Чому і коли віддавати дитину в садок?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zlju4ka, 2 Травень 2010.

?

Коли ви [би] віддали дитину в садок?

1. чим швидше, тим краще!

0,3%
  2. до року

0,3%
  3. після року

2,7%
  4. після двох років

39,7%
  5. після трьох років

44,1%
  6. не раніше п'яти років

3,7%
  7. та нащо дитині той садок?

9,2%
  1. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Відповідь: Чому і коли віддавати дитину в садок?

А забрати дитину з садка взагалі - можете?

2. dasha

dasha Well-Known Member

Наразі не можу, бо до обіду мушу його з кимось залишати, хіба знайду нормальну няню, то залишимо садок, але справа в тому, що він там знайшов собі друзів і в колективі, а так буде сам в хаті бо в дворі також нікого нема всі такого віку в садку, або в бабусь на селі.

3. Лідочка

Переконати можна було - ДО тих "процедур" які вони виробляли з дитиною. А ПІСЛЯ - сумніваюся.

---------- Додано в 14:22 ---------- Попередній допис був написаний в 14:20 ----------

То вихід. А друзів - ще знайде, які його роки:) Психічне здоровя і нервова система дитини - важливіше.

4. dasha

dasha Well-Known Member

Ото ж бо клали спокійно з цукеркою то вже день спав, а потім після плачів в садок іде нормально, показує де його качельки і пісок на площадці, а підходе до дверей групи і починається істерика.

5. Лідочка

Ну бо тоті стерви довели дитину до такого, відбили все бажання ходити до того садка. Чесно, як на мене, то найкращий варіант для вас - знайти няню, якщо звичайно ви самі ніяк не можете бути з дитиною вдома.

6. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

племінниця вже тиждень ходить у 75 садок. Нічого там не їсть принципово, але її насильно не напихають.

7. Nyny

Nyny New Member

а я віддала малого в 1,8 , правда якшо чесно то хотіла віддати з 2 -ох , але так як нам 2 виходит в грудні , а набір йде в вересні , завідуюча не захотіла нас брати на грудень , сказала на вересень. А коли вже домовились , проплатили все і почали ходити , сказала шо можемо і з грудня ходити , але ж ми вже почали і ніби так нічого . То забирати поки не буду. Хіба якшо почне сильно хворіти тоді вже заберу.

З однієї сторони ніби й добре віддати раніше , легше привикає і забуває , а з другої шкода малявочку , але ж я не на каторгу віддаю )

8. Artemida

Artemida Well-Known Member

Я знову в роздумах....
    Вчора на гостині всі друзі мого мужа великою компанією одноголосно спрогнозували мені "надзвичайно щасливе" майбутнє, якщо я негайно не віддам Артема в садок. Агрументи: з двома дітьми не впораюсь сама (реально допомоги в будні практично не матиму) і як наслідок мене чекають постійне виснаження, нервове напруження, а кінцева точка - дурдом:girl_haha:
    Моє протистояння у вигляді агрументів, що дитина хворітиме і приноситиме болячки до хати+ подвійний стрес (поява братика та адаптація до садка)+я і так буду вдома, йому буде краще зі мною.....,не дало нічого путнього, крім тих же фраз типу - "Здурієш" і "Чим раніше віддасиш в садок, тим легше буде і дитині, і тобі".

Чесно кажучи, не знаю що робити. Я вже була твердо переконана, що сидіння з двома вдома - найкращий варіант. Планувала осінь-зиму якось перемучитися, а на весну з 3-х водити Артема помаленьку в садок. Тепер вже нічого не знаю. Ще і муж починає на мозги капати, бо думка досвідчених товаришів (у всіх по двоє-троє дітей) для нього майже як аксіома.
    Досвідчені мамусі, порадьте, як краще вчинити?

9. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

думаю так найкраще.
    Але якщо дитина більш-менш готова до садка, то можна спробувати і зараз, навіть водити через день на пару годин

10. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Не обов*язково мучитись і дуріти. Лінієчки ви бачите. Старший в садок не ходить і скоріш за все не піде. І чим далі, тим мені з ними краще.
    Ну і стосовно дитині краще. Після народження меншого, коли хтось брався мені помагати зі страшим, то відразу починались істерики. Коли я була сама з ними, а бажаючі допомогти займались борщами і миттям підлоги, все ставало на свої місця.
    І щоб вам було зрозуміліше, допомога - то мама тиждень після пологів і пару днів мій батько. А так я з дітьми зранку до вечора сама.

11. solomka

solomka Active Member

і легше. Я теж не віддавали старшу в садок, боячись, що вона може принести з нього різні інфекційні хвороби. Мені найважче було в період коли меньшенький почав спати вдень 2 рази: він прокидався після першого сну - потрібно було вкладати доню спати, просипалась вона - другий сон для малого.

12. Donata

Donata Active Member

Маріє, я б радила подумати над садком, особливо якщо
    З весни непоганий варіант, але та ж адаптація, а буде малятко вже, і стільки часу приділити Артему не зможеш, може бути забагато на раз. Погоджусь з Зорянівонькою, можна спробувати потрошку зараз. В мене з садком була одна незручність, він трошки далеко і інколи не було як забрати/відвести, то погода не льотна, то доця спала довго і т.п., але то таке. А от виручав мене добре, особливо в перший рік (були моменти, коли мені було б вкрай незручно їздити з ними двома), правда ми до того вже 2 роки в садок ходили.

13. Artemida

Artemida Well-Known Member

Бачиш, тобі легше в тому плані було. А мені чомусь так шкода Артема, боюсь щоб він, не дай боже, не подумав, що його навмисне кудись віддали чужим тьотям, бо з'явився братик.

14. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Це легко вирішилось слінгом - перший сон в слінгу на вулиці, відповідно менший спить рівно стільки, скільки треба щоб нервова система відновилась, а не більше. А потім другий сон вони сплять вдома разом.

15. Лідочка

Мені здається, що вам таки легше буде, як будуть двоє вдома. НЕ теба зранку кудись бігти, потім забирати, тим більше, як почне дитина хворіти, бо ж в садочку все є якісь кашляючі/смаркаючі діти, а він поки адаптується, тим більше зима, віруси....а те ще зовсім малюньке, не дай Боже заразиться, ото справді буде ДУРДОМ. Нєєєє, як на мене на початку хай би був вдома, а потім побачите.

16. Андріана

Андріана Well-Known Member

підтримую, з малесенькою дитиною важко буде організувати нормально адаптацію старшого і він може образитися, що його здали, бо є менший. в нас сусідка на днях має народжувати, а старшого (в січні 3 буде) хотіла дати в садок, то лікарка заборонила, каже то перший рік,адаптація, буде всі хвороби тягнути меншому. Так що краще навесну вже почати водити.

17. levandivka

levandivka З яйцями...

Хто хоче - знаходить спосіб... (с)

18. solomka

solomka Active Member

п'ять років тому я тільки про нього чула, на вулиці нікого з ним не зустрічала, не мала доступу до інтернету, щоб почерпнути якусь інформацію.

19. levandivka

levandivka З яйцями...

А цигани? [​IMG]

20. solomka

solomka Active Member

Ви дуже на них звертаєте увагу і підтримуєте їх спосіб житя? Я ні. То треба з них брати приклад і ходити жебракувати?