Чого Ви боїтесь, коли їдете в машині?

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Solomi, 18 Січень 2011.

1. oksumoron

oksumoron Active Member

Відповідь: Чого Ви боїтесь, коли їдете в машині?

натрапила на цю тему, і згадала, що сьогодні їдучи в магазин, сигналила ідіотові, який виїжджав з вулички, набираючи повідомлення, і не звертаючи ніякої уваги та не що я просто їхала на нього по головній вулиці! найдивніше, те що буквально вчора чуть не в"їхала в цю ж саму машину на заправці біля мене, бо водій вирішив зробити якісь дивні розвороти в останню мить!
    ситуація звичайно повсякденна, але деякі люди просто мене дивують своєю манерою їзди, за принципом "кому треба той і загальмує, а я собі їду"

2. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Однозначно, потрібна річ. Я, щоправда, поки не зібрався (з думками і грошима:)), але штука дуже корисна і потрібна. Була б така у всіх, мабуть всім би було простіше - кожне ДТП мало б декілька відеодоказів з різних ракурсів.

3. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Та навіть якщо і з одного ракурсу, якщо відеорестратор з однією камерою. + якщо там є жпс, то і доказ нормальний в суді - координати перебування, швидкість і картинка. Ми купляли навіть не так боячись ДТП з машинами, як з пішоходами. От вискочить якийсь ідійот на дорогу, а потім доводь, що ти не верблюд.
    П.С. Був в чоловіка також такий випадок: зупинли дайці, розказували,що їхав на червоне. Він каже, що їхав на блимаючий зелений і має запис на відеореєстраторі. Вони попросили показати. Нічого не показав, бо в відеореєстраторі нема монітора, треба до компа підключати. Трохи побурчали з серії "всі тепер такі розумні" і відпустили :)

4. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Доводити, мабуть, все одно доведеться, здається незалежно від обставин винним роблять водія - не дотримав безпечної дистанції, не врахував погодні та дорожні умови і т.д. Хіба би той пішохідний камікадзе п'яний був...

---------- Додано в 21:40 ---------- Попередній допис був написаний в 21:38 ----------

Оце справді, для цього навіть можна реєстратор не підключати, просто сказати шо є та й все:) Ви ж не зобов'язані доводити свою невинуватість, то вони мають довести вашу вину. А якщо у них нічого немає, а у вас ніби шось є, то їм краще не зв'язуватись, бо якщо в суді виграєте, то їх по голівці не поргладять.

5. Solomi

Solomi New Member

для таких випадків під сидінням маю биту

6. tikurila

tikurila New Member

Боюсь "мажорів", бо не дай Бог потрапити з такими в якусь ситуацію. Зроблять винною і оком не моргнуть.

7. Solomi

Solomi New Member

для того даїшників кликати треба, в суд йти доводити свою правоту

8. Makc

Makc New Member

Якщо маєте змогу взяти в когось на тиждень покористуватись, зробіть це обов'язково перед придбанням для себе. Виникне багато питань, які допоможуть у виборі реєстратора для себе.
    Я так зробив і ось мої зауваження:
    - час який втрачається між роликами коли відбувається запис;
    - функція автоматичного вмикання разом із запаленням(не треба кожного разу клацати по меню);
    - місткість картки на яку відбувається запис(відповідно і час збереженої інформації до наступного перезапису);
    - функція перезапису старих роликів при переповненні картки.
    В інтернеті багато описів і відео про певні моделі, але краще їх спробувати на собі.

9. L i s s a

L i s s a New Member

Я боюся коли мені сигналять, одразу починаю хвилюватися що я щось не то зробила. Щебоюся велосипедістів на дорогах! Завжди з неохотою їх об'їзжаю. Боюся дітей які бавлятя у дворі, вони таки непередбачливі, коли паркуюся чи виїзджаю завжди прошу чоловіка також дивитися чи стрибають вони, страшно, м'яч полетить, а вони ж не дивляться, не озираються...

10. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я зрозуміла, що маю трошки панічний страх коли їду за керівницею на нашій звичній трьох-полосовій (якщо таке мона сказати) дорозі, і повно машин, всі їдемо рівно з швидкістю 100км/год і тут хтось рвоне рулем вліво чи вправо і просто, як то кажуть кинеться мені під колеса. Боюсь, що не встигну зреагувати, або зреагую так, що в мене якась дитина влетить. Вже таке було мені один раз, що дівчинка за мною мусіла втікати вбік і зачепила мені зад. Добре, що він у мене великий і мені ніц, але своє авто вона подрапала. Шкода мені було. Онтак, через якогось вар’ята дитина потерпить.

---------- Додано в 18:26 ---------- Попередній допис був написаний в 18:24 ----------

У вас так чужі, а в мене мої рідні нераз мені під колеса кидаються. Вже так сварилась, що ну. Я їду, а воно на свому скутері возиться, тішиться - мама приїхала!

11. Нюта

Нюта Well-Known Member

Боюся великої кількості машин, мені здається, що я на дорозі ну ніяк не поміщаюся. :)

12. oksumoron

oksumoron Active Member

я вічно жахаюсь від машин, які виїжджають або з бічної вулички, або з якогось виїзду, і гальмують в останній момент, але мені часто здається, що вони навіть не глянули по сторонах!

13. Фіяна

Фіяна Творча муза 2013

найбільше боюсь заснути за кермом.
    10 років тому мала велику неприємність по своїй же дурості - їхала вночі дуже втомлена, в Польщі, дуже хотілось дотягнути до рідного кордону... залишалось якихось 80 км, заснула... на щастя, обійшлось без серйозних наслідків для мене.

тепер, якщо доводиться мати нічні переїзди, обов'язково гарно відпочиваю напередодні, а в дорозі перелякано дослухаюсь до свого стану і при першому ж сумніві роблю "чай-розминку", а то й взагалі зупиняюсь на сон, якщо поблизу є нормальний мотель.

14. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Часом так і буває, або з необережності, або через несправні гальма, або через переплутані педалі... Тому дуже корисно на перехрестях бути в повній готовності до "вискочки". Причому упаси вас Боже об'їзджати цю "вискочку" за допомогою аварійного маневрування з виїздом на зустрічну смугу, якщо там буде інший автомобіль, то ви будете винуватцем ДТП, а в випадку лобового зіткнення... Тому тільки зменшення швидкості перед перехрестям і гальмування.

Слід ще врахувати, що якщо ви їдете по прямій дорозі, а вуличка прилягає справа, то при відсутності дорожніх знаків це рівнозначне перехрестя і авто справа має превагу. Якщо ж ви знаєте, що на прилягаючій дорозі є знак "Дати дорогу" - теж не втрачайте пильності - іноді його знищують і тоді ви їдете в повній впевненості, що маєте перевагу, а справа з такою ж впевненістю може їхати інше авто.
    Маєте Хамер? ;)

15. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

недавно таке було... і вискочкою була жінка з 2ма дітьми в машині... чим люди думають!!!

Боюсь на дорозі водіїв крутих машин а-ля"машину купив, права купив, їздити - не купив". Коли чудо постійно перестроюється без покажчиків поворотів, надзвичайно небезпечно випереджає та різко зупиняється. Тримаю більшу дистанцію від всіх подібних кадрів :)

16. Левицька

Левицька New Member

я теж таких боюсь, тому пригальмовую, як бачу, що ось воно - летить! А ще боюсь водіїв вісімок та дев`яток чоловічої статі до 30-ти років, то мій найбільший страх, більш нарваних не бачила, навіть крутелики так не поводяться на дорозі.

17. Tamada

Tamada ла-ла-ла

А ще варто боятися водіїв шісток з тонованими вікнами чоловічої статі до 20 років:)

18. cjomcjomka

в нас не тоновані вікна, але шістки попрошу не ображати!!! хто їздить акуратно, той і на жиглику ніякої загрози не становить.

щодо небезпечних пішоходів, про яких вже писано... є такий їх різновид, який я для себе називаю "стадо підлітків". На регульованому переході. Коли світлофор для пішоходів рахує 20-19-18, вони спокійно стоять, знаючи, що до зеленого ще є час. Коли ж лишається 10-9, "вожак стада" не витримує і перебігає, але основна маса ще стоїть. І вже коли лишається 6-5 секунд до зеленого, їхня нетерплячка сягає апогею і вони висипаються на проїжджу частину якраз в той час, коли водій хоче встигнути на свій законний дозоляючий сигнал. Ну і що тут робити? гальмувати заздалегідь, заохочуючи їх переходити на червоне?

19. Tamada

Tamada ла-ла-ла

Я ж винятково про тоновані веду мову:)
    Найцікавіше, що загальмувавши ви можете зробити "ведмежу послугу" тим "баранам" із "стада" - не факт, що загальмують інші водії на сусідніх смугах, тож чисельність "стада" може зменшитись.

Ще один "абідний" варіант розвитку ситуації - водій позаду вас стежитиме не за дистанцією між вами, а за світлофором, який йому (а отже і вам) дозволятиме проїзд, відповідно ваш намір різко загальмувати на зелене світло може викликати щире здивування водія позаду вас і певний дискомфорт в задній частині кузова вашої шістки.

Парадоксальний висновок: перед світлофором (на зелене світло) набирайте швидкість і сигнальте:)

20. cjomcjomka

так власне...
    я теж щось тільки такий вихід бачу