чи всиновили би ви дитину?..

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем duncan, 2 Березень 2008.

1. Aster

Aster Well-Known Member

Відповідь: чи всиновили би ви дитину?..

Цікаво, де ви таке вичитали? Може поділитеся? Дайте якісь посилання. Бо накращі вчені світу не знайшли ані найменшого підтвердження впливу генів на форумвання особистості, а ви звідкілясь це знаєте!

---------- Додано в 01:18 ---------- Попередній допис був написаний в 01:15 ----------

Ви здивуєтесь, але в більшості випадків передається зовсім не схильність до музики. А дітей прото часто віддають в музику через те, що батьки цим займаються (чи займалися в дитинстві, чи навіть тільки хотіли займатися, але не вийшло). Якщо ж батьки далекі від мистецтва, то їх дитина може прожити все життя так і не взнавши, що могла б бути геніальним музикантом...

2. solomka

solomka Active Member

http://vse-pro-geny.ru/ua_home.html
    Ви будете заперечувати про такі речі, як спадкові хвороби? Якщо в родині хтось мав, наприклад глаукому, то виникнення такої хвороби в нащадків збільшується.

Я дотримуюсь думки, що талант нічим не "задавити", тобто якщо він є, то рано чи пізно проявиться.

3. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

я би усиновила, хоч маю 2 своїх.... але з чоловіком не наважуюсь говорити про це..... хіба що коли підростуть свої діти.....

4. Fechka

Fechka Member

саме така ж і в мене позиція.. проте хто його зна.. може в майбутньому...

5. ortynska

ortynska New Member

Колись, будучи ще малим дівчиськом, я мріяла мати 9 діток, 5-ро сама збиралася родити, а 4-ро хотіла всино-вдочерити. В юнацькому віці (раніше не було можливості -- наймолодша в родині) почала працювати з дітьми, спершу як інструктор в таборах, потім як волонтер, зараз як психолог, психотерапевт. І моє дитяче бажання пройшло всі кола пекла сумнівів. Вперше випало "займатися" з дітками з дитбудинку десь в 15 років. Тоді мала шок. Не могла зрозуміти, як так, чому...найбільше мене вражала їхня брехня і поведінка зацькованих звірят. Тоді мої моральні цінності ніяк не могли знайти порозуміння з їхньою реальністю. В студентські роки виліз інший момент -- тотальна жалість. Жаліла всіх і хотіла писати якісь проекти і т.п. Дорослість принесла гірке розуміння, що всиновити всіх дітей світу не можливо (і навіть в країні). А професійний досвід показав, що всиновлювати на обум -- це дуже жорстка лотерея для обох сторін -- і батьків, і особливо дитини. Якщо батьки наважуються на такий крок, то, щоб він не був героїчним шляхом до глухої стіни, варто заручитися допомогою фахівця. Всі діти з дитбудинків є зі зраненими душами і багато з них взагалі не мають досвіду адекватних стосунків. А коли ти, як мати чи батько, є в середині цього процесу налагодження, не завжди вистачає сили (емоційного ресурсу), щоб дати собі раду з усіма поточними проблемами. А плюс, як кажуть, з боку краще видно. Дуже захоплююся тими людьми, які зараз допомагають сім"ям з усиновленими діточками. Може таки з часом доєднаюся до них, коли назбираю емоційного ресурсу. Або з чоловіком все ж таки реалізуємо дитячу мрію.

Щось перечитала допис і засумнівалася, чи варто його висилати. Але можливо він когось надихне

6. Oddly

Oddly Well-Known Member

а наскільки в нашій країні існують обмеження щодо всиновлення дітей по їх віку?
    Якщо це немовлята - травма мінімальна?

І взагалі - чи реально усиновити дітей до року? (це до всіх питання)
    З чого варта починати?
    Я знайшла тут http://novasimya.org.ua/articles/1/

в процесі виникають питання.
    В чому полягають довідки про з/п? ніде не вказано мініальних розмірів, якщо такі є.
    Чи є служба-консультацій з цих питань?
    Чи це місцевий відділ у справах неповнолітніх?

Останнє редагування: 1 Квітень 2011
  7. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Здається, немовлят неможливо всиновити, якщо мама жива й написала відмову. Там рік чекати треба після її відмови. Тільки тоді дають на всиновлення. Правда, то знаю від тих, хто всиновлював звідси, може, для українців на місці інакше.
    Знаю, що при церкві Юра у Львові є офіс консультацій. Але то порадня, всіма питаннями займається держава виключно.

8. Oddly

Oddly Well-Known Member

справа у тому, що дитині мають спочатку статус дитини, яка може бути усиновлена. при відмовах у пологовому, якщо не помиляюся, це не раніше, ніж через 2 місяці.
    принаймні я таке прочитала. наскільки я розумію, простіше спочатку оформити опікунство, утримання до усиновлення (чи якось так), а тоді і усиновлення.

я розумію, що некомпетентна у цих питаннях (сподіваюся, поки) - але хотілося би підняти тему -може, і корисного чогось можна буде дізнатися.
    підводних каменів тут немало.

9. solomka

solomka Active Member

Мої знайомі всиновили хлопчика, коли йому було 10 міс. Наскільки я знаю, біологічна мама залишила дитину в пологовому будинку.

10. Андріана

Андріана Well-Known Member

Мої знайомі удочерили близнят дуже маленьких,кілька місяців,від яких відмовилися, їхня дитина при пологах померла і вони взяли цих дівчаток, правда подробиць не знаю.

11. Грета

Грета Well-Known Member

Починати рджуа з відвідин служби у справах дітей вашого району, там ви і консультацію отримаєте. А в управлінні у справах сім*ї, молоді та спорту є спеціальний відділ, який займається опікунством, усиновленням, прийомними родинами. Там вам нададуть всі консультації і все детально розкажуть ( вул. Менделеева, 8)
    Так, реально. Якщо дитина має статус сироти або дитини позбавленої батьківського піклування.

12. Aster

Aster Well-Known Member

Є мінімальна різниця у віці між всиновлювачем і всиновлюваним (тобто, якщо вам 19 років, то вам не дозволять всиновити 15-річну дитину). Також, дитину до 2 місяців майже неможливо всиновити, бо ніхто так швидко документів не робить. Дитину старше 2 місяців можна взяти під опіу, а коли будуть всі документи повністю - всиновити.

13. pip

pip New Member

Думаю так!
    І ще для тих хто думає всиновити корисними є сайти прочитати: Нова сімя, сирітству нет, 7 кроків до усиновлення! І ще кожен має прийти до цього сам а не під впливом (батьків, родичів і.т.п.).

Останнє редагування: 3 Квітень 2011
  14. Merry

Merry Well-Known Member

Думаю, що змогла б. І полюбити як рідну також. Тому що це була б уже МОЯ дитина. Але чи колись зроблю таке в житті-не знаю. Чоловік та й уся моя рідня проти. Також матеріальна сторона відіграє свою роль...

15. Pilipka

Pilipka Well-Known Member

Зараз відмінена форма "неродинна опіка". Лишилось усиновлення і прийомна сім"я. В мене якраз неродинна опіка, надана більше 3 років тому і не у Львові. Зараз передаємо документи в суд на усиновлення.

16. byrymm

byrymm New Member

В мене ще до народження мого синочка була і впринципі і залишається мрія подарувати хоча б ще одній дитині сім"ю. Я цим питанням так вже "дістала" за пару років свого чоловіка, що він уже навіть погодився з цією ідеєю, але за умов стабільного прибутку в сімейний бюджет.)) Маю велииику надію, що за декілька років ми вийдем на цей рівень і ще один мамонтьонок знайде свою маму)

17. Музик

Музик Мартуська

а я б хотіла взяти, поки це просто мрії, з чоловіком колись про таке говорили, але поки мені здається ми ще трошки замолоді, щоб приймати такі серйозні рішення... взагалі мріємо про велику сім'ю (десь восьмеро діток, але поки Бог нам ще не дає) і хотілося б допомогти кільком діткам без батьківської опіки

18. Іру

Іру Well-Known Member

Дівчата, чи є туту хтось, хто усиновляв дитинку і мав справу з службою у справах дітей Личаківського району?

19. Масік

Масік Well-Known Member

В мене теж є якесь внутрішнє бажання всиновити дитинку. Звідки воно взялося пояснити не можу , але дуже часто я задумуюся над цим . Безумовно плануємо ще одне дитятко. А взагалі мрію про трьох діток, навіть три дитячі в будинку запланували . Правда для всиновлення необхідно не лише моє бажання , а й бажання усієї сім"ї та родини . Це досить тривалий шлях до переконання а власне внутрішнього, бо хотілося б щоб усі це дитятко сприймали як наше рідне. Модливо в майбутньому мені все таки вдасться досягнути цього. А так тим хто всиновив дитину велика шана і хвала, а саме головне Божа опіка такої родини!

20. Postonatika

Postonatika New Member

Всиновити дитину навіть до пяти років на Львівщині просто так, лише маючи всі потрібні документи - практично неможливо (це зі свого власного досвіду). Вам запропонують або діток-калічок, хвореньких, або від чотирьох і більше братиків-сестричок. Хоча довкола всі багато "бють на жалість", показуючи діток, яким потрібна родина...