Чоловік - ТИРАН! І що тепер робити?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Наталка, 21 Липень 2009.

?

Що робити?

1. Бог терпів, і нам велів

3 голосів
    1,4%
  2. Тікати треба!

122 голосів
    56,2%
  3. Боротися треба!

55 голосів
    25,3%
  4. Різно буває

43 голосів
    19,8%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

Відповідь: Чоловік - ТИРАН! І що тепер робити?

якраз навпаки... якщо вчасно зрозуміти, то можна буде скористатися тим єдиним другим шансом відродження стосунків, про який тут стільки писалося.

jalata, скажіть, ви добре читали попередні сторінки теми чи так, поміж текстом?

Останнє редагування: 25 Листопад 2010
  2. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

знов все поставили з голови на ноги... коли вже накінець будете відчувати сарказм в тому що говориться.

Це остання крапля! Мене більше тут нема!

3. Яруська

Яруська Well-Known Member

Та я ж і не мала то на увазі....так роздумую...
    Ну знаєте, це ще від оточення залежить, в нашому оточенні так не живуть, я не вважаю таке життя НОРМОЮ. Може десь і живуть так багато сімей, але це видно вони звикли так жити, їх батьки так жили і далі по ланцюжку, про який я вже писала.
    От згадала, є в мене знайома, а в неї хлопець...зустрічаються вже років 5, вона до нього їздить, прибирає, готує і т.д. І тільки з того, що я знаю він вже їй заряджав по голові разів 4-5, бо перепив, бо на неї хтось подивився не так як йому хочеться, бо не з тої ноги встав...Йшла від нього вже два рази і через місяць верталась.І от дізнаюсь, що цієї осені вони одружились..І що? На мою думку-ДУРА! Бо в нього натура така бидляча, на жінку руку піднімати. І не вірю, що якщо він до женячки таке собі дозволяв, то надалі стане інтелігентним, вихованим і дбайливим мужчиною, а не хамом. От.:girl_cray:

4. Siania

Siania Love Life

??? Я взагалі повідомлення про "не радити" не вам адресувала... З вами погоджуюсь, людям деяким так добре, звикли. А для чого вчити інших звикати до покори, чи
    такого.
    Я за те щоб не сидіти склавши руки.

5. Natalia

Natalia Well-Known Member

Читала я тут все що ви написали. Хочу Тасьці написати ще свою думку. Мабуть, варто все зараз залишити так як є. Старатись не думати про все і просто відволіктись. А згодом вам разом все ще раз обговорити, постаратись знайти вихід. Важка ситуація в сім"ї, можливо, склалась через те, що народилась друга дитинка, ще прибавилось турбот і вам здається, що чоловік приділяє мало уваги, не розуміє вас, а він думає, що ви на нього не звертаєте уваги і вам тільки діти потрібні. Подумайте, може все ж таки не все було так погано раніше.
    Ви зараз ображені ( і я вас прекрасно розумію) і згадуєте лише про негатив, але я точно знаю, що був позитив.
    А як він пояснює свою поведінку? Що каже в своє оправдання?

6. AilataN

AilataN жива

Піти днозначно краще.
    Просто я з власного досвіду знаю,що деколи це неможливо.І не вдавайтесь в демагогію ,що це неправильно,бо це тільки демагогія.
    І,відповідаючи на запитання теми"що робити" я написала конкретні поради.
    Ви молодці,що" такого не хочете собі", чи думаєте "що залежить від оточення"(хоча до чого тут оточення?),чи що є другий шанс щось змінити...А що робити коли це фактично відбувається?Далі плакати?Слухати поради-так жити не можна?
    Ще раз наголошую ,я не за те щоб так жити.Я за те ,щоб включити холодний розум,розсудливість,розставити пріорітети,позбутись ілюзій,вибрати менше для себе зло і жити далі.А поняття менше зло в кожного своє,згідно до ситуації в якій ти опинилась.

7. bora

bora Well-Known Member

Є непорозуміння, бо схоже конкретики нема.
    Давайте, принаймні, з"ясуємо, яке зло менше.
    У варіанті:
    1. завдати невиправної шкоди психіці дитини і
    2. не мати дейкий час грошей (квартири) і вчитись заробляти самій -
    по-Вашому, що є меншим злом?

Уточнення звісно - якщо хлоп чіпається чому хліб не так врізала - від такого дітей можна відгородити ще. Якщо хлоп б"є жінку і дітей, скандалить, п"є, принижує всю сім"ю щоденно - таки завдасть їх психіці шкоди.

8. AilataN

AilataN жива

Людина не робиться деспотом в якийсь один прекрасний день.Алкоголiк,садист,ревнивець i т.д . Якщо в силу якихось причин жiнка пропустила такi моменти,закривала на них очi,а потiм зрозумiла,що все,це вже неможливо i повороту нема,то вже треба дiяти згiдно з тим що маеш. Варiанти два-пiти або залишитись.Я маю на увазi не кращий варiант,а бiльш можливий.Якщо з першим варiантом план дiй досить ясний,то з другим тяжче ... Навiть якщо рiшення це- розiйтись,жiнка часто не може цього зробити вже i негайно.Потрiбен чiткий план,час на пiдготовку до вiдступу,бо деякий час без житла-це як,на вокзалi?без грошей,це як,не iсти?а з дiтьми?школа?От для цього i потрiбен тверезий розсуд,без страху i емоцiй.
    Для мене,особисто,тиранiя не допустима нi в якому варiантi,я сама тиран.)))
    та сказати жiнцi,що мае придурка в хатi-дура!,слабачка!сама винна!,де були твоi очi!,а казали тобi!,чи пожалiти ii,ситуацii не виправить

9. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

Аналогічно, ми одного разу дуже сильно посварилися, чоловік мене шарпнув(це я йому згадую донині), потім лягли спати, він дивиться телевізор, а я йому кажу:"Очі краще не закривай, бо заб"ю табуреткою, до ранку не доживеш". Не знаю чи через це, але в 5 ранку ще дивився телевізор! А потім другу розказував на перекурі, що від мене можна все чекати. От так ми закрили тему шарпанини, а за бійку певно б вбила...

10. yadviga

yadviga New Member

мужик-як жаба, сильніший як баба. Тому не можна терпіти насилля від чоловіка. треба шукати спосіб( але не фізично, тут ми точно програємо) , а хитріший, щоб рятувати ситуацію. Якщо взагалі варто триматися за таку сім'ю...

11. DarkNess

DarkNess New Member

А чого ви дивуєтесь. Тут є один принциповий момент: ЯК він це робить?
    Перший приклад. Чоловік цілує жінку і каже :"Кохана, ти у мене така красуня, така розумниця, так гарно готуєш, я вже тиждень марю твоїм борщем. Приготуй мені будь ласка, із задоволенням скуштував би..."
    Другий. Чоловік приходить з роботи, бачить захворівшу жінку з t", місячна дитина кричить-репетує, та над нею клопочеться... не лишив вранці ні копійки як йшов... в брудних чоботях, з папіросою підходить до столу, гримає кулаком : "Шо?!, за цілий день сидіння вдома не могла навіть зупи зварити?!"

Як на мене, відношення чоловіка до жінки по принципу "Молчать женщина! - твое место на кухне!" -- це теж прояви тиранії.

12. Consuelo

Consuelo Well-Known Member

о, це про мене.... РОЗУМОМ я розумію, що він не винен і що це нормально, коли він приодить з роботи голодним... але ненавиджу готувати і для мене це тортури.... ще й не завжди виходить, і він ще й то їсть! я теж тиран?)))

а ще для мене тиранією є коли мене заставляють щось робити... тобто був в мене настрій - приготую, а як в мене нема, він просить, я розумію, що голодним не лишу.... брррр...

правда він гарно просить звісно, просто от я така.. я з радістю і швидше поприбираю і понавипираю все, ніж готувтаи....

13. bora

bora Well-Known Member

Дякую. Тепер - зрозуміло)
    Я думаю якщо жінці немає зовісм куди піти вона теж має задуматись над тим, чому так сталось. І працювати в тому напрямку. Проте обдумано я б не вантажила своїх друзів чи родичів. А шукала б роботу. А по тому - де б квартиру зняти.

Та то може ще змінитися, бо притирання таке. Не було б цієї зачіпки - була б інша (не збирає шкарпетки за собою, не миється, футбол постійно дивиться, на лижі зачасто їздить, сорочки не любить прасувати), хіба ні?;)

Останнє редагування: 26 Листопад 2010
  14. DarkNess

DarkNess New Member

а йому ви про це казали? яка реакція? може якщо б він допомагав (ну хоча б для відімості) було б приємніше, якщо погодиться на такий компроміс.?

15. Lacy

Lacy New Member

Тиранство довелось мне испытать на своей шкурке. Нет, это не было рукоприкладство,это было бесконечное "не так села", "не так стала","не той помадой губы накрасила"... плюс абсолютно беспричинная ревность(то, что называется "ревнует к столбу").В один прекрасный день я решила, что не буду губить свои лучшие годы и что лучше развестись, чем жить с таким супругом...
    Ни секунды не жалею о разводе, тем более, что развод стал для меня дверью в новую жизнь!

16. Viktorina

Viktorina New Member

Як це до болю знайоме.... Ви висловили мою думку...:girl_claping: правда деякої давності...
    Чомусь здається , що отак багато хто, не хоче порушувати "ідилію",якої немає заради "чогось чи когось"...:girl_in_dreams: Отак і "притираються" день в день, а життя біжить...:girl_cray:

17. DarkNess

DarkNess New Member

І я мріяла завжди про щасливу, веселу, гармонійну сім"ю, а іншого і не представляла. Думала, що розводи, сварки, що чоловік б"є , непорозуміння -- то десь там, десь в когось іншого, в чужих розповідях, на сторінках преси..
    ...чи то нам не ті чоловіки "попались" ("попадались") чи що?

18. Nana11

Nana11 аспіранточка

Як не жаль це озвучувати, але мабуть це правда. Перечитую цю гілку постійно, мені аж мурашки по тілу від ваших історій дівчатка. Я, вже як хтось тут писав, думала що таке буває лише в кіно. Але вірю в кожну з вас, що ви сильні і справитеся.:girl_yes2:
    Це вже ближче до мене, колись мала історію сварки з колишнім хлопцем (а він теж має завдатки тирана, правда морального. І якби не мала такий сильний характер то підмяв би під себе, помолов та виплюнув- я це завжди розуміла). Не памятаю що сказав, але точно щось обідне,памятаю що збиралася вже йти, взулася(босоніжки на високій шпильці), і тут повертаюся і бачу його усміхнене самозадовелене лице і дальше як в триллері: мої очі наливаються кровю, знімаю один босоніжок, розкручую на шнурку і запускаю в нього, (таким наляканим його я ні до ні після не бачила) памятаю шо забрала той босоніжок і сказала :Ти ж знаєш шо я не нормальна, шо як треба буде то прибю:girl_devil:. Все на цьому його намагання вилізти мені на голову закінчилися. Зустрічалися ми дуже довго та й тепер коли бачимося то гарно спілкуємся.:girl_cool:

19. mermaid

mermaid Member

Дивилась тільки що запис шоу канадська версія українського "Танцюють всі"
    Один танець.. Я не могла з вами не поділитись.. це якраз до теми, про дівчину, яка виховувалась у сімї де батько постійно бив матір, і тепер ця дівчина виросла і має свою сімю і доля повторюється..
    відео тут.. вибачте трохи погано врізано, але дуже гарно танцюють . Подивіться..

Це не повинно ставатись за жодних обставин, з жодною жінкою..

Останнє редагування: 26 Листопад 2010
  20. bora

bora Well-Known Member

Дякую. Дуже гарно..
    І я подумала, що ще й кожен любить певний жанр... Хтось хоче жити в рожевих хмарках, і намагається, хтось обожнює трилери - і сам собі їх влаштовує, хтось дивиться жахи і вважає, що це як у фільмах його мара, що не відступиться і навіть не вважає це ненормальним. Наш світогляд такий різний... тому й не вийде порівняти хоч якісь історії...

Але тішить опитування де не голосують за Терпіння заради Терпіння. Мені теж здається, що це слабкість... Нічого не змінювати - це простіше ніж будувати все з мінусів...
    Згадала главу Біблії до було сказано, що розлучення люди отримали бо стали жорстокими... Тож думаю Бог не бажає нашого терпіння аж до жаху. Боротися варто за любов, свою другу половину, з достатніми силами, з здоровими дітьми.