Чому і коли віддавати дитину в садок?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zlju4ka, 2 Травень 2010.

?

Коли ви [би] віддали дитину в садок?

1. чим швидше, тим краще!

0,3%
  2. до року

0,3%
  3. після року

2,7%
  4. після двох років

39,7%
  5. після трьох років

44,1%
  6. не раніше п'яти років

3,7%
  7. та нащо дитині той садок?

9,2%
  1. Fast

Fast Well-Known Member

Відповідь: Чому і коли віддавати дитину в садок?

В мене, аж виє за тим садочком. З січня ми були тиждень-два та й усе.
    А зараз, коли дітей уже багато на майданчиках, то ледве її забрати звідти. Їй потрібний колектив. І зараз їй байдуже чи старші чи маленькі, чи такого ж віку їй охота бавитись.
    Ще коли не ходили в садочок, то на танці ходили, а після бронхіту 2 тижні на танці не ходили, а зараз свята затяжні, то вмене вже винос мозгів від постійного питання, коли ж нарешті буде знову 2 вихідні в тиждень, а не постійно :)
    Не знаю, як для кого, але Мійці садок подобається, їй це реально потрібно.
    Раніше вона могла мене обнімати, нити за мною (але то тільки при мені, як тільки вихователька брала її на руки і несла до групи, то мамання кудись дівалось), а зараз просто летить в групу і там уже згадує, що па-па тре дати і уточнити хто її має забрати :)

2. Натуля

Натуля Well-Known Member

Наш досвід з Антоном теж це підтверджує. Всю зиму майже безвилазно просиділи вдома. Але при тому на майданчику як бачить дітей - зразу до них біжить і навіть організовує гру. От зараз я би віддавала вже його на трохи в садок. Він би вже пішов.

3. marianast

marianast Well-Known Member

Дівчатка, а хто водить діток в садок до обіду? В нас виникло питання садочку, я найбільше схиляюсь до такого формату, забирати малого до обіднього сну. А далі видно буде, якщо в дитини буде бажання ходити в садочок - то чому би і ні? Обидва племінники в садочок просилися, ходили з радістю.
    Я збираюсь віддавати сина в садок після 3 років, але в садочку, який ми вибрали, треба записуватись і домовлятись значно раніше, тому вже зараз треба вирішити віддавати чи не віддавати... В нас проблемка психологічного характеру (в мене точно) - я з малим 24год,7 днів в тиждень. Залишала його із свекрухою лише 1 раз, правда все було ок, нема мами - нема циці - забув,пішов бавитись. Але я хвилюватись страшенно починаю лише від думки, що я його можу залишити з чужою людиною, між іншими дітками, не буду бачити що з ним робиться і т.д...

4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у мене племінника вже більше року так водять. Причому дитина садок дуже любить. Просто у батьків немає необхідності залишати його на цілий день, та і дитина собі обрала такий графік відвідувань- щодня, але лише до обіду. Обідає у садку, а на денний сон йде додому.

5. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

ми вже два роки так ходимо. В нас, в принципі, формат відвідування у всіх діток в групі такий, але з наступного року, то вже ніби мало б бути на цілий день, але я ще подумаю, бо мені й до обіду з головою вистачає, і малому теж, а потреби тримати його від дзвінка і до дзвінка я не маю.

6. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

От і я бачу що тільки зараз Роман сам по троху входить в смак гри з однолітками.
    Вважаю що не помилилась, що відмовилась від садочку в 3 рочки, не піддавшись на тиск навколо. То було лишнє, і сьогодні на заняттях я ще раз переконалась в цьому.
    Бачу що його вже тягне до діток, і що він сумує за ними. Тому знову постало питання - що робити на наступний рік: садочок, чи всеж розвивалки.
    Схиляюсь більше до другого, хоча групу нам напевне таки доведеться міняти, бо два рази в тиждень для нього замало...перейдем на чотирьохразове відвідування...
    А взагалі маю надію на літній табір. Саме по Романовій адаптації там до нових дітей, вчительки, щоденного відвідування і робитиму висновки, що краще для нього.
    Ну а моя робота сподіваюсь ще почекає...Дітки - важливіше.:girl_yes2:

7. Almariel

Almariel Well-Known Member

дівчата, в якій темі питати поради про адаптацію дитини?
    ситуація така. доня буде ходити (і вже ходить по трошку) до няні додому - типу домашнього дитячого садочка, бо там усіх діток 5 (до 3 років) і ще 2-є трішки страших після обіду приходять з садочка. няня хороша, доця її не боїться, йде на руки. перших кілька днів я приходила до няні і ми там разом сиділи-бавились 2 год десь, потім я залишала доцю на 1 год і по-троху збільшували час. дійшло десь до 3 год (з яких доця там спала десь годину). звичайно, коли я йшла, то доця плакала, але зовсім коротко (якщо няня її брала на руки і щось цікаве показувала - зразу заспокоювалась) і потім гралася (в основному сама або з нянею, бо вона не вміє з дітками ще гратися). навіть няня її годувала і доця їла в неї з рук, або й сама руками трохи. але після сну дитя просто не злазило з рук в няні. але так бути завжди не може, бо в няні ще купа дітей крім моєї. сьогодні вирішили трохи збавити темпи і повернулися до 1 год часу без мами, то доня майже всю годину сиділа на руках, і лише останніх 15 хв погодилася поруч погратися.
    як бути? як пом’якшити адаптацію? так все гарно йшло перший тиждень - коли я поверталась, то доця навіть не особливо бігла до мене - а продовжувала собі гратися, чим вона там тоді гралась.
    про час. ми ходили до няні 2 тижні щодня, потім няня мала 1 тиждень відпустки, але всеодно 2 дні того тижня ми приходили, щоб доця не забула няні. а зараз почався вже 3-й тиждень.

8. galuz

galuz New Member

потрібна адреса садочку!?

9. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я. За рідкісними винятками - лише до обіду. Взимку був у нас період, коли Дми мав друга в садочку, і просився лишитись спати, і спав. Але потім я помітила, що він спить лише тоді, коли спить друг. А друг не особливо-то і спав підчас обіду - лежали, розмовляли. А потім нам десь іти/їхати, а Дми по дорозі засинав і до вечора був капризний. Тож стала я його забирати додому - власне, щоб спав.

Ну і в погану погоду - забираю ще й для того, щоб погуляти, бо в дощ-вітер не гуляють.

10. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

Питання до мам "дообідніх садочкових дітей"
    як на то реагують інші діти в групі, яких не забирають так?

11. Златка

Златка Well-Known Member

Тяжко :girl_sad: Я взагалі помітила, що для дітей певно ідеальним варіантом було б, якщо б їх забирали одночасно... жаль, що так нереально організувати :girl_in_dreams:
    Якщо Златка в садку, то я стараюсь забирати її власне після обіднього сну. Чому так? Бо тільки в садку дитина спить. Дома це нереально, ще й Юстинці спати не дає, а їй обідній сон ще дуже потрібен.
    Реакція дітей різна - від плачу, що його/її мама ще не прийшла, до неприхованих проявів заздрощів :girl_cool:

Останнє редагування: 22 Липень 2013
  12. Bogdanka

тому не вважаю що то дуже добре
    софія почала ходити в садочок - зараз перерва але спати буду залишати
    планую забирати десь в 4-й
    наскільки знаю в нашій групі здається нікого до обіду не забирають, я маю таку можливість але думаючи про дітей тої групи загалом якось не вважаю то добрим чишо:girl_in_dreams:
    побачу як воно буде

---------- Додано в 10:08 ---------- Попередній допис був написаний в 10:07 ----------

в нас така ж історія

13. нталька

нталька Well-Known Member

Частіше малий був до обіду в садку. Йому було так найкраще, так і робили. Інші діти, деякі, хіба перші пів року могли сумувати, що їх не забирають. Далі - хіба покличуть, що он, за тобою прийшли, і продовжать займатися своїми справами. Так що, не треба драматизувати ту ситуацію. В 4 годині теж далеко не всіх батьки забирають. А тоді вже діти більше чекають своїх батьків. Набагато гірше, коли дитину однією з останніх забирають (особливо, якщо вона до такого не звикла). Тоді переживання і очікування батьків зростає, а не коли всі гуртом їдять, збираються спати чи гуляти.

14. Almariel

Almariel Well-Known Member

я себе ще в садочку пам’ятаю. діти завжди ревнували, якщо батьки забирали когось перед сном, бо майже ніхто не любив спати в садочку і думалось: о, того забрали батьки, йому вже не треба буде спати. а ввечері якраз такого я не пам’ятаю - просто собі гралися. і навпаки, коли менше дітей, то більше уваги виховательки до діток, які залишились.

15. нталька

нталька Well-Known Member

Після обіднього сну та полуденку няня миє посуд і йде додому (розказую як в наших групах було). Вихователька сама з дітьми, і, якщо погода не прогулянкова, то діти або мають час для самостійного бавлення, або для садочківських гуртків (а ті, кого не дали в гурток сидять в групі і самі бавляться), або в старшій групі видавали всім зошити-ручки і казали щось писати. Виходить, що після обіду вихователь, зазвичай, не займається дітьми. То ж увага - відносна. Звичайно, вихователі є різні.

16. NataliaFed

NataliaFed Active Посиденька з баяном

Ми йдемо в садок і плануємо бути лише до обіду. Для мене важливо лише заняття, а займаються діти в групі до обіднього сну, а після -бавляться, гуляють. Ще не хочу, щоб дитина обідала в садіку і спала, коли є можливість зробити це вдома

17. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

моя мама працювала колись вихователькою в яслах. Казала, що там діти дуже плачуть і ображаються.
    В нас середня група, яка з вересня стає старшою. Діти ніяк особливо не реагують. Та і в групі 43є. Завжди кількох забирають після обіду. Сьогодні - одних, завтра - інших.

---------- Додано в 13:59 ---------- Попередній допис був написаний в 13:54 ----------

А в нас от навпаки :) вдома-то він - Маленький Дмитруся. А в садочку - крутий пацан, нічим не гірший від своїх несплячих друзів. Так що поки хай спить вдома, крім "крайнякових випадків", коли мені обовязково треба його лишити і десь їхати, ну а далі подивимось.

18. Mammy

Mammy Well-Known Member

От i нам радили водити в садок до обiду (з наступного року), бо садок переповнений, я не знаю чи э взагалi змiст так ходити...

19. Златка

Златка Well-Known Member

Так, в дітей все по-різному :girl_smile: Златка в обід перестала спати десь до трьох років, але в садку спить завжди і навіть доволі часто жаліється, що ще б трішки поспала, а вже будили діток їсти :girl_haha:
    А от в ті тижні-місяці, що в садок не ходить, в обід не спить ніколи.

20. Bogdanka

та я не драматизую
    просто у нас в групі не 40 дітей і хочеться дружної обстанівочки а не заздрісливої...
    ну але то я ідеалізую певно