Чому і коли віддавати дитину в садок?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zlju4ka, 2 Травень 2010.

?

Коли ви [би] віддали дитину в садок?

1. чим швидше, тим краще!

0,3%
  2. до року

0,3%
  3. після року

2,7%
  4. після двох років

39,7%
  5. після трьох років

44,1%
  6. не раніше п'яти років

3,7%
  7. та нащо дитині той садок?

9,2%
  1. Angel

Angel Well-Known Member

Відповідь: Дитячий садок, чи з мамою краще?

ви такі як сьогоднішні,чеслово! шо беруть дівчат 20 річних,з яких можна склеїти,навчити,а що жіку 35 річну,без як такого стажу,і з двома дітьми малими,які періодичо хворіють по-черзі,а начальство аж та "залюбки" видає лікарняні!
    а що в вашому розумінні розвиватися? з природою Єднатися)) вишивати,в"язати і філософські книжки читати?

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Дитячий садок, чи з мамою краще?

Ще би ви читали, що людина сказала. То ж треба ще вміти читати допис про дитину в садку й повернути на протилежне.
    А я співчуваю тим, хто читає різні думки, а бачить одну-єдину. Свідома сліпота не лікується. Думала змовчати, але перечитую дописи й не можу не відреагувати. Як не флуд, то перекручення.
    Я думаю, відки Angel взяла слова для свого допису, а то звідси.
    Нарід, ви як читаєте? Між рядків чи без розділових знаків?
    Дивують мене крайнощі, в які впадають суперревні прихильники садків. Саме суперревні. Хто знає середину, того читати цікаво.

Останнє редагування: 26 Березень 2011
  3. Lidusha

Lidusha New Member

Відповідь: Чому і коли віддавати дитину в садок?

Прочитала всю дискусію і все-таки не можу не погодитися з Лілією стосовно саме випадку Скорпіонши, що проблема є в стосунках між мамою і дитиною і в конкретно в цьому випадку садочок нічого не вирішить. Бо мами які сидять вдома з дітьми і їм це подобається, то їм дитина не заважає готувати їсти, вони можуть лишити дитину з бабусею, з чоловіком ще з якоюсь близькою людиною, на якийсь гурток відвести, де дитина також займається БЕЗ мами. А от коли так, як у вас - дитина вам проходу не дає і ви ні з ким її не можете лишити ні на хвилину, то тут вже щось десь пропущено у вихованні ще в ранньому віці. Дитину треба з самого малку привчати не зациклюватися на мамі і не триматися за її спідницю. Дитину треба вчити вміти самостійно бавитися, знаходити собі заняття на кухні, в ванній, будь-де.

4. levandivka

levandivka З яйцями...

Чому "не вирішить"?
    Двері за мамою зачиняться... і фсьо... :)

5. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

певно що треба, а то як вона це буде вміти:)
    а з того ніхто, Ліда не починає. Це приймається за норму і все. Решта зло. А починати вартує з того, що сім'я створюється з чоловіка і жінки і наповнюється дітьми, котрі міняють в різні періоди життя так чи інак устав життя тієї сімї. І є такі жінки ЯКІ ХОЧУТЬ І ЛЮБЛЯТЬ БУТИ ВДОМА. Їм це подобається. Це нічого спільного із аяй-яй-яй яким ЗЛОМ дитячого садка як існуючого в світі явища не має:). А як би хотілось комусь певне:girl_in_dreams:

6. Leila

Leila Well-Known Member

Дівчвта читаю тему, і чесно сама на роздоріжжі чи давати дитину в яслі коли їй виповниться 2 роки і 2 місяці чи чекати ще рік і продовжувати декрет, щоб дитина встигла нормально адаптуватися. Просто ця тема перегукується з темою "Чи має мама право на час для себе?", і коли дійсно є не забаганка, а потреба для сім"ї тому що мама мусить вийти на роботу, щоб дитина мала нормальне повноцінне харчування. Я розумію що для маленької дитини дуже важко бути без мами, але якщо вона буде з хорошою вихователькою, то мама хоч буде спокійна. Я цього тижня була на батьківських зборах в садочку, і бачила як дітки, які залишилися на зборах, сиділи в обнімку з вихователькою, а не з своєю мамою.
    Я сама ходила в садочок і негативного не пам"ятаю.

7. Bogdanka

Оля, я би раніше трьох не давала.
    Софці зараз 2,1років. Вона ще мала. Не чомусь конкретно, а вона просто замала:)
    В нашої Софії спроба піти в садочок буде в 3,2 - 3,3 роки. Ми записані в Малюк і в садочок Св. Миколая, де ходить Тоня. Скоріш за все підемо в Миколая.

Останнє редагування модератором: 26 Березень 2011
  8. Leila

Leila Well-Known Member

та і мені мала ще дуже маленька і потребує уваги, щоб скоригувати її дії в процесі пізнавання світу. але я панічно боюся того моменту, коли через 3 місяці буду отримувати лиш 130 грн, я не знаю як прожити 4 а той 5 людям на 1500 грн, (а ще комунальні послуги) але і дитиною жертвувати мені дуже не хочеться. а літом ще й ягоди і фрукти, як то дітям купити. страшно мені.

9. Bogdanka

тут тобі ніхто не порадить, то все є вибір і воля кожного, але точно скажу з досвіду товаришок, що нестача коштів часто на основні речі не призводить до щасливого життя. Такщо читай по діагоналі і сама приймай рішення. Це твоя сім'я і твоя дитина. Є діти, які потребують бути вдома, є які легко адаптовуються.

10. Leila

Leila Well-Known Member

та я не прошу поради як мені збільшити бюджет сім"ї і не жаліюся що в мене така ситуація, просто чути що я жорстока мама (це від свекрухи) і взагалі не мама. як висловлюються люди, про тих хто планує віддати дитину в садок. А чи спробує мала походити в садочок, то буде залежати від того яка вихователька і няня буде в групі.
    свекруха до речі не віддала в яслі свою дитину. а до бабці і діда, за 220 км. а сама з чоловіком жила у Львові і приїжджала до своєї дитини коли виходило. забрала назад перед школою. вона хотіла залишитися у Львові і заробити квартиру від заводу. а дитину не хотіла в ясельки. Може їй треба було спочатку квартиру отримати, а потім дитину родити. не думаю що дитині вистачало спілкування з мамою. тепер свекруха не хоче бути з моїми дітьми, каже що я мама і мушу з ними бути сама. і вийти без дитини кудись навіть не маю права.

11. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

справді , суперечка якась така дивна.багато дівчат сприймають декрет як шось жахливе, а садок як шось рятівне і навпаки.і чомусь сприймають все сосбисто (як каже народна мудрість-на злодієві шапка горить).
    мудра кубіта зможе знайти час для заробітку і для дитини не виходячи з декрету і навпаки і не нарікаючи на долю і на країну,не дивлячись як комусь добре ,а їй не так. якби мені прийшлося скрутно-я б теж підзаробляла( але в садок б не віддала)))гигигиги) ,знаходила би можливість.зараз вистачає (бо оформила допомогу до 3-х років,вона виручає).

тю,та не перегукуеться) мама завжди має час для себе,просто треба вміти його організувати) якщо себе ростворити в дитині-тоді може бути скрутно,а якшо малеча знае шо мама хоче почитати і тоді сама собі бавиться-то які питання?

12. Liliyah Romanova

Олю, я би теж раніше 3-ох не віддавала.
    Але багато від дитини ще залежить. Якщо вона в тебе "замамана", то дай їй час ще, якщо радше самостійна за характером, то можна спробувати.
    Однак я згідна з психологами й наш досвід із Дарчиком показує, що в 3,5-4 дитина готова до соціялізації найкраще. Раніше - важко. До 3 - саме мама формує особистість. Не варто це довіряти чужим людям та установам.

13. Leila

Leila Well-Known Member

ой, Лілю, моя Ліля дуже вже самостійна, не така що не відпускає ні на крок, але й почитати біля неї, чи повишивати важко. лізе по всіх усюдах. я розумію, вивчає світ і то скоро перейде, але їй цікаво з дітками бавитися, і вона часто сама починає забави. я поняття немаю як буде в садочку, буду дивитися, пробувати. До речі сьогодні хоч і субота, а малий зранку прибіг до мене, і каже мама вставай збираємося в садочок. так він старший ніж Ліля, йому 3 з половиною, але виховательку дуже любить і з дітками в садочку нормально бавиться. щоб зараз він так ходив спокійно і нормально, треба було трохи часу щоб звикнути, похворіти трохи за зиму.

14. Юстина

Юстина Well-Known Member

Є багаті люди, діти яких ходять в садок. Є бідна мама, яка сидить в хаті з грандою дітей. Є люди середнього достатку, діти яких ходять або не ходять в садок. Є мами, яким добре в хаті. Є мами, яким зле в хаті. Є люди, які втечуть на 5 хв. з роботи і щасливі, що прийдуть скоріше додому. Є такі, які вигадують собі додаткові завдання аби не йти до хати. Це все і називається пріоритети. Сімейні пріритети. Тим добре так, а тим -так.
    Я не буду розписувати свій бюджет, я не буду розказувати хто мені допомагає, бо це немає ніякого відношення до того, чи моя дитина піде в садок чи ні. Я не хочу, щоб моя дитина ходила в садок, бо мені той заклад не подобається тому, тому і тому. Це один з моїх сімейних пріоритетів. Ми так вирішили і робимо все для того, щоб так складалося. Я не маю права про це написати? На що я точно не маю права, це засуджувати людей, у яких ІНШІ сімейні пріоритети, чого я і не роблю. Як роблю, то прошу мені тикнути де саме.
    А щоб завершити - в тему. Пів години тому дзвонить коліжанка - завідуач державного садка. Не бачилися 2,5 роки. Кажу: "Ксень, приїдь вже нарешті. Ти ж малої ще навіть не бачила.". Вона: "А в садок не даєш?". О, на маєш і ти туда. Нє, не даю. В відповідь: "Розумне рішення. Ні в якому разі. Хіба років в 5 на пів дня, щоб потроху звикати до шкільного режиму". Отака моя відповідь на назву теми.

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

16. Angel

Angel Well-Known Member

от і з"їхали плавно)):girl_dance:

Тільки вчора була розмова з коліжанкою,як нам було кльово в декреті))Стільки нових знайомств,спільних тем з мамочками(тепер вже хорошими знайомими)) гуляня від рання до вечора,з цілою купою дітвори,відмічаня всіх ДН дітей і їх мамів.(а в нас банда ого-го)) Вже сміялись,що домовимось всі, коли будем планувати наступні чада.Щоб все продовжити.Я свій декрет згадую з величезною посмішкою:lol::crazy:

17. Liliyah Romanova

Ну, не знаю, чи то ознака самостійності.
    Дарко теж такий був, але водночас був і замаманим дуже. Ти ж маєш відчувати дитину. Ми віддали Дарка в садок тоді, коли я відчула, що "можливо, він готовий". І виявилося, що дійсно готовий. Дитина без проблем пристосувалася. Я навіть була здивована, наскільки легко йому то далося. І дитина не була на мене ображена, а це для мене було найважливішим.
    Як на мене, якщо можеш з нею до 3-ох побути, то будь і байдуже, що хтось там каже. Я би робила те, що для дитини найкраще.

18. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

19. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Наша мала піде в садок а я піду на роботу, але мала піде тому що їй бракує коллективу, їй бракує великої кількості дітей для ігр, спілкування, вона в мене вже дуже самостійна, бачить купку діточок, жене до них, очі світяться, на лиці суцільний восторг, мені каже "мама уйді" і відштовхує. Вона серед коллективу себе почуває як риба у воді, ніяких комплексів, нічого її не смущає. І вона натурально мало не плаче коли дітки з площадки по одному розходяться, бо вона ще не награлась з ними.
    А я вийду на роботу в першу чергу щоб зберегти своє робче місце, щоб трішки пригадати те що вже порядком підзабулось в специфіці роботи, ну і тому щоб було потім звідки йти у наступний декрет.

20. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

особисто я за садочок! моїй донечці зараз 2.4 ідем ми в садочок в 2.10 так там нам попадає набір, по трохи буду її водити для адаптації, побачу по поведінці, сподобається,"піде" їй той садік будем ходити, не "піде" будем навчатись і розвиватись вдома! Хоча бачу по доці що з дітками хоче бавитись, тянеться до них, про мене забуває), дуже вона в мене самостійна як на свій вік, єдине переживаю за їду, ми погано їмо, кожне кормління проходить з якоюсь виставою, от як буде в садочку невідомо, хоча маю коліжанок, які віддали дітей в садочок з такою проблемою як у мене, то вони кажуть що в колективі діти їдять самі!