Чому і коли віддавати дитину в садок?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zlju4ka, 2 Травень 2010.

?

Коли ви [би] віддали дитину в садок?

1. чим швидше, тим краще!

0,3%
  2. до року

0,3%
  3. після року

2,7%
  4. після двох років

39,7%
  5. після трьох років

44,1%
  6. не раніше п'яти років

3,7%
  7. та нащо дитині той садок?

9,2%
  1. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Відповідь: Чому і коли віддавати дитину в садок?

ти озвучила мої думки, саме так мені постійно здавалось, а ще й вихователі всі як один повторювали "вся группа на диво попалась міцненька, лише ваша Юля щось так хворіє". Ну да...мені канєшно від тих мало ставати легше мабуть. Особливо якщо врахувати що коли в садочок не ходимо то не хворієм взагалі, чи раз на пів року якісь соплі короткотривалі...
    А ще коронна фраза "всі через то мають пройти, і всі проходять"... чути цю фразу в той час коли саме твоя дитина хвора, і не по першому разу, то взагалі як серпом по яйцям, перепрошую....
    В общєм наразі ми з садочком на рік розпрощались, до наступного вересня, а далі буде видно.
    знаєш, багато хто говорить що дитина мусить тим всім перехворіти, щоб імунітет виріс (?) і щоб в школі потім не хворіти (?). Це все для мене особисто під великим питанням, бо не факт що відхворівши по повній зараз, дитина в школі не хворітиме. А може навпаки підірве зараз своє здоровья так, і стільки ліків випьє що потім вже буде вічнохвора або хворітиме як тільки так одразу.
    Мої думки - що оце "мусить перехворіти" це не для нас, принаймні не в цьому віці. Бо вона ще не дуже свіомо підходить і до лікування і до певних обмежень спричинених хворобою наприклад. І нехай, допоки це можливо, росте і не хворіє, а далі буде видно.
    Навіть завідуюча в садочку мені от на минулому тижні казала, що в діток часом буває що в певному віці вони багато хворіють, а буквально через рік вже значно меньше. І меньше хворіють не через те що попередній рік відхворіли по повній, а просто організм переріс сам ту межу хворобливості і став міцнішим.

2. Zaichiha

Zaichiha New Member

Знайомі відчуття. Моя дитина зараз перейшла в молодшу группу. В яслі проходили повний рік. Хворіли щодва-три тижня перших півроку без ускладнень (моє лікування - багато пиття, гуляння при відсутності ліків). В морози не хворіли зовсім Навесні підхопили грип, перехворіли. Після кожної хвороби намагалася з тиждень потримати дитину вдома. Дуже неприємно, коли дитина хворіє, але у мене не було вибору - робота не чекатиме.
    Згідна з Вами, хвору дитину не варто вести в садок, хоча би, щоб не заражати інших діточок, АЛЕ на дитину з насмарком ніхто лікарняний не відкриє, тому так багато сопливих дітей в садочку.

3. olerusya

olerusya sweet candy ;)

ну це я прекрасно розумію, я зараз працюю тільки кілька годин в тиждень, тому якось знаходжу ким мене в той час замінити, але коли вийду на кожен день, то просто не уявляю як то має бути...
    то ви хоч так, а ми рівно три дні тримаємось і все:sad: получається три дні здорові, тиждень хворі.

я буквально на днях згадувала як ти нещодавно писала що тобі робити - давати Юльку в садок чи ні, то я собі просто на секундочку уявила що в мене крім Яни ще немовля малюсіньке в хаті, яке хоч-не-хоч, але буде заражатись, то мені аж мурашки по шкірі, однозначно що старша в садок не ходила б! ми теж до трьох років хворіли тільки десь 3-4 рази, і то просто соплі, навіть без кашлю! а тепер :girl_cray:

4. Анута

Анута Well-Known Member

а я щодня і не знаю як викручуватись...
    Вийшла на роботу із-за фінансових питань, а наразі працюю на аптеку. І лікарняні моя робота толерувати не хоче...

так виглядає, що наша садочкова статистика трошки краща. А може й ні.
    Ми більше ходимо, але потім і більше дома відсижуємось... Десь однаково виходить що там, що там.

5. Solomi

Solomi New Member

в нас так і сталось
    в садку в нас місяць проходив такЖ
    1 тиждень - здорова
    2 тиждень - соплі, трохи капали , трохи ходили, якщо капець то не ходили
    3 тиждень - починався кашель, темп, лікування
    4 тиждень - закінчували лікування, відходидили від антибіотиків (не завжди, але сиділи ще трохи вдома)

через тиждень - два починалось спочатку
    так було осінь - зима- весна
    але
    на диво, як пішла в перший клас і новий колектив - все як рукою зняло
    я дивувалась на всі 100 % , що і осінь , і зима, і весна - не хворіє дитина
    легкі застуди без ускладнень не рахую ( бо бувало 1- 2 рази)

6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

так, такі питання дуже індивідуальні. Бо одна дитина у садку може хворіти хоч 10 разів на рік, але обходитися нежиттю , а інша- 3-4, але з "важкою артилерією". Тому не варто казати, що якщо у однієї дитини внаслідок постійних застуд вже до 4-5 років сформуються значні носоглоткові розростання чи ін. хронічні проблеми, то до школи вона підійде далеко не з найкращим імунітетом. Крім того, колись одна знайома медик розповідала, що у кожної дитини є "свій вік", коли її імунітет починає функціонувати максимально. Тільки в однієї особистості це відбудеться у 5 років, а у другої- у 7 чи 9. І відвідування садка-школи тут малозначиме. ну і ще треба враховувати такий нюанс: що кожен з батьків вважає за "хворобу". Бо буває так, що мама розповідає, що її малюк відходив у садок рік чи два без хворіб, але в той же час, просто не враховує епізоди того ж нежиттю чи червоного горла ( тобто до уваги береться лише "серйозна " бяка). А для другої мами- кожен подібний епізод- це черговий варіант хвороби. Тому все дуже індивідуально.

7. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

А є дітки, які не відвідували садок зовсім, а в школі потім не мали диких адаптаційних періодів-хвороб і т.д., розуміли куди попали, що таке дисципліна-колектив? Чи це щось нереальне?
    Я далі мучусь. Як виявилось відтермінування проблеми самої проблеми не вирішує...на жаль. Нам до 25 вересня треба прийняти рішення. Альбо ми ходим, альбо наше місце па-па. Згадуючи минуломісячну спробу схиляюсь кинутись того ровера, але факт, що рано чи пізно таки доведеться йти до колективу, переборювати прив"язаність, боязні і т.д...От питання тільки як краще: рано чи пізно? З іншої сторони боюсь щоб не було запізно - прийде Роман до школи і не зрозуміє, що навкруги робиться, чому він має дотримуватись якихось правил...
    Допоможіть кашу в голові розібрати.

8. Holly

Holly Moderator

Є :) в мене в знайомої дівчинка в 7 класі в садок не ходила, гарно вчиться, має багато друзів. Хлопчику 6, ще не школяр. Але теж має друзів, знає як з ровесниками поводитись. А є одна знайома, її донька з 2 років в садку. В першому класі півроку плакала, бо хтіла додому, до мами

9. SoLana

SoLana Well-Known Member

Чому запізно? Можна ж спробувати пізніше, наприклад в 4 чи навіть 5 років. Цього достатньо для школи, а взагалі дуже багато залежить від самої дитини, в нас в школі є хлопчик, який і в садочок ходив, а в школі ну ніяк не міг зрозуміти, для чого ці уроки і чому він має там сидіти тихенько і слухати, і от тільки зараз, а це вже 4-й клас, вчителі починають відзначати його зразкову поведінку. А колись, майже кожен урок закінчувався походом до директора.

10. Fleshka

Ну можна, і для мене б це було ідеально, мати можливість спробувати за пів року-рік, тільки питання в якому садку? Місце за нами навіть пару місяців-пів року ніхто тримати не хоче, а про рік-два я взагалі мовчу.
    А платити шалені суми + шукати необхідні зв"язки щоб пропихнути в 4 рочки, коли місць немає взагалі, для нас нереально.

11. SoLana

SoLana Well-Known Member

12. Fleshka

Ми записались ще в березні, були в рядах перших.
    На початку серпня пройшли медогляд, почали ходити. Нікому нічого не платили, навіть благодійний внесок дорівнював 0.
    Але з ходінням не склалось (м"ягко кажучи) + планували на моря. Написали заяву на оздоровлення. Термін виходить, пора вирішувати як жити далі. Отут я і заштопорилась.

Знову записатись в групу чотирьохрічних діток? Це в нас з роду фантастики. В ці групи можна потрапити тільки якщо хтось з діток які записані відмовляться від місця і перейдуть в інший садок або щось схоже, і то на це місце вже є бажаючі з більш "вагомими причинами". Ну абож шукати знайомства+додаткові фінанси для вирішення даної проблеми, що теж не вихід, бо спроба в 4 рочки також може бути марною.

13. kati

kati Well-Known Member

а повторно на 3 міс. на оздоровлення написати? а потім при потребі ще і ще...Знаю,в нас були такі діти, що не ходили практично рік,почали сильно хворіти і батьки через зиму до літа вирішили забрати, але щоб місце збереглось писали аткі заяви( звісно це теба йти гвоорити з завідувачкою)

14. Натуля

Натуля Well-Known Member

Скажу за свою дитину. До двох років був компанійською дитиною. Ми ходили на розвивалки в маленький колектив. Антон вітався зі всіма сусідськими чоловіками за руку. Ходив із задоволенням у дит. центри типу Вулик, Веселка. Нормально вів себе у гостях. ПІсля двух років мою дитину наче підмінили. На розвивалки не пішов - бився в істериці під дверима. Всюди де раніше любив бувати - відмовився ходити. Не дай Бог хтось починав заговорювати до малого, він просто починав істерично верещати "не надо на меня смотреть!!!! не надо со мной говорить!!!" і т.п. Будь-де де бачив велику кількість дітей (крім майданчика, але в осінньо-зимовий період там пусто), зразу кричав, що хоче додому. Я була просто в шоці. Шукала причини такої поведінки, чекала поки це пройде. Зараз вже все налагоджується. Це мені коштувало великих зусиль. Дуже багато говорила з дитиною, пояснювала йому як краще себе вести в певних ситуаціях. Просила дорослих не чіпати і не розмовляти з моїм сином. На сьогодні Антон вже потрохи бавиться із сусідськими дітьми, полюбляє ходити в гості, доброзичливо відноситься до сусідів. .
    Fleshka, на мою думку, якщо ви можете не віддавати дитину в садок, то варто не віддавати. Ваш син пережив немалий стрес, який має наслідки. Думаю, їх краще долати вам разом, а не з допомогою садка додавати новий. А перед школою можна піти на підготовку. Я от з однією вчителькою спілкувалась із таких занять. То в них спочатку два тижні діти проходять адаптацію із батьками, а потім вже навчання проходить лише з дітьми.
    Ну і ще, в мене є сусіди які будучи дітьми категорично відмовились ходити в садок. Брату тоді було 5 років і сестрі 3. Вони були тихі і спокійні. Їх мама щодня бігала з заводу додому в обідню перерву годувати. Ніяких проблем з колективом в школі у них не було. Обидвоє дружать з однокласниками до сьогодні.

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

ми таким чином протягнули час з листопада до травня.... але якщо на перших 3 місяці нам дозволили просто написати заяву на оздоровлення, то на подальні місяці, сказали що приймуть заяву виключно якщо вона буде прідкріплена письмовою рекомендацією лікаря - утриматись від відвідування садочку у звьязку зі станом здоровья.

А от зараз, коли я мала намір взагалі завьязати з садочком, завідувачка коли взнала причини, сама запропонувала не робити поспішних кроків, і написати заяву на рік. Але в тій заяві не було ані слова про оздоровлення, просто прохання зберегти за моєю дитиною місце у звьязку з певними причинами.

16. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Завжди можна на екстернат дати. Ну принаймі молодша школа екстерном. А там підросте\змужніє і вперед в світ. То якщо все так і залишиться до 6(чи в скільки там вона буде) років.

17. Ная

Ная Well-Known Member

А на гуртки якщо ходити, такі щоб дозволялася присутність батьків на заняттях ? А потім дивитися по ситуації.
    Вашій дитині всього три роки, а до школи є ше три чи чотири роки часу, семи-шести-річна і трирічна дитина то не до порівняння в любому випадку!
    я сама така "дітка", в школу пішла без проблем, була відмінницею і навіть старостою класу, мене мама перед школою навіть на жодні гуртки не водила ). Тепер до школи пішла Софійчина коліжанка, котра ні дня в садочку не була, та дитина наразі до школи ходить з величезним задоволенням!

18. Fleshka

Та от на такі заняття і записались ще весною (про всяк випадок). При церкві. Дітки вже займаються більшу половину місяця, ми через відпустку пропустили. Присутність батьків не заохочують, але дозволяють, принаймі поки дитина не почне адекватно сприймати відсутність рідних. Для мене то хоч якийсь вихід. Звичайно це тільки два рази в тиждень і тільки чотири години, і їсти самостійно і вдіватись ніхто там не навчить, так само як і не прив"ють акуратність, режим, не нагодують і т.д., ну і вільного часу мені не прибавиться, швидше навпаки...але сподіваюсь що хоч там в нас обійдеться без істерик через "нові враження". Я готова не йти на роботу (щеб чоловік мій був готовий до того що я не піду))), і зробити все щоб поступово адаптувати Романа до колективу.
    Адже Роман як і синок Натулі, бачачи дітей реагує однаково: "в плач і мама, пішли додому".
    Але десь глибоко живе надія, що ще трошки і він сам попроситься до діток, от тоді "здрастуй садочок". Тільки от місце...З завідючою розмова була коротка і безрезультатна. Можливо хіба з вихователькою ще порадитись.

---------- Додано в 09:45 ---------- Попередній допис був написаний в 09:42 ----------

цю довідку дає сімейна лікар в довільній формі?
    Якщо ми не приходимо 25 вересня, скільки часу ще зберігається місце за нами? Коли крайній термін, що ми повинні з"явитись? Я зовсім не в курсі садочкової "кухні"...

19. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

так

за це не скажу, бо я за термінами і числами дуже слідкувала, і в нас всі заяви писались точно в той день, коли закінчувався термін попередньої заяви...
    ну але думаю, що якщо з лікаркою непогані відносини, то не прийшовши в садок 25, можна потім заднім числом довідку намалювати, мол дитина хворіла.
    Да і та довідка з рекомендацією не відвідувати садок також лише лікарем підписується без всіх вищіх інстанцій...
    ну і садок це не робота, тому ніхто прогул не поставить і за статтею не звільнить :)
    Ну але якщо просто далі не ходити і нічим це не пояснювати, то звичайно довго не будуть чекати...

20. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Вирішуйте проблеми в міру їх настання. Ви ж не знаєте коли він попроситься. А якщо не попроситься?