Чого Ви боїтесь, коли їдете в машині?

Тема у розділі 'За кермом', створена користувачем Solomi, 18 Січень 2011.

1. Dobra

Dobra Well-Known Member

Відповідь: Чого Ви боїтесь, коли їдете в машині?

Може це смішно звучить, але я боюсь їздити на машинах з газовою установкою, коли сидиш, як пасажир, з дитиною, а за головою балон з пропаном (чи який там газ). Страшно.

2. sani

sani New Member

пропан не страшний, метан страшний ;) але на метані зараз майже ніхто не їздить.
    а балон з пропаном, то те саме що бак з бензином :) та сама не/безпека

3. solomka

solomka Active Member

нам в суботу на Волині він навпаки допоміг, а то ми повернули не туди куди треба і "намотали" зайвих 30 км.

4. sani

sani New Member

на дорозі GPS класна штука, а я от недавно в одному "парку" шукав будову де знімались Пірати Карибського моря 4, так ввів назву, а мене як повело.... намотав десь метрів 500, а виявилось треба було всього навсього газон перейти 10 м. :)

5. Solomi

Solomi New Member

до речі в мене теж є таке відчуття чогось недоброго.

останнім часом боюсь їздити з Городоцької ( біля костелу) поворот направо ніби до залвокзалу

за 2 дні вже на тому куті бачила 2 аварії:girl_sad:

6. sonnechko

sonnechko New Member

Боюся ( панічно) зачепити чужу машину ,особливо при паркуванні , та і свою також жалко

7. solomka

solomka Active Member

я чомусь боюсь крутих поворотів в горах, коли з одінєї сторони гора, а з іншої обрив.

8. tsarivna

tsarivna New Member

Боюсь, коли водій для того, щоб "піти на обгін" під"їжджає під зад машини, що попереду і різко береться обганяти. :padonak: Особливо це люблять водії міських і міжміських маршруток.

9. simona

simona Well-Known Member

коли їду в автомобілі і особливо, коли за кермом я, то найбільше боюсь зустрічної машини, то відчуття невпевненості в тому водії мене ніколи не покидає особливо, коли на трасі

10. Seppy

Seppy Active Member

Позавчора боялась ДАЇшників, бо забула вдома техпаспорт, а помітила це тільки по дорозі додому в супермаркеті :girl_curtsey:

11. Achat

Achat New Member

Я боюсь коли їду по головні, що з другорядної якесь дурне вискочить, все приторможую.
    А також дуже крутого повороту і камянистих стрімких спусків

12. Virchuk

Virchuk Well-Known Member

я не водій, але свої страхи при їзді у авто маю. Правда, багато залежить від водія і дороги. Є у мене друг-шумахер, може і на зустрічну виїхати, то біля нього я дуже напружено сиджу, ну і коли дорога нерівна, то дуже боюсь :girl_impossible:

13. Яруська

Яруська Well-Known Member

Їжджу з тими в кому впевнена, з чоловіком і татом...а боюсь інших неврівновжених водіїв і обривів на узбіччі. Є такі люди з якими в машину просто не сідаю, бо страшно і довіри нема.

14. shoelover

shoelover New Member

коли за кермом - найбільше боюся маршрутчиків. Бо то є дууже непердбачувані люди, для яких у Львові правила неписані

15. Bursukanja

Bursukanja Well-Known Member

Зрозуміла, що дуже боюсь йти на обгін. Можу, як кажу мій чоловік, "волочитись" за якимось "Жигульом" довго й нудно, але так і не наважусь обігнати. Про місто не йдеться, тут нема тих швидкостей, що на трасі. У голові сидять сводкі про ДТП, левова частка яких трапилась тому, що водій не зумів обігнати і зіштовхнувся із зустрічною машиною.
    Їхали оце з Криму два дні тому, десь біля Краснопєрєкопска впродовж десяти хвилин мали три (!!!) вкрай небезпечні ситуації - нам просто в лоб по нашій смузі мчало авто і навіть гадки не мало звертати. Чесно - мала повний памперс (за кермом чоловік був), так перелякалась...
    Тому краще й далі "волочитимусь", якщо не впевнена, що вдало обжену, бо, як каже народна мудрість, "краще в шостій вдома, ніж в п’ятій на цвинтарі..."

16. Suomi

Suomi New Member

Декілька порад від водія, що теж колись багато чогось боявся, та після першої сотні тисяч трохи набрався досвіду. ;)

1) Ви боїтесь збити пішохода, що випадково (п'яний?) сам стрибне під колеса?
    Запам'ятайте. Критична швидкість авто для життя пішохода це 60 км/год.
    НІКОЛИ не превищуте в місті цієї швидкості, а в складних умовах взагалі тримайте 30-40, і в разі чого вам доведеться лише потратитись на гіпс та ліки для постраждалого.
    Це не так вже і страшно.
    (Уточнення. Взагалі-то критична швидкість зіткнення 50. Мається на увазі що з 60 до 50 ви гарантовано встигнете відгальмуватись)

2) Ви боїтесь зустрічної машини на трасі?
    Іздіть за містом 80км/год. Так, цілком серйозно, 80 км/год. Ви нікому нічого не винні, кому треба швидше - той сам вас обжене.
    Та й швидкість 80 - це економний режим для середнього автомобіля. Якщо ваш чоловік в це не повірить - хай звяжеться із заводом виробником і переконається.
    На швидкості 80 кінетична енергія авто майже в півтора рази менша ніж на швидкості 90, і майже в 2 рази менша ніж на швидкості 100.
    Якщо доведеться від зустрічки втікати на обочину, то маєте всі шанси лишитися цілими.

Чому саме 80 на трасі, а не 70, раз вже на то пішло? Тому що 80 є універсальною як для 5-ї так і 4-ї передачі. Вона достатньо "крейсерська" для 5-ї, і достатньо економна для 4-ї. Ви можете вільно перемикатись між ними в залежності від дорожніх умов.
    А на 70 км/год 5-а передача вже "не витягує", тобто перевантажує двигун.

3) Ви боїтесь, що їдучи повільно, отримаєте від "торопиги" позаду дальнє світло в дзеркала, або інші прояви агресії.
    Якщо таке сталося, то є простий і надійний рецепт. Вмикаємо аварійку і зупинямося.
    Діє 100%. "Торопига" позаду або чемно вимикає дальнє і чекає поки ви зрушите, або об'їзджає вас і мчить далі по своїх справах.

4) Ви боїтесь по необережності пошкодити свою, або чужу машину.
    Треба придусити власну жабу та не поскупитись на хороші страховки КАСКО та АвтоЦивілку.
    Для КАСКО вибирати слід ті компанії, що при мілких пошкодженнях не вимагають протоколи ДАЇ, а просто беруть і ремонтують машину. Такі існують.
    АвтоЦивілку оформіть там же.
    Їздити від того краще ви не станете, але принаймі припинете жахатися керма.

5) Боїтесь заносу на слизьких поверхнях.
    Якщо вас спеціально не вчили протизаносній техніці водіння, то як мінімум:
    а) дотримуйтесь безпечної швидкості
    б) не тримайте на колесах старої чи дешевої гуми
    в) завжди помпуйте рівно такий тиск в шинах, який рекомендує виробник.
    Не слухайте дурних порад про те, що колеса слід перекачувати, або навпаки спускати. Повірте, інженери завода-виробника вже точно мають більше досвіду ніж пересічний водій.

4) Боїтесь ДАЇшніків, що вимагають хабарі?
    На будь-який натяк ДАЇшника про хабар відповідайте, що ваш близький родич дуже суворо вам заборонив давати хабарі, а він(родич) в цьому точно розбирається, бо саме ловля хабарників його робота.
    Вимагайте від ДАЇшника, щоб або складав протокол на штраф, або на усне попередження, на його вибір.
    Це зразу відсече всі випадки коли вас просто намагаються "розвести".
    Ітак йдемо далі. Припустимо протокол на штраф все-ж-таки складено. Не спішить плакати. Якщо ви впевнені у своій правоті, пишемо внизу протокола чарівну фразу:
    "Правил не порушував(ла), прошу розглянути справу у суді. Суд перенести за місцем мого проживання". І після цього обов'язково звяжіться з адвокатом, він скаже що робити далі.
    Маєте шанс, що ДАЇшники самі відмовляться від суда.
    Ну якщо і це не допоможе, то значить ви були дійсно неправі. Заплатите штраф, цілком справедливо, із чистою совістю в казну, а не в кишеню хабарнику.

17. sani

sani New Member

боюсь водіїв, які всього бояться :)

18. festa

festa New Member

Я взагалі боюся сідати за кермо. Це дуже велика відповідальність і потрібна надуважність, як на мене. Колись батько вчив мене на автодромі, його вердиктом стала заборона мені сідати за кермо через мою ненормальну, як для водія, реакцію. У непередбачуваних ситуаціях я закриваю очі і кидаю кермо. А ще я боюся зустрічних машин, особливо величезних вантажних. Тому мені добре пасажиром:girl_curtsey:

19. vitek

vitek Member

Дійсно все те, що перерахував Suomi, було присутнє на початку мого водіння. Але можу сказати по свому невеликому досвіду, що з часом страх зменшується.Я спочатку навіть музику не могла слухати в машині, бо вона мені заваджала думати на дорозі.
    А зараз найбільше боюсь обгону на трасі на швидкості більше 80-90 км.

20. ogyrechik

ogyrechik миється в бані

боюсь що скоро прийдеться економити на бензині...і їздити маршруткою...