Чому і коли віддавати дитину в садок?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zlju4ka, 2 Травень 2010.

?

Коли ви [би] віддали дитину в садок?

1. чим швидше, тим краще!

0,3%
  2. до року

0,3%
  3. після року

2,7%
  4. після двох років

39,7%
  5. після трьох років

44,1%
  6. не раніше п'яти років

3,7%
  7. та нащо дитині той садок?

9,2%
  1. Kasia

Kasia Well-Known Member

Відповідь: Чому і коли віддавати дитину в садок?

2. SoLana

SoLana Well-Known Member

То Вам мабуть пощастило :). Я теж з маленького містечка, і в нас діти ревіли, а вихователі били їх лінійками за те, що не хотіли спати, і борщем годували тих хто не хотів їсти так, що діти захлиналися (ну просто знущання) і це я не за себе говорю, мене не били і я не плакала, і маму не чекала біля брами, але я не любила садок, і чомусь ті всі "садочкові" негативні моменти досі перед очима. І якщо на мене там сварили, то я нікому про це не розказувала, бо вважала, що так має бути, так мають всіх сварити і бити ( в дома на мене ніхто не кричав). Особисто я, не проти садочків, і якщо є можливість у батьків, то краще пізніше віддати дитину, а ніж в 2-3 та навіть 4 роки. І взагалі, на мою думку, не батьки повинні обирати садок, а діти. Коли мій старший син пішов в садочок ( в 5-ть років) то я йому не раз наголошувала, що його ніхто не має права бити та принижувати з вихователів. Загалом коли питалася, то йому подобалося, але це вже зовсім інший вік дитини, яка може за себе постояти. Щодо донечки, то ще не знаю, чи буду записувати туди взагалі, час покаже...

Останнє редагування: 15 Липень 2012
  3. olenkastar

olenkastar Well-Known Member

Мами,а хочете я вам запишу на диктофон те,що я чую щоранку з пн і до пт?
    (Я до тих, хто в садок своїх діток водить). В мене тут серце в пятки тікає щоранку, коли крізь відкрите вікно прориваються плачі і благання дітей їх не залишати в садочку (в мене вікна виходять в двір садочка). Ото щойно дівчинка прям вкрикувала мамі "Мама, мамацька , не аставляй меня здесь, пазялуйста! маааамацькааа,прасююю"...аж мурашки по шкірі.
    Куда подалі я б послала таку адаптацію! Я просто уявляю стан дитинки в той момент, коли найрідніша мама йде. І дитина не знає, що мама прийде, вона вірить, що мама йде назавжди!

4. AilataN

AilataN жива

Пропонуєте якусь альтернативу? Чи так, аби поговорити?
    Якщо аж так мурашки- підіть, запропонуйте тій мамі допомогу по догляду за її бідною дитиною.

5. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

може я просто наївна і ще не знаю того, але моя думка-неправильний підхід до дитини. Можна ж пояснити добре, поговорити з дитиною про садок, про те, чому вона туди ходить, зацікавити дитину. І то все єрунда, що дитина ніц не зрозуміє. Все вона зрозуміє, просто батьки часто лінуються приділити час та увагу своїй дитині. От і потім відбуваються такі ситуації зі слізьми. Я ніколи не плакала в садку, мені там було цікаво, от лиш вставати рано не любила зооовсім. :) І особисто я не бачу ніц страшного в садках. І отакі фрази:
    взагалі не розумію. А що це , страшний злочин водити дитину в садок? Це погані мами лиш так роблять? А добрі опікують свою дитину аж до школи, що дитина вже в школі починає вчитися вливатися в колектив, спілкуватися з однолітками? Садок це чудове місце знайти друзів, це перші навики комунікабельності. Потім в житті дуууже згодиться.

6. olenkastar

як саме?

тобто діти не садочкові не мають навиків комунікабельності і не мають друзів?

то є їх(мамів) вибір.Людина має право вибора завжди і постійно, і сама вибирає як їй вчинити і відповідно своїм вчинкам має віддачу.
    Я опікаюся своїми дітками і якщо допомагати іншим- то усиновлювати хіба.

7. nattsol

nattsol Well-Known Member

спірне питання: якщо дитина комунікабельна від природи, вона і без садочка увіллється в колектив. якщо ж ні, то садочок може зробити навіть гірше. наприклад, я садочкова від двох років і до підготовчої групи, але впевненості в собі він мені аж ніяк не додав. може навіть навпаки. звісно, тут ще купа факторів, але і дитсадок не варто відкидати.
    щодо спілкування з однолітками, в пісочниці чи на гойдалках - це теж спілкування і вміння влитись в колектив ;)

п.с. я не так щоб категорично проти садочків, але, якщо буде можливість, доню туди не віддам.

8. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

від часу - залежить ДУЖЕ. Чоловікова двоюрідна сестра дала доньку в садок в 4 роки 5 міс. Ніяких хвороб і психологічної адаптації, незважаючи на те, що до садочка щодня тролом їздять. Спокійно, радісно. Деколи лінується вставати зранку, але то і всієї біди.

---------- Додано в 10:34 ---------- Попередній допис був написаний в 10:32 ----------

можна, якщо дитині 3-4 роки. А якщо 1.5 - 2 - то не можливо.

9. SoLana

SoLana Well-Known Member

Не згідна :). Яким чином можна дитину зацікавити, якщо наприклад в садочку такою ціллю не задаються, це ж їхнє завдання в більшій мірі. Тому, я особисто За садочки" с чєловєчєскім ліцом", ну і саме головне, щоб моїй дитині подобалось туди ходити, про вік написала вище.

Правильно, вона якраз розуміє, і тому потрібно надавати і їй право вибору. Шукати, те, що їй підходить

Нє-а. Маю приклад себе і своєї сестри. Як мама не намагалась пояснювати, все марно, вона в принципі дуже прив'язана була до мами, і не лише в садочку не хотіла залишатися, а й будь-де.

10. olenkastar

ну бо тут дитина все прекрасно розуміє, що її заберуть, що вона йде бавитися, можливо і сама проситься туди і в такому віці може сама за себе постояти. А от в віці 1,5-2 роки...(((

11. natorella

natorella Well-Known Member

а в 11 місяців? шо і кому пояснити?

12. Kasia

Kasia Well-Known Member

такі питання дивно ставити. аналогічно кілька сторінок тому обговорювалося , що садочкові діти - мають забиту індивідуальність і т.д.
    отже, чи ніхто з садочкових дітей не став лідером, творочою людиною і т.д.??

то чому в ракурсі комунікабельності ви розрізняєте дітей? а в ракурсі" індивідуальності" -ні?

вважаю, що от таке обвговорення - не правильне.
    тут явно категорічність сторін дається взнаки.

п.с. думку свою залишила - якщо не пробувати ніц і не вийде.

13. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

в більшій половині випадків абсолютно неправильно. Можна говорити-розказувати і т.д., а як дитина не хоче (і то не лише садка стосується), то ті всі розказування нічим не поможуть. Можна з часом ті плачі припинити хіба, зробити не щоденними, але то не одного дня справа і власне тоді таких випадків , про які писала Оленка не уникнути. І я знаю про що я пишу, бо те як плакав мій малий спершу нормально мені як мамі витримати не можна було. І то не лише спостереження за своєю дитиною. Кожна дитина індивідуальна і її реакція в стресовій ситуації непередбачувана.
    Власне Ваша думка така, бо Ви
    ну то хіба як батьки тримають дитину в хаті під сімома замками, гуляти не ходять, друзів не мають, тоді дійсно, перші однолітки, яких вона побачить, будуть в школі. А реально, то не від того залежить. Вроджені якості дитини теж варто враховувати.

14. AilataN

AilataN жива

Чудово, а для чого оці душороздираючі " записати вам , що там робиться зранку?".

Мене в питаннях дитсадка виводить з рівноваги два пункти:
    1. Ваша вже ходить в садок? Ні? Та чооо??? Та там вони так швидко вчаться, разом з дітками, говорять краще, малюютьпишуть, там тото, тамтето.
    2.Ваша вже ходить в садок? Тааа??? Ой татак шкода ту дитинку, та вони всі так кричать зранку, та всі так хворіють, та над ними там знущаються.

ні перший пункт , ні другий я навчилася не сприймати взагалі, що те бздура, що інше.
    Мені не потрібен садочковий розвиток і вчення. Мені потрібен догляд за дитиною, контроль і юж. Щоб дитина була зайнята, тоді не буде сидіти в кутку і плакати. А віршик ми й вдома вивчим.

Я в садку зранку плакала завжди і кожен день. Саме отак, ще й падала на підлогу. Але! В садку мені було дуже добре. Дійсно. Ніяких страхіть я там не бачила. Було цікаво, затишно, смачно, дружно... Тим не менш ритуал виплакування, закріплений мамою, був щоденним, з рідкими вийнятками.
    Маму не виную за те, що вона мене в садок "зіпхала", але дивно, що вона ніяк не знайшла методу припинити якось ті ранкові плачі. Бо це єдиний мінус дитсадківського дитинства.
    Потрібно якось знайти момент припинення того плачу, можливо порадитись з спеціалістом, не сприймати таку істерику як належну " бо мама йде, ну то дитина мусить виплакатись", не мусить, це можна виправити.
    А стояти і вжахатись " як та мама може, її дитина так проситься" знаєтє лі, не зовсім конструктивно.
    А як діяти коли дитина взагалі мало що хоче?
    От не хоче їхати в автокріслі? а їхати треба. Чи не їхати?
    Розказування- старшим, молодшим- інші способи.

15. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

А з чого ви взяли, що лідерство- це так добре? Зазвичай лідерами стають не від добра, а від бажання щось і комусь довести. А це вже попахує серйозною невпевненістю в собі, яка скоріш за все і зародилася в яслах\садку\школі і при надзвичайно зайнятих собою батьках.

16. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

а тут вже грають роль пріоритети батьків. То вже що кому треба і хто якої цілі хоче досягти. Ну а вже залежно від того шукаються способи. І як розказування не підходить, тоді шукаємо інше (то якщо батькам не наплювати на сльози), або не шукаємо (якщо наплювати). Так і в кожному випадку з автокріслом, їдженням чи що там кому треба.
    Я вже писала, моїй дитині розказування були що горохом об стіну, а ходити треба було, зате допоміг фізичний контакт.

17. Kasia

Kasia Well-Known Member

мдя. тут без коментарів
    краще бути певно " сірою мишкою". бо ще скажуть, що не впенений і щось комусь доводиш.

вибачте, але то якісь бздури.
    від коли - лідерство, комунікабельність, організаційні здібності, і здатність йти вперед - вважають зайвим?

---------- Додано в 17:26 ---------- Попередній допис був написаний в 17:25 ----------

+10000%. то основні 2 постулати цієї дискусії.
    без варіантів))

18. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Цьоцю,просніться. Та де ви бачили, що хтось сам щось вибирає? Вже все давним давно вирішено.
    А якщо серйозно- то вибір у нас є завжди. Тільки кожен вибирає як йому зручно. Комусь треба дитину в садок відати, щоб на Болгарію\Чорногорію\Єгипет заробити. А хтось на все літо в село поїде город доглядати, щоб зимою їсти щось було(бо однієї чоловікової зп не вистарчає на всіх). Кожному- своє. Але ті плачі зранку в садках і ті сумнющі оченята, які не розуміють, за що їм така кара- то є факт.
    Я не говорю про варіант голодної смерті в разі залишання дитини з мамою дома. Але таких ж одиниці.

---------- Додано в 17:36 ---------- Попередній допис був написаний в 17:28 ----------

Краще просто жити і насолоджуватися життям. І не думати про такі бздури))).

19. Leila

Leila Well-Known Member

Цікаво, а чому лідерство це погано? І то не від садочка чи від школи стають лідерами, а просто від характеру. ( і інших обставин). як на мене краще нехай буде дитина в садочку, ніж сама вдома наприклад. На цьому тижні бачила в новинах як мама залишила 3-х річну дитину саму вдома і дитина вилізла на підвіконник на 3-му поверсі. Краще нехай під наглядом виховательки буде, коли мамі треба бути на роботі.

20. Kasia

Kasia Well-Known Member