережної з торгівлею і кафешками нема.
    Поряд парк Мілочер- дуууже гарно: гори, сосни на морем. За парком пляж Мілочер- вхід 75 євро.
    Взагальному там дуже класно, дуже чистий пляж і вода. Але житло вибирайте поближче до моря, щоб не карабкатись догори.

10. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

дівчата, практичне питання: де у Будві найдешевший супермаркет і ринок, щоб наприклад фрукти купити.

11. Ярочка

Ярочка Well-Known Member

Найдешевші Мегамаркет і Максі. Максі в районі автостанції, його здалека видно. Понад будинками є вивіска. Мегамаркетів, як я зрозуміла, є декілька. Деякі продукти дешевші в одному, деякі в іншому, такого щоб в одному було все дешевше ніж всюди, ніби нема. Ринок є по дорозі до Максі, там досить великий вибір овочів-фруктів, ще там продають живу рибу.

---------- Додано в 21:33 ---------- Попередній допис був написаний в 21:30 ----------

А взагалі то треба розглядати конкретний район, бо якщо Ви будете жити десь під Бечичами, то сумніваюсь, що Вам схочеться пхатися в Максі. Тим більше, що кожен порівнює ціни в своїх околицях. Чоловіка брат (він жив зі сторони Бечич) казав, що найдешевший Славія , а тут біля нас (ми в районі автостанції) він один з найдорожчих

Останнє редагування: 10 Вересень 2013
  12. casablanka

Для мене Славія виявилась найдешевшою. А Maxi я не зацінила взагалі, бо ті продукти які ми в них купували, були найдорощими. Махі ми відвідували той, що знаходиться в торговому центрі, перед Мегамаркетом.

13. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

будем жити недалеко від Старого Міста.
    дякую за інформацію)!!

14. fiesta

fiesta Well-Known Member

В Будві біля старого міста є торг.центр TQ. Там є дитячий магазин Carter's і ще багато інших. Але ціни там висооокі.

15. галичанка

галичанка Well-Known Member

Чи хтось має досвід в перетині митого переходу Чоп з угорському боку в Україну? Як там з чергами? Чи краще вертатись додому через Польщу?

16. lawyer

lawyer Member

Я перетинала цього року. Черга трохи була, але то не до порівняння з Польщею (Шегині, Краківцем).

17. casablanka

Вирішила розповісти загальні враження від відпочинку в Чорногорії. Ми відпочивали на віллі "Саня Єлушич". Спершу про віллу: вілла досить не погана, з добрим розташуванням, близько до старого міста. Господиня, як для нас була дуже привітною, маленька мамина помічниця Йована просто сонечко, може спокійно відкривати магазин українських солодощів від відпочиваючих:connie_pull-pigtail. Ніяких нюансів з нею не виникло, хоча в сусідньої по кімнаті пари, були деякі нюанси про які розповідати не буду. Також було дуже приємно коли господиня пригощала всіх неодноразово своїми мега смачнющими пончиками:girl_tender:. Щодо кімнати, то в турагенстві запевнили що кімната така як на картинці, лише балкон з виглядом не на море, а на сад. Приїхавши, то була розчарована і не задоволена кімнатою, бо вона була меншою ніж основні кімнати з виглядом на море і були ще деякі нюанси. Ну це в мінус для турагенства що не розповіли.
    Щодо самої Будви та Чорногорії: Сказати що я закохалась в цю країну, то не скажу, бо збрешу. Красиві гори та місцями чисте море. Коли ми відпочивали, то було два дні коли йшли дуже сильні дощі впродовж цілої ночі і частково дня. Після дощу був такий сморід, що дихати було важко. Як-не-як після дощу повинна відчуватись свіжість повітря, а не запах каналізації. Якщо вже мій чоловік ледве себе стримував, то можете собі уявити як то було приємно. А коли я побачила ось це: , то зрозуміла що купатись в морі небезпечно. Ми в більшості відвідували пляж Могрен 2, що на першому, що на другому людей було повно. Інколи відчували себе оселедцем в банці.
    Читала на форумі що хтось їздив на острів св. Ніколи, ну і ми вирішили відвідати ті гаваї. Довго ми там не затримались, десь до години часу. Одні камні, ні лягти, ні покупатись. В морі камні, без спец. взуття навіть немає чого туди заходити, бо вийти з моря швидко не вийде. Розкласти свої речі також не дуже добре вийде, бо лежати на камнях довго не зможете. Лежаки без матрасів. Ну коли ми надивились на ті "Гаваї", вирішили їхати назад, то щоб не йти далеко до Могрену, вирішили зупинитись на Словенскій плажі, там було ще крутіше. Замість пляжу з гальки ми лежали на пляжі з бичків. Ну довго ми не витримали і пішли додому. Ось такий був день сюрпризів. Щодо гальки, то ходити мені по ній було дуже не зручно, мені не сподобалось. Щодо пляжів то ми декілька разів їздили до Св. Стефана і на пляж Каменево.
    Їжа та ресторани: Про продукти я вже писала, скажу своє враження про ресторани які чимось запам"ятались. Перше куди ми пішли це розрекламована Півніца. Замовили мідії в соусі і томатний суп. Все було пересолене, мені було мало 0.2л соку за 2.4Є. Ніяких серветок не принесли, додатковий інвентар для пустих ракушок додали пізно. Ну це звичайна пивниця де можна просто попити пива, подивитись футбол і не більше. Я навіть не хотіла там туалет шукати, хотіла пошвидше піти. Тому руки мила після того "ресторану" просто в морі:girl_yes2::girl_impossible:. Для порівняння були в ресторані Ядран. Замовили ті ж самі мідії, дуже смачні, не пересолені. Мені принесли фартушок, серветки паперові та серветки в лимонному соці, обслужили по вищому класі, за таке і чайові приємно давати. Щодо Меркуру, то були там один раз, чоловік забракував, бо він не любить стиль пузатої хати. Я взяла собі форель, а чоловік тунець. Риба смачна, велика порція, аж занадто як для одного, порівняно дешево, але один великий мінус- це все воно було холодним. Зацінили ми також один не з дорогих ресторанів від готелю Кенгуру, але розміщення далеченько, аж самий кінець Будви. Ну решту описувати не буду, можливо потім:girl_wink:. А, не можу ще не згадати ресторан "Краля". Нікому там не порекомендую, обходьте чим подальше. Замовили креветки, смак ніякий, смердючі. Я ще ніде не бачила щоб так можна зіпсувати королівські креветки. А в кінці мені попалась в картоплі здоровенна волосина. Щодо обслуговування, то на нас почав наїжати офіціант про те, чому ми не розмовляємо російською мовою, якщо ми її розуміємо. В кінці сидіння я вирішила попросити доступ на вай-фай, той офіціант щось не дуже завзято мені хотів його давати. А вже коли ми збирались і так йти, тільки чекали на решту, то нас прямим текстом звідти випровадили, бо офіціант виловив ще якихось двох дівчат, але місць не було. І він нам сказав що той столик за яким ми сиділи був зарезервований, і що нам уже пора йти додому, це вже був пік мого терпіння. Моє невдоволення вони від мене почули.
    Ще ми їздили на екскурсію в Боко-которський залив. Познайомились з гідом на паромі- звати Філіп. Дуже класний хлопчина. До речі він був у Львові, тому зав"язалась з ним цікава розмова. Але трішки обідно коли країну хвалять через пузату хату. :girl_sad:
    А ще чоловік спробував вінсерфінг, казав що отримав море задоволення. Але це задоволення прийшло десь після третього разу катання, бо до того казав що все тіло болить:girl_haha:.
    Загальне враження:В загальному я відпочинком задоволена, бо це мій з чоловіком медовий місяць:girl_dance: і саме МИ робили відпочинок незабутнім, а всі нюанси, то лише нюанси. В нас був гарний настрій, гарна природа, ну і ми самі. ;) Але вдруге Чорногорію думаю ми відвідаємо не скоро.

18. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

а на яких морях ви відпочивали до цього? куди з задоволенням, хочеться повернутись?
    я не дуже по закордонах їздила, чорногорія і болгарія лише, а решта українське побережжя чорного моря - затока, одеса, різний і всякий крим.
    то такого задоволення від відпочинку, як в чорногорії я більше не мала ніде. для мене дуже велике значення має картинка і атмосфера. на дрібні нюанси, звичайно увага звертається, але не надаю їм значення.
    щодо галькових пляжів - а які вони ще можуть бути в гірській країні? :) де-які люди спеціально їздять на дикі кам"яні пляжі, в цьому свій кайф, я теж таке дуже люблю, але з дитиною зараз це незручно.
    таки-так - пляжі будви важко назвати чимось захоплюючим, ми відпочивали в бечічах - там широкий і вільний пляж, а ще часто ходили на каменово - там взагалі супер. коли бували в будві - брали катамарани і плили до скель пониряти - незрівнянні враження, такої бірюзової води я більше ніде не бачила! під час морської подорожі по будванській рів"єрі бачили сімейку дельфінів з малюками :girl_tender: . і загалом ці таємничі гори трохи навіюють на мене таке хвилювання, що не передати словами.
    я от не прихильник готельного відпочинку "все включено", мені не цікаво відлежуватись днями біля басейну і на море дивитись з балкону номера. тому чорногорія дуже нам підходить внутрішньо і по настрою.
    якість подібні почуття викликає крим зі своїм ПБК, дуже люблю Новий Світ, але там занадто багато подразнюючих факторів для мене, тому поки відпадає.
    дуууже хотіли цього року в чорногорію, навіть вже забронювали апартаменти, крім будви на побережжі є купа чудових місць, але обставини склались так, що залишились у львові.
    в мене така любов до цієї країни, що я завжди хочу їхати туди).

19. Андріана

Андріана Well-Known Member

20. casablanka

Відправляючи свій допис, я була впевнена що буде така реакція і що багато хто зі мною не погодиться і вирішить що мій відгук негатив. Але я вирішила все ж таки висловити свою думку і враження. Я не вважаю що висловила лише негатив, у мене в думках залишились і позитивні враження від даної країни. Але коли всі розхвалюють одну річ, то її і уявляєш мега бомбезною, а коли потім її бачиш, а вона не така вже і бомбезна, звичайна хороша, як і всі інші, то тоді з"являється відчуття розчарування. І незалежно де я відпочивала, я цю країну в рожевих окулярах не побачила.