Чому і коли віддавати дитину в садок?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zlju4ka, 2 Травень 2010.

?

Коли ви [би] віддали дитину в садок?

1. чим швидше, тим краще!

0,3%
  2. до року

0,3%
  3. після року

2,7%
  4. після двох років

39,7%
  5. після трьох років

44,1%
  6. не раніше п'яти років

3,7%
  7. та нащо дитині той садок?

9,2%
  1. DolceVita

DolceVita Well-Known Member

Відповідь: Чому і коли віддавати дитину в садок?

ніколи в житті садок,школа,інститут,робота,армія,президент....не замінить дитині МАМУ!!!! Садок-це не заміна мами чи сімї,це доповнення. Це хороший досвід перебування в колективі і є можливість навчитися жити з іншими дорослими(чужими),а не тільки з рідними і близькими

2. natorella

natorella Well-Known Member

йой, вже стільки писали, шо все залежить від сім*ї і дитини
    може бути абсолютно не_садкова дитина, не зможе з тим колективом жити, хоч би її з півроку віддати і вона там буде *соціялізуватись*
    а може бути дуже компанійська дитниа, котра в садок не ходила.
    в мене сашка такий - живе з різновіковими дітьми однаково, з дорослими йде на контакт легко
    ну піде в садок чи на підготовку
    але то не самоціль, то просто одна зі щаблин життя в даному суспільстві

3. Knopka

Knopka Well-Known Member

Обходила я кілька садоків в нашому спальному районі Києва, мама рідна, наш львівський малесенький садок був просто раєм. Тут в групах по 35 дітей, виховательки, які говорять суржиком і гавкають на тебе з порога чого прийшла, бо взагалі зараз неприйомні години, щоб подивитися на групу, обстановку, умови - мови не може бути... Тут плати гроші, а що отримаєш - невідомо, бо висотних будинків набудували, дітей більше, ніж садків, тому вибір дуже примарний. Приватні садки з їхнім співвідношенням ціна/якість окрема тема, ми з огляду на ціну поки що туди і не рвемося. Так що наразі Ганнуся тат однозначно буде вдома зі мною, будемо ходити на гуртки, гуляти, щоправда маємо мовний барєр, здебільшого тут усі російськомовні, а моя дитина російської не розуміє... Правда вивчила вже "дасвіданія" і "мальчікі")))

4. manka

manka Member

Тому можна зарадити. Головне не давати їм спуску.

5. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

Ми мешкаємо біля садочка. Постійно виходячи з малою на прогулянку вона запитувала "Що це?" і я розповідала що то садочок і що дітки ходять туди, тоді коли батьки йдуть на роботу. Через тиждень розмов якось Яня мені каже "Мамуля хочу в садочок до ляль" І так мене тим мучила що почала я цікавитися садочками. І знайшла. Пішла Янька у садік у квітні 2011. Але ... але...
    Забрати з садка дитину було малореально, зранку перша фраза була що швиденько слід збиратися в садочок... дома розмов тільки про садочок. Мотивація чемності була що "нечемних діток і садік не беруть" І лишенько... як виявилося "Левеня" на літо закривається. Цілий червень ми гуляли поряд з садочком і бачили шо "ляль нема". Ми навіть навчилися дружити лише з горщиком і нічого кудись інше (також подіяла мотивація садочком). Яночка по нині марить відкриттям садочка, а я чекаю того вересня як не знаю чого.
    Тепер розповім про сам садочок. Там працюють люди від Бога. Більш чуйних, позитивних і добрих людей важко уявити. За тих два місяці що мала походила у садочок (і то лише на половину дня), вона гурму всього навчилася. У дитини виникла фраза про те що її "вчили так робити у садочку" ( а там ніц поганого не вчили). Жодного разу мені не віддали дитину брудну чи у подертій одежі чи з синцями чи ще там з чимсь. Я сама була присутня перший день і була просто шокована ставлення вихователів до діток (у самому хорошому значенні слова "шокована").

З своєї дитини я роблю висновок що до садка слід бути готовими. Якась дитина потребує колективу у рік, якась у -два, хтось - у п*ять, я ще комусь і колективу з мамою повністю вистарчає. І я шось не дуже розумію тих матуюсь які залишають у садку своїх виючих за ними чад, а самі йдуть на роботу. Просто цікаво кіко то на тій роботі мають платити, що матір так легко жертвує нервовою системою та психологічним станом своєї дитини? І цікаво чи взагалі вищеназвані аспекти мають якусь ціну?

6. kljysochka

kljysochka New Member

ойой! а який номер того раю?

7. Adriasia

То садочок для діток з вадами зору "Левеня" (жаль маєм троха з тим клопоту, власне тому пішли туди). Володимира Великого, 72.

8. Person

Person New Member

Мені ця фраза нагадала хлопчика, який вчився зі мною в одному класі, ще за часів Союзу. Не знаю чому, але в садочок він перед школою не ходив. Ото пів року відплакав у першому класі за мамою. Ми, однокласники, не розуміли, що сміятися не треба - треба підтримати. Тяжко йому було. За той перший клас діти вже здружилися, а він все за мамою плакав і був самотній.
    Тепер я тяжко думаю, що робити зі своєю дитиною, яка не хоче мене відпускати і все згадую того хлопчика....

9. Adriasia

А це вже зовсім інша тема. Це проблеми які вилізли у результаті відсутності правильного, коректного і мудрого виховання у дитині самостійності. Безумовно що дитина яка завше з мамою буде відчувати у ній потребу. Але з дитиною (абсолютно будь-якою) завжди можна поговорити і домовитися, головне робити це не нав'язливо, показувати приклади і мотивувати. Коли моя доня не хоче залишатися з моєю мамою я розповідаю казочку про то як Червона Шапочка до бабусі у гості ходила (без того шо вовк там всіх поїв). Просто розповідаю щось де говориться про любов до бабусі і те що з нею можна залишатися (іноді у нас зайчики ходять до бабусь і всі решта звірі, які в голову взбредуть на даний момент)
    Так що проблеми плачу за мамою були спричинені швидш за все абсолютно неправильною поведінкою батьків щодо даної ситуації.
    І дійсно іноді бувають ситуації коли мама просто ну мусить виходити на роботу, а дитина у садочку плаче. Але ж нічого не заважає матері говорити про це з дитиною, адаптовувати дитину, мотивувати дитину. Просто багато матерів на жаль лінуються "зайвий" раз щось дитині розтлумачувати, пояснювати, шляхом гри спонукати дитину до рішень. Завше легше завести дитину, зачинити за собою двері і піти... Маємо у садочку такий випадок коли мати приводить, залишає, а дитина годину верещить...

10. natorella

11. Adriasia

12. Женічка

Женічка Well-Known Member

я чомусь думаю, що це залежить не від виховання,а від "внутрішніх якостей" дитини. тобто, від емоційного забарвлення характеру.
    я була повністю несадочкова, ридала навіть у 6-ому класі у таборі. всі ми різні, хтось важче йде на контакт, хтось лекше. не знаю, як мене батьки мали б виховевати, щоб я не була такою домашньою, якою впринципі я є дотепер.

13. natorella

про то я все і кажу
    я була така домашня до ркоів 18 (поки не почала їздити з квн-ами)
    при тому в садок (навіть ясла) ходила з 11 міс
    бо була інтравертивною дитиною
    все залежить лише від характеру дитину, безумовно

14. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

і від сотні життєвих, сімейних і інших факторів

15. Adriasia

А звідки в дитини береться характер? Я не говорю що дітки народжуються без стержня характеру. Але все ж багато залежить від того що вони бачать, що їм розповідають, чого їх вчать і до чого привчають. Є дітки що чекають завершення садочкового дня, щоб пошвидше опинитися біля мами, рідних стін і т.д., а є такі як моя мала - за вуха від садочка відривають і то ледве. А є такі що панічно садочка боляться... та різні є.
    Я ще раз повторюся, що це індивідуально. Нема шаблону, нема копірки, нема стандарту, не норми іт.д.

Щодо теми, то шкода, що варіанти походу дитини у садочок обмежили віковими рамками. Мені б дуже імпонувала відповідь "коли дитина готова до садочку" Бо коли батьки планують давати туди дитину вони повинні її до цього готувати. А не просто відвести, залишити і усьо.

16. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

Да а в мене взагалі унікальна дитина, і попробуй поговори з ним і об"ясни...говорю об"ясняю. Потім питаю " Синулічка, підеш в садочок з дітками бавитись?" , а він мені " ні-ні" а потім йдем в сторону садочку він як побачить садочок, то тільки його і бачили біжить туди :girl_wink:
    І будь мудрим, а так би послухала і сидів би дома біля мами.

17. veronka

veronka зла друзя

а знаєте, панусю, якщо джерелом доходу в сім*ї є лише мамина робота (бо тата нема, наприклад) і на 130 грн. від держави удвох з дитиною не прожити ну ніяк, то певно таки мама ЗМУШЕНА рвати собі серце, ревіти дорогою на роботу за тою залишеною у садку дитиною!!!

18. Adriasia

А знаю. Добре знаю і на собі знаю. і не до теми, але на на 130, а на 540 (то коли матуся не лінується довідки позбирати) + аліменти або допомога самомамі (мати-одиначка некрасиво звучить)
    І добре знаю як то коли дитина лягає спати, а в мене починається робочий день (а чи день?) і не менш добре знаю, як то коли залишається лише на молоко і то коли всі копійки вишкребти. Все знаю. Але то не причина кидати дитину на сторонніх тьоть і летіти на якусь роботу. Можна робити роботу вдома! Я це знаю, бо перевірила на собі. А у мене дитина щей з різними хоробами була.
    Тому кому кому, а мені (не в образу сказано) не розповідайте байок про заплаканих матусь яку йдуть на роботу і ридають що кровиночку залишили. Іншу роботу шукати тра. Ту яка не руйнуватиме дитину. Або дитину до садочка готувати мудро і так щоб садік для дитини був не у травму, а у радість.
    Вибачаюсь якщо наоффтопила.

19. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

А якщо цілий день сама з дитиною то я як виховувати,привчати та вчити? ставати людиною-невидимкою,що б інколи від мами відпочивав?

Останнє редагування: 26 Липень 2011
  20. Adriasia

Говорити з дитиною. Багато говорити. Моя Яна надивилася мультика про Петрика П*яточкіна і закортіло у садок, нагулялася біля садка і захотілося туди дитині самій (хоча їй більше колективу хочеться і це зрозуміло). Але я собі садочкової мети не ставила. Працюю вдома, тому мала не заважає абсолютно.
    А може це у мене така дитина (садочкова), я не знаю. Хоча завше також перебувала цілими днями з нею і вбудованої властивості ставати невидимкою у мене немає.