чому мало жінок мають власний бізнес?

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Гелена, 13 Вересень 2008.

1. marjana lv

marjana lv Well-Known Member

Відповідь: чому мало жінок мають власний бізнес?

в попередніх дописах були думки що жінка в бізнесі повинна або бути "стервозною" або бути чоловіком у спідниці. думаю то не зовсім так. Для досягнення успіху не обов'язково бути останнім стервом, потрібно працювати і постійно аналізувати свої напрацювання, що виходить а що ні, що дасть бажаний результат а що є марною тратою сил.
    від чоловіків в таких жінках напевне є більш логічне ніж емоційне сприйняття світу. /не: - Ой,ой клієнт падлюка мені таке сказав. а швидше: - клієнт незадоволений, треба вияснити причину.../. та й це не є вродженим чи приналежним лише чоловічій статі. той хто займається бізнесом і хоче його розвинути не може різнобічно кидатись соплями /вибачте - емоціями/, потрібно сприймати, слухати і розуміти тих людей з якими працюєш і тоді все буде ОК. а ще працювати-працювати-працювати.

Стосовно бізнесу з чоловіком- а чому б ні? чоловік - Ваша друга половинка, близька людина, яка вас розуміє і любить. хто як не він буде найкращим вчителем і партнером. коли Ви займаєтесь однією справою то завжди будете один одного перестраховувати і підтримувати. може з плином часу і захочеться чогось окремого - "своє діло", але для цього теба мати достатній досвід щоб не була потрібна підтримка, бо самостійно з нуля то дійсно важко.

2. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

я б це перефразувала трохи по-иньшому: для досягнення успіху треба мати розуміння УСПІХУ (тобто його складових, серед який і аналітичність і стервозність в деякій мірі і харизма і вміння себе (читати "свій бізнес") подати - просунути - встановити...) І це не просто працювати і аналізувати, а це розуміти, що є твоєю метою, чого ти хочеш досягнути, чим ти ладна пожертвувати, що ти можеш вкласти, скільки часу ти можеш приділяти (адже є ще сім'я, дитина і ти сама), який термін окупності твоїх капітало- і часовкладень (бо час це те, що не купується ще раз). І найважливіше це те, що чомусь часто не враховується поняття ризику, а він ж то є в кожному варіанті власного бізнесу. Тому завжди слід поставити собі ще одне питання, що, скільки, де і як я готова втратити, якби щось не вийшло, не важно з якої причини (не той час, не те місце, не та парафія - не моє виявилось)...
    От тому і так, не багато жінок мають дійсно ВЛАСНИЙ бізнес, бо це не так то уже й просто.
    Особисто я вважаю, що власний бізнес, це добре, але нелегко. З другої сторони, якщо щось не попробувати, звідки ж знати яке воно на смак, вагу тощо. Тобто все зводиться насправді до того чи ризикну повірити в себе/свої можливості/втілити свої бажання/бачення... чи ні.

Хоча... я б не наважилась стверджувати, що тема, котра розпочата була ще у 2008 році, як така, зараз має таку ж актуальність в даному питанні. Якщо глянути на наших форумлянок, то багато все ж з нас жінок щось таки та й пробують!

ТАК тримати!

Колись на одному тренінгу з розвитку особистості я почула фразу і вважаю її цілком логічною: найбільша запорука Вашого успіху - це Ваша віра в справу, якою ви займаєтеся, позитивний настрій, котрий Ви вмієте передати своїм клієнтам тощо і ВАША ВПЕВНЕНІСТЬ в СОБІ! без віри в себе дійсно певне тяжко.

---------- Додано в 06:27 ---------- Попередній допис був написаний в 06:21 ----------

ага - от саме й тому не варто плутати сімейні стосунки ще й з роботою.
    Цілком логічно, що при потребі допомогти звичайно ж може, але навіщо ж вибачайте жити і працювати разом? як на мене і скучно і позбавляє різноманітності, применшує кола спілкування. У нас так: ми працюємо нарізно, але радимося один з одним в багатьох питаннях і мені чоловік багато допомагає, проте навряд чи хотіла б я з ним працювати. Я познайомилась з ним на роботі і через 4 місяці пішла працювати в іншу компанію. Таке якось не для мене.
    ІМХО.

3. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

100% золоті слова, але, часто бувають впевнені в собі, але абсолютно некомпетентні люди, і вони на диво також якось таки ведуть цей бізнес, мені колись вчитель з маркетингу казав: це бізнес двох-трьох років. Бо стабільні і великі компанії працюють з самого початку якісно і компетентно, нехай і малим обсягом. А про чоловіка, то тут все залежить від людей, є такі види бізнесу, який без чоловіка, просто важко собі уявити.

4. SniganaN

SniganaN New Member

Коли в сім'ї і чоловік, і дружина мають кожен свій власний бізнес, при появі дитини (найбільшого капіталовкладення), комусь треба пожертвувати:girl_bye2: і переважно це стає жінка. Звичайно можливий варіант- няня, бабусі, але не кожному такий варіант підійде.
    А після першої дитини йде друга:girl_bye::connie::connie:...
    А потім мало жінок наважуються на власний бізнес, все таки час зробив зміни, та й бізнес це завжди доля ризику, а дитину годувати треба. І, щоб довго не шукати, жінки йдуть кудись на роботу, а кому повезе- то на хорошу посаду до чоловіка, тут і з\п, і з лікарняними, і відпрошуваннями проблем нема. От і відсіюється значний відсоток бізнес-леді.
    Особисто мені більше подобаються жінки типу "сама собі господиня":girl_cool:, але от погодитись, щоб мою дитину виховувала чужа людина, наразі неможу:girl_cray::girl_cray::girl_cray: Можливо то тимчасово, всеодно з часом доведеться змиритись:girl_cray:
    Ось так трохи сумно вийшло!!!

---------- Додано в 10:17 ---------- Попередній допис був написаний в 10:11 ----------

Особливо, коли контракти заключаються в пивбарі:cowboy::cowboy::cowboy: чи так-:rus::rus::rus:, а жінкам там не місце.

Останнє редагування: 20 Лютий 2010
  5. Редвумен

Редвумен Active Member

то у вас якісь антифеміністичні погляди? Думаю, що жінки також можуть в пивбарі заключати контракти. Зараз вже майже немає місць, професій чи видів бізнесу, що діляться за гендерним принципом. Знаю жінку, що керує будівельною компанією і чоловіка, що завідує садочком.

6. natalka-matias

natalka-matias Well-Known Member

бізнес і конкуренція то як два брати-двійнята, і виживає спритніший, сильніший і креативніший, як на мене то гендерна ознака не відіграє жодної ролі тут. знаю багато чоловіків, що неспроможні на підпорядкованій роботі щось добре робити, і знаю супер-жінок, що так керують і конкурують, що деяким і не снилось. Головне бути в своїй стихії і тоді немає жодного значення "де і в який спосіб..."

7. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

За мною останнім часом ходить бажання організувати собі якийсь підзаробіток. Так, щоб будучи в декреті заробляти пару рублів на свої потреби. То не бізнес, а так... і не знаю що придумати, але щось мушу, бо дуже хочу! І взагалі не хочу виходити на роботу, бо як згадаю ту працю на чужого дядю :8::8::8::8:
    Що б то придумати :girl_tender:

8. dieSonne

про пивбар я вас зовсім не зрозуміла, може то у вас гумор такий?

для мене друга дитина стала поштовхом до відкриття власної справи. І нікуди і ні з ким я дитину не залишаю. Діти при мені, займаюся улюбленою справою і підзаробляю. Головне - знати чого хочеш і правильно розрахувати сили.
    навіть коли я ходила на державну роботу з 10 до 18.00 години, то в мене не було відчуття, що мою дитину виховують чужі люди, бо малий був з бабусею і дідусем. А після 18.30 і до 22.00 є багато часу, який можна провести з дитиною і з виховними цілями і просто з приємністю. Тут все залежить як організувати свій час.

9. gillian

gillian New Member

Даремно ви так, Марусю! :)
    Я чудово веду переговори. Завжди успішно.
    І мені більш спокійно, коли на переговори йду я, а не хтось інший. Свій результат можу передбачити майже завжди.

---------- Додано в 20:02 ---------- Попередній допис був написаний в 19:40 ----------

Істинна правда!!!
    Я відколи впряглася, то вдома половина справ чекає своєї черги. Про готування їжі щодня вже давно забула...

---------- Додано в 20:27 ---------- Попередній допис був написаний в 20:02 ----------

ЗОЛОТІ СЛОВА!!!! Я тільки це всім і говорю))) А головне - вірю!

10. Natalya

Natalya Well-Known Member

Великі домовленості і справді не в простому пивбарі складаються, а в дорожезних ресторанах і навіть стрипклубах (з практики, не власної)...

11. Редвумен

Редвумен Active Member

Справжні "великі" домовленості укладаються в робочих кабінетах за участю масмедіа. А стрипбари - то щось з 90-х рр..... І слава Богу.

12. dieSonne

це вже залежить від виду діяльності фірми, якщо пацани продають презервативи, то іншого місця годі собі уявити :) Все залежить від ментальності. Але вагомі домовленості мають вестися у спокійних, без зайвих "свідків" місцях. Дорогі ресторани, це як на мене, найкращі місця, хоча, якщо є пристойний офіс, то краще робити це в межах фірми, а підливати контракт можна і треба в ресторані.

13. Lidusha

Lidusha New Member

Ви щось, здається, фільмів американських передивилися....Великі договори звичайно підписуються банально в офісах. А от обмити вже завершену справу звичайно можна в ресторані, за умови коли в ділових сторон хороші особисті стосунки, що буває доволі рідко, бо бізнес і особисте життя - це часто для ділових людей різні речі.

14. dieSonne

15. SniganaN

SniganaN New Member

Власне я і мала на увазі такі місця, де порядним жінкам не місце. Якщо з таким не стикалися, то добре, але це не означає, що такого нема. На конкурсах краси, "королеву" вибирають за кулісами, а потім вже йде гра на публіку для наївних. Думаю тепер більш зрозуміло, що я мала на увазі.

16. Natalya

Natalya Well-Known Member

17. dieSonne

те, про що ви говорите не бізнес, тим більше не власний, я кажу про людей, які мають власну справу, про людей які живуть з того, а не про магнатів і багатих буратіно, синків всяких політиків і т.д.

18. SniganaN

SniganaN New Member

Є різні види зайнятості, тому сперечатися не буду. Наприклад, якщо бізнес типу ейвон, то можна і з дитиною гуляючи заробляти на замовленнях мамочок.
    Ви тільки не подумайте, що я маю саме Вас на увазі, просто коментую фразу.
    Можна зробити з авто чи офісу дитсадок, щоб дитина була поряд:girl_crazy:цей значок замість коментаря

---------- Додано в 10:37 ---------- Попередній допис був написаний в 10:29 ----------

Класно Вам! А в мене такої можливості нема. Єдиний варіант- няня, а то чужа людина.

---------- Додано в 10:48 ---------- Попередній допис був написаний в 10:37 ----------

Питання звучить так: "Чому мало жінок мають власний бізнес" і моя відповідь така: "Через материнство".

19. dieSonne

або вдома дитсадок :)
    а насправді материнство не перешкода, це в нас в голові перешкоди, бо маю як приклад кілька кобіт, добре знайомих, то троє з них успішно керують невеличкими фірмами, маючи при цьому по двоє діток. Тому справа не в дітях, а в бажанні та підходах. В куми чоловік сидить з дітьми, вона заробляє, потім і його взяла до себе на роботу, інша теж дуже успішна - чоловік з дитиною, в іншої - нянька, добра подруга, майже член сім"ї, і всі ті жінки займаються улюбленою справою, тим, що їм справді до душі, тому питання з тим чи "можу" я мати власний бізнес, залежить від того чи "хочу" я його мати, бо якщо "хочу", то варіант завжди знайдеться. Все інше це просто втеча.

20. SniganaN

SniganaN New Member

Я виділила слово МАЛО жінок і не писала, що всі жінки взагалі, котрі являються матерями не можуть мати власної справи. У всіх різні можливості.
    Добре, якщо комусь так повезло з чоловіком, який сидить дома і бавить дитину, чи батьки можуть допомогти, але не всім таке щастя. А на рахунок няні, то після тих передач, де показують, як няня "доглядає" копняками дитину, чи заснула, а дитина вилетіла у вікно... Сама бачила ставлення нянь до дітей на вулиці, але то вже інша тема.
    А на рахунок "хочу", я з вами не згідна, бо між "хочу бути бізнес-леді" і "хочу, щоб моя дитина була в безпеці, щаслива..." кожна мама робить свій вибір, треба ж чимось жертвувати.
    Інша справа, коли діти доросліші і не потребують стільки маминої уваги, тут спорити не буду!
    На цьому пропоную нашу дискусію закінчити, так як кожен в чомусь правий і пише з власного досвіду:girl_bye2:.