Чому і коли віддавати дитину в садок?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zlju4ka, 2 Травень 2010.

?

Коли ви [би] віддали дитину в садок?

1. чим швидше, тим краще!

0,3%
  2. до року

0,3%
  3. після року

2,7%
  4. після двох років

39,7%
  5. після трьох років

44,1%
  6. не раніше п'яти років

3,7%
  7. та нащо дитині той садок?

9,2%
  1. levandivka

levandivka З яйцями...

Відповідь: Чому і коли віддавати дитину в садок?

+1.
    Коли "джерельники" були вимушені піти під соціальну опіку системи, почалася дурка, штат нормативом порізано у 2 рази...

Останнє редагування: 4 Вересень 2011
  2. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Ні, ну садки міняються, однозначно, але чи ті зміни "вагомі".... Мене, напирклад, дуже тішило, що дитину могла приводити в 10:00-10:30 ранку, а не в 8 :35. І забрати, коли бажаю. Але то дрібниці.Коли старшого віддавала в садов ( у віці 4.5 років), обійшла, певне, всі садочки в районі, дивилась-спілкувалась з виховательками. Мені подобались наші виховательки ( і сину також, хоч він дуже категоричний по відношенню до людей). Але було і таке, що мені не дуже подобалось. Наприклад, коли почула сказане таким залізним голосом над моєю дитиною : "Ти ще будеш доїдати???" Ніби, фраза, як фраза, але таким тоном. І що дитина має розповісти мамі? Ну запитали його, чи буде доїдати, ніби все нормально...
    Колись читала цікаву статтю про виховання в садочках. Акцент був на тому, що всди виховательки жіночої статі, і як це впливає на психіку хлопчиків. Як раз про "залізний тон", психологічне підкорювання жінці(!) і т.д. Тобто, чому потім чоловіки мають жінок-тиранів та стають підкаблучниками. Це тк, для роздумів. Але чоловіків-вихователів не зустрічала :)

3. natorella

natorella Well-Known Member

для батьків ніби і є зміни, а якшо з іншого боку?

а ті люди, яким урізають і ділять, а з іншого боку батьки вимагають, бо вони ж платять, і можуть вимагати. як їм? вони ж ту злість на державу/систему/козла_в_міністреському_кріслі видають дозовано (а деколи і не дуже) вашим/нашим дітям
    бо вихователь теж людина. і її 2 рук не стане на 20 дітей. і мусить садити всіх разом пісяти (гвинтик раз) і мусить репетувати шоб всі швидко їли (шуруп два) і буде одним горням поїти і носа не перевірить (ну не встигає). і ше няньку і санітарку підключить до виховання (а в них яка освіта? пту максимум часто)

4. levandivka

levandivka З яйцями...

5. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

правда
    я свого не змогла дати в державний садок. І навіть зараз не можу наважитися забрати з приватного, хоч нам дорогувато туди водити. Ну в звичайні ясла я би ніколи не дала. Хоча про свій садок маю тільки найкращі спогади. Навіть коли там в куток ставили, бо я була ого-го, то все одно то робилося так, що мені не було страшно чи навіть сумно. Але то спогади про старшу групу. Про ясла нічого не пам'ятаю.
    Головне для мене - зрозуміти коли дитина готова до того садка. Бо дехто в 2 готовий, а дехто і в 5 ні.

6. Юстина

Юстина Well-Known Member

Як би ми себе не переконували, як би ми себе не втішали, але дітей в садочках не доглядають так, як треба, карають і часто б"ють. Бо треба мати ангельське терпіння і коняче здоров"я тим няням і вихователям аби досидіти до кінця дня в світлому розумі. Ти (я) маєш одне і як бачиш ввечері в вікні тата, крокуючого трошки раніше з роботи, хочеться його розцілувати (тобто нагодувати і відправити з дочкою гуляти).
    У кожного з нас має бути розуміння, що дитина, це не цяцька, над якою можна ставити свої експерименти. Її успішність і щастя залежить в першу чергу, напряму і тільки від нас, батьків. Пошкодувати, виховати, навчити, підтримати, забезпечити, якщо хочете. Ну ж краще, як то (цілий день) роблять мама з татом.
    Ну і ліричний відступ. Вчора з Люкс ФМ. Вивіска на дверях садочку: "Шановні батьки! Адміністрація садочку просить не вас не вірити всьому тому, що розказують ваші діти, коли приходять додому. А ми, в свою чергу, обіцяємо не вірити тому, що вони розказують нам".

---------- Додано в 09:57 ---------- Попередній допис був написаний в 09:37 ----------

Забула додати, що для цього не треба взагалі ніяких вмінь. Ти дорослий, та вже вмієш робити все, роби і вчи. А ще слухай дитину, її бажання.
    Вчорашній свіжий приклад бавлення. Тато закиданий ляльками (спокійно, до речі, дивиться собі телевізор), мама товчеться на кухні (вітальня і кухня разом), дочка показує тим же лялькам, як вона вміє кататися на ровері, на самокаті, як вміє танцювати і т.д. Треба тільки час від часу відповіати голосом ляльки: "Ну ти Юнка і даєш!", "Але ти розумничка!". Де великий розум? І всі щасливі.

7. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

8. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

9. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

може й освіта ПТУ, але зачасту відношення до отих манюнь значно милосердніше і співчутливіше, ніж в виховательок...
    чи то вища освіта дає право матом звертатись до дитини? чи вона дає право витягувати за коси з-під столу двохрічну дівчинку, чи в туалеті саму-самісіньку в кут на коліна ставити? чи влупити так по дупі, щоб памперс тріснув??? повірте, то не з моєї голови...то реальні факти місячної давності...

яке хтось має право піднімати руку на мою дитину??? не розумію...

10. levandivka

levandivka З яйцями...

Ніхто і ніякого.
    Але віддасте дитину їм - діятимуть на власний розсуд.

11. Zvizda

Zvizda Well-Known Member

12. olerusya

olerusya sweet candy ;)

також знаю багатьох дітей, які ходять в садок з превеликим задоволенням і плачуть коли мама приходить за ними в 4-ій годині що хочуть ще залишитись!
    якщо діти ж категорично відмовляються ходити в садок, то або справа в вихователі або в самій дитині, садок їй не підходить, значить не потрібно насильно пхати її туди!

13. levandivka

levandivka З яйцями...

Мами не плачуть? Чому?

14. kati

kati Well-Known Member

І звісно ваша сестра після побаченого прийняла певні дї? Написала скаргу? повідомила батькам?
    Ну мала ж прада? Якщо це справді реальний факт? в чому я особисто дуже сумніваюсь...

---------- Додано в 21:53 ---------- Попередній допис був написаний в 21:53 ----------

Мами плачуть зранку..коли лишають дітей)

15. olerusya

olerusya sweet candy ;)

ще й як плачуть!
    по собі не треба судити, ви не "Мама"...

16. levandivka

levandivka З яйцями...

А навіщо? [​IMG]

А я по дописам немудрих мам "суджу"...

17. Fleshka

сумніваєтесь в тому що написала скаргу, чи в відношенні вихователів до дітей за "закритими дверима"?...Хоча то нічого не міняє факт залишається фактом, а коли давати-не давати - справа кожного особисто...

Саме в цей садок де вона підміняла нянічку декілька тижнів, декілька років назад ходила її дитина. І зараз чую репліки від неї: якби знала що таке там відношення...
    Сина постійно не хотів йти, відводила з слізьми, почав вночі робити під себе...і ще багато чого вона зараз згадує і пов"язує вже з тимот садочковим періодом...

18. kati

kati Well-Known Member

ну тоді давай конкретно. Який садок? Група? Прізвище виховательки?

Навіщо плачуть чи навіщо лишають?:girl_wink:

19. In4a

In4a Well-Known Member

Ось тут треба мамі плакати...

20. Fleshka

якби я могла конкретно написати ці всі дані то зробила б це без нагадувань в першому ж дописі, але цю інформацію, і не тільки цю я отримала від людини, якій немає сенсу мене обманювати, сказала вона це тільки мені, щоб розвіяти остаточно мої сумніви - чи віддавати Ромка в садочок, і розповідала вона це явно не для того щоб я розголошувала на форумі всі подробиці.
    Так, я описала деякі дії вихователів тут, обурившись, що люди з вищою освітою, яким довірили дітей мають жорсткіше серце, ніж нянічки і санітарки-ПТУшники, які збирали тих манюнь біля себе в вільну хвилинку, і щоб хоч якось припинити то ходіння один поза одного і плач,і читали якусь казочку...що робили в той час вихователі? риторичне...описала не для обговорення - вірите-не вірите, і збирання доказів правдивості інформації, свідком того всього я не була, тому писати тут хто-де-що не маю абсолютно ніякого права...зате маю право вибору з ким проводитиме свій час моя дитина, і не всі садки однакові, і не всі вихователі - стерво, але експерементувати і шукати методом проб поки що не маю бажання...