Чому і коли віддавати дитину в садок?

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Zlju4ka, 2 Травень 2010.

?

Коли ви [би] віддали дитину в садок?

1. чим швидше, тим краще!

0,3%
  2. до року

0,3%
  3. після року

2,7%
  4. після двох років

39,7%
  5. після трьох років

44,1%
  6. не раніше п'яти років

3,7%
  7. та нащо дитині той садок?

9,2%
  1. kljysochka

kljysochka New Member

Відповідь: Чому і коли віддавати дитину в садок?

не "щей", а це у вашому випадку першочергове.
    якшо мій малий ридає коли я лишала і ридав коли забирала, то то подвійний стрес для дитини? і готувалися до садочку, пішов в 4 роки, ходили в різні гуртки, були серед діток... а йти рано не хотів:sad: моя професія не дає можливості працювати на дому. то я мала би закинути 8 років навчання і шукати шось, шоб заробляти вдома( а заробляти мусіла, бо на той час була самомама) якби я бачила, шо йому там зле, шо то його кривдить і стресує, то я б шукала інший шлях. а я переконалась, що це хвилинні моменти, а спогади з садка тільки приємні.
    якби дитина слабувала, потребувала моєї опіки і допомоги, то ясне діло, шо шукала способи, шоб це їй надати.

2. Adriasia

Adriasia Well-Known Member

тому я і кажу що кожний випадок є окремим і індивідуальним. І дійсно є дітки до яких важко знайти підхід. Є дітки яких відвели у садок вони хникають хвилинку і бавляться, а є такі, як у нашій групі хлопчик що годинами міг плакати і лежати на підлозі. І садочковий психолог з дитиною займався, але на мою думку тут слід з мамою говорити.
    Я прихильниця того, щоб дитину правильно готували до садка, якщо у ньому є необхідність і якщо це не вдається батькам то слід звернутися до психолога, який допоможе вирішити виникшу проблему грамотно і без стресів та травм для дитини. Дитина вірить у казку, то чому герої казок не можуть стати персонажами садочкового життя? Чому мама має вести дитину у садочок? Хай краще дитина веде туди свою улюблену іграшку... та варіантів підходу до дитини є безліч. Були би сили і бажання на їх пошук.

3. тетяна7777

тетяна7777 Well-Known Member

Ви думаєте ми з дітьми у мовчанку граємо цілими днями?

4. Adriasia

Можна говорити про погоду, можна говорити про нову іграшку... можна... Та про будь-що можна говорити. Якщо є потреба у садочку тоді грамотно і коректно слід дитину розмовами підводити до того ж таки садочку, а ше краще розповідати тільки переваги садочку (дитина не залишиться байдужою до зайчика який там знайшов нових друзів). Зараз мушу йти, вечором розпишу декілька успішних прикладів.

5. veronka

veronka зла друзя

хм, я то було подумала, що на 540 грн. аліментами і допомогою самомамі можна прожити:girl_emo: це не сарказм! я, наприклад, у своєму житті і крайнє бідацтво і достаток мала, так ось, я хочу, щоб у моєї дитини не було злиднів, щоб вона і молоко і м*ясо і фрукти і овочі мала, і одіта була, і на море з*їздила і т.д. якщо для цього треба у 3 роки їй йти у садочок, а мені на роботу - то так воно і буде!! інша справа, що дітисько треба готувати до такої зміни у житті, але яких би зусиль не докладалось, якби не пояснювалось, що не робилось би, дитина може всупереч усім підготовкам, розмовам і поясненням "забракувати" садок, опиратись і вищати? то що тоді?

6. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

таке було у моєї свекрухи. Діти садок забракували. Одному було 5 іншому 3, і вони були самі вдома. З 8 ранку до 15. год дня. Потім старший пішов у школу, а молодший чекав своєї черги в школу сам вдома. Я б так не змогла точно зробити!!!

7. AilataN

AilataN жива

8. Adriasia

Для цього слід розглядати нову тему "Дитина не хоче у садок. Що робити?"
    Для мене той факт, що дитина "садок забракувала" є абсолютною відмазкою батьків. Якщо батькам потрібно щоб та дитина у садок ходила, так най будуть такими добрими і докладуть до цього всіх зусиль. Зрештою елементарно вияснять у чому "бракованість" садочку.

не зовсім Вас зрозуміла. У мене також були і злидні і все решта, але для того щоб моя дитина не бідувала я працюю вдома, я відкрила депозитний рахунок дитині (і якщо буде потрібно йти на роботу не вдома я зможу це зробити). Я ж не просто сиджу вдома і чекаю якоїсь манни. (Хоч моя дитина у садок ходить з превеличезною радістю). І зрештою питання не у тому що Вам слід буде йти на роботу і т.д. А у тому як Ви підготуєте дитину до Вашого "слід іти на роботу". Усім слід працювати, і я величезна прихильниця садочку. Але я (повторюся) не розумію батьків які волочать туди чад, залишають, самі собі йдуть, а дитина верещить за ними. А діалог і в тому числі діалог з дитиною для кого є? А? А мотивація дитини тим ж садочком для кого є? А казки і мультики про садочок для кого є?
    У мене є безліч прикладів коли дітки не хотіли йти у садочок, але з допомогою психологічних методів адаптаційну садочкову кризу було подалано і зроблено це успішно. Але ще раз повторюся, що це зовсім інша тема.

9. Leila

Leila Well-Known Member

Адріася, вікрийте тему про "Адаптацію дитини в садочку", (і мами теж), напишіть декілька успішних прикладів.

10. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

ні фіга це не інша тема
    адаптаційну садочкову кризу має кожна дитина і не факт, якщо твоя Яна ще її не мала, то вона не вилізе десь за якийсь час, коли прийде усвідомлення садочку
    всі садочкові діти так чи інакше "звикають"
    безболісних випадків знаю може 2-3 з 20
    відповідно це має прямий стосунок до обговорення чому і коли

11. natorella

natorella Well-Known Member

а якби яна ходила в звичайний садок, де 35 дітей??

12. Bogdanka

чому - причин тисячі
    коли - ідеально не раніше 3х - 3,5 років
    ну і як завжди, ти, Адріясю трохи б тему почитала, перед тим як писати те, що вже надцять раз писалось...

---------- Додано в 09:05 ---------- Попередній допис був написаний в 09:04 ----------

13. natorella

natorella Well-Known Member

бо людина робить висновок по спеціалізованому садку. а то не показник для загалу
    то те саме, шо якби мама дитини, котру водять в приватний супер-пупер почала тут розказувати, шо *який в нас садочок і які хороші виховательки*

14. Bogdanka

а шо показник для загалу?
    теоретичні роздуми на тему? широко о нічим?
    твоя дитина в садок не ходить, ти дискутуєш на дану тему з якою метою?

15. нталька

нталька Well-Known Member

читаю, і бачу, що легко тут висувати свої теорії, бо десь я так бачив, бо у когось так успішно склалося. А в кого неуспішно з садочком - сам винен, бо ...і знову теоретичні припущення, ще й зі співчуванням дітям і хаянням і нерозумінням їхніх батьків.

Останнє редагування: 27 Липень 2011
  16. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

і знову ж таки - ідеально, але фактично нереально простій пересічній сім"ї без знайомств-статків і т.д.
    в 2 роки - прошу дуже, в 4 - пішли нафіг...

17. Leila

Leila Well-Known Member

То чому ж не піти в 2-2,5 і ходити через раз, або на довідках посидіти до 3-х років? щоб в 3-3,5 почати нормально ходити? Коли я кажу що даю дитину в садочок в 2 рочки, тож не означає, що я її там залишатиму з 8 до 18, хочу бути вдома і пробувати її адаптовувати до садка. а як не вийде зараз то піде весною. але місце вже наше буде.

18. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

Тепер не так все просто, хіба за окрему доплату вихователю або завідуючій. Але теж варіант.

В мене чоловіка дядько так малого з двох років тримали і до зараз, йому буде 6 це останній рік перед школою якраз зараз, і все одно дитина не хоче в садочок. Здають його в кінцевому результати в ту підготовчу школу, де з дітьми 2 чи 3 рази в тиждень по пару годин перед школою займаються.

19. Leila

Leila Well-Known Member

Мій малий теж спочатку не хотів, не просто в садочок, а бути без мами, але з часом він зрозумів, що я його обов"язково заберу ввечері, хоч я тисячу разів це говорила, що він там весь час не буде трохи побачиться і я за ним прийду. На танцях спочатку боявся чужої тьоті, а потім просився туди. Якщо вже зовсім не хоче в садочок тоді справді важко, хіба якщо є кому бути з дитиною.

20. kolobok

kolobok Member

Вже кілька раз таку тактику чула. Якось воно егоїстично, не здається Вам? Ітак ті садки переповнені, а так ще створється штучний ажіотаж. Може, на Ваше "місце" могла б ходити дитина, батьки якої реально потребують садка ВЖЕ, а не через рік-другий.