Чоловік вдома - стійка "струнко"?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Лідочка, 13 Грудень 2010.

1. LoveIzabella

LoveIzabella New Member

Відповідь: Чоловік вдома - стійка "струнко"?

Може то все дійсно таке собі "ідеалізоване перебільшення"? Але все одно як уявлю, що це могло бути реальністю!!:girl_sad::girl_impossible:
    Та й річ ішла як мені видалося про сім"ї швидше американські-австралійські, іж радянські і то
    Просто перше що спало на думку - то легкий ШОК...
    Та ще раз перечитавши, я зрозуміла настрій дівчат і подивилася на ті статті під іншим кутом - таааа, мені хіба банта бракує!:girl_crazy: ("дурдом-веселка" - як у тій "приказці"() вже є) - до ідеальної жінки мені дуууже далеко - ні банта, ні ідеалу!!!:girl_crazy: (а про тишину - хіба муж мріє:girl_dance:)
    Все одно, я б не змогла жити в тому суспільстві, де тиранили чоловіки, а жінки тихо сиділи в хаті і мовчки терпіли...

2. true

true New Member

Тре мужу сказати, що виявляється його "тело мерзкое". :girl_crazy: Ото уявляю його очі. А взагалі, якщо вдуматись, яка страшна пропаганда інтимного життя.. То як казали, що в Радянському Союзі сексу не було. Ну з такими закидами я не дивуюсь, що про нього всі тихенько мовчали... Ви собі уявіть стан нареченої перед першою шлюбною, особливо, якщо вона прочитала ТАКЕ. То таке враження, що всі чоловіки збоченці і маньяки, а жінки жертви насилля і збочення. Жесть...

3. bora

bora Well-Known Member

Десь так. І то не у всіх так було. Ну бо дідо багато з ким спілкувався і ото яка жінка терпіла п"яні дебоші високопоставленого суженого, а яка могла прийти додому і сказати партработніку, що він має ще попрати, бо її батько набагато вищого рангу работнік, ніж чоловік.
    Але це не характеризує соцреальність загалом. Певні "ідеальні" бачення та сім"ї хіба.. А ще - пропаганда, при чому це не означало, що всі живуть як на плакаті написано. Я не здивуюсь, якщо для когось вдома оце і є норма сьогодні. Були ж передачки в яких показували буденні обов"язки жінки, і в однієї це виявилось - пастування чоловікові взуття до блиску (в такій собі комуналці, а не аристократичних покоях).

Останнє редагування: 14 Грудень 2010
  4. La esposa

La esposa Moderator

та йой))) тихенько мовчали і своє робили :girl_crazy: бо чого би то вагітніли до весілля?:girl_in_dreams:

5. AilataN

AilataN жива

6. shchojno odrugena

shchojno odrugena New Member

Почитали з чоловіком посміялися, але бачу - щось в чоловічка так очка заблистіли і задумчиво так каже: "Бачиш як то має бути - так книжка пише! :confused:"Ах так? - кажу:agree:тоді давай вже все по інструкції робити
    але головне щоб чоловік не забув попередити коли прийде момент "удовлетворенія" щоб не упустити момент коли вставити "тихий одобряющий стон":D

7. La esposa

La esposa Moderator

нєєєє, та ви шо! ви все наплутали! цитую:

8. shchojno odrugena

shchojno odrugena New Member

прочитала чоловікові. Його реакція -:eek::eek::eek:

9. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

ну,але мушу сказати,що,порівнюючи перший і другий посібник,не можна не зауважити,що"Поради нареченим"все-таки виглядають набагато прогресивнішими і навіть з легким нальотом зачатків фемінізму... Бо за першою книжкою,то жінка мені уявляється такою собі безмовною овечкою,яка і пікнути не сміє,щоб часом чоловіка не засмутити чи не втомити. а в "Порадах" то вже НАВІТЬ допускається хитрування і маніпуляція:)
    прогрес "наліцо":)

10. true

true New Member

Ну та то мусили якось виходити з положення:girl_crazy: Проти природи не попреш..

11. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це не Радянський Союз. Ця праця так і називалася "Поради молодому подружжю..." , видана пастором лютеранської церкви у Англії у 1894 р.

12. Donata

Donata Active Member

Спочатку був БАНТ :girl_spruce_up:, потім такі перли поперли
    мене б точно на тому БАНТІ на першому ж стовпі повісили :girl_feminist: :lol:
    цікаво, то різні місця передбачалися чи тре було чогось такого покурити, щоб все і зразу?
    а в мене ні шпаківні, ні баяна :khomyak:
    а як "нє уснет"? :girl_blush2:

чоловік так нічо сприймав дописи про обов"язки, а як прочитала поради нареченій, то в лиці змінився, як не як 9 рік уже пішов :d23:

2 дні вже під столом :girl_crazy::girl_crazy:

але знаю одну немолоду вже панянку, яку з болотом змішали років 35 тому, бо вона з хлопцем в одній телефонній будці стояла :eek::eek:
    тому в "каждой шутке есть доля шутки", але темка фантастична

13. Oddly

Oddly Well-Known Member

уявіть собі.
    у нас колись була сусідка (сподіваюся, вона ще жива-здорова) - то у неї таких посібників цілі стоси були. навіть ще маю якісь кулінарні книжечки від неї.
    вона розповідала -
    сама з глубокої провінції Саратовської обл. чи щось таке. осиротіла ще у війну - росла, як попало. виросла. працювала на швейній фабриці. жили - у кімнатах (кавалєрках, яких і зараз по центральній частині Львова позалишалося). побуту вони не знали - митися ходили всі разом в баню (звідки, відповідно, знати, що таке ванна).
    це я пишу, щоб було ясно - не було, з кого приклад брати, від кого вчитися народної мудрості.
    дуже хотіла вийти заміж за чоловіка "при посаді", партійного.
    познайомилася зі старшим від неї чоловіком (в 50-60-ті) - колишній військовий, як і більшість тоді партійних і при посаді. молоді чоловіки, її ровесники, в основному, були робочі на заводах-фабриках, без освіти, зате з світлим поглядом у комуністичне майбутнє. інший контингент тоді теж інсував, але їй категорично не був доступний.

той чоловік був зі своїми замашками. щоб йому всіляко догодити - вона все, як книжка пише, і старалася робити. вона казала - мене ніхто не навчив, я не знала, як і що - такі книжки були, от і нема нічого дивного, що вона то собі за нормальне правило взяла.
    наприклад, він приходив з роботи - мав бути спокій і тиша, готова вечеря і газета і т.п. (про решта програми вона не розповідала - але деякі деталі проскакували - практично, як книжка пише). і він зовсім не був деспот якийсь. у них була тиха ідилічна любов і сімейна злагода. просто і він по-іншому не знав. так мало бути.
    вона не почувала себе рабинею, жила, як вважала за потрібне. просто коли чоловік був в хаті - мав бути мир і спокій, і "оазіс".
    я була підлітком - то вона мене якраз повчала (своїх дітей не мала) - тому я добре запам"ятала багато парадоксальних для мене тоді моментів. і головне - вона свято переконана була, що це найправильніші правила, які тільки можуть в житті існувати.
    і таких дружин, думаю, було немало.

крім того, статевого виховання не було тоді в школах, як зараз, і психоаналітиків теж - от і треба було всіх детально підготувати, як і що.
    і про "поплакати потім в ванні" - це, я думаю, для чоловіків попередження, що це нормально - часом це пов"язано з емоційною реакцією організму на викид гормонів (чи щось типу того) - типу, щоб не лякалися.

ех, в мене на цій темі, крім посміятися - зразу картини з "1984" Орвела - і полегшення - добре, що я живу зараз, а не тоді.

14. LuBimaya

LuBimaya New Member

Ви знаєте, а мені чомусь після тої всієї хохми стало сумно....
    В книжці і справді такого не має (бо я маю таку самісеньку і ретельно її переглянула), але ж багато хто так і жив, і без книжкових порад! шкода тих людей... і не тільки жінок, а й чоловіків... Мій чоловік вважає, що найголовнішою його справою в житті є моє жіноче щастя і щасливе дитинство наших дітей! То ж ті чоловіки теж багато чого втрачали...

15. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

а мені ось це сподобалось
    не дивно що в минулому в странє секса не було, де ж йому взятись як ще задовго до союзу секс вже називали
    і кожна поважаюча себе жОна намагалась бути мудрою і

16. mamatu

mamatu Well-Known Member

Так я виявляється була практично ідеальною жінкою!
    Хіба бант не в"язала і не ходила у ванну плакати...
    І то все я робила за власним бажанням та із задоволенням: готувала до приходу, прибирала, з дитиною займалась. Казала доньці, щоб не шуміла, коли татко втомлений. Слухалась в усьому, вважала його справи та слова важливішими за свої ітд. Навіть цей пункт виконувала

Як добре, що чоловік тепер мене з болотом змішав, а не 10 років потому: я хоч маю шанс чогось досягти, бо потім набагато тяжче було би.

---------- Додано в 08:09 ---------- Попередній допис був написаний в 08:04 ----------

Якщо чоловік приходить додому п"яний в діагональ, тоді це справді ужасом стає: ніякої ніжності, тільки думаєш: коли це скінчиться. І то довгий час мені треба було, щоб навчитися відмовляти чоловікові, коли він в такому стані. За то скільки образ було через це і претензій до мене. :girl_devil:

---------- Додано в 08:48 ---------- Попередній допис був написаний в 08:09 ----------

Заради справедливості мушу додати, що в обмін на свою примірну поведінку я мала свої бонуси. Перші 10 років чоловік справді мене кохав: і каву у ліжко приносив, і говорив мені постійно, яка я красуня распрекрасна і піклувався по-своєму. Поки так було, я мала справжнє задоволення від обслуговування чоловіка.
    А коли я з дня на день почала вислуховувати різні гадості у свій бік, тоді замислилась: а для чого мені усе це.

17. Amrita

Amrita Member

Це, мабуть, якийсь людиноненависник писав ... :ireful1:

18. Яруська

Яруська Well-Known Member

ггг...
    Я думаю, що це був тогочасний Лесь Подревлянський, тільки зашорені тогочасні люди не пойняли юмора і сатіри і назвали книгу "Домоводство" замість "Тяжолие будні Буратіни-партработніка".
    Напрошуються прямі паралелі- "пройті в ванну і поплакать" і " попиз...на Сінєглазка блює і співає". :girl_crazy:

19. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Щось темка пішла в сумне русло.....
    Пригадала анегдот:
    Лорд читает газету, к нему подходит Леди:
    -Сер, то что мы приняли за беременность оказалось ложной информацией...
    -Ооо!!! Нет!!! Опять эти нелепые движения!!!!

Вчора прийшло мені на думку таке....
    Аристократи часто мали коханок служниць - і не дивно - аристократичні дружини жили за правилами в "не давали" своїм аристократичним чоловікам, а бідні неграмотні служниці не вміли читати і не читали таких "мудрих книг" і віддавались пристрасті як має бути :girl_spruce_up: ... і пішла на весь світ слава про зрадливих чоловіків...

20. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

або як господар хотів :girl_crazy: а точніше:
    :girl_haha: