чи всиновили би ви дитину?..

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем duncan, 2 Березень 2008.

1. solomka

solomka Active Member

Відповідь: чи всиновили би ви дитину?..

Можливо, я особисто знаю як мінімум дів сім'ї, які всиновили дітей до року, одні 10-місячного хлопчика, а інша - 4-місячну дівчинку, і дітки цілком здорові, хлопчику вже минуло 7 років.

2. Aster

Aster Well-Known Member

Можливо. "Калічки", як ви кажете, дуже часто виявляють здоровими дітьми, яких просто треба незалежно обстежити. Ну але треба час і наполегливість. А якщо хочеться по-скорше - то можна і повисіти на телефоні, обдзвонюючі планомірно всі області України. Ну і поїздити трохи прийдеться. Але воно того варте. :) :)

3. Huculka

Huculka Member

Для мене тема усиновлення є актуальною, і не гіпотетично. Ми з чоловіком йшли до цього не один рік і зараз зважилися. Якраз у процесі збирання документів. Погоджуюся із Aster, що насправді не все так складно і можна зібрати навіть за місяць (у нас вийшло). Просто потрібно налаштуватися, що не все може бути гладко. Більше хвилююся за процес вибору дитинки (як відчути, що це саме твоя), бо цілком можливо, що справді доведеться їхати на схід.
    Перед тим, як зважитися на такий крок, читала чимало статей, відгуків різних людей. І гени, через які у багатьох людей виникають застереження, насправді не є визначальними у поведінці дітей (хоч і їх не варто відкидати), а все-таки вагомим, на мою думку, є духовно-виховний аспект. А те, що дітки можуть виростати різними, то це і в житті буває, але чомусь нас це не вражає так, як у випадку із всиновленими.

4. alles in memories

alles in memories New Member

Думка всиновити дитину вже давно мені муляє. З чоловком я ще цього не обговорювала. не думаю, що він буде проти, тим паче, якщо я напосядуся :girl_spruce_up:
    але ж тут є стільки страхів!
    мені однаково, що це "чужа" дитина, вона буде моя, бо ніхто в світі більше про неї не потурбується.
    1. не буду лукавити, боюсь хворіб. хворі дітки теж заслуговують на сім'ю, та я цього не потягну.
    2. яку дитину брати: маленьку, щоб не пам'ятала і все життя приховувати, чи трохи старшу, щоб пам'ятала і любила, і не переживала за це?
    3. і як же їх вибирають тих дітей? я б і трохи старшого взяла, але, як подумаю, як це зайти в групу, а кожне тобі в очі заглядає! :girl_cray:
    4. а ще матеріальні питання, зокрема, надто актуальне, квартирне. без власної площі про це і думати годі :girl_sad:

тож зараз моя ідея всиновити дитину на стадії дозрівання. так, треба до цього процесу і чоловіка підключити.
    і ще розкажу: моїй доні за кілька днів буде 5 міс. як тільки ми її з роддому привезли, моя сестра (вона там вчиться-працює) каже: "в нас дитину сьогодні лишили". я собі подумала, якби так можна було - лишили в роддомі дитину (а таке часто буває), а якась мама (я, в цьому випадку) її собі бере. і одночасно вигодувати грудним молоком можна. і дитина твоя-твоя, їй ніколи таке навіть на думку не спаде, що її лишили..
    тільки це протизаконно. от. а я все думаю про ту дитинку, як би воно було.

5. Huculka

Huculka Member

Оскільки я зараз в активному процесі пошуку діток, то можу відповісти на ваші питання. Після того, як детальніше вникла у процес і закінчила курси опікунів, то чимало міфів-страхів взагалі відпало. Це радше стереотипи.
    1.Абсолютно здорових діток (зважаючи на умови їх перебування) практично не буває, але бувають хвороби, які піддаються коригуванню і ті, які є важкими. Вас ніхто не змушує брати хвору дитинку, тож за це не хвилюйтеся. А ще такий момент, що чимало хвороб, які приписують діткам в дитбудинках, знімаються при повторному медогляді (ви маєте на це право як висновлювачі). А стосовно хворих діток - є люди, які готові до цього, тож не переживайте
    2. Яку б дитинку ви не взяли - правду потрібно сказати, це буде запорукою довіри між вами з дитинкою. Таємниця всиновлення дискредитувала себе. Приховати у нашій системі майже неможливо, навіть якщо переїдете в інше місто. Тут є багато нюансів. А мала дитинка чи велика - тут треба просто подумати. Менша легше адаптується, але і старша зможе це зробити.
    3. Тут не хвилюйтеся. Вам не дозволять просто зайти в групу і вибирати собі дитинку. Для цього є ціла процедура. Ви зможете зустрітися тільки з однією дитинкою, а потім при бажанні ще за якийсь час з іншою.
    П. С. А чи не знає ваша сестра долі цієї дитинки, покинутої в лікарні? Просто ми зараз в пошуках, тому й питаю...

6. Музик

Музик Мартуська

і я вже деякий час серйозно подумую підняти питання всиновлення. коли ми одружились тільки, то говорили про це і чоловік підтримав моє прагнення. а от тепер, коли в нас більше місця буде можем зайнятись цим...
    але от недавно я читала один форум по всиновленню і прочитала там дуже сумну і дивну фразу: "Жодна людина, яка вважає себе віруючою навіть не повинна задумуватись над питаннями ЕКЗ (ну тут позиція церкви відома, тому не коментую) і всиновлення. оскільки якщо Бог не дає сім'ї діток, значить вони просто не повинні їх мати, в будь-який спосіб, значить такий план Божий". І от розумом я розумію, що то брєд - не може Бог хотіти, щоби ті дітки залишались без родин, але якось воно мене заділо - може я справді не повинна над тим думати, якщо Бог захоче, щоб в нас були дітки - вони з'являться...

7. Aster

Aster Well-Known Member

Бо то брєд і є. Який поширюють фанатики, а не справжні віруючі. Та що казати, коли є фанатики, які не лікують своїх дітей, навіть якщо вони у дуже важкому стані. Бо "якщо Бог захоче, щоб дитина вижила - вона виживе".
    Віруюча людина повинна керуватися словами Біблії і здоровим глуздом...

8. zaderyshka

zaderyshka Member

То вже чийсь дуже недалекий розум ивдав таку глупість, може щоб виправдати власне небажання всиновити дитину. Ти сама прекрасно відповіла:
    Невже може бути краще кинути дітей які втратили або від яких відмовились батьки напризволяще, а ніж подарувати їм батьківську любов, тепло, турботу.

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

а як пояснити тоді випадки. коли після всиновлення чужої дитинки подружня пара, яка протягом багатьох років була бездітною, несподівано дізнається про вагітність? Згадаймо хоча б Лілю Підкопаєву. У моєї мами колишня співробітниця завагітніла після 20 років подружнього життя і після того, як вони з чоловіком удочерили новонароджену дівчинку.Якраз навпаки- Небо дає шанс подружжю, яке наважилося на хороший вчинок.

---------- Додано в 18:41 ---------- Попередній допис був написаний в 18:35 ----------

так. Але ж спосіб появи діток у кожній сім ї- свій. І для когось- це саме усиновлені малюки. Я би скоріше сказала так: пара, яка справді готова до усиновлення, не буде задумуватися над тим, що це "противоестественно" ( вибачте, що російською). У мене найкраща коліжанка теж вже 20 років подружнього життя так вважає ( якщо Бог дасть- значить будуть дітки), але вони з чоловіком визнають, що до усиновлення категорично не готові ( хоч, наприклад, дуже люблять діток і кількість їхніх похресників, за яких вони справді дуже і дуже дбають , вже становить 7 діток віком від 1 рочку до 18)

10. Mammy

Mammy Well-Known Member

І ми про це думали з чоловіком, розглядали, читали, шукали, але... живемо на зйомній кімнаті, та ще й у гуртожитку... :sad: а потім я завагітніла і це питання відклалося, але я надіюсь, що трохи пізніше ми таки наважимось... я б дуже хотіла. та й чоловік був не проти...

11. Музик

Музик Мартуська

та я і не кажу, що це вплине на наше рішення. просто мене дуже вразила така думка - чому хтось вважає, що дітки заслуговують бути без батьків. Тому вирішила поділитись з вами тим. от і все.

12. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

я би на твоєму місці пішла би краще до якогось отця і у нього про то розпитала. Форумам би не довіряла в тому плані... Бо там може хтось написати просто свою думку, а ти через то будеш мучитися... Тим більше, що якась та дімка мені видається бредова. Ну так, позиція церкви щодо штучного запліднення відома і зрозуміла. Тому що при тій процедурі беруть багато яйцеклітин, запліднюють, не всі приживаються. Відповідно-вмирають можливі діти. Але до чого тут усиновлення? Чому Бог має бути проти того, аби діти, котрих лишили таки отримали сім'ю.. А може тому і не всі можуть мати дітей, щоб допомогти тим дітям? Як на мене, то більш логічно

13. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Не треба ні до яких отців ходити. Так думають люди, які вірять у кару Божу. Жорстокі й недалекі люди.
    Церква більше ніж позитивно ставиться до всиновлення! Я знаю багатьох отців, які всиновили діток. Нікому в голову така абсурдна думка, що треба не мати дітей, раз не можеш народити, не приходила.

Вітторіє, Церква проти ЕКЗ не тому, що ембріони не приживаються. То не є проблемою. Церква проти ЕКЗ, бо:
    - діток заморожують на невизначений час і банк заморожених дітей уже дуже великий),
    - якщо загніжджується багато ембріонів, зайвих убивають,
    - "зайвих" також убивають, коли батьки не хочуть заморожувати.
    Оце вже ближче до правди, але все одно трохи гостро. Не Бог робить людей безплідними, але саме Він допомагає й дає шанс стати батьками через усиновлення.

14. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

цікаво ж хто? Бо тоді як виходить, що погані, тобто дуже грішні люди не можуть мати дітей? В житті я чомусь бачу зовсім інше....
    Просто мені легше сприймати факт безплідності пар, як якесь випробування від Бога власне для того, аби вони може щось більше зробили в тому житті.

15. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Божі дороги, не є наші дороги. Ви не знаєте чому саме так. Може в тих вихованих батьків виросла б дитина яка б наробила більше біди, ніж та яка в тих яких ви вважаєте більш грішними. Бог має для кожного план, але он віддати себе в руки Божі і здатись на його волю люди бояться. Люди хочуть контролювати все самі. І це не лишень щодо народження дітей.

16. Aster

Aster Well-Known Member

17. tiramiska

tiramiska цинічна бандерівка

Ніколи не виключала варіанту всиновлення у своєму житті, було кілька ситуацій, які на які я вже готова була відповісти ствердно. Маю багато прикладів всиновлення у знайомих. Колись навіть мої батьки задумувались про опікунство над дитиною.Взагалі вважаю,що чужих дітей не буває. Всі стають своїми. І полюбити виходить всіх, бо любов це акт волі, який тягне за собою, той же процес любові. Єдине, що процес цей не з легких...
    Захоплююсь сім"ями, які створюють будинки домашнього типу...

18. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я би всиновила. Але, напевно, чимпоменшу дитину...
    Хтозна, може, колись і для цього прийде час.

19. vikad

vikad New Member

невже, могла б вирости гіршою, ніж Гітлер чи Чикатило? На мою думку, трохи перебільшена "Божа Воля". Не забуваймо ще й про князя цього світу і бога цього віку.
    І, зрештою, одна дитина "могла б вирости" поганою, а інша ні. Адже й Ви, напевно, маєте знайомих, які мають декількох абсолютно різних дітей. То чому б Богу не дати їм іншу, "хорошу" дитину.

20. strochka

strochka Member

це штутчний процес, по тій причні церква проти презервативів, і за Природне Планування Сім,ї. А щодо всиновлення то написано -"Все, що ви зробили одному з моїх братів найменших – ви мені зробили" (Мт 25,40). Небійтеся робити добро!