Чи приходить до ваших дітей Святий Миколай?

Тема у розділі 'Свята великі та маленькі', створена користувачем Mariya, 14 Грудень 2006.

1. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Відповідь: Чи приходить до ваших дітей Святий Миколай?

Мій чоловік це наводить як аргумент на користь того що не потрібно казати що то Миколай приносить, а просто пояснювати що це звичай такий... Не знаю, я згадую своє дитинство, як чекала того Миколая і старалась не заснути...і хочу щоб і мала вірила в таку казку.

Подарунки вже куплені, батарейки всюди всталені, залишилось тільки запакувати гарно, вже сама не можу дочекатись того Миколая, щоб подивитись на її реакцію.

• Подобається Подобається x 6
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Та ні, краще най вірить. :)
    Тут ось на Різдво подарунки дарують. Якось воно не так. Все-таки у біографії Миколая була саме ота невідомість від кого подарунок. То хай вона і в традиції залишається. :)

• Подобається Подобається x 4
  3. nirvanka

nirvanka Well-Known Member

..і недовіра батькам.. Пам'ятаю, коли розкусила маму (ми з братом влаштували полювання на Миколая, натягнули нитку з брязкальцями :D), то довго плакала, бо думала, що я погана дитина, а мама приносить мені подарунки, щоб мене не засмучувати.. А коли дізналась, що Миколая взагалі нема, то потім на мамині слова часто відповідала "це неправда, як і про Миколая".. :sad:

4. Liliyah Romanova

Вав, страсті-мордасті!
    У мене такого не було. :)
    Я не надто люблю різні сюрпризи. І коли одного року (мені десь було 7-8) я не спала десь до 3 ночі, поки не прийшов тато з подарунками, то розчарування не було. Мене довго переконували, що то Миколай бачив, що я не сплю і нечемна, то лишив подарунки на порозі, а батьки лиш мені їх принесли до кімнати, та мені легше було, коли я знала правду. Я вдала тоді, що їм повірила. Але через якийсь час розказувала усім, що у мене найкращий Миколай у піжамі. :D:D:D Отака от реалістка. ;)

• Подобається Подобається x 1
  5. Liliyah Romanova

Сьогодні у церкві було свято Миколая. Мій малий решту дня після свята був під враженням від того, що він таки побачив святого Миколая. І все лиш повторював, що "мама, був Миколай у церкві! а де пішов Миколай? до іншої церкви, давати іншим діткам презенти!" :)

А ще кумедна була ситуація, коли Миколай говорив із дітками і почав розповідати історію про те, що у нього пропали ризи (його одяг) і він не знав, що робити, і випитував дітей, як вони думають, що він зробив і до кого звернувся по допомогу. Одне мале (5 років) встає і каже: "Подзвонили на 911". Миколай аж змішався на мить і не знав, що казати. :D:D:D Подальше розпитування викликало такі відповіді, як ebay, police. Про ангеликів та добрих людей згадали на самому кінці. Практичні дітки, розумні. :)

• Подобається Подобається x 8
  6. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А до нашої церкви Миколай прийде на наступну неділю але він не буде роздавати подарунки а радше збирати. Тобто, наш отець проводить таку акцію аби діти були помічниками-ангеликами Миколая і принесли подарунок для бідної дитини в Україні. А Миколай позбирає то в мішок і завезе в дитячу лікарню в Україні.
    А той що роздає подарунки завітає в суботу в укр. школу.;)

• Подобається Подобається x 2
  7. Liliyah Romanova

Файний отець у вас. У нас тільки роблять Food Drive. І ту їду бідним роздадуть від імені української спільноти Оттави. :)
    А в наступну суботу Миколай і в нашій школі буде. Цього року моєму малому пощастило. Матиме 3 Миколаїв і ще й на вечірці в суботу дістав подарунка на Різдво від наших босів. :)

8. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

А мене нині з самого ранку вибили з колії.

Я вже колись казала, що маю няню зі Свідків Єгови. Попри цей факт і якісь дрібні недоліки, я таки нею була дуже задоволена, бо живе поруч і реально дуже допомагає по господарству. З виховним моментом слабше, але я мала намір дотягнути до літа, там села, а тоді - в садочок при нашій школі. Бо шукати нову людину, ще й на пів року - таки дуже важко.
    В релігійному плані вона спробувала мене грузити один раз, коли я попросила на п'ятницю м'ясо не готувати, бо ніхто не їстиме. Я тоді чітко і дуже чемно розставила все на свої місця. Мовляв, у нас в родині є своя традиція, і вона обговоренню не підлягає. На тому тема була закрита. Я з повагою ставилася до її переконань, звільняючи її один день в тиждень на годину скоріше - на зібрання, вона не зачіпала мене, я спокійно могла скажімо піти до церкви, коли свято випадало на серед тижня, і залишити з нею Лідусю.

І от нині рано Орися видала: "мамо, уявляєш, а цьоця Стефа не вірить, що то святий Миколай подарунки приносить. Каже, що то мама з татом..." Дитина то сприйняла, як ґєґ, але...

9. bora

bora Well-Known Member

Не зважайте, якби не вона то сказала, Вас напевно то б не зачіпило ж;)
    Скажіть дитині, що то пані Стефа видко не чемна була, що до неї не прийшов та й усе на тому.)

• Подобається Подобається x 3
  10. lanka

lanka Well-Known Member

Прикро. Все ж таки без вашого дозволу їй не слід було цього говорити...

11. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Ну є ж добрі люди які вміють, вибачте, навалити посеред хати...

12. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Поспілкувалися, розставили крапки над і.
    Буду обмежувати спілкування зі старшими, бо не впевнена, що вона наступного разу не скаже щось більш серйозного... Якби не те, що з осені планую меншу давати в садочок при нашій школі, шукала б іншу няню.

Тішить, що Орися то сприйняла, як "заскок цьоці Стефи".

• Подобається Подобається x 4
  13. lanka

lanka Well-Known Member

що не кажіть, а діти завжди мудріші:)

14. Liliyah Romanova

Вони просто відчувають хто є хто і кому можна вірити. :)

15. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

16. Полковник

Полковник миється в бані

Відповідь: Ой, хто, хто, Миколая любить?

Эдгара По?
    Сколько лет братику?

17. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

А для чого відмовлятись від казки? До нас досі приходить, і буде приходити до діток! Памятаю, як чекала на це чудо, як писала листи... І зараз чекаю...

• Подобається Подобається x 3
  18. Liliyah Romanova

То свято Миколая в нашій українській суботній школі.
    Вибачайте за якість фото. Можна вважати, що я їх робила телефоном. :D:D:D

Пані на фото, то наша вчителька української. Діти її просто обожнюють!
    Тут вони всі разом декламуються віршики до Миколая. Ну, а мій малий вважає, що віршики на широку авдиторію розказувати він вже завеликий. :D

[​IMG] [​IMG]

Фото самого Миколая показувати соромно, бо то ялинка в кадрі, то кобіта якась влізла. А батьки стояли там вервечкою з камерами, то й не доступитися було. І знимкувати треба було швиденько, поки ніхто ліктя в бік чи спину не упхав. :D
    На жаль, коли Миколай входив до зали, камера була в руках мого чоловіка. І зробити знимку захоплених очей мого сина, коли він дивився на ЖИВОГО МИКОЛАЯ, не вдалося.

[​IMG] [​IMG]

Час подарунків.

Найгірший момент - треба чекати, коли скажуть, що можна відкрити подарунок.

"Мам, ну можна вже?"
    [​IMG] [​IMG]

Нарешті!!!
    [​IMG] [​IMG] [​IMG]

[​IMG] [​IMG]

• Подобається Подобається x 11
  19. Zirnycja

Zirnycja Well-Known Member

• Подобається Подобається x 5
  20. Liliyah Romanova

Дівчата - красуні!!! Ще би фото звук передавало..... :shy:

А чого Миколай у вас комерційний? :sad: