чорний список

Discussion in 'Ой у Львові на базарі' started by Гелена, Sep 30, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Відповідь: чорний список

2. bora

bora Well-Known Member

Вже писала. Нормального масла в Україні немає. Хоча.. можливо в тих хто сам своє робить. На близькому мені промисловому виробництві лабораторія перепробувала всі відомі марки - і виявила, що справжнє можна тільки імпортувати.
    Я купую масло тільки в Польщі. Тому, що в них пишуть на пачках - можна довіряти..а тому що наші - на жаль, - ні. Але це всього один слайд з нашого життя. Те саме можна говорити і про решту продуктів. В нас як ми всі розуміємо корупція, немає ні за чим, що на око не видно контролю. А тим часом країна в лідерах по захворюванню на рак.

3. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Ми давно вже всі молокопродукти купуємо тільки польські, італійські або німецькі. Українські просто жахливі, смердять так ніби в них наробила корова

4. Ірена

Ірена Well-Known Member

ну чого ж? "Простоквашино" купуємо сметану - не смердить... і сир зернистий...
    молоко купую в бабці, яка моїм дітям його з села привозить, деколи творог у неї беру.
    де ж у нашому селі набрати польського чи італійського?
    Пи.Си. То, звісно, сумнівно, але ще добре як смердить коровою (бо від корови таки) а не крейдою, борошном чи клеєм:girl_crazy:

5. Almariel

Almariel Well-Known Member

ми вже перепробували купу німецького масла і молока - не знайшла я справжнього! на смак зовсім не домашнє. навіть у їхніх біомаркетах і т.д. підкажете конкретну марку?

6. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

теж не беру базарного молока - наша сусідка визбирує пляшки, миє і віддає на базарі... щоб я з тієї пляшки зі смітника чи газона щось пила???
    про домашнє масло - стоїть добу в кухні на столі, в нас там, правда, систематично вікно відкрите (доступ кисню до котла) - не пливе, а кришиться, коли ріжеш, з ножа не стреш без зусилля... то ознака, що жінка-базарниця щось туди додала, спреду якогось - нє? чи сформоване під домашнє масло "щось" продає? бо ж і взимку домашнє масло мало би опливати? чи я щось не те знаю?
    сніжна, а спитайте, будь ласка, свого батька, чи це норма для домашнього масла?

7. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

А мені подобається купувати білоруське масло і сметану) У Винниках німецькі та італійські молокопродукти не зустрічала. А молоко давно беру селянське пастеризоване-задоволена(без особливої користі зате і без шкоди). Був випадок коли малий отравився домашнім молоком- тепер лише магазинне.

8. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

я часто користуюся такими "власними марками", але завжди дивлюся, хто виробник і якій марці воно відповідає. В тому ж Метро, наприклад, сметана Fine Food - це Президент, і насправді нічим від неї не відрізняється. До недавна, ще був сир, але тепр тільки сирний продукт.

Так само раніше було добре масло ARO, але зараз його чомусь немає, купую попільнянське. Воно і недороге, і ніяких ексцесів зі смородом чм смаженням - я яйця і грінки смажу виключно на маслі, не люблю їх на олії.

Нормальні є плавлені сирки (якщо цей продукт впринципі можна вважати нормальним, хімія хімією) АРО - то є той же виробник, що і ТМ Рось.

Також регулярно беремо арівські кукурудзу і горошок і крабове м'ясо fine food.

Так і не вичислила виробника підгузків АРО, але вони були по-справжньому добрі.

А от серед Барвінків і премії таки не знаходила вартого уваги, що правда, то правда...

9. olja_zaj

olja_zaj Well-Known Member

Вчора купила таки білоруське масло, ніби нічого.

10. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

Купляю масло Добряна 82%, так ніби нічого,не погане. Купляла і білоруське, але Добряна 82% мені більше смакує.

11. lawyer

lawyer Member

на скільки я знаю, то справжнє масло і має кришитися! а от спреди топляться

12. Talya

Talya Well-Known Member

дуже часто роблю домашнє масло (з села передають багато молока і сметани, ми стільки не встигаємо спожити), але чомусь використовую його суто для випічки чи для приготування страв, а не в чистому вигляді для канапок - бо справді кришиться, важко відстає від ножа, намастити на хліб дуже важко, крім того мені не надто подобається запах домашніх продуктів (я якась неправильна, мабуть), тому в переважній більшості випадків годую домашнім молоком, сметаною і маслом чоловіка і дитину, а сама віддаю перевагу магазинній "Молокії" (молоко і кефір, сметану вже давно не купую, бо в чистому вигляді майже не вживаю, а так то домашню використовую).

13. нталька

нталька Well-Known Member

А що скажете за продукцію Звенигора? Нам знайомі порекомендували, бо вони алергіки, а на масло і сир Звенигора нема ніякої поганої реакції. На смак, як на мене, непогане.

14. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

15. Vероніка

Vероніка Never give up

Я останнім часом почала купляти продукцію "Люстдорф" (масло, молоко "Селянське").
    Нарікань поки не мала, що скажете?

16. LuBimaya

LuBimaya New Member

+
    ми теж надаємо перевагу цьому виробнику.

17. Nastylove

Nastylove Well-Known Member

Я вже років з 5 купую молоко і масло цієї марки. Мені подобається.
    На рахунок сметани

18. Marcipanka

Marcipanka Well-Known Member

19. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

все. дістав мене новий магазин "Рукавичка" на Кн. Ольги ( біля школи гімнастики). Заношу йогоу найчорніший список, хоч він до мене і найближче знаходиться. Я не розумію, як у магазині, який лише місяць як відкритий, може бути такий , за перепрошенням, срач: брудно, весь товар вперемішку, на те болото, яке ніким не прибирається безперервно вивалюються овочі та фрукти. Їх піднімають і кладуть далі. Кульочки такі, що покласти в них нічого не можливо- дно проривається і булочки теж красиво вивалюються на підлогу. Лише кілька днів назад поставили цінники біля фруктів, а до того, на запитання покупців була одна відповідь-" ми не знаємо, у нас "забито все у комп ютері. приходьте важте на касу і тільки тоді ми вам скажемо ціну за кг". Як люди могли орієнтуватися? У відділі з ковбасою вироби сіро-зеленого кольору, їх навіть не змінюють. Поряд рибний відділ, де постійно тухлий запах ( з явився вже на другий день після відкриття магазину). Кетчупи та майонези зі строком придатності, які от-от закінчуються. Таке враження. що у цей магазин звозять вже майже некондиційний товар з гіпермаркету на Луганській. Сьогодні якась жіночка повертала некондиційний твердий сир. Адміністратор, молодий хлопець, то робив з таким виглядом, ніби послугу величезну робить. Біля магазину такий смітник розвели, що просто жах- папір, сотні окурків , поламані ящики. Кілька років тому тут вже був приватний магазин, то все було чистенько і акуратно. А зараз- сміттєзвалище. Шкода сусідів з першого поверху, які під будинком висаджували кущики та квіти- багаторічна праця нещадно знищена і завалена сміттям.

20. bora

bora Well-Known Member

На смак не визначиш наявність пальмової олії в маслі, наприклад.
    Ось свіжа статейка про неї.

Thread Status:
Not open for further replies.