Чому і коли віддавати дитину в садок?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zlju4ka, 2 Травень 2010.

?

Коли ви [би] віддали дитину в садок?

1. чим швидше, тим краще!

0,3%
  2. до року

0,3%
  3. після року

2,7%
  4. після двох років

39,7%
  5. після трьох років

44,1%
  6. не раніше п'яти років

3,7%
  7. та нащо дитині той садок?

9,2%
  1. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Чому і коли віддавати дитину в садок?

Все більше і більше чую поганих відгуків про садки...
    Поступово починаю хвилюватися, як мені вдастся вийти із цієї ситуації. Коли малому виповниться три роки, моя декретна відпустка закінчиться і тоді постане питання або виходити на роботу, дитину в садок, або кидати роботу взагалі. Робоу не кину, бо чоловік не потягне фінансово дитну і мене домогосподарку. Я вже мовчу, що взагалі планувала вийти з декретної відпустки швидше ніж за три роки. І хоч ще часу трохи є, але вже думаю. Тим більше кажуть в садочок треба ще заздалегіть на чергу ставати.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Гм... А це позитив?
    Як на мене, тут відповідь очевидна. Коли ситуація скрутна, то треба значить. Головне, аби чоловік знав, що ти виходиш на роботу, аби йому помагати, а не щоби він тепер міг розслабитися.
    Ми цілковито самі тут. Розраховуємо завжди тільки на себе. Я єдина з дозволом на роботу. Якщо до 1 вересня це не зміниться, я піду на роботу, інакше нам не те, що їсти не буде за що купити, нам жити не буде. Хіба в машині, бо то єдине, що цілковито наше. Коли питання стоять руба - відповіді очевидні. Коли просто хочеться на роботу, бо набридло вдома сидіти, значить людина просто не вміє себе зайняти чи організувати.
    Тут на слова "офісний планктон" ображалися. Ну, я теж належу до того "виду" працівників. І щиро скажу, що за 3 роки з Дарком я розвивалася й пізнала та навчилася багато нового, а за 3 роки роботи на фірмі таким похвалитися не можу. Так, я постійно собі шукала щось, аби були якісь проєкти. Оскільки могла робити великий обсяг роботи досить швидко, то отримала дуже багато обов'язків, які після мого відходу поділили між 3-ма особами, але похвалитися якимось особливим розвитком не можу, як би не хотіла.

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

тут скоріше ситуація така : ми отримуємо ту інформацію, яку підсвідомо хочемо почути. Коли я була настроєна проти садка, то мені також тільки негативні відгуки і траплялися. Коли проблема садка нам вже стала неважлива, то навпаки- з явилося багато позитивного досвіду у теперішніх дітей коліжанок чи знайомих.

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Я колись теж так думала, але, на жаль, не так це легко, як здається і не всім це вдається, навіть при дуже-предуже великому бажанні.

---------- Додано в 22:21 ---------- Попередній допис був написаний в 22:15 ----------

Та тут не в настрої справа. Хочу я того, чи не хочу, попри все мушу буду віддавати дитину в садочок, хоча би в роки три, а як побачу що чоловікові заробітки будуть такі, що дитину не буде на що годувати, то й швидше.

5. Blondo4ka

Blondo4ka Well-Known Member

От і серед моїх знайомих "одноліток"-мам постало таке питання: дітям близько двох років і вже багато хоче віддавати їх в садочок. Я, наразі, навіть уявити собі того не можу, бо мій синочок сильно "замамканий" (як каже Ліля). Навіть не впевнена що і після трьох зможу віддати. На сьогоднішній день підробляю бухгалтером в ПП, всю роботу виконую з дитиною. То і невеличкий додаток до сімейного бюджету і якесь різноманіття.

6. Liliyah Romanova

7. Leila

Leila Well-Known Member

просто вихователька дуже-дуже хороша і діти її дуже люблять, а чого не з мамою, то не знаю, просто напевно так тій дівчинці захотілося

8. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

9. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

10. Liliyah Romanova

У цих людей принцип "після мене, хоч потоп". Хто ж колись працюватиме, якщо дітей треба не мати або не доглядати?
    От про що треба говорити 8 березня, а не про квіточки та чоколядки. :girl_sad:

11. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Дівчата, не хочу влазити в ту тему, але лиш одне напишу-то не тільки в нас так відносяться до народження дитини. Я вже десь писала, що головний диригент в оперному моєї сестри в Польщі побачив її в маєчці такій вільній на животі, подумав чогось собі, що вона вагітна, то такий крик зчинив. Що яке вона мало право вагітніти, адже вони її взяли на роботу, щоб вона працювала, робота у неї відповідальна. Так що це проблема у світі, а не лише у нашій країні.

12. Liliyah Romanova

Та то відомо, Вітторіє. У Штатах недаремно тільки 3 місяці законного декрету. Просто говорили про Україну. З одного боку ніби є аж три роки декретної післяпологової, а з іншого - така дискримінація...

13. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

подивилася назву теми-Чому і коли віддавати дитину в садок?..і автор -Злючка...ржала)))))

14. Liliyah Romanova

15. Liliyah Romanova

Напишу, чому ми віддали Дарка в садок.
    У нас причина була дуже банальна: знання мови. Оскільки вдома говорили лише українською, а в парку я бачила, як дитина нервується, коли до неї говорять англійською, та ще й швидко, то коли за моїми відчуттями "прийшов час", що він був готовий до садка, ми почали шукати, куди його дати.
    Тоді, ми не думали, що затримаємося тут на довше, ніж плановані 2-3 роки.
    Ще однією причиною була моя депресія, спричинена переїздом, незнанням мови. Аби позбутися страху щодо всього чужого, я вирішила спробувати десь попрацювати. Ми нічого не штовхали, примусового пошуку не було, радше навпаки, дуже "на люзі". Бог дав так, що ми водночас знайшли і садок, і я - роботу. Я дуже переживала, як Дарчикові піде, але йому однозначно далося то легше, ніж мені. Ну, і оскільки питання фінансів для мене не було першочерговим, ми віддали його до садка, де виховання було інтуїтивне, хоча й коштувало то половину моєї місячної зарплати.
    Із Натанчиком уже дивимося на ситуацію інакше, бо хочеться, аби дитина перше української навчилася. У Дарка першою мовою стала англійська фактично, бо вдома він розмовляв власною мовою, вигаданими словами.
    Так що я прихильниця теорії, що діток можна (якщо треба) віддавати до садка після того, як їм виповниться 3,5 роки. Але... коли я Дарка давала в садок, про теорії ще не чула взагалі. Я з ним постійно керувалася відчуттями та інтуїцією. І вона мене не підводила.

Останнє редагування: 28 Березень 2011
  16. Анута

Анута Well-Known Member

а ми плавно підходимо до того, що Павлусь дозрів до садка. Побачимо що з того вийде :)

Останнє редагування модератором: 17 Червень 2011
  17. natorella

natorella Well-Known Member

саша в селі ходив мимо садка і кричав - хочу в сааааааадік!!!!
    потім ми з ним побалакали і прийшли до висновку (я підвела;) ), шо він просто хоче з дітьми бавитись,а не конкретно в садок

18. Анута

Анута Well-Known Member

У нас "на хуторі" вийти гуляти і знайти дітей до забави майже фантастика, тому заповнення того вакууму для Павлуся наразі бачу лише у садку. А як складеться - побачимо

19. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

уявляєш, а може, якби ти не
    і він пішов в садок, і йому б там було комфортно...ииии то що б сталось;) просто теорія рухнула?
    дитину можна до будь-чого "підвести", а чи треба? може краще пробувати, тобто давати дитині так званої трохи волі?:connie_pull-pigtail:girl_blum:

Останнє редагування модератором: 17 Червень 2011
  20. natorella

natorella Well-Known Member

ти не виділа того садка в селі
    і вихователька - моя однокласниця (педучилище заочно)
    і я чую ЯК вони горлопанять на тих дітей
    і бачу шо цілий день там роблять тоті бідні діти
    в львові він такого зацікавлення не виявляє
    ну і я маю на думці його повести на годину (чи скільки схоче) в той концлагєрь (судячи з криків, так воно і є) - най побавиться, намається волі, як ти кажеш
    теорій я не будую. я дивлюсь на то шо робиться в тих садках, в які можу заглянути