Чому я боюся виходити заміж?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем lanka, 18 Жовтень 2007.

1. Pirania

Pirania New Member

Відповідь: Чому я боюся виходити заміж?

і я боюся... а кличуть же! мені, правда, лише 19, але весілля, плаття, РАГС -- то для мене форс-мажор, неминучий наслідок .. зальоту:) Люблю свого коханого, але то ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ!!!!!!!

2. Левицька

Левицька New Member

Можу лише поділитися власним досвідом)) Коли я виходила заміж, у мене не було жодних сумнівів, страху, думок, заглядувань у майбутнє..., я ставилась до того дуже просто і радісно. Для мене шлюб - можливість і щастя бути поруч з коханою людиною.

3. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

А я боялась, доки не зустріла справжнє кохання.

4. Amira

Amira New Member

Це як лотерея...І ніхто не знає, коли рано. а коли пізно!
    Стільки багато різних думок на цю тему. Але на мою думку має бути пристунє справжнє кохння, тоді і сім"я буде щасливою і шлюб довговічним.

5. Волошка

Волошка Well-Known Member

А ще є приказка, що "вовків боятися - в ліс не ходити". Звідки ж наперед знати, що все буде добре?!

6. Левицька

Левицька New Member

А звідки знати, що не буде???
    Треба любити і не сумніватися!!!

7. Волошка

Волошка Well-Known Member

Ну, сумніви завжди є. Ніхто ж не ідеальний. Та й звідкіля знати, що твій чоловік не виявиться "поганим чоловіком"? І всі ці розмови про те, що треба дізнатися про людину ще до одруження - ніколи не зможуть бути реалізовані на всі сто.
    Можна, звичайно, визначитися, чи підходить тобі людина за принциповими поглядами на життя. Але ніколи не можна бути впевненим на момент одруження в тому, що все насправді буде прекрасно, незалежно від того, чи любиш. Якщо, звісно, тверезо мислити.

8. Левицька

Левицька New Member

Не завжди (я тут про себе).

А звідки знати, що він таким не стане в процесі спільного життя? А може, Ви змінитеся? Хтозна...
    Варіантів море, людина - не робот, її вчинки неможливо спрогнозувати чи виміряти. Ми самі не знаємо, що від себе чекати. Мабуть, тільки тібетські лами пізнали себе до кінця (вони будуть це заперечувати), а що говорити про простих смертних?
    Комбінацій поведінки - мільйони, якщо їх всі розглядати, то можна прогавити саме життя!

9. Фрезія

Фрезія Well-Known Member

Щось мені так зрештою стало здаватися.. що коли зустрічаються люди, які вміють домовлятися в разі конфлікту інтересів (взагалі, по життю.. ще ДО зустрічі, з самими різними людьми які їх оточують) - то шансів на "добре" в шлюбі є дуже багато. За умови співпадіння найважливіших цінностей, звичайно (у кожного - трошки своє буде), ну і початковому однаковому по силі бажанні бути разом.

10. Natalochka

Natalochka Well-Known Member

Сумніви тільки руйнують стосунки.
    Те що треба дуже добре пізнати людину до одруження - це правильно, але скільки є випадків що люди зустрічаються по 5, 8 років, одружуються і через деякий час розлучаються. І міра пізнання в кожного своя - декому вистачає декількох місців побачень і люди щасливо живуть разом все життя, а комусь декількох років мало....
    Як на мене то не треба сумніватися в людині з якою ти хочеш бути поряд. Всіх "якщо" в житті не прорахуєш. То ж треба бути разом, вірити в один одного і насолоджуватися життю :girl_smile:

P.S. Щось дуже оптимістичне закінчення вийшло :girl_smile:

11. Відповідь: Чому я боюся виходити заміж?

Наталочко!Не бійся,страшно перших 15 років,а потім звикаєш!!!!!!!!!!!А ще добре каже народна мудрість: "В житті як на довгій ниві...":connie::rolleyes::girl_tender::girl_tender:

12. loreniya

loreniya Well-Known Member

на мою думку перед одруженням треба пожити разом, хай це і суперечить традиціям... Поклавши руку на серце - хто зараз виходить заміж дівчиною? одиниці... так чому вже в одній хаті не пожити? Подивитись на всі мухи і коники... та і свої показати... Якшо все нормально - вперед в загс!!! А то потім плачі - а він з друзями на рибалку їздить на ніч, а я з подружками навіть на каву після роботи не маю права піти...

13. Natalochka

Natalochka Well-Known Member

Дякую, але це напевно іншій Наталочці :girl_smile:
    В мене сумнівів чи страхів щодо одруження не було в мене ніяких. Тьфу-тьфу щоб так далі все було))))

Ми так зробили - пожили пів року разом. Чесно кажучи спочатку було важко - така притирка характерів йшла. Ми двоє вже дорослі, зі своїми поглядами на життя, думками, звичками, які м"яко кажучи не завжди співпадають. Але то проходять всі і не потрібно боятися! Зато рішення про одруження вже було свідоме - ініціатива була з боку чоловіка. :)

P.S
    Я це все розказую до того - що не потрібно боятися. Якщо є бажання, впевненість - все буде добре

Останнє редагування модератором: 2 Вересень 2010
  14. Надька

Надька Well-Known Member

немає чого боятись виходити заміж, особливо коли кохаєте один одного. тут є більше плюсів ніж мінусів.

15. Yansa

Yansa Комерційний Member

Кожен тут пише свій власний досвід, я також напишу свій:girl_curtsey:
    Нажаль перший шлюб для мене був більш ніж жахливий! Я ледь спекалась цього жаху. Деталі зайві. Нікому на світі того ж досвіду не побажаю. Люди за 20 років життя і не мали того що зі мною відбувалось за 3 роки шлюбу.
    Після розриву першого шлюбу я 2 роки взагалі дивитись на чоловіків не могла. Для мені вони здавались всі до одного на одне лице.
    Мені було важко вчитись довіряти кому би то не було.
    Але час йшов, рани по трохи загоювались.
    Головний висновок - любий досвід тільки на ліпше!
    Навідь найгірші речи до нас ідуть тільки на добро! Зрозумійте мене, я не садо-мазохістка і відношу себе до людей які намагаються актуально дивитись на все що відбувається в житті.
    Я все не забула, а зробила висновки. Я не роблю тепер помилок які робила раніше!
    Через 2 роки після першого шлюбу я зустрілась людину з яким я довгий час спілквалась як з другом(бо колишній чоловік змусив мене не спілкуватись ні з ким , навідь подрги стали табу) і все саме по собі зрослось!
    Ниска негативного досвіду і постійного аналізу цього досвіду принесла мені людину і відносини моєї мрії! Це чудова людина і біля нього я відчуваю себе особливо!
    Висновок! Ніколи і нічого в цьому житті не треба боятись! Найгірші речі переходять в щось прекрасне!
    Любий досвід - це добро!
    Просто закритись від чогось і боятись принесе тільки те що страх буде збільшуватись у вашому серці і житті!
    Любите - ризикуйте! Це тільки досвід, який окрім добра нічого не несе.
    Головне нікого не звинувачувати, а робити свої висновки. Ніхто окрім нас в наших проблемах не винний.

16. meros

meros New Member

так, ви справді зрозумієте коли знайдете підходящого кандидати, та спішити не треба, бо під впливом емоцій, кохання, можна поспішити!
    Вам буде добре в цей момент і схочете, щоб так було вічно!
    Та такого не буває, як каже моя знаййома, - "спочатку цвіточки, потім листочки, але ще й голочки є".
    Треба жити реальністю, і тверезо думати навіть закоханим, бо коли захоплення проходить, треба щоб збереглось розуміння та повага, тоді і кохання не треба, бо я чомусь не вірю, що воно буває вічним!!!!

17. pravovuk

pravovuk Well-Known Member

YANSA........прочитала Ваше повідомлення....ну це Ви прямо до деталей про моє життя розповіли......аж сльози навернулись....згадала все......

18. duvodivchunka

duvodivchunka New Member

А я не боюсь того заміжжя, а просто до нього НЕГОТОВА і чудово розумію усіх, хто опинився в схожій ситуації. На все свій час.
    Мене вже всі родичі, друзі, друзі друзів, сусіди, співробітники співробітників замучили з тим заміжжям. В ліфт не зайдеш без того "а коли то вже?". Свята теж не свята, бо всі бабці йойкають і яйкають, і як то, і коли то вже... Вдома - те саме. Сьогодні ходили в гості до батьків коханого, то всі знов завели улюблену тему - зали-пляцки, то я як сказала, шо ше заміж не хочу, всі чуть не вдавилися. Бо йой, як то... І коханий почав воду хлебтати, ніб з місяць не пив...
    Я навіть десь читала, шо людям, яким бракне цікавих подій у власному житті тре то компенсувати позитивними емоціями, і велике весілля, таке з розмахом, один з способів. Те саме можу сказати про багатьох людей з мого оточення.
    Суть не в печатці чи обітниці, одруження, то не справа одного дня - погуляли і забули, то на все життя. Тому до цього і підходити треба з розумом, а не керуватись думками інших.
    Виговорилась..

19. BIEDRONKA

BIEDRONKA Member

Я також раніше так говорила, всі тільки й про весілля питали, а потім врешті зрозуміла-все, я готова, хочу сім"ю, на дітей почала задивлятися))))
    А на запитання коли заміж, завжди відповідала, що ніхто не пропонує)))

20. sofcja

sofcja Member

боюсь, бо знаю скілько пардон козлів, за яких би найгіршого ворога заміж не віддала, що боюсь в шлюбі розчаруватись і в власній половинці...
    а розлучатись не хочу ні за яких обставин...